Továbbra is hibátlanul: 1-4…

...de a Madrid sem veszít pontokat | Neymar-mesterhármas

A Barcelona egyértelmû, 4-1-es gyõzelmet aratott a Las Palmas ellen a Kanári-szigeteken, ezzel továbbra is versenyben van a bajnoki címért, azonban miután a Real Madrid sem hibázott a Sevilla ellen, örömtáncot sem nagyon lehet járni. A Barcelona bár nem játszott végig jól, egyértelmûen jobb volt a kapu elõtt, Neymar ezúttal remekelt a helyzetkihasználásban, három gólt szerzett, és õ adta a gólpasszt a negyedik találatnál is. A Barcelonának egy, a Madridnak két meccse maradt az idei Ligából.

A Barcelona nem játszott kivételes mérkõzést a Kanári-szigeteken, de három perc alatt két gólt is szerzett az elsõ félidõ derekán, amivel tulajdonképpen a maga javára fordította a meccset. Ettõl eltekintve a katalán csapat nem játszott feltétlenül jobban, mint a sárga mezes hazaiak, igaz a Las Palmas sem nyûgözte le a szurkolóit. A meccs inkább hasonlított egy elõszezonbeli melegítéshez, kivéve a gólokat hozó jeleneteket.

A 25. percben Marlon szerzett labdát a Barcelonának a saját térfélen, majd Busquets sarkazott, Iniesta pedig indított úgy, ahogyan arra csak õk képesek, Suárez tiszta ziccerben a biztosat kereste, leadta Neymarnak, aki az üres kapura belõtte. Nagyon szép és gyors támadásfelépítés, értékes vezetõ gól. Három perccel késõbb aztán jött a következõ, ezúttal Neymar viszonozta a passzt, nagyon pontosan emelte be a játékszert a kiugró Suárez elé, de a védõk mögé, az uruguayi pedig átemelt Varas fölött a hosszú sarokba. Szintén tökéletesen kivitelezett villámgyors támadás, 0-2!

Ezeket leszámítva is voltak azért néha szép támadásai a Barcelonának, mely a kétgólos vezetése birtokában nem kifejezetten igyekezett, hogy újabb gólokat szerezzen. A félidõ krónikájához azonban az is hozzá tartozik, hogy még 0-0-ás állásnál Lucas Digne-t ki kellett volna állítania a játékvezetõnek, miután a francia védõ utolsó emberként lerántotta a kapura törõ Jesét.

Az érintett Digne védelmében csak azt lehet elmondani, hogy ezúttal jobbhátvédet játszott a felforgatott védelemben, ahol mellette helyet kapott a B csapatos Marlon Santos is, aki Umtiti mellett tulajdonképpen átvette Piqué helyét. Ennek a döntésnek a hátterében Mascherano bemelegítéskor történt sérülése állt.

A második félidõt egészen más mentalitással, élettel, nagyon határozott letámadással kezdte a Las Palmas, helyzeteket ki is tudtak dolgozni, de úgy nézett ki, hogy a Barcelona képes átvészelni valahogyan ezt az idõszakot is. Végül nem sikerült, mert a 62. percben egy kontratámadás végén góllá érett a hazai fölény. A Las Palmas a saját tizenhatosnál szerzett labdát, Boateng futott el a jobb szélen, a középre adása után a középsõ védõ Bigas használta ki a katalán csapat rendezetlenségét. Megérdemelt gól volt.

A Las Palmas azonban nem sokáig örülhetett, mert a 67. percben egy kiváló jobboldali beadást Neymar fejelt a hosszú sarokba. Suárez lemaradt róla, a brazilnak kiváló volt a labda, ezzel bebiztosította a gyõzelmet a Barcelona.

Neymarnak az egész szezonban nem ment a góllövés igazán, sokkal inkább a gólpasszok, azonban ez az õ napja volt a gólok terén is. A 73. percben ugyanis jött az újabb gól a braziltól, ez alkalommal Jordi Alba ugratta ki a baloldalon, röviden, éles szögbõl csak elpöccintett a kapus mellett, Varas nem tudott védeni.

A vége 1-4, ezzel versenyben maradt a Barcelona a bajnoki címért, de a helyzete nem lett jobb, mint a játéknap elõtt volt. Jövõ héten az Eibar ellen hazai pályán zárul a bajnoki szezon.

Las Palmas – FC Barcelona: 1-4 (0-2)
Las Palmas, Gran Canaria
15.000 nézõ
Vezette:
González González

Las Palmas: Javi Varas; Míchel, Lemos, Bigas, Hélder Lopes; Montoro (Trujillo 78′), Roque Mesa, Viera (Castellano 85′), Momo (Halilovic 72′), Jesé; és Boateng.

FC Barcelona: Ter Stegen; Digne (André Gomes 58′), Mascherano, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitic (Denis Suárez 79′), Iniesta; Messi, Suárez (Alcácer 79′) és Neymar.

Gólok: Neymar (25′, 68′, 71′), Suárez (27′), Bigas (62′).