Ha kell a Liga, nincs választás

Barça - Valencia | Csak a három pont elég | Válogatott szünet jön

A szezon utolsó válogatott szünete előtt a Valencia ellen zárja a márciust a Barcelona, mely tele volt izgalmakkal, de még több izgalom jöhet a tavasz későbbi szakaszában, ha sikerül ezt a mérkõzést három ponttal lehozni. A Madrid gyõzött már szombaton, így ha lépést akar tartani a Barcelona, muszáj gyõznie.

Ahogyan azt Luis Enrique is megfogalmazta, a Valencia ellen soha nem könnyû, még akkor sem, amikor a fehér-feketék nem futnak különösebben jó szezont. Az idei évre ez mindenképpen igaz, mert a Valencia messze nem tudja azt a szintet hozni, amit a kerete alapján talán kellene neki, edzõváltások után is csak a 13. helyen áll, egészen biztos, hogy jövõre elég lesz csak a Ligára koncentrálni a csapatnál, mert nemzetközi kupa nincs kilátásban.

Azonban a Barcelona vagy a Madrid ellen mindig több rejlik a Valenciában, mint más mérkõzéseken, éppen ezért a Camp Nouban sem dõlhet hátra a katalán csapat.

Messiéknek ezúttal nem volt hétközi kötelezettségük, tehát lényegesen könnyebben tudtak regenerálódni, mint a múlt hétvégi, Depor elleni bajnoki elõtt. Várható tehát, hogy ismét valamivel kisebb lendülettel rotál majd Luis Enrique: az MSN ismét kezdhet, a középpályán könnyen pályán lehet egyszerre Busquets és Iniesta, a védelemben Piqué és Umtiti.

Nagyon drága hiba lenne nem legyõzni a Valenciát, de arra sem lehet számítani, hogy könnyû lesz.

FC Barcelona – Valencia CF
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti:
Hernández Hernández
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona:Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Piqué, Alba – Busquets, Rafinha, Iniesta – Messi, Suárez, Neymar

Valencia: Diego Alves, Montoya, Garay, Mangala, Gayá – Enzo Pérez, Parejo, Soler – Munir, Zaza, Orellana.