A Barça nyerte az ifi BL-t!

A Barcelona nyerte az ifjúsági Bajnokok Ligáját az idei szezonban, miután a katalán együttes 3-0-ra legyőzte a Chelsea csapatát a hétfő délután rendezett találkozón Márques valamint Abel Ruiz találataival. A Nyonban rendezett találkozón kiválóan játszott García Pimienta mester gárdája, és ugyan a második félidőben voltak lehetőségei a Chelsea-nek, a meccset és végül a trófeát is megérdemelten nyerte meg a Barça.

A találkozóról mindent elmond, hogy a Barcelona 15 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, míg a londoni kékek csak nyolcszor, ráadásul ezekből egyszer sem találták el a kaput. A 2013-14-es idény óta megrendezett ifjúsági Bajnokok Ligáját második alkalommal nyerte meg a Barcelona, mely az első kiírás elhódítása után idén ért fel ismét a csúcsra. A sikerkovács García Pimienta egyébként a katalán források szerint ezzel a sikerrel végérvényesen bejelentkezett a Barça B kispadjára a nyártól, noha természetesen ezekről még hivatalos információ nincsen.

A finálé előtt egyébként a Chelsea volt a legtöbb ifi BL-címet begyűjtő csapat két sikerrel, ám most a Barcelona felzárkózott mellé. Tavaly az osztrák Red Bull Salzburg nyerte a sorozatot.

Chelsea – FC Barcelona: 0-3 ( 0-1 )
Colovray Sports Centre, Nyon
Vezette: 
Andreas Ekberg

Chelsea: Cumming, Sterling, Guehi (McEachran, 58’), Grant, James, St. Clair, Maddox (Lamptey, 73’), McCormick, Familio-Castillo, Redan (Brown, 67’), Hudson-Odoi.

FC Barcelona: Peña, Morey, Mingueza, Brandariz, Miranda, Orellana (Morer, 74’), Puig (Vila Garcia, 93’), Collado, Abel Ruiz, Marqués (Jaime, 80’), Pérez.

Gólok: 0-1, Márques (33′), 0-2, Márques (51′), 0-3, Abel Ruiz (92′)