FIFA Gála helyett felkészülés

Nem vesznek részt a hétfõi gálán | Inkább a Bilbaora koncentrálnak

A Barcelona egyetlen játékosa sem vesz részt a hétfõ esti FIFA Gálán, ahová az elõzetes tervek szerint a díjazottak, díjakra jelöltek elmentek volna. A hivatalos indoklás szerint ennek sportszakmai okai vannak, hogy a játékosok és a csapat jobban fel tudjanak készülni a Bilbao elleni szerdai kupa visszavágóra. Ha valóban csak ez áll a háttérben, akkor barcelonai szemszögbõl a lehetõ legjobb döntés született, pláne, hogy nincs top formában az együttes.

Sportdiplomáciai szempontból persze korántsem szerencsés dolog, hogy a klub csak a klubvezetõivel vesz részt a rendezvényen, még akkor sem, ha a FIFA The Best díj szakmaisága megkérdõjelezhetõ.

A dolog hátterérõl annyit lehet tudni, hogy a hétfõ délelõtti edzés elõtt az öltözõben született meg a döntés a játékosok és edzõk által, hogy a dolgok jelenlegi állásának figyelembe vételével, elõbbre mutató nem elmenni semmiféle ünnepségre.

Jordi Mester sportszakmai alelnök úgy nyilatkozott már a gála helyszínén, Zürich-ben, hogy egy konszenzusos döntés született. „Értékeltük a játékosok állapotát, a sportszakmai helyzetet és a pihenési idõket. Mindent egyeztettünk, konszenzusos döntés született. Szeretnénk továbbjutni a párharcunkból, ezért hoztuk ezt a döntést. Megfelelõ a kapcsolatunk a FIFA-val, megértették a döntést.”

Azt nem lehet vitatni, hogy a vezetés viszont már nem spórolt a repülõjegyekkel, mert Bartomeu elnök mellett elutazott Jordi Mestre alelnök, Sílvio Elias elnökségi tag, Óscar Grau vezérigazgató, Albert Soler a profi szakosztályok igazgatója, Robert Fernández sportigazgató és Raül Sanllehí igazgató is.

A Barcelona szerdán este lép pályára 2-1-es hátrányból az Athletic ellen a legjobb nyolc közé jutásért.