Filipe már valóban közel a Barcelonához

A következõ órákban, de legkésõbb kedden lezárulhat a transzfer

A maratonira sikeredett tárgyalások után a két legfõbb katalán sportnapilap, a SPORT és az El Mundo Deportivo is egybehangzóan állítja, hogy Filipe a következõ órákban, vagy legkésõbb holnap a Barcáé lehet. Amíg elõbbi szerint már a mai nap is bejelenthetik a transzfert, addig az utóbbi azt közli, hogy legrosszabb esetben is holnap már aláírják a felek az egyezséget. Az áttörés a pénteki La Liga sorsoláson történt, amikor Joan Laporta és maga a játékos is beszélt a Depor elnökével, Augusto César Lendoiróval.

Minden jel arra mutat, hogy a jelenleg még a Deportivo alkalmazásában álló Luis Filipe a következõ szezontól a Barcelonában futballozzon, miután a múlt heti, La Liga sorsoláson a két presidente, Joan Laporta és Augusto César Lendoiro beszéltek egymással.

A SPORT állítása szerint a két fél kompromisszumot kötött, ami azt jelentené, hogy a Lendoiro elfogadja a Barcelona 9 millió euró körüli ajánlatát, viszont a játékos jövõ évi teljesítményétõl függõen további pénzhez jutna a galíciai klub. Ezt az opciót legtöbbször az abszolvált mérkõzések számához szokták kötni, fõként a védõk esetében.

Habár az El Mundo Deportivo megemlíti azt is, hogy amennyiben Lendorio mégsem adja áldását a transzferre, úgy a Barcelona rögtön André Santos felé fordulna, aki jelenleg a Corinthians játékosa. Természetesen ez a lehetõség a jelenlegi állapotokat nézve eléggé esélytelen, hiszen mindkét lap beszámol az óriási elõrelépésrõl, csupán az ’MD’ egy kicsit óvatosabban fogalmaz.

Ezt jelzi például az a tény, hogy míg a SPORT szerint legkésõbb már ma este lezárulhat az átigazolás, addig a másik katalán médium szerint ez az idõpont kedd lehet.

Továbbá ismét felmerült az-az opció, hogy a Depor mégis igényt tartana Victor Sanchezre és Pedróra, így valamelyikük játékjoga a galíciai egyesülethez vándorolna még a szerzõdés részeként. Ennek olyan szempontból nincs akadálya, hogy a katalánok szakmai stábja nem tart mindenképpen igényt mindkét labdarúgóra, viszont a hírek szerint Lendoiro nem nagyon szeretné belevonni a transzferbe egyik fiatalt sem.

Az ok pedig egyszerû: a klubjának pénz kell, hogy az adósságait csökkenteni tudja. Egyébként az általunk leírtakat bizonyítja valamelyest, hogy Filipe a szombati sajtótájékoztatón, amit a Depor játékosai tartottak, minden kérdésre válaszolt, csupán az átigazolását firtatókra nem.

A legújabb hírek szerint tehát Filipe már nagyon közel áll Barcelonához, és habár valóban lehet elõrelépés az ügyben, ahogy írják a katalán lapok, megítélésünk szerint még lehet kanyar a történetben…