„Történelmi volt, de most már nyerjük meg”

Piqué több értelmet adna a nagy estének | Unzuét alkalmasnak tartja

Nagy este volt a PSG elleni visszavágó, de lehet még nagyobbá tenni, ha a Barcelona megnyeri az idei Bajnokok Ligáját. Ez volt Gerard Piqué fõ üzenete egy csütörtöki reklámrendezvényen, de az már szinte mindegy volt a játékosnak, hogy ki lesz az ellenfél a legjobb nyolc között.

„Ami a PSG ellen történt, egyértelmû, hogy egy történelmi esemény volt, ahogyan Ramos (Sergio Ramos, Real Madrid – a szerk.) is mondja. Nem zavartak a viták. Én úgy élveztem, mint egy gyerek, csodálatos este volt. Szinte olyan volt, mintha BL-t nyertünk volna, bizonyos szempontból még nagyobb is. Most az a legfontosabb, hogy tényleg nyerjük meg, mert különben csak a legnagyobb fordításként marad meg a történelemben, mi viszont több értelmet szeretnénk neki adni. Olyan pillanatokat éltünk át, amiket apukák mesélnek majd a gyerekeiknek.”

Triplázás

„A fõ cél az, hogy nyerjünk valamilyen címet. Ha minden évben a triplázásra koncentrálunk, könnyen megéghetünk. Jobb egy mint egy sem, és jobb kettõ, mint egy. Biztos vagyok benne, hogy meg tudjuk csinálni.”

Sorsolás

„Az Atléticot is kiejtettük ebben az évben a Kupából, és a Madridot a BL-bõl legutóbb, amikor találkoztunk. Nem félünk találkozni senkivel sem. Biztosan nehéz lesz.”

„Az a fontos, hogy egy jó párharcot lássunk, a negyeddöntõben már minden ellenfél kemény. Abban bízunk, hogy látványos meccsek lesznek, jöjjön bárki.”

Guardiola

„Vannak, akik nagyon szeretik Pepet, vannak, akik nem igazán. Szerintem õ egy óriási edzõ, és õ sem tud mindig nyerni. Értékelni kell a munkáját.”

Unzué

„Hosszú évek óta a klubnál van, nem csak most Luis Enriquével, hanem Peppel is, biztos vagyok benne, hogy nagyon jó jelölt lehet a posztra.”