Az elsõ csúcstámadás: Atléti – Barça

Komoly bajnoki rangadó | Vizsgázik a Valverde-csapat | Erõs kezdők

Eddig hibátlan maradt a Ligában a Barcelona, aminek köszönhetõen 5 pont elõnnyel vezeti a bajnokságot, az Atlético 6 pontra, a Madrid 7 pontra van Messiéktõl. Most jön azonban a java, elkezdõdik a bajnokság következõ szakasza, ahol már a sorsolás úgy hozta, lesznek nagyon nehéz meccsei is a Barcelonának, amik megmutathatják, mire is képes az idei együttes.

A bemelegítés eddig remek, hiszen az inkább alsóházhoz tartozó csapatok ellen remekelt a Barcelona, és még ha nem is játszott mindig jól, a meccseit meg tudta nyerni. Ebben döntõ szerepe volt Lionel Messi pazar formájának, de az is kellett, hogy a csapat egységesebb volt, mint tavaly. Az Atlético ellen idegenben azonban már nem elég egy jó, közepes játék, hanem alighanem különösen jó meccset kell produkálni ahhoz, hogy a Barcelona nyerni tudjon a Colchonerók új otthonában, a Wanda Metropolitanóban.

Az Atlético is nagyon jól kezdte a bajnokságot, csak a most véget érõ válogatott szünet elõtti utolsó hét törte meg a lendületet és a felhõtlen jókedvet, ekkor ugyanis kikaptak hazai pályán a Chelsea ellen a BL-ben, majd idegenben egy 0-0-át játszottak a Leganés ellen, ahol inkább a hazaiak álltak közel a gyõzelemhez. Hogy most melyik arcát mutatja majd ‘Cholo’ Simeone csapata, az kiváló kérdés, a játékosok alighanem megmutatják szombaton este.

Az biztos, hogy sokat egyik edzõ sem tartalékol majd, és aki bevethetõ, és kulcsember, pályára is fog kerülni. Az Atléticónál minden bizonnyal Griezmann társa Correa lesz elõl, de mögöttük ott lesz Carrasco vagy Saúl is. A Barcelonánál a legnagyobb kérdés, hogy kikkel lesz teljes a középpálya. Andrés Iniesta és Busquets helye szinte biztosnak látszik még úgy is, hogy elõbbi nemrég tért vissza a sérülésébõl. Mellettük Rakitic a favorit a kezdõbe, de Paulinho erõjátéka elképzelhetõ, hogy hasznos fegyver lehet az Atlético keménységével szemben.

A támadósorban Messi és Suárez mellett Denis Suárez játékára van talán a legnagyobb esély, a fiatal középpályás legalábbis határozottan jól teljesített szeptemberben. Ha nem õ, akkor még Sergi Roberto jöhet szóba ezúttal a harmadik támadó poszton, ami talán nem is teljesen lesz támadó poszt.

A meccs megnyerése óriási plusz lendületet adhat a Barcelonának, egy vereség pedig ezzel ellentétes hatást válthat ki.

Atlético Madrid – FC Barcelona:
Madrid, Wanda Metropolitano
20.45
Vezeti:
Mateu Lahoz
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

Atlético Madrid: Oblak, Giménez, Godín, Savic, Filipe Luis, Thomas, Saúl, Koke, Carrasco – Griezmann, Correa.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic (Paulinho), Iniesta – Denis Suárez, Messi, Suárez.