Valverde: „Újra meg kell találnunk a csapat egyensúlyát”

A Barca mestere már elõretekint a Szuperkupa után

Nem sikerült megfordítania a Szuperkupa párharcot Ernesto Valverdének, hiába változtatott a csapat összetételén és felállásán is a Bernabéuban, a Barcelona 2-0-ra kikapott. A baszk mester szerint sok van még a szezonból, de elismerte, hogy az oda-visszavágós vereséggel nagyobb lett rajta a nyomás, a szavaiból pedig az is kitûnik, hogy Neymar távozása alapból borította fel a terveit a szezonra nézve.

A meccsrõl

„Ez egy nehéz pillanat, amire nincs jobb megoldás, mint elõre menekülni. Az elsõ félidõ eleje és vége nem volt megfelelõ, sokkal több energiával játszott a Real. Amikor veszítesz és az az érzésed, hogy az ellenfeled jobb volt, akkor csak annyit tehetsz, hogy értékeled a játék technikai oldalát. Mert nyerni akartunk, de nem sikerült, és most lelkileg kell összeszednünk magunkat. De jó csapat vagyunk, tudjuk ezt kezelni.”

„Változtattunk a felálláson, mert azt gondoltuk, így tudunk nyerni. Piqué problémája miatt [sérülés miatt kellett lecserélni – a szerk.] Sergi Robertót engedtük jobban támadni.”

A Madridról

„Nincsenek legyõzhetetlen csapatok. A sport már sokszor bebizonyította, hogy minden egyes csapat elõbb vagy utóbb veszíteni fog. Hosszú még a szezon.”

A rá nehezedõ nyomásról

„A labdarúgásban mindent az eredmények alapján ítélnek meg. Három nap alatt a kötél most kicsit szorosabb lett rajtunk.”

Elveszett az egyensúly a csapatból

„Történtek dolgok az elõszezonban, amik hatással vannak a csapat egyensúlyára. Most egy másféle egyensúlyt kell találnunk, mert megváltoztak a körülmények. Ez az edzõ és a csapat dolga.”

Suarez sérülése

„Suarez térde megsérült, de meg kell várnunk a diagnózist, hogy értékelni tudjuk az állapotát.”

Az igazolásokról továbbra sem beszélt a vezetõedzõ.