Ronald Koeman

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 432
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2021.03.06. 22:23:50

Attól félek ha minden így marad, akkor az öreg elfog olyan játékosokat tékozolni, mint Puig, Conrad..... Értem hogy Pedri milyen jól játszik(szerintem nem) de gondoljunk abba bele, ha Riqui kapott volna annyi játékpercet mint ő....
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 317
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.03.04. 14:37:04

Én nagyon unom az edző elleni gátlástalan mocskolódást, amit egyesek álérvekkel, hazugságokkal és mindenféle buta teoriákkal "támasztanak" alá, mely valójában tényleg csak egy kis gőzkieresztés, ami jöhet magánéleti gondokból, meg abból is, hogy bizony az emberben benne van, hogy a világ legjobbjainak szurkol, mindenhol toronymagas esélyes és ezzel szembejönnek a nyolc gólok és a válságok minden téren. Ez sokk, még akkor is, ha ez csak egy játék. Ezt viszont nem az edzőn kéne levezetni.
És ha már ilyen szépen szerepelt az edző is a Sevilla ellen, akkor egy kis kritika:
Szerintem nem cserél rosszakat - nyilván mindenki mást tenne be, de védhetőek és érthetőek általában a cseréi. Viszont picit későn teszi ezt meg. Pedri fantasztikus játékos. Én elkönyveltem, hogy kész, több Xavi szintű játékost nem fogok látni 20 évig, erre kiugrik ő a bokorból, olyan fiatalon, hogy az ő korában még Xavi sehol nem volt.
De fáradt. Értem, hogy az edzőnél ő az egyik kulcsember és nem akarja megbontani a működő csapatot, de amikor már alig tud lépni, rossz döntéseket hoz, alibizget, eltűnik... A végén lőhetett volna gólt, de ne várjuk, hogy majd ilyen kimerültség mellett lép ki a komfortzónájából és majd kapura lövöget. Ebben neki példát kéne vennie Dembeléről és Trincaoról, akik végre elkezdték lövögetni. Amúgy ez ilyen Barcás betegség lehet, hogy még a tegnapi meccs közben is érte kritika Dembelét, hogy túl sokat lő, előtte levő meccseken meg Trincao.
Könyörgöm, ez kell most nekünk. A nagy finomkodásban és egymás tiszteletében elfelejtettünk kapura veszélyesek lenni. Eljutottunk oda, hogy a támadóink már üres kapura se mernek rálőni, ha megteszik, az is kapufa lesz. Szóval kell fejlődnie Pedrinek, de csak ha kipihente magát.
Messinél hasonló a helyzet. Nem értem miért nem lehet elfogadni a korát és a lehetőségeit és miért nem lehet egy félidőre belesűríteni a klasszisát. Valaki másik topikba írta, hogy látszik az akarása és végre dolgozott. Az akaratával nincs gond, és volt, hogy kergetett labdás embert, de sokszor meg csak állt egy helyben miközben a társak letámadtak. És sokszor lassította a saját támadásainkat, ha elveszik tőle a labdát tízből kilenc alkalommal utána se szagol. Az ő korában az is csoda, hogy még így játszik, de a pihenéseit megtehetné a padaon is. Egy második félidőbe bekerült friss Messi, fáradt védők ellen maga lenne a csapás. Ezt nem tudom miért nem aknázzuk ki.
És a Messi nélküli időszak is sokkal nehezebb lesz, ha nincs Messi nélküli forgatókönyv.
Más részről pl Busi meccsek óta nagyon jó és nincs többet játszatva, mint kéne. Így, hogy nem ő felel az egész középpályáért ott vannak a csodás átadásai, az okos helyezkedése és a végtelen hosszú lábával labdaelpöckölései.
Trincao egyértelműen újra megtanult focizni. Grizes is hasznosan száll be. A "nembarcaszintmitkeresitt" MB pedig általában tényleg nagyon jó csere. Élmény volt nézni, ahogy a hulla fáradt sevillaiak szembetalálkoztak a végén ezzel a jóértelemben vett vadálattal.
Szóval szerintem, ha szűkösen is, de meglennének a cserék Pedrinek és Messinek is, ha nem bírják.
bunga
Barça B
Hozzászólások: 99
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.03.04. 09:25:25

Feltétlen érdeme, hogy ki merte küldeni másodszor is ugyanazt a kezdőt. A játékosanyagot figyelembe véve nem tehet arról, hogy a második gól ennyire nem akart megszületni, Abban is ő van benne, hogy ennyire erős a győzniakarás és kondicióval végig bírják.
Alcantara
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3058
Csatlakozott: 2011.08.30. 09:31:30

2021.03.04. 08:59:12

Pozitív dolgokat ide nem divat írni, én megteszem: remekül meccselt a mai napon is a Sevilla ellen.
A cseréi teljesen ültek és jó időben hozta őket. Erőnlétben szintén nem állunk rosszul, ez évek óta nem jellemző, hogy a meccsek végét így meg tudjuk nyomni, sőt a hosszabbítást is. Nekem eddig is szimpatikus volt, főképpen mert láttam játszani, de azt gondolom ebből a sz@r helyzetből amibe a klub került, ő maximálisan kihozza amit lehet. Sok a fiatal és van önbizalmuk, ez főleg Moribánál látszódik, aki egy hatalmas baki után, ugyanúgy önbizalommal játszik és nem is rosszul. Jó lesz ez az irány, egy-két poszton, ha megkapná az erősítést épülhet itt komoly csapat.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 317
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.03.01. 15:20:52

vidra írta:
2021.03.01. 02:01:03
Pontok, amiért Koeman "hülye":

1. Nem vette észre, hogy a 3-5-2, amit amúgy kb. ő fedezett fel ehhez a csapathoz, működik.
2. Volt olyan időszak, amikor két belső védőt is alig talált a sérülések miatt, nem hogy hármat, mégse hármat játszatott!
3. Még véletlenül sem kért védő igazolásokat, pedig a klub az aranytartalékait borravalóval dobálta volna a többi klubhoz.
4. Véletlen sincs kb. 4-5 felesleges támadó játékos, akikkel viszont nem tud mit kezdeni.
5. 3-5-2-ben hol játszik Fati, ha visszatér és hol játszik Alba? Fati ilyen univerzális védekező-támadó közép winger lesz?

Most, hogy így megérettem a formációkat belepillantottam megint a PSG meccsbe és 100%-osan az az érzésem, hogy ott semmilyen formáció nem segített volna, viszont egy jó soft taktika igen.
Mutatják a mestert a 3. percben és látszik az arcán a 8-2 látomás, amiből csak 4-1 lett végül (eddig). Arra talán tényleg akkor jött rá, hogy a PSG sebességben és határozottságban mennyire nem egy kategória velünk, miközben iszonyatos területeket adtunk Mbappe-nak hátul egy szerencsétlen Dest-tel meg egy lassú Piqué-vel.
Erre az egész gyógyír az lehetett volna, ha azonnal belátjuk, hogy ez egy másik szint és nagyon-nagyon szervezetten, több vonalban visszazárunk a 16-os környékére és nagyon óvatosan, haloványan onnan építkezünk előrefele. Csak hát ezt meg kéne tanulni és hát sem ebben, sem a szélről beadások levédekezésében nem vagyunk annyira kimagaslóak.
Nekem is tetszett mindig a háromvédős játékunk, (sőt, Junior is nagyon jó volt Alba helyén ekkor) de nem mondanám, hogy erre kéne építeni. Minden meccs más, az ellenfelek is mások. Most ez jó meccse volt Dembelének, de nem dúskáltunk a helyzetekben. Ha nem rúgja be Dembele, akkor meg az a következtetés, hogy nem jó a taktika? Azért ennél bonyolultabb a dolog.

Volt egy statisztika, hogy az idegenben lőtt kapufák "versenyében" a top klubbokban toronymagasan a Barca vezet, 16 vagy 19-el. A második helyezett egy angol csapat 12-vel. Ezen a fórumon össze-vissza gyalázták a csapatot meg az edzőt is teljesen jó meccsek után is, sok helyzettel, ha döntetlen a meccs, vagy vereség. Valójában, ha csak és kizárólag a szerencsén elment pontoknak a felét, ha megszereztük volna, most simán vezetne a csapat.
Ettőlmég nem lenne jobb sem a csapat, sem az edző. Okoskodni lehet, mind ezt tesszük, de valójában tényleg nehéz ebből a keretből kihozni az egyensúlyt. A három védő hátul stabilitást hoz, előtérbe kerül a védők jó tulajdonságai. Elől pedig Pedri, Trincao, Messi, De Jong, Dembele és Grizes minnél több perchez jutva hozzák a sok helyzetet )ami egy épülő csapatnál szerintem fontosabb a gólnál és a győzelmeknél is). Tehát nincs más lehetőség, kérvényezni kéne, hogy a Barca egyszerre szerepeltethessen 13-14 játékost. A másik lehetőség (más csapatok ezt csinálják), sokat dolgozó játékosok játszanak, nincsenek nagy pihenőidők több embernél is.

Grizes most kimaradt és sokan belekezdtek, hogy idegen test, nem is kell, miközben hónapok óta nagyon sok ponthoz segítette a csapatot, nem csak gól-gólpasszal, hanem élő és hasznos része volt a támadásoknak.
Trincao pedig zsinórban 4-5 meccs óta mintha megtanult volna focizni.
A három belsővédős rendszer viszont a támadók kárára megy. Ha minden meccset megnyernénk, akkor oké, legyen ez a három védős, de összességében biztos kevesebb gólt lőnénk. Amikor más meccsen 10 ziccert kihagyunk, akkor nem fogunk minden meccsen két helyzetből gólt szerezni.
Sőt, már most a kupában se hiszem, hogy jó ötlet lenne a három belsővédős rendszer. Ott neki kell ugrani a Sevillának, gólok kellenek, mert a sevilla rá fog érni. És igen, lehet rúgnak pár kontragólt és kiesünk simán.

A PSG pedig jobb csapat nálunk, de szerintem minden más csapatnál is. Ellenük szépen kéne kiesni, szűk győzelemmel, de nem biztos, hogy erre a kevés helyzet+3védő a megoldás. Szerintem ez a csapat ennyit tud. Fiatal, szerethető, változékony, több mindenben tud jó lenni, de semmiben sem a legjobb és lehet kisérletezni, de sosem lesz meg a tuti taktikánk, amíg nincs egy kis nyugalom és nem tiszta, hogy kire építhetünk, kire nem.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 919
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.03.01. 02:28:53

3-5-2 mehet elöl Leo - Fati, de ha Leo pihen akkor Dembi - Fati is ok.
lehet ezt variálni 3-4-3 is működhet normálisan, ehhez megfelelő középpályával, ellenféltől is függ, de mehet Fati a baloson simán, tehát Dembi - Leo - Fati
Leot is lehetne pihentetni, akkor mehet Gríz középre....
Avatar
vidra
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 375
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.03.01. 02:01:03

Pontok, amiért Koeman "hülye":

1. Nem vette észre, hogy a 3-5-2, amit amúgy kb. ő fedezett fel ehhez a csapathoz, működik.
2. Volt olyan időszak, amikor két belső védőt is alig talált a sérülések miatt, nem hogy hármat, mégse hármat játszatott!
3. Még véletlenül sem kért védő igazolásokat, pedig a klub az aranytartalékait borravalóval dobálta volna a többi klubhoz.
4. Véletlen sincs kb. 4-5 felesleges támadó játékos, akikkel viszont nem tud mit kezdeni.
5. 3-5-2-ben hol játszik Fati, ha visszatér és hol játszik Alba? Fati ilyen univerzális védekező-támadó közép winger lesz?

Most, hogy így megérettem a formációkat belepillantottam megint a PSG meccsbe és 100%-osan az az érzésem, hogy ott semmilyen formáció nem segített volna, viszont egy jó soft taktika igen.
Mutatják a mestert a 3. percben és látszik az arcán a 8-2 látomás, amiből csak 4-1 lett végül (eddig). Arra talán tényleg akkor jött rá, hogy a PSG sebességben és határozottságban mennyire nem egy kategória velünk, miközben iszonyatos területeket adtunk Mbappe-nak hátul egy szerencsétlen Dest-tel meg egy lassú Piqué-vel.
Erre az egész gyógyír az lehetett volna, ha azonnal belátjuk, hogy ez egy másik szint és nagyon-nagyon szervezetten, több vonalban visszazárunk a 16-os környékére és nagyon óvatosan, haloványan onnan építkezünk előrefele. Csak hát ezt meg kéne tanulni és hát sem ebben, sem a szélről beadások levédekezésében nem vagyunk annyira kimagaslóak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vidra 2021.03.01. 02:33:21-kor.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 919
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.03.01. 00:24:39

gránit írta:
2021.02.28. 19:14:31
Az a poén, hogy kb. novemberben megmondtuk, hogy a 3 belső védős felállást kellene kipróbálni....
Kíváncsi vagyok, mikor fog Koeman megállapodni egy koncepció mellett, vagy továbbra is csapong majd.
Hát igen, beszéltünk nem keveset erről, aztán Koeman decemberben - talán ünnepek körül - 3-4-3-mal vagy 3-4-2-1 meg is lepett minket.... =D>
Mingu - Araujo - Lenglet volt a hátsó sor, de aztán Koeman megpörgette a rulettet és kirakott valami mást.....meg sem lepődtünk..... #-o
Avatar
vidra
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 375
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.02.28. 22:59:15

Nekem sem hiányzik annyira.
Az ilyesmi kicsit erős volt az elején védekezési szempontból nem? Az első négyes ebben a felállásban kb. egyáltalán nem használható védekezésre, max presszionálásra.
https://i1.wp.com/barcatimes.com/wp-con ... C360&ssl=1

Jó, nyilván ezt kis csapatok ellen alkalmazta, ha jól emlékszem, de azért most kettővel kevesebb támadó szellemű játékos volt fent, báár, Pedri talán hasonló Cou-hoz ebben. Akkor mondjuk, hogy eggyel és helyette bővült a védelem. Jóval reálisabb szerintem.
Ha nagyobb csapatok ellen Pedri helyett olyan valaki lenne fent, aki védekezésben is jó, akkor már elég acélos eredmény tartásunk lehet. Vajon ki?

Ha a 3-5-2 marad, akkor a középpályára kelleni fognak olyan fiatalok is, akik nem csak támadni, de védekezni is tudnak. Ugye a szélsők adottak: Dest, Alba (belőlük is több kéne), a középső hármat pedig lehet variálni az ellenfél alapján: 2 védekezős, 1 támadós, 2 támadós, 1 védekezős, blabla. Védekezni tudó középpályásból szerintem kisebb a választék. Lehet, ezért hozta fel Moriba-t Puig helyett.

Nem biztos, hogy hülye ez a Koeman, csak mintha eddig nem látta volna, hogy túldimenzionáljuk a képességeinket, az ilyen 4-3-3-akkal.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 19118
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.02.28. 21:10:53

vidra írta:
2021.02.28. 20:20:12

Tényleg, Coutinho hová megy ebben a felállásban?
Jó esetben a padra. Nélküle és Griezmann nélkül jobbnak érzem a csapatot, nem szeretném, ha azért a nevük és az áruk miatt olyanok elől vennék el a lehetőséget, akik jelenleg hasznosabbak a csapat számára. Nyáron meg pénzé kell őket tenni, és lehet az árukból hiányposztokra igazolni.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3967
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.02.28. 21:07:35

Igen, a Lenglet-Géza kettősön kívül már mindegyik védő volt sérült.
Amikor valaki visszatért, akkor Mingueza kellett a jobbosra, mert Dest és Robi is sérült volt.

Lehet amúgy ez volt a terve Koeman-nak végig, csak nem voltunk meg létszámban. Pique nem bír 90 percet Umtiti-re meg nem lehet alapozni, és Ő sem jatszott eddig 2x 90 percet egymás után.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17931
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2021.02.28. 20:46:34

Mondjuk a 352-hoz kell három egyszerre egészséges belső védő, ami nem volt túl gyakori idén nálunk... :)
Avatar
vidra
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 375
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.02.28. 20:20:12

Játszatni kell a drága sztárokat, ennyi. Mi lesz, ha egyszer Fati, Dembele, Messi, Trincao, Griezmann és Braithwaite egyszerre lesz nem sérült?
Három helyre jobban beférnek, mint kettőre.
Tényleg, Coutinho hová megy ebben a felállásban?
Olcha
Barça B
Hozzászólások: 60
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2021.02.28. 20:07:47

gránit írta:
2021.02.28. 19:14:31
Én egyelőre Pedrin látom azt, hogy gyakran eltűnik a meccseken, és beleszürkül a mezőnybe. Most is, 71 perc alatt mindössze 22 passz, ez nagyon kevés. Sokszor észrevehetetlen a pályán. Puig mindig tesz róla, hogy megjátszható legyen, ő viszont a döntések során még kapkod, és nem elég higgadt. Kettejükből lehetne egy ideális támadó középpályást összegyúrni, Pedri pengés higgadtságából és Puig buzgóságából.

Az a poén, hogy kb. novemberben megmondtuk, hogy a 3 belső védős felállást kellene kipróbálni, mert többet érnénk három belső védővel, mint kettővel, meg a két csenevész, védekezni nem tudó szélső "hátvéddel".
Puignak a kapkodása abból is eredhet, hogy kevés időt kap és minél nagyobbat szeretne villantani - de igen: kettejük ötvözete lenne a tuti.

A 3 belső védős felállással kapcsolatban pedig azon tűnődöm, hogy tök sok embernek egyértelmű volt a fórumon és érkezett nem egy remek meglátás.
De ez ott miért nem ennyire egyértelmű? Mit csinálnak? Mit néznek? Mi alapján döntenek?
Avatar
vidra
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 375
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.02.28. 19:45:25

Ha jól értelmezem, ennek a 3-5-2-nek gyakorlatilag az a lényege, hogy feladtunk egy támadót, hogy kapjunk cserébe egy plusz védőt, aki így söprögetőt tud játszani. A szélső védők, akik eddig felrohangáltak a támadáshoz a hátsó négyesből, pedig a középpályára kerültek, ahonnan könnyen tudnak fellépni a támadáshoz (2+2)-t alakítva és visszalépni védekezéshez (3+2)-t alakítva.
Előnye még, hogy a PSG meccshez képest a szélső támadóknak (ott akkor Dembi és Griezmann), nem kell visszalépniük, hogy kialakítsanak egy védekező (4+2)-t, helyette ott az 5 teljesen védő szellemű játékos, a 6 helyett, amiben viszont 2 ember totálisan rossz védekezésben. Plusz általában a középpályáról is hátrébb lép kicsit valaki.
Koeman ehhez szerintem azért alkalmazott letámadást, hogy az előrébb hagyott játékosoknak is hasznát vegye. A 3-5-2-ben ugye a támadók nem hátra jönnek segíteni, hanem a középpályára tömörülnek be középen.
Avatar
gránit
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1087
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2021.02.28. 19:14:31

Én egyelőre Pedrin látom azt, hogy gyakran eltűnik a meccseken, és beleszürkül a mezőnybe. Most is, 71 perc alatt mindössze 22 passz, ez nagyon kevés. Sokszor észrevehetetlen a pályán. Puig mindig tesz róla, hogy megjátszható legyen, ő viszont a döntések során még kapkod, és nem elég higgadt. Kettejükből lehetne egy ideális támadó középpályást összegyúrni, Pedri pengés higgadtságából és Puig buzgóságából.

Peter írta:
2021.02.28. 16:23:06

Ennyi idő elteltével és minden egyéb külső körülményt is figyelembe véve jogos elvárás, hogy kialakuljon egy játékrendszer, játékstílus, koncepció, amely mutatja önmagát.
Az a poén, hogy kb. novemberben megmondtuk, hogy a 3 belső védős felállást kellene kipróbálni, mert többet érnénk három belső védővel, mint kettővel, meg a két csenevész, védekezni nem tudó szélső "hátvéddel". Így ha valamelyik szélső nem ér vissza, még mindig ott van három belső védő, nem pedig kettő, ami nagyobb stabilitást eredményez. Ha pedig visszaérnek, az még nagyobb stabilist ad. Ráadásul három belső védővel a szélsők is bátrabban húzódhatnak előre, többet tudják segíteni a támadásokat, és hát mondjuk ki, Alba is, Dest is, többet tudnak segíteni elől, mint hátul. Így ez a három belső védős felállás kétélű fegyver, nagyobb stabilitást jelent hátul, és több támadót elől, két legyet ütve egy csapásra. Olaszországban szokták ezt gyakran alkalmazni, az Internazionale is így játszott ma, és nyert 3-0-ra a Genoa ellen, a Juve is gyakran alkalmazza ezt a taktikát.

Kíváncsi vagyok, mikor fog Koeman megállapodni egy koncepció mellett, vagy továbbra is csapong majd.
Barcahun
Capitá del Barça
Hozzászólások: 554
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2021.02.28. 18:50:47

bunga írta:
2021.02.28. 11:54:15
Puig nem játszik hasznosan. Ilaix sokkal többet tud lendíteni a csapaton. Viszont Araujo sérülékenysége miatt ki kéne próbálni Comast.
Váóó te már most tudod, hogy ki lendít a két fiatal közül, összesen nem volt 3 meccsnyi percük még, nyilván az edzéseken is ott vagy, azért kened vágod, az is jó hír h az orvosistábbal is tartod a kapcsolatot, és meg tudod mondani valaki sérülékeny, mert amúgy ilyet még nem láttam valaki rásérül a korábbi sérülésre, mert nincs csere a csapatban és túl gyorsan tér vissza, valóban ilyen csak sérülákeny emberrel történik...
Sztm nem Comast kéne kipróbálni, hanem téged új edzőként =D>
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2021.02.28. 18:41:09

bunga írta:
2021.02.28. 17:24:40
Nincs mit alátámasztani - szemmel látható volt. Puig mozgékony volt, de csak alibi passzai voltak, vagy a semmiben végződtek az akciói. Ilaix meg hasznos része a csapatnak. Elképzelhető, hogy Puig egy középcsapatnál akár sztár is lehet, de olyan környezet kellene neki. Ami meg Comast illeti, tehetséges és edzésekre, kispadra fel kéne hozni, mert a sérülésekkel, sárga lapokkal elfogyhatnak a belső védők és nonszensz, hogy középpályást kelljen hátravinni.
sztem túl kicsi minta alapján ítélsz, mivel Moribát csak két meccsen láttuk eddig. de azt abszolút értékelem, h kifejtetted.

a középpályának mindenesetre jót tenne, ha egy Moriba szerű játékos be tudna ott robbanni.
bunga
Barça B
Hozzászólások: 99
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.02.28. 17:24:40

NovaProspekt írta:
2021.02.28. 15:59:24


hátha most rá lehet venni így, h tiszta lappal indított :D
Nincs mit alátámasztani - szemmel látható volt. Puig mozgékony volt, de csak alibi passzai voltak, vagy a semmiben végződtek az akciói. Ilaix meg hasznos része a csapatnak. Elképzelhető, hogy Puig egy középcsapatnál akár sztár is lehet, de olyan környezet kellene neki. Ami meg Comast illeti, tehetséges és edzésekre, kispadra fel kéne hozni, mert a sérülésekkel, sárga lapokkal elfogyhatnak a belső védők és nonszensz, hogy középpályást kelljen hátravinni.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 919
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.02.28. 16:23:06

6 teljes hónap után és harminc x meccsel a háta mögött rengeteg kérdőjel van.
Mint bármely más csapatnál a világon, Barcelonában is a rendelkezésre álló állomány az aktuális sérüléseket is figyelembe véve állandónak tekinthető.
Ennyi idő elteltével és minden egyéb külső körülményt is figyelembe véve jogos elvárás, hogy kialakuljon egy játékrendszer, játékstílus, koncepció, amely mutatja önmagát. Ez akkor is jogos elvárás, ha természetesen vannak olyan kivételek, amikor egy csapatnak egy-egy adott mérkőzésen egyedi taktikát, játékot kell képviselni az aktuális cél érdekében.

A többi tucat mérkőzésre ettől függetlenül elvárhatónak kellene lennie - ennyi idő elteltével ! - egy rendszernek, felállásnak, gerincnek, váznak, mely önmagában hordozza a stabilitás fogalmát. Stabilitás fogalma alatt jelen esetben egy konstans, többé kevésbé állandó, kiszámítható és biztos lábakon álló játékrendszert kell érteni, amelyik nyilván nem lehet hibátlan, de minimum olyan, amelyiket nem az egyéni hibák vagy éppen a kiugró, véletlenszerűen előforduló egyéni teljesítmények befolyásolják nagyban, illetve határozzák meg.
Koeman Barcelonája a kezdetektől fogva olyan, hogy vagy a hibák, vagy véletlen, alkalomszerű teljesítmények - egyéni függőség - határozzák meg és éppen ezért egyáltalán nem nevezhető stabilnak.

A labdarúgás egyik lényege az ellenfél hibákra kényszerítése, de egyáltalán nem mindegy, hogy ezekért mit, mennyit és hogyan kell megdolgozni. Egyáltalán nem mindegy, hogy rendszerszintű hibák vannak kódolva, ismétlődve, - akár védekezésnél, akár támadásnál - avagy az egyik csapat annyival jobb a másiknál, hogy egyszerűen felülkerekedeik rajta. Védekezésnél a hibák elkerülése, támadásnál a hibák kikényszerítése a cél.
Koemannál mindkettő döcögős, nehézkes, csiszolatlan, a kezdetektől nézve szinte változatlan.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1173
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2021.02.28. 15:59:24

Alcantara írta:
2021.02.28. 15:35:07
Valamikor alátámasztott valamit egyáltalán? :lol:
hátha most rá lehet venni így, h tiszta lappal indított :D
Alcantara
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3058
Csatlakozott: 2011.08.30. 09:31:30

2021.02.28. 15:35:07

MatyiG írta:
2021.02.28. 12:37:03
bunga írta:
2021.02.28. 11:54:15
Puig nem játszik hasznosan. Ilaix sokkal többet tud lendíteni a csapaton. Viszont Araujo sérülékenysége miatt ki kéne próbálni Comast.
Ezt mivel tudod alátámasztani, Samper?
Valamikor alátámasztott valamit egyáltalán? :lol:
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17931
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2021.02.28. 12:37:03

bunga írta:
2021.02.28. 11:54:15
Puig nem játszik hasznosan. Ilaix sokkal többet tud lendíteni a csapaton. Viszont Araujo sérülékenysége miatt ki kéne próbálni Comast.
Ezt mivel tudod alátámasztani, Samper?
bunga
Barça B
Hozzászólások: 99
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.02.28. 11:54:15

Puig nem játszik hasznosan. Ilaix sokkal többet tud lendíteni a csapaton. Viszont Araujo sérülékenysége miatt ki kéne próbálni Comast.
Atis710
Barça B
Hozzászólások: 75
Csatlakozott: 2020.10.31. 21:54:02

2021.02.28. 10:42:40

Azért jó meccs ide vagy oda, jó taktika ide vagy oda, most előjött az, hogy sokszor rosszul cserél. Ha mondjuk az Elche ellen lehozta volna Pedrit, akkor lehet hogy most nem sérül le. Puig is ha többet játszott volna mondjuk Pedri helyett, akkor lehet nincs ez a sérülés, mert ebben a sérülésben nagyban szerepet játszott a túlterheltség.
Azt meg a másik dolog, hogy a sérülteket szerintem hamar kezdi játszatni, pedig azt nyilatkozta mindig, hogy nem akar kockáztatni. Értem én, hogy sok a sérült, meg sűrű a program, de azért van a b csapat, hogy onnan lehet szükség esetén felhozni játékosokat.
Válasz küldése