Jordi Cruyff: “Jobb csapatok ellen is tudnod kell nyerni”

A Barcelona sportigazgatói posztjára is esélyes Jordi Cruyff interjút adott a ‘beIN LaLiga’ médiumnak, melyet hétfő este ad le majd a televíziócsatorna. Cruyff ebben az interjúban az izraeli élete mellett beszél még a futballfilozófiájáról is.

Ha a Barcelonában vagy a Manchester Unitedben futballozol, tudod, hogy a meccseid többségét meg fogod nyerni, ám ezek után eligazoltam az Alavésbe, ahol egy teljesen másik futballt kellett megtanulnom, méghozzá azt, hogyan nyerhetsz úgy is, ha az ellenfél erősebb képességű. Itt már fontos a szervezettség, hogyan támadsz le, hogyan használod ki a rögzített játékhelyzeteket… Több csapatban is megfordultam, több vezetőedzővel is dolgozhattam, és ez nagy tapasztalat volt, mert a futballban minden körülményhez tudnod kell alkalmazkodni.

Cruyff továbbá hangsúlyozta az önfejlesztés fontosságát, mert “biztos lehetsz benne, hogy edzőként és sportigazgatóként sem csak a legjobb játékosokkal fogsz tudni dolgozni, és ilyenkor bizony tudnod kell, hogyan nyerhetsz nálad egyébként jobb képességű csapatok ellen is.”