LG írta: ↑2020.08.30. 18:08:21
Simán lehet még bukta. A tehetség még önmagában nem elég, fejben is bírni kell a nyomást. Ez utóbbin nagyon sokan csúsztak már el. De a sérülések, vagy akár egy komolyabb sérülés nagyon vissza tudja vetni egy játékos karrierjét. Szóval nem kiabálnék el még semmit.
Persze, ez mind beeshet, de szerintem kár kalkulálni vele. Azt persze nem szabad tenni, hogy mostantól nem igazolunk 5 évig kreatív kp-t, mert Puig majd a következő évtizedben megoldja, és köré építjük a Barcát, mert ahogy írod, bármikor bármi történhet, sérülés, PSG kivásárlás, ki tudja még mi, viszont tavasszal szerintem minden beállásakor húzóember tudott lenni, sőt az utolsó meccsen, mikor kezdett, szerintem ő volt a(z egyik?) fő oka annak a szép kis levezető gálának. Ezzel már túltett azon, hogy ő egy ígéret, ő már szerintem a jelen játékosa. Hogy hol lesz a fejlődése vége, abban teljesen egyetértünk, lehet belőle egy erőse Iniesta, meg lehet az is, hogy "megreked a mostani szinten", de szerintem már az sem lenne tragikus. Meg persze lehet, hogy fél év múlva térdsérüléssel eltűnik a képből, de ezzel én nem számolnék, mert felesleges, meg azért viszonylag kicsi az esélye.
Én egy plusz kis erőt látnék még benne szívesen, hogy az a vehemencia, amivel megy egész meccsen, ne nyírja ki hosszabb távon, több 90 perces meccs után. Nem emlékszem, melyik meccsen láttam, meg a pontos adatokra sem, de tavasszal egyszer magasan ő futotta a legnagyobb távot a pályán lévők közül, és ezt azért meg kell támogatni megfelelő erőnléttel.
Nekem az volt még nagy élmény a passzain túl, hogy a sok álló játékos között ő volt szinte az egyetlen, aki megállás nélkül ment az üres területekbe, és végig megjátszható volt.