Iniesta: A Real Madrid megérdemelten lett bajnok

Edzõjéhez hasonlóan õ is a kiegyensúlyozottságot hiányolta

A Barça utolsó bajnokija után a csapat kapitánya, Andrés Iniesta állt a mikrofonok elé, hogy a többiek helyett is összefoglalja a szezont. Luis Enriquéhez hasonlóan Iniesta sem keresett kifogásokat és megérdemeltnek nevezte a madridiak bajnoki címét.

A Real Madrid bajnoki címérõl

„Mi elvégeztük a saját feladatunkat ma este, de egy olyan rivális ellen kellett versenyeznünk, amely egy kicsit most jobb volt nálunk. Megérdemelten lettek bajnokok.”

Amin múlt -az állandóság hiánya…

„Befejeztük a szezont, nem nyertük meg a bajnokságot. Miért? Sokáig nem találtuk meg azt az állandóságot, ami ahhoz szükséges, hogy bajnokok legyünk. Csak három pont hiányzott, és ha nem éred el a céljaidat, az sosem jó érzés… A félidõben tudtuk, hogy a Real Madrid vezet, de nekünk mennünk kellett a gyõzelemért, biztos, ami biztos alapon. Sikerült megszereznünk, amivel a lehetõ legközelebb kerültünk, de az mindig nagy hátrány, ha más kezében van a sorsod. Közel voltunk hozzá, hogy jobbak legyünk, most nem sikerült.”

A távozó Luis Enriquérõl

„Ez volt az edzõnk búcsúja a Camp Nouban és mindenki nagyon hálás neki az itt töltött idõért. De van még egy trófea, amit megnyerhetünk, ami egy szép búcsúajándék lehet neki. Csak erre kell gondolnunk, hogy most már a lehetõ legjobban zárjuk az idényt.”