„Gazdagok vagyunk, de nem annyira, mint mások”

Guardiola lemondana a további igazolásokról

Az idei nyáron eddig három játékos érkezett a Barcelona keretébe, egyrészt visszatért kölcsönbõl Henrique, valamint az Interbõl érkezett Maxwell és Ibrahimovics, de többen el is hagyták a keretet. Távozott Sylvinho, Hleb, Cáceres, Eto’o, és talán még más is fog, de ennél sokkal érdekesebb, hogy Pep Guardiola nem minõsítette életbevágónak a további igazolásokat, pedig szóba került már egy új középsõ védõ, egy középpályás, és egy baloldali támadó megszerzése is.

A katalán szakvezetõ azonban elmondta: tisztában van a piaci viszonyokkal, és azzal, hogy az árak elrugaszkodtak a realitástól. „A piac természetesen tartogat lehetõségeket, és nyitva áll elõttünk, de nagyon nehéz dolgozni. Ferguson is elmondta, hogy ez a nyár nem a vásárlásra, nem az igazolásokra van, sokkal inkább arra, hogy tartsuk meg a pénzünket. És lehetséges, hogy ezt nekünk is meg kell fontolnunk. Ha nem tudunk igazolni, nem fogunk igazolni. Ez is egy lehetõség, de természetesen bízom abban is, hogy augusztus végére már helyezkedni kezdenek az érintettek. Gazdagok vagyunk, de nem annyira, mint mások. Az áraktól függ, hogy valamit megengedhetünk magunknak vagy sem. De a csapat alapja le van rakva nagyon jól, és a fiatalok is nagyon feltörekvõk” – utalt a Barca Atlétic tehetségesebb tagjaira Guardiola.

A szakvezetõnek ez volt az elsõ nyilatkozata az Egyesült Államokból, ennek okán minõsítette a játékosok állapotát, akik momentán a kilenc órás idõeltolódással is küzdenek. „A játékosok keveset aludtak, de nagyon jól edzenek. Jól sikerült az érkezés, minden az elõre várt úton halad, kivéve Iniesta és Ibrahimovics esetét” – utalt két nem egészséges játékosára Pep, végül külön kérdezték Zlatan Ibrahimovics beilleszkedésérõl.

„A játékosok általában nagyon könnyen be tudnak illeszkedni az edzések folyamán, de õ most nem tud edzeni. Nem olyan a sérülése, hogy hosszú idõn keresztül ne tudna játszani, de egyelõre nem tud a csapattal készülni. Ám napról napra látni fogjuk, hogyan kerül egyre jobban kapcsolatba a csapattal, hogyan változik a hangulata” ­– értékelt az edzõ.