2017.10.23 | Köztársaság kikiált., Gyöngyi napja van
Főoldal > Labdarúgás
A KERET VERSENYKÉPES | NEM MONDANAK LE | MESSI MIATT NEM AGGÓDNAK
Soler: Neymar a távozás mellett döntött, ezért csak ő lehet a felelős
Adravetz Ákos | 2017. 09. 02., 14:24
ESZKÖZÖK:   |  |  |   |     

Ma délben Robert Fernandez, a Barcelona labdarúgásért felelős sportigazgatója és Albert Soler, a profi szakosztályok igazgatója tartottak közösen sajtótájékoztatót és értékelték a mögöttünk hagyott átigazolási szezont – és saját munkájukat is. A két vezető próbálta hárítani a felelősséget a többi klubra és Neymarra az igazolások elmaradása miatt és a klubok által kért túlzó összegekért. Messi miatt mindenki megnyugtattak és nem gondolják, hogy bármi gond lenne a klubbal vagy a keret versenyképességével. 

Robert Fernandez az érkezőkről: Deulofeu, Semedo, Paulinho, Dembélé

 „Deulofeu a saját utánpótlásunkban nőtt fel, nagyon sokat remélünk tőle, több pozícióban is tud játszani. Volt rá opciónk, hogy visszavegyük 12 millióért, amit végül meg is tettünk közös egyetértésben. Semedót régóta figyeljük, fontos volt egy fizikailag és technikailag is erős játékos. Több opciónk volt, végül mellette döntöttünk. 30 millióba került, amit további változók teljesülése növelhet.”

„Paulinhót is követjük már régóta. Olyan játékost kerestünk, aki tapasztalatot és minőséget ad nekünk. Ellentmondások közepette érkezett, de sok embernek meg fogja változtatni a véleményét. Kiváló személyisége és rengeteg tapasztalata van. Demblélé egy olyan játékos, akiért a klub nagy erőfeszítéseket tett, ő pedig nagy lelkesedéssel érkezik. Sokat várunk tőle. Gólokat és gólpasszokat fog hozni és javítja majd a csapat egyensúlyát.” Paulinho egyébként 40 millióért érkezett Kínából, a francia játékos pedig 105 millióba került, ami 40 millióval nőhet még különböző feltételek teljesülése esetén.

Vermaelenről

„Vermaelenben nagyon bízunk, jó kapcsolatunk volt vele tavaly is és az edző azt mondta, elégedett vele. Sokat tud adni a csapatnak, remek képességei vannak és minden tapasztalata megvan ahhoz, hogy a Barcelonában játsszon.” Vermaelen három éve 1 meccsen, két éve 20 meccsen játszott a csapatban, tavaly a Rómában 12-szer lépett pályára az egész szezonban, mivel folyamatosan sérülések hátráltatták. Az utóbbi 4 évben összesen 54 klubmérkőzésen lépett pályára az összes sorozatban (bajnokság, európai és hazai kupák). 

Albert Soler a piacról

„Ami történt a piacon ebben az évben, egy teljesen más helyzetet eredményezett, mint amihez hozzá vagyunk szokva. Volt, amikor mi voltunk a piacvezetők, de a piacon most befektetési alapok diktálnak. Egész országok lettek mára a futball világának ügynökei, minden megváltozott” – fogalmazott Soler, ami nyilván a PSG-nek és a mögöttük álló Katarnak szólt. „Nem akartuk kockára tenni a klub örökségét, egy 150.000 pártoló tagot számláló klubot következetesen és felelősen lehet csak vezetni. Tegnap a Liverpool 200 milliós árcédulát tett egy olyan játékosra, akit le akartunk igazolni. Úgy döntöttünk, nem lépjük ezt meg. Ez az egész egy újonnan értelmezett futballvilág, és mi nem fogunk e szerint az értelmezés szerint játszani.” 


A Neymarért kapott milliók károkat okoztak a Barçának?

Soler: „A PSG jött 222 millióval és emiatt mindenki tudta, hogy a klubnak van pénze igazolni. Ha úgy mész a piacra, hogy mindenki tudja, rengeteg pénzed van, az igények túlzóak lesznek egyből.”

Megfelelőnek tartják a Barcelona keretét?

Fernandez: „Izgalmas csapatunk van, egy nagyszerű csapat, a játékosok a kontinens legjobbjai. Nem izgulunk, mert jó a csapat és a változtatásokkal versenyképesek leszünk.”

Mi volt az, amit rosszul csináltak?

Soler: „Nyilván vannak dolgok, amiket jobban lehetett volna tenni, amikről tudsz. Úgy gondolod, ismered a történet részeit, de olyan helyzetben találtuk magunkat, amikor nem mi irányítottunk. Minden lehetett volna jobb, és ezen a ponton önkritikusnak kell lennünk. Neymar távozásával minden megváltozott és onnantól kezdve alkalmazkodnunk kellett a klub igényeihez és megtalálni a legjobb lehetőséget arra, hogy kiegészítsük a keretet, ahogy kérték tőlünk.”

Neymar távozása

Soler: „Pletykák voltak a távozásáról július végén, de sem én, sem az elnökünk nem kapott korábban információkat erről. Csak abban a pillanatban tudtuk meg, amikor bejelentette. Lehet spekulálni másról, hogy tudtunk róla, de ez nem igaz. A játékos hozott egy döntést és ezért csak ő lehet felelős. Úgy döntött: távozik, nekünk pedig korábban nem volt tudomásunk a szándékáról. Július 19-én volt egy WhatsApp üzenet, amiben az állt, hogy a PSG el akarja vinni. Nem hónapokkal korábban.”

A lemondásuk?

Soler: "Mindenki megkérdezheti, amit csak szeretne. A következményeket majd vonjuk le a szezon végén. Két meccset játszottunk, és vannak emberek, akik már temetnek minket. Jól kezdtük a szezont és úgy érezzük, készen áll a csapat arra, hogy mindent megnyerjen." A Barcelona kettős vereséggel, 1-5 arányban bukta el a spanyol szuperkupát a Real Madrid ellen, a bajnokságban két meccs után 2 győzelemmel, 4-0-s gólkülönbséggel áll az élen. 

Bukás volt a nyári időszak?

Fernandez: „A Barcelonának kiváló csapata van és az igazolások ehhez sokban hozzájárulnak. A legfontosabb részlet az edző megszerzése volt. Sokat beszéltem vele, milyen területen kell megerősíteni a csapatot, hogy versenyképes legyen. A legmagasabb szintet képviselő játékosokat választottuk, akik sokat fognak nekünk segíteni.”

Messi hosszabbítása ?

Soler: „Ha a klub bejelent egy megállapodást, azt mindkét fél által elfogadták. Csak a szokásos protokoll eljárás hiányzik, a megegyezés megvan mindenki oldaláról.”

A Barcelona nemzetközi versenyképessége

Soler: „A Barcelona nem vesztett az erősségéből azért, mert a józan észhez tartja magát és nem akarja kockáztatni a klub örökségét és a gazdasági biztonságát. A klub következetes és a döntései is következetesek. Nem fogunk átlépni tiltott vonalakat, amik veszélybe sodornák a klub életét. Azt fogjuk ezután is tenni, ami szerintünk a klubnak a legjobb. Ha nemzetközi viszonylatban nem lennénk versenyképesek, akkor játékosok nem akarnának áldozatokat hozni, hogy hozzánk igazoljanak. Nem fog lemondani a posztjáról senki, a döntéseket a szezon végén kell meghozni. Ma bemutathattunk volna 2 játékost, akiket 270 millió euróért igazoltunk volna le, ha átléptük volna azt a vonalat. Nem akarunk ilyen játszmákba belemenni.”

Iñigo Martinez és Seri?

Fernandez: „A végén döntöttünk úgy, hogy nem igazoljuk le őket.”

A korábban ígért igazolások

Fenrandez: Szerettünk volna még igazolni . Nagyon sokat dolgoztunk rajta, de a végén nem tudtunk tovább erősíteni. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagyunk elégedettek az eddigiekkel és a csapattal. Neymar távozása megváltoztatta a helyzetet, amire próbáltunk megoldásokat keresni, de nem tudtunk.”

Coutinho leigazolásának sikertelensége

Soler: „A Liverpool által feltételként szabott 200 millió elfogadhatatlan volt. Értékeljük a játékos erőfeszítéseit, amit azért tett, hogy leigazolhassuk, de ennél többet nem tehetünk már.”


 
Következő meccsek
Labdarúgás  
-
X
-
Október 24. Kedd (21:30)
Király Kupa, 1/16-os döntő
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1
 
 
Barcelona Szállás
 
 
Eurobarca FaceBook
 
Eurobarca Google+
Eurobarca Twitter
 
 
Bejelentkezés
Felhasználó:
Jelszó:
 
 
Fórum ajánló
 
 
Keresés
 
 
 
 
A NAP képe
 
 
Impresszum Foci EB 2016 © 2003 - 2017, www.eurobarca.hu