Unzué megmaradt jelöltnek

Radikálisan csökkentek az esélyei | Valverde még mindig favorit

Az már szinte biztosan kijelenthetõ, hogy a Barcelona következõ edzõje nem Juan Carlos Unzué lesz, bár azt továbbra sem lehet tudni, hogy ki veszi át Luis Enriquétõl a kispadot. Az elmúlt hetek eredményei, az a cél, hogy a csapat új impulzusokat kapjon és nem utolsósorban, hogy az új edzõ viszonya jó legyen a játékosokkal, meghatározó volt ebben a döntésben.


Unzué komoly jelöltnek számított a vezetés szemében még a tavasz elején, ám azóta sok minden történt, és a különbözõ folyamatok arra vezették a Barcelona vezetését, hogy a másodedzõt zárják ki, mint lehetséges vezetõedzõt.

Ide tartozik, hogy a csapat kiesett a Bajnokok Ligájából, nem lesz ott a döntõben, és különösen az, hogy a tavaszi szakaszban két súlyos vereségbe is sikerült beleszaladni. Egyszer Párizsban, egyszer Torinóban. Nagyon sokat nyom a latban az is, hogy az edzõk kapcsolata a tavaszi idõszakban – a mérkõzések hatására is – messze nem volt töretlen a játékosokkal, sokszor születtek olyan taktikai döntések, amelyekkel a játékosok nem értettek egyet. És akkor nem csak arról kell beszélni, hogy Jordi Alba nyilvánvalóan nem volt elégedett azért, mert a 3-4-3-as játékrendszerben a kispadra szorult. Az edzõ-játékos viszonyhoz tartozik az is, ami Neymar és Unzué között történt múlt héten.

Harmadrészt pedig nyilvánvaló, hogy a csapatnak szüksége van új impulzusokra, és ebben alapvetõ, hogy olyan edzõ vegye át az együttest, akinek eddig nem volt kapcsolata a gárdával. Unzué ebbõl a szempontból sem megfelelõ jelölt a vezetés számára.

Unzué tehát kihúzható a jelöltek közül, az azonban továbbra is kérdés, hogy Ernesto Valverde vagy valaki más lesz-e az együttes trénere.