Messi: „Nem voltak jobbak, két tizenegyes elmaradt”

A világklasszis szerint többet érdemeltek volna | Jól érzi magát a válogatottban

Az argentin nemzeti csapat szerda hajnalban 2-0-ra kikapott Brazíliától a Copa América elődöntőjében, így Leo Messi válogatottbeli sikere továbbra is várat magára. Messi tőle szokatlan módon élesen kikelt a játékvezetés ellen, és hangsúlyozta, hogy a brazilok játékban nem voltak jobbak náluk.

 

 

„Szerintem belefáradtak abba, hogy utólagosan visszanézzék a jeleneteket, ezért nem is vették már használatba a VAR-t. Remélem, hogy a Conmebol csinál valamit, bár kevés esélyt látok rá, mert Brazília az ellenőrzése alatt tart mindent. Így nagyon nehéz.”

A játékvezető az egész mérkőzés során az ő szekerüket tolta, és minden kétes esetben a javukra döntött, ezek pedig a végén megtörnek téged. Aztán ott van a két elmaradt tizenegyes is Kun, valamint Otamendi ellen… A torna folyamán egészen megmosolyogtató büntetőket ítéltek meg, most pedig belefáradtak a VAR használatába, és már az egyértelmű tizenegyest sem adták meg. Brazília volt a házigazda, nagy befolyással bír a kontinens szövetségében, így pedig nagyon nehéz dolog nyerni. Ez nem kifogás, mert jól teljesítettünk, ugyanakkor ki kell mondani azt, ami megtörtént. A nevén kell nevezni a dolgokat, mert ez a valóság. Fájdalmas, hogy nem tisztelik a tornába fektetett energiánkat.

Két kapufát is lőttek az argentinok

„Minden egyes percben próbálkoztunk, ők pedig alig jutottak el a kapunkig. Kétszer a kapufát találtuk el, sajnos nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. Az eredménytől eltekintve bebizonyítottuk, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt bárkivel. Jól játszottunk, nagy erőfeszítéseket tettünk. Semmiképp sem voltak jobbak nálunk.”

A válogatott jövője

„A fiatalok bebizonyították, hogy nem csak jól tudnak teljesíteni a címeres mezben, hanem imádják is a válogatottat. Tisztelet jár nekik azért, amennyi munkát belefektettek. Argentínának van jövője, ez biztos.”

Az ő jövője a válogatottban

„Ha valahogyan segíteni tudok a csapatnak, akkor jönni fogok. Nagyon jól érzem magam ebben a csapatban.”

Van olyan ügyes lábad, mint Messinek vagy Iniestának? Talán nincs 🙂 De ettől még garantáltan feltűnést kelthetsz, ha felveszed a legnagyobb Barcelona-sztárok zoknijait! Íme az egyik!