Krkic, az újabb nagy ígéret

Vele lett bajnok a Juvenil A

A hétvégén nagy sikert ért el a Barcelona utánpótlás akadémiája, miután a Juvenil A korcsoport megnyerte a bajnokságot, s ezzel együtt meg is védte a tavaly már megszerzett címét. Alex Garcia edzõ csapata a hétvégén egyébként a Badalonát gyõzte le idegenben 2-1-re, s a gyõztes a gólt a 15 éves Bojan Krkic szerezte.

Ahogy a Barca felnõtt csapatának Ronaldinho a vezére, úgy a Juvenil A-nak a mexikói Giovanni dos Santos, aki kísértetéjesen hasonlít is a brazil világklasszisra. Nagyban neki köszönhetõ, hogy a második helyezett Espanyol elõtt a Barca az élet végzett ebben a korcsoportban. Ezúttal viszont már egy csapatban játszott vele a La Masia másik nagy ígérete, a szerb származású, de szinte spanyolnak tekinthetõ Bojan Krkic. A csatár még mindössze 15 esztendõs, de már fölkerült a Juvenil A-ba, ahol rendszerint a pár évvel idõsebbek szoktak szerepelni.

Krkic fejlõdését mutatja, hogy ezt az idényt még a Cadete A-ban kezdte, de karácsony elõtt már fölkerült a Juvenil B soraiba, míg most már a Juvenil A-hoz tartozik. Ezen korcsoport fölött már csak a Barca C és B van a felnõtt csapatig, s bár Krkic esetében ez még mindig távoli cél, azért az egyértelmû, hogy a csatár gyorsabban fejlõdik, mint arra korábban a nevelõedzõi számítottak.

Krkic immár hét éve a Barcelona különbözõ utánpótlás csapatainál játszik, s ez idõ alatt összesen 889 (!) gólt lõtt. Mivel ezek közül a legutolsó döntõ jelentõségû volt a Juvenil A bajnoki címében, az újságírók természetesen föltették a kérdést, hogy mikor láthatja õt a közönség a nagycsapatnál. Ez ügyben senki nem állított fel prognózist, de a következõ idényre ez még kizárható, viszont az utána következõ szezonban, szerencsés esetben egy-egy alkalommal beszállhat a nagycsapatba. Krkic esetében ez azért sem elképzelhetetlen, mert a játékán nem látszik, hogy a több évvel idõsebbek között szerepel, s ezt õ sem érzi:

Igazság szerint nem vettem észre különbséget. Talán valami az ütközésekkor, de ezt megpróbálom egyensúlyozni. Nem tudom melyik csapatban fogok játszani a következõ évben, de nekem teljesen mindegy. Az egyetlen amit szeretnék, hogy a Barcában játszhassak, ezzel én már boldog vagyok” – fejtegette véleményét Krkic, aki ha továbbra is olyan ütemben termeli a gólokat, mint eddig, akkor gyorsan a felnõtt csapat közelébe férkõzhet. „