Saviola Sevillában!

Vége a huzavonának

Hosszú-hosszú hetek tárgyalásai után péntek este végre pont került Javier Saviola átigazolási procedúrájára, s az argentin támadó egy évre kölcsönbe került a Sevillához. Ahogyan tehát az utóbbi napokban várni lehetett, az andalúziai gárda megnyerte az egyre nagyobb küzdelmet a nyúlért, akinek most is csak idõlegesen oldódott meg a jövõje.

A Barcelona ugyanis a tavalyi nyárhoz hasonlóan most is csak kölcsönadta a játékost, s továbbra százszázalékos tulajdonos marad. A kölcsönszerzõdés részleteit nem hozta nyilvánosságra a két egyesület, csupán azt lehet tudni, hogy a futballista járandóságának nagy részét a Sevilla állja majd, míg a Barcelona terhei jóval alacsonyabbak lesznek. Szakmailag mindenképpen jó döntés született, hiszen a Sevilla a következõ idényben is az élcsapatok között lesz, így a játékos az elitben, anyaegyesülete szeme elõtt játszhat. S ha mindezt jól teszi, jövõre már könnyebben megoldódhat a pályafutása – immár hosszú távon -, mert az eddigi információk szerint vásárlási opciót nem szerzett a Sevilla.

Saviola eddigi pályája során 58 gólt szerzett a River Plate-ben, 60-at a Barcelonában, s 17-et a Monacóban, most pedig kiderül mire lesz képes az andalúziai gárdában, ahol Julio Baptista utóda lehet. Mivel a Barcával 2007-ig szól a szerzõdése, a katalánok jövõre még meggondolhatják, hogy mi legyen a sorsa az apró termetû kiválóságnak.

Saviola holnap délelõtt utazik el Sevillába, ahol délután 13:00-kor mutatják be a sajtó képviselõi elõtt. Remélhetõleg a Barca korábbi közönségkedvenc csatára egy sikeres idõszakot kezd most meg pályafutásában a fehérmezeseknél.