Hatalmas lépés a feljutás felé: 1-4

Meggyõzõ siker a Racing Santander otthonában | VIDEÓ

Az FC Barcelona B csapata óriási lépést tett a másodosztályba való feljutás felé, miután az osztályozós párharc elsõ felvonásán 4-1-re legyõzte a nagy múltú Racing Santander együttesét idegenben az El Sardinero stadionban.
 

 
A vasárnap kora este rendezett mérkõzésen a fiatalok az elsõ játékrészben hátrányba kerültek, Prats használt ki egy védelmi hibát, ám Gerard López vezetõedzõ együttese idõben magára talált, és még az elsõ félidõben sikerült megfordítania az eredményt Marc Cardona révén. 
 
A második félidõ elején emberelõnybe is került a vendég gárda, és ezt ki is tudta használni, miután a 66. percben Dani Romera szépen felvarrta a labdát a rövid felsõbe. A 70. percben nagyot fordulhatott volna a mérkõzés alakulása, miután az elsõ csapatba igyekvõ Marlon követett el szabálytalanságot a tizenhatoson belül, ám a megítélt büntetõt Aquino elhibázta, Suárez kapus remekül érezte az irányt. 
 
A kegyelemdöfést végül Dani Romera adta meg a Racingnak, miután a 81. percben újabb szépségdíjas találatot szerzett, és gyönyörûen tekerte a labdát a hosszú sarokba. A végeredmény tehát 4-1 lett, ami tekintélyes elõny, ugyanakkor a Barçának oda kell figyelnie a visszavágón, hiszen a Santander 64 gólt szerzett a harmadosztályban 38 forduló alatt a mögöttünk hagyott bajnoki idényben, vagyis gólerõs csapatról van szó. 
 
A párharc második felvonását vasárnap este 20 óra 15 perckor rendezik majd a Miniestadiban. 
 
Racing Santander – FC Barcelona: 1-4 ( 1-2 )
Santander, El Sardinero
Vezette:
Galech Apezteguía
 
Santander: Iván Crespo, Gámbara, Llorca, Santamaría (Carlos Álvarez, 89′), Castañeda, Granero (Álvaro Peña, 82′), Beobide, Santi Jara, Héber Pena (César Díaz, 82′), Abdón Prats és Aquino.
 
FC Barcelona: Suárez, Palencia, Cucurella, Fali (Sarsanedas, 68′), Marlon, Martínez (Borja López, 46′), Alfaro (Perea, 73′), Aleñá, Dani Romera, Gumbau és Marc Cardona.
 
Gólok: 1-0, Abdón Prats (15′), 1-1, Marc Cardona (40′), 1-2, Marc Cardona (43′), 1-3, Dani Romera (66′), 1-4, Dani Romera (81′).