Alvés: Gyõzni jöttem a Barçába

Az elsõ rövid interjúja

Daniel Alvés továbbra is a brazil válogatottnál készül, messze Barcelonától, de a ‘SPORT’ katalán lapnak már sikerült egy telefoninterjút készítenie vele. A játékos ezúton is elismerte, hogy az átigazolása tényként kezelhetõ, s nagyon örül annak, hogy lezárultak a tárgyalások. Céljai pedig vannak bõséggel, mivel minden nagy címet meg kíván nyerni barcelonai pályája során.

Új szakasz kezdõdik a pályafutásában, miután hét idényt játszott a Sevillánál, nem?

Igen, így van. Az ügy most már megoldott, a megállapodás tulajdonképpen tény, s én nagyon boldog vagyok, mivel alapvetõen kevesebbet kellett várnom erre, mint korábban számítottam rá.

Már gránátvörös-kék játékosnak érzi magát?

Igen, mert minden erre mutat, s ott vagyok a cél kapujában. Ezért természetes, hogy elégedett vagyok, hiszen egy nagy klubhoz igazolok, a legmagasabb szintre, s így méltán lehetek boldog.

Úgy sejtem, hogy ha a Barcelona ilyen nagy összeget hajlandó költeni az Ön megszerzésére, akkor az egyfajta büszkeséggel is eltöltheti Önt.

Ez az egyik oka az elégedettségemnek, hogy megbíznak a munkámban, a személyemben, s boldogan leszek tagja a klubnak, melyet mindig a nagyság, egyfajta kiemelkedõ szerep jellemzett.

Most már csak az aláírás hiányzik, hogy minden eddigi véglegessé, visszavonhatatlanná váljon.

Igen, az aláírás még hiányzik, de most még nem megyek Barcelonába. Persze biztos vagyok benne, hogy mindent hamarosan elrendezünk, mivel már csak a formalitásokat kell elintézni a szerzõdés megkötése elõtt, minden másban megállapodtunk és minden végleges.

Volt lehetõsége beszélni már Guardiolával?

Nem, még nem beszéltem senkivel. A környezetembõl többen is kapcsolatban voltak a barcelonaiakkal, s én így is elégedett vagyok, mivel végül sikerült elérni a megállapodás, s egy nagy klubhoz mehetek.

Hogy tetszenek Önnek a Barcelona eddigi erõsítései, az átigazolások, melyek elsõsorban a védekezõ csapatrészt erõsítették meg Piquével, Cáceresszel és Önnel?

Nos, szerintem teljesen normális, hogy ha nem mennek igazán jól a dolgok, akkor meg kell hozni bizonyos döntéseket, váltani kell. A klub is így látta, s azok, akiket most leigazoltunk ehhez az új korszakhoz bizonyosan a lehetõ legnagyobb sikeréhséggel jöttek, hogy õk is jól szerepeljenek a Barcában, s végül oda juttassák el a csapatot, ahol egyébként a helye van.

Feltételezem, hogy Ön is azzal a céllal jön, hogy címeket fog nyerni.

Természetesen. Amikor egy ilyen klubhoz igazol valaki, nyilvánvaló, hogy trófeákat kell gyûjteni, nagy dolgokat kell elérni, s én is ilyen ambíciókkal jövök, hogy tudunk nyerni különbözõ címeket a Barcának. Tudom, hogy a Barcelonának kötelezõ nyernie, s ez egy plusz felelõsség minden játékosnak, hiszen el kell érni a célkitûzéseket, melyeket az idény elején lefektet elénk a klub.

Van olyan cím, melyet különösen meg szeretne nyerni?

Szeretnék bajnoki címet és Bajnokok Ligája elsõséget is. Ez az a két cím, melyet minden nagy klubnak meg kell nyernie, s nekem is nagy vágyam hogy elérjem ezeket. Ezért is jöttem a Barcához, ahol amellett, hogy boldog lehetek, gyõzelmekkel és címekkel tarkíthatom a pályafutásomat. Tudom, hogy a Barcánál elérhetek minden célt, melyet valaha kitûztem magam elé.

Mikor mondták meg Önnek, hogy a megállapodás már szinte tény?

Éppen ma (még szombaton), mikor fölhívtak a képviselõim, s megerõsítették, hogy lezárultak a megbeszélések. Én pedig nagyon örültem, mert végül sikerült egy mindkét félnek elõnyös pontra eljutni a tárgyalások során.

Tudott már beszélni Ronaldinhóval?

Nem, még senkivel nem beszéltem, de lesz idõm még erre bõven.

És milyennek találja az új edzõt?

Meghozott egy fontos döntést maga miatt, s remélhetõleg legalább olyan sikeres lesz majd, mint volt játékosként.