Riqui Puig

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
dudu0209
Barça B
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2009.08.16. 22:08:38

2020.12.10. 12:32:07

Számomra nagyon furcsa miért mellőzik Riqui-t. Ennél jobban nem is adódhatna a lehetőség a játszatására, mint az elmúlt időben:
- La Masiaból jött (a mi kölkünk, hosszú időre válhatna a csapat arcává akár…)
- Tavaly a Barca húzó embere volt
- Jelenleg sok a sérült
- Jelenleg sok a rossz teljesítmény a pályán
- Jelenleg nem megy a csapatnak. Folyamatosan veszítjük a meccseket.
- Beállva általában lendít a csapaton.
Egy ilyen közegben, ilyen feltételek mellett nem játszani a srácot… Teszem fel a kérdést „akkor mikor?”. Lehet szeretni, vagy nem szeretni, kritizálni a fizikumát meg a lövőtechnikáját, de azért nem kell ahhoz nagy hozzáértés, hogy lássuk, mennyi potenciál van a srácban. Nem vagyok sem edző sem szakértő, de gyakorlatilag az első pillanattól azt gondoltam magamban (mikor láttam a srácot), hogy profilban beleillik a jövő Barcába és kinőheti magát. Sokan első benyomásra rámondják, hogy a jövő Iniestája stb. Azért ezzel várjunk 5-10 évet, mert az a magasnál is magasabb elvárás lenne. De igen a lehetőség benne van, hogy egy napon miatta üljek le újra minden egyes Barca meccset megnézni (mint anno Iniért, Ronaldinhoért, Messiért, Xaviért).
Tudom, hogy már 100x körbejárt témát feszegetek, csak belül feszít, hogy itt van ez a tehetséges srác és végig kell néznem, hogy néha napján kap fél órát. Igazságtalannak érzem na… és bele sem merek gondolni, hogy egy napon megunja a dolgot és…
Avatar
Leon
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2170
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: 99942 Apophis

2020.12.04. 23:38:06

Komen egy szánalmas csökönyös lúzer amiért mellőzi a kölköt. Remélem szezon végén kivágják a francba és Xavi jön helyette. :twisted:
Ter Stegen-Alba-Sergi Roberto-Busi-Rakitic-Messi-Suarez-Griezmann
Tito per sempre etern.

Infinite Iniesta

Messi -Liga- 400
- BL - 106
Grácies Xavi!
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 585
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.12.04. 23:30:24

Találgatás, vélelmezés.....ez a nagyon kevés játéklehetőség miatt van.....Riqui kapja a legkevesebb játékidőt.....az oké, hogy Koeman edzésen látja a srácokat, de az éles helyzet mindíg más....nyilván nem minden kikiáltott tehetség váltja be a hozzá fűzött reményeket....szinte minden az edzői döntésen múlik, az elképzelésein, stílusán, habitusán, mikor, miért és mennyi időt ad....persze az is igaz, hogy van olyan játékos, aki ennek ellenére be tud robbanni....nem Riqui kritikája, de robbantásnyi esélyt kapott....robbantani nem tudott, viszont mi is láthattuk, hogy robbanthatott volna....ez nyilván más, mint a türelem, amit például Trincao kap....na ő kifejezetten Koeman kedvenc, mégis adós a bizonyítással....
Avatar
bence0330
Jugador del Barça
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.12.04. 18:54:06

Samper írta:
2020.12.04. 18:04:33
Alena áttanult vkp.-nek, Puig támadó. Ezért nem tud perceket kapni. A helyében elmennék fél évre kölcsönbe jó csapathoz, ha garantálják, hogy játszatják.
Hát igen. Alena tény, hogy a 3 gyengén muzsikáló szűrő helyére könnyen kerül be most. Puig meg most is beállt, és kritizálták többen, hogy nem játszott jól. Erre két dolgot tudok mondani:
- Egyrészről szerintem nem igaz, volt ugyan 1-1 rossz döntése, de közben kiosztott 3-4 kulcspasszt, ami nagyon sok ennyi idő alatt akárki ellen is, meg Dembélé önzetlensége esetében is ő szerzett labdát, sprintelt vagy 30 métert mielőtt leadta a lasztit tiszta a gólhelyzetben lévő Dembélének - szerintem ez nem is biztos hogy rossz döntés volt, még ha talán el is lehetett volna lőni. Dembi jobb helyzetben volt, őt félig utolérték. Fent közben rendszeresen szűrt a szűrők előtt, jól zárta a passzsávokat, hiába kurták a lábai, zavart mindenkit a Fradinál, mikor el akartak indulni hátulról. A végén meg adott egy Messis bokapasszt már megint, amit Dembélé elhülyült. A fent leírtakkal szerintem többet tett, mint Pedri az utolsó pár meccsén összesen. Szerintem peche is van, félelmetes gólpasszokat ad mindig pár perc alatt is, de valahogy pont nem lövik be elöl. Ha Dembi beküldte volna mindkettőt, egész más lenne Puig megítélése is, és ez igazságtalan így, mert ő nem tehet róla, hogy egy szóló utáni gólpasszt vegy egy brutál jól belöbbölt labdát nem tud befejezni a társ.
- Ha valakinek nem felelt meg mégsem a játéka, el tudom fogadni, de nyilván a meccshiányból adódott az 1-2 rossz megoldása, és az is, hogy nem lőtte rá a szóló után, nem volt meg a kellő önbizalma. Bár amúgy sem elsődlegesen lőni akaró játékosról beszélünk, nem ez a beállítottsága, kavarni szeret nagyon, és Messis bokapasszokat osztogatni ezerrel, meg 30-35 méterre a kaputól ritmust váltani. 1-1 rossz passza is volt, de ha elöl nem lenne rossz passza, nem is szabadna játszania, ott bizony kockázatokat kell vállalni.
Az a helyzet, hogy ha nem házon belül lenne, lehet, hogy letennénk érte 50-60 misit és nyomatnánk folyamatosan.
Nagyon Koeman ellenes vagyok/voltam, és természetesen azért elismerve az első pár hónapban mutatott 1-1 pozitív hatását (erőnlét és intenzitás egyértelműen) nagyon nem voltam kibékülve semmilyen döntésével, de 1-2 már kezd beigazolódni, és pár dologban fejlődött is. Korrektebbül bánik a sajtóban a játékosokkal, kicsit jobb kezdőket tesz össze, a cseréi is kicsit jobbak (bár nem nehéz jobban csinálni a klasszikó és az a körüli meccsek fifázásainál mikor kvázi 2-8-as felállásokat nyomatott hátrányban meg döntetlennél) 1-1 játékosnál belátta, hogy hibázott, lásd Braith. Még reménykedem, hogy az előttünk álló hónapban észbe kap a Puig-témában. Ha nem, akkor egyetértek, menjen máshová, valami közepesen erős csapatba vételi opció nélkül. Bárki el fogja fogadni szerintem konkrétan.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.12.04. 18:04:33

Alena áttanult vkp.-nek, Puig támadó. Ezért nem tud perceket kapni. A helyében elmennék fél évre kölcsönbe jó csapathoz, ha garantálják, hogy játszatják.
Avatar
bence0330
Jugador del Barça
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.12.02. 15:58:49

Szerintem mindkettőtök véleményében van igazság. Sokkal jobban kéne értékelni a valós tudást, és főképp a mutatott bizonyítási vágyat, mert aztán buzog Puigban, és amúgy ez az egyik legjobban favorizált kvalitás egy edző szemében. Ha nem mondta volna publikusan azt az 1-2 mondatot RK, akkor már rég stabil kezdő is lehetne, de minimum Cou elsőszámú cseréje. De amúgy szerintem a közmegítélésén is javíthatna, és a leendő elnök szemében is nőhetne, szóval már csak maga miatt sem kéne fafejűsködnie, de még az önnön érdekeit sem tudja a makacssága elé helyezni, nemhogy a klubét, ami nagy baj. No meg amúgy is szűk a keret, durva a menetrend, és h már itt van, mégis mi a fenéért nem játszatná legalább megnyert meccsek 60. percétől? Olyan nagy a luxus, hogy csökkenteni lehet a keretszámot? Cou sem 100%-os most sérülés után, Pedrinek egy az egyben kampec, és még így sem engedi játszani.
Amúgy az igazi vezető képes belátni a hibáját, és felülkerekedni a saját érdekein. A megalomániás vezető meg mond valamit valamikor és úgy lesz, bármi is történik közben.

Viszont ez az egyik védelme, hogy kimondta, hogy nem kell neki. Nagy botorság, de sajnos kicsit tényleg védhető emiatt. Nem lesz ettől egyenes, meg mittudomén, hanem rá tudja fogni, hogy az ő filozófiájába nem illik be és kész. Nyilván mindezzel ellentmond hogy a sokkal gyengébb Pedri, aki ugyanazt játssza, csak éppen sokkal alacsonyabb szinten, kevesebb kreativitással és energiával, vajon akkor miért kezdő kvázi minden meccsen. De ettől még kimondta, és így emiatt védhető, még ha végül a legnagyobb szög is lesz ez a saját koporsóján.

Egyébként ez a Pedri-dolog még egy utolsó középső ujj volt Bartoékról, nem is a szerződtetése önmagában, hanem pl - nem emlékszem pontosan, nincs kedvem megnézni - de valami olyan van a szerződésében, hogy a B-ben nem játszhat, így itt KELL játszatni, akár akarjuk, akár nem. Tök jó lenne, olcsón vettük, aztán vagy beválik vagy drágábban eladjuk, de nem Puig kárára, és nem ilyen feltételekkel. Kész van a csávó, meccsek óta nem volt normális megmozdulása, és azért az elején is inkább ígéretes/oké volt mind kiváló. Most meg lesüllyedt kb Trincao szintjére, és már nem csak posztidegen helyen szélsőként, hanem középen is. Tök jó lenne a B-ben, és néha lassan felkerülhetne 1-1 meccsre ilyen mostani BL-szituban pl. Két év múlva meg lehet, hogy pótolna egy esetlegesen távozó Cout, vagy ki tudja. Szóval semmi bajom vele, de nem így, nem itt, és nem most.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3689
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.12.02. 15:42:52

Én is bírom Puig-ot (mint ahogy itt majdnem mindenki), de a hasonlatodnak semmi értelme nincs.
Profi, felnőtt focistákat hasonlítasz össze általános iskolás gyerekekkel?

Koeman azt mondta, hogy többet játszana, ha kölcsönbe menne. Van ez így, hogy az edzőnek mások az elképzelései. Lehet ennek nem örülni persze, de attól még nem elfogadhatatlan.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Joke
Barça C
Hozzászólások: 15
Csatlakozott: 2019.05.29. 13:16:34

2020.12.02. 15:16:23

Hali. Jómagam is Puig fan lennék. Bence0330 szavaival így maximálisan egyetértek.
Tavaly csak akkor vált nézhetővé (nem élvezhetővé, de legalább nézhetővé) a Barca akármelyik mérkőzése, ha Puig pályára került.
Ezt ne vegye el Tőle senki.
Aztán Koeman - leírta.
Több kommentben - kicsit magamat is szégyelltem miattuk - azt olvastam, hogy Koeman milyen egyenes, derék ember, mert megmondta előre, hogy nem fogja játszatni, és menjen el!!! Így hát ne is csodálkozzon, hogy most így járt. Na ez az, ami elfogadhatatlan.
Ha jön egy új tanárnő és azt mondja a fiadnak ( testvérednek, Neked), hogy nálam Te nem lehetsz ötös és nem lehetsz az iskolai csapat tagja, akkor Te mit tennél? Átiratod másik iskolába, másik városba? Onnan, ahol az összes barátja van, ahol felnőtt?
És aztán tényleg nem kap ötöst, tényleg kihagyják az iskolai csapatból, bárhogy teljesítsenek is a többiek...
Ez nem egyenesség és őszinteség Koemantól! Ez kő kemény ... (kitiltás kerülendő) ... fafejűség.
Mára sikerült leépítenie a srácot, és lám, ki is hagyta a ziccerét , amit természetesen Pedri belőtt volna, hiszen folyamatosan játékban van. Sajnos egyre inkább indokolatlanul...
De hát Ő K. felfedezettje, már a 4. posztján is bemutatkozott, várhatóan lesz még Stégen helyettese is.
Igazából tudom, ezt a hangot és stíllt Pedri nem érdemli meg, hiszen nem Ő tehet róla, ezért sorry Pedri! De ezen keresztül talán jobban látszik milyen méltatlanul bánik el Puig lehetőségeivel. És az is, milyen fontos lenne Pedrinek is, hogy legyen cseréje, hisz lassan, de biztosan - az idény harmadára - teljesen elfogyott a srác.
Avatar
bence0330
Jugador del Barça
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.12.02. 10:26:23

Samper írta:
2020.12.02. 02:14:26
Ha az edző elfogadható eredményt produkál, akkor engedtessék meg neki, hogy úgy használja a keretét, ahogy jónak látja. Ha viszont nincs eredmény, akkor küldjék el.
Ezzel önmagában egyet is értek, noha még akkor is ott a tüske, hogy egyrészt lehetnénk még jobbak, másrészt idegesítő, hogy csak ő nem látja, amit kb mindenki más, hogy nálunk van Európa egyik, ha nem a legkreatívabb fiatalja. Meg azért az eredmények sem jönnek úgy, amik jönnek, azok inkább úgy tűnik, hogy a klasszisok aznapi formája miatt.

A másik, hogyha nekem választanom kellene egy közepes edző és egy ilyen tehetségű és ilyen látványosan játszó fiatal játékos közt, aki ráadásul ennyire Barca-őrült, hogy még akkor sem megy el, mikor neki az jobb lenne, akkor gondolkodás nélkül a játékost választanám. Vele látszik, hogy hosszú távon lehet számolni, esze ágában sincs elmenni, ha játszatnák, egy edzőnél ez nagyon ritka, még ha be is válik, 2-3 év és elfárad a kapcsolat. Puig viszont tipikusan lehet az a játékos Fatival együtt, akik lehetnek a mérleg nyelve 2-3-4-6-8-10 év múlva is, ha Messi elment/visszavonult, hogy épp BL-induló csapat leszünk, vagy még igazán erős marad a klub és megyünk a bajnoki címekért meg legalább egyenes kiesésig a BL-ekben, akár még valamiféle győzelmi reményekkel is. Tartom, hogy a posztján van olyan jó, mint Fati, csak mivel nem mutatkozik meg gólokban, nem olyan látványos a tudásbeli hasonlóság. És 10-es skálán 3-al minimum jobb Pedrinél a játék MINDEN aspektusában.
Továbbá mindenki imádja. Lassan majd jönnek a vakcinák, legrosszabb esetben 1-2 év múlva mindenképp vége lesz tán a mostani helyzetnek, csalogatja a nézőket is a játéka, szerintem klasszikusan az a játékos, akinek a mezét úgy veszik, mint a cukrot, arculatot tudna adni a Barcának. Ketten együtt Fatival ha minden jól alakul, még kiadhatnak egy Messit is.

Fizikummal nekem ne jöjjön senki, Pedri 175/60, Puig 169/56, és Pedri minden meccsen kezdett gyenge védekezőjátékkal, és egy meccsen kívül amikor adott 1-2 kulcspasszt, közel 0 súlytalan játékkal előrefelé, messze nem hajtva úgy mint Puig, és messze nem használva ki a fizikumát annyira, mint Puig, aki olyan volt mindig, mint egy kis vadállat, akiről levették a pórázt. Szerintem összességében fizikumban is erősebb, illetve jobban használja ki amije van, mint Pedri. És nem csak szerintem, nem egy különleges hópihe vagyok, mindenki látja ezt kb, csak RK nem.
Messi 1 centivel magasabb, mint Riquí, és fizikumban sem volt komolyabb régen sem.

Szóval szerintem iszonyatos kincs van a kezünkben, és ha hagyjuk elveszni, az hatalmas gond a jelen helyzetben, és akkor azért Koeman lesz a felelős, ami akár nagyon hosszútávú kárral járna. Ilyen játékost igazolni sem tudunk, nemhogy ingyen kis fizuval játszatni úgy, hogy ebben a rendszerben nevelkedett. És látszik, hogy nem az a gond, hogy nem bízik benne - ha nem bízna benne, akkor 3-0-nál küldené pályára azOsa meg Betis ellen már a 45-50. percben, hadd próbálkozzon. Nem, látványosan paprikajancsiskodik, és bárkit hamarabb berak, akkor is, ha tök nyilvánvalóan értelmetlen a húzás. A Kijev-meccs után reménykedni kezdtem, de a bajnokin sajna rácáfolt a holland. Most is reménykedem, hogy kezdő lesz, ha már nincs tétje a meccsnek. Sajna bizonyítania kell, és elölről felépíteni magát, mert RK látszólag nem vette a fáradságot, hogy megnézze a nyári Barca-meccseket.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.12.02. 02:14:26

Ha az edző elfogadható eredményt produkál, akkor engedtessék meg neki, hogy úgy használja a keretét, ahogy jónak látja. Ha viszont nincs eredmény, akkor küldjék el.
Avatar
bence0330
Jugador del Barça
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.12.02. 00:39:02

Ha 1-2 meccsen belül nem kap észbe Koeman, akkor nagyon remélem, hogy elmegy Riquí fél évre, míg RK-t ki nem rúgják. Egy ilyen kaliberű játékost nem érdemel meg a jelenlegi Koeman-Barca a padon.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 585
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.11.29. 17:36:46

4-3-3 vagy 3 - 4 - 3 ..... talán az utóbbi lenne a leghatékonyabb a csapatnak, de ehhez kell az is, hogy Mingu és Araujo is beválljon....és együtt ketten is beváljanak....
Avatar
bence0330
Jugador del Barça
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.11.29. 15:09:33

Messi jobboldali támadó(nak kellene lennie), Puig kreatív kp-s, semmi közük egymáshoz. Cou-val kéne küzdenie, Pedri pedig alattuk pár szinttel rotálni. Vagy vissza a 4-3-3 v 4-4-2 és többen is elférnének.
Barcahun
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 339
Csatlakozott: 2020.09.04. 16:09:08

2020.11.29. 12:09:57

Samper írta:
2020.11.29. 10:53:44
Amíg Koeman és Messsi itt van, Puignak nem lesz helye a csapatban. Szűrőnek nem alkalmas és Messit nem tudja kiszorítani, Ettől még beugró lehetne elől, de ezt éppen a kis meccsszáma akadályozza.
Én amúgy sosem értettem ezt a Messi meg pozició, meg kiszorít dolgot, szegény játékosok kenyere ez. Sztm nincs poziciója, szabad mozgást kapott mindig, egyetlen dolog, hogy inkább jobb oldalon van, mert bal lábas tadáááá :wink: egyébként meg játszott már mindent, a hamis 9estől, a szélsőn át a támadó kp-ig és csatárig mindent, sose hallottam reklamálni, hogy ezért kevés a gólom az argentín válogatottba, vagy idén azért nem megy mert Kűman egy f... aki nem ad szabad poziciót nekem. Érdekes mindenki más primadonna, és valahogy már akkor se megy nekik ha 2 egyenesen kell rugni a labdába. Puig pályán léte semmilyen szinten nem függ Messitől, mintahogy senki másé sem! Ha meg egy 120 millió eurós játékos szerint neki azért nem megy mert 5m-el arébb kell játszani :mrgreen: =D> el kell küldeni. Ronaldo Messi pálya minden szegletéből évtizeden át veszélyes volt és van aki ezekhez meri márni magát #-o
Egyetlen egy dolog számít a teljesítmény, a mai modern focit arra játszák, a többi csak kifogás.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.11.29. 10:53:44

Amíg Koeman és Messsi itt van, Puignak nem lesz helye a csapatban. Szűrőnek nem alkalmas és Messit nem tudja kiszorítani, Ettől még beugró lehetne elől, de ezt éppen a kis meccsszáma akadályozza.
Avatar
bence0330
Jugador del Barça
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.11.27. 20:28:36

Xavier Hernandez írta:
2020.11.27. 12:06:39
Oké, a srác az 50 kilójával nem egy "fizikális" játékos, de ezen is lehetne segíteni (De Bruyne is egy nyiszlett gyerek volt, most meg dagadnak rajta az izmok), a Liverpool ellen még biztos nem küldeném pályára, de sok csapat ellen így is hatékony lehet a munkája. Sokkal több lehetőséget kell kapnia!
Látom teljesen egyetértünk, viszont én nem jelenteném ki, hogy egy Liverpool-Bayern ellen nem tenném be. A kulcs az, hogy hová. Ha mindenáron a két szűrő helyére akarjuk tenni - már ha egyáltalán mindenáron ezt a 4-2-"3-1"-et nyomjuk - akkor teljes egészében igazat adok neked, oda tényleg kicsit kevés.

De ha urambocsá' a posztjában gondolkodunk (bár ez Barcelonában sajna nem szokás, és lassan Lenglet lesz a középcsatár Messivel a kapuban), oda bizony bőven elég. Cou/Pedri helye lenne az övé, és szerintem Pedrit magasan veri visszatámadásban és védekezésben, gyorsabb, agresszívebb. Szűrők előtt "szűrni" kvázi tökéletes, iszonyatosan támadja a labdás embert, max néha lepattan róla, de a támadást 100% hogy lassítja. Azon a poszton nem gáz, ha 1-2-szer átrohannak rajtad, meg letarolnak, mert ott tényleg csak annyi a dolgod, hogy meglassítsd a lendületet, néha szerezd vissza a lasztit, de belefér a hiba. Erre meg tökéletes. Előrefelé meg tarolják is le 20 méterre a kaputól, mit bánom én. Előbb-utóbb elkezdünk gólokat lőni közvetett vagy közvetlen módon a szabadokból is.
Arról meg ne is beszéljünk, mennyivel jobb Pedrinél előre is, kreativitásban. És nem Pedrit akarom szidni, mert bírom, tök jó lenne ott rotálni Cout meg Puig-ot, és van benne potenciál. Semmi bajom nem lenne vele, ha nem ő menne minden meccsbe szinte kezdőnek Riqui helyett, és ez persze nem is Pedri hibája.

Azt még megértem, miért helyezi előrébb Cout, mert jó formában van, jó játékos, de sérülés/csere/rotálásnál ott kéne lennie mindig Puignak első számú pótlásnak, amíg nem megyünk vissza 4-3-3-ba, vagy 3-4-3-ba esetleg, ahol elférnének ketten is.
ALEXDP
Capitá del Barça
Hozzászólások: 536
Csatlakozott: 2008.08.18. 11:37:11

2020.11.27. 20:01:52

Xavier Hernandez írta:
2020.11.27. 12:06:39
bence0330 írta:
2020.11.27. 01:47:52
Már el is felejtettem, miért volt ő a Barca (egyik?) legjobbja a COVID utáni Setien-érában. Dalol a labda nála, pont úgy kezeli, mint Messi, egészen félelmetes látvány ahogy átveszi ahogy vezeti és centire lábra passzol. Végig 1-2 centi távolságban tapad hozzá a labda. Hogy kvázi 0 játékperccel kihagyott egy helyzetet, és volt kb két rossz passza? Törvényszerű. Azon kívül milyen gyors és pontos passzai voltak, hogy süvített át teljesen 0-ról hirtelen csúcssebességre váltva 2-3 ember közt megtalálva az üres területet... Szerintem a posztján (ami számára sajna itt most nincs) Európában én csak Bruno Fernandest tudnám mondani, aki jobb, mint ő. A portugál mondjuk gólveszélyesebb, de a passzai, ritmusváltásai, kreativitása terén kb pont ugyanazt játssza, mint Riqui, hasonló is a labdaérzéke. Érdekes, ott félistenként kezelik kb, itt meg lehet, hogy kapna néha 20 percet szűrőként.
Nála is fel lehetne róni, hogy elpasszol párat, de egy ilyen játékosnál értelmetlen a passzhatékonyságot nézni, pont a váratlan, tökös megoldásokat várjuk el tőle, abban meg mindig lesz hiba is.
Nekem szédületes élmény látni a puszta játékát is, ilyen labdakezelést nem láttam Messi óta. Kiváncsi lennék, mennyire lenne veszélyes a kapura, főleg mint kulcs és gólpasszadó, ha megkapná a perceket, és nem azon stresszelne, hogy lenyűgözze Koemant abban a 2-20 percben, amit sokmeccsenként kap.
Igen, jó nézni a játékát, nagyon technikás, kiszámíthatatlan, tapad a lábára a labda. Talán most több szerephez jut, nincs pénz új igazolásokra, most lényegében csak Pjaniccsal kell versenyeznie (de Jong sajnos kirobbanthatatlannak tűnik, Busi ugye kiesett egy időre), vétek padoztatni egy ilyen kincset. Remélem, ezt nem csak mi látjuk így, a szakmai stábnak is leesik. Oké, a srác az 50 kilójával nem egy "fizikális" játékos, de ezen is lehetne segíteni (De Bruyne is egy nyiszlett gyerek volt, most meg dagadnak rajta az izmok), a Liverpool ellen még biztos nem küldeném pályára, de sok csapat ellen így is hatékony lehet a munkája. Sokkal több lehetőséget kell kapnia!
Igaz, nem annyira fizikális, de én pont azt látom, hogy odamegy , ütközik, felvállalja a faltot, csíp rúg harap. Nem látom hogy fizikailag el lenne nyomva, amikor játszik...
Ilyen típusú kp az egész bl mezőnyben nincs...
Úgy fordul le, úgy vált ritmust, és annyira labdabiztos... remélem hogy marad nálunk!
Olcha
Barça B
Hozzászólások: 36
Csatlakozott: 2018.06.28. 19:31:15

2020.11.27. 16:14:51

Én is úgy látom, hogy egy csiszolatlan gyémánt a játékos és a mozgása is nagyon tetszik.. Stabil kezdőnek kéne lennie már rég.. Mondjuk a Mingueza is érdekes kérdés (hogy miért nem kezdő/miért nincs fokozatosan beépítve), de az másik topik.
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.27. 12:06:39

bence0330 írta:
2020.11.27. 01:47:52
Már el is felejtettem, miért volt ő a Barca (egyik?) legjobbja a COVID utáni Setien-érában. Dalol a labda nála, pont úgy kezeli, mint Messi, egészen félelmetes látvány ahogy átveszi ahogy vezeti és centire lábra passzol. Végig 1-2 centi távolságban tapad hozzá a labda. Hogy kvázi 0 játékperccel kihagyott egy helyzetet, és volt kb két rossz passza? Törvényszerű. Azon kívül milyen gyors és pontos passzai voltak, hogy süvített át teljesen 0-ról hirtelen csúcssebességre váltva 2-3 ember közt megtalálva az üres területet... Szerintem a posztján (ami számára sajna itt most nincs) Európában én csak Bruno Fernandest tudnám mondani, aki jobb, mint ő. A portugál mondjuk gólveszélyesebb, de a passzai, ritmusváltásai, kreativitása terén kb pont ugyanazt játssza, mint Riqui, hasonló is a labdaérzéke. Érdekes, ott félistenként kezelik kb, itt meg lehet, hogy kapna néha 20 percet szűrőként.
Nála is fel lehetne róni, hogy elpasszol párat, de egy ilyen játékosnál értelmetlen a passzhatékonyságot nézni, pont a váratlan, tökös megoldásokat várjuk el tőle, abban meg mindig lesz hiba is.
Nekem szédületes élmény látni a puszta játékát is, ilyen labdakezelést nem láttam Messi óta. Kiváncsi lennék, mennyire lenne veszélyes a kapura, főleg mint kulcs és gólpasszadó, ha megkapná a perceket, és nem azon stresszelne, hogy lenyűgözze Koemant abban a 2-20 percben, amit sokmeccsenként kap.
Igen, jó nézni a játékát, nagyon technikás, kiszámíthatatlan, tapad a lábára a labda. Talán most több szerephez jut, nincs pénz új igazolásokra, most lényegében csak Pjaniccsal kell versenyeznie (de Jong sajnos kirobbanthatatlannak tűnik, Busi ugye kiesett egy időre), vétek padoztatni egy ilyen kincset. Remélem, ezt nem csak mi látjuk így, a szakmai stábnak is leesik. Oké, a srác az 50 kilójával nem egy "fizikális" játékos, de ezen is lehetne segíteni (De Bruyne is egy nyiszlett gyerek volt, most meg dagadnak rajta az izmok), a Liverpool ellen még biztos nem küldeném pályára, de sok csapat ellen így is hatékony lehet a munkája. Sokkal több lehetőséget kell kapnia!
Avatar
bence0330
Jugador del Barça
Hozzászólások: 235
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2020.11.27. 01:47:52

Már el is felejtettem, miért volt ő a Barca (egyik?) legjobbja a COVID utáni Setien-érában. Dalol a labda nála, pont úgy kezeli, mint Messi, egészen félelmetes látvány ahogy átveszi ahogy vezeti és centire lábra passzol. Végig 1-2 centi távolságban tapad hozzá a labda. Hogy kvázi 0 játékperccel kihagyott egy helyzetet, és volt kb két rossz passza? Törvényszerű. Azon kívül milyen gyors és pontos passzai voltak, hogy süvített át teljesen 0-ról hirtelen csúcssebességre váltva 2-3 ember közt megtalálva az üres területet... Szerintem a posztján (ami számára sajna itt most nincs) Európában én csak Bruno Fernandest tudnám mondani, aki jobb, mint ő. A portugál mondjuk gólveszélyesebb, de a passzai, ritmusváltásai, kreativitása terén kb pont ugyanazt játssza, mint Riqui, hasonló is a labdaérzéke. Érdekes, ott félistenként kezelik kb, itt meg lehet, hogy kapna néha 20 percet szűrőként.
Nála is fel lehetne róni, hogy elpasszol párat, de egy ilyen játékosnál értelmetlen a passzhatékonyságot nézni, pont a váratlan, tökös megoldásokat várjuk el tőle, abban meg mindig lesz hiba is.
Nekem szédületes élmény látni a puszta játékát is, ilyen labdakezelést nem láttam Messi óta. Kiváncsi lennék, mennyire lenne veszélyes a kapura, főleg mint kulcs és gólpasszadó, ha megkapná a perceket, és nem azon stresszelne, hogy lenyűgözze Koemant abban a 2-20 percben, amit sokmeccsenként kap.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 585
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.11.05. 17:46:32

MatyiG írta:
2020.11.05. 14:31:59
Túlságosan szereti a klubot. Inkább ül itt a padon, minthogy máshol játsszon. Samper ugyanez volt.

Remélhetőleg nem az ő sorsára jut.
Mindenesetre tegnap adott lett volna az alkalom.....de láthatjuk, Koemannak SR és Lenglet kellett.....és most látom, hogy mit nyilatkozott...." Általánosságban jók vagyunk a védekezésünket tekintve, "
Inkább nem is kommentálom, mert letiltást kapnék....eszem megáll
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17779
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.11.05. 14:31:59

Túlságosan szereti a klubot. Inkább ül itt a padon, minthogy máshol játsszon. Samper ugyanez volt.

Remélhetőleg nem az ő sorsára jut.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3831
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.11.05. 12:59:28

Beszéljünk világosan Puigról. Nyáron lejár a szerződése. Ha a téli átigazolási időszakban Koeman az edző (és miért ne lenne), akkor maradnia nem érdemes. A sokat emlegetett kölcsön csak úgy nézhetne ki, hogy előtte szerződést hosszabbítanak vele. Na de mi a garancia, hogy ha lejár a kölcsön, zöld útja lesz a csapatba, Ezért én eladnám télen olyan helyre, ahol jó foci van - visszavásárlási záradékkal. Feltéve, ha ez tetszik Puignak.
Avatar
Balinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1035
Csatlakozott: 2005.06.26. 00:39:59

2020.11.04. 08:54:15

Sok dolog van, amivel bőven be lehet találni Koemant, és szakmailag lehet is vitatni, hogy Riqui mellőzése jó döntés-e, de emberileg szerintem emiatt pont nem lehet támadni. A nyáron világosan megmondta, hogy nem számol vele (oké ez mondjuk alapból rossz szakmai döntésnek tűnik), mondta is Puignak, hogy menjen kölcsönbe, mert nem fog játszani.

Riqui úgy döntött, hogy marad, Koeman meg tartja magát ahhoz, hogy nem számol vele.

Szakmailag alighanem rossz döntés, de hogy emberileg gusztustalan lenne, azért az erős
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3689
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.11.03. 14:18:16

bence0330 írta:
2020.11.03. 12:54:57
Hát igen, egy előnye van a srác gusztustalan padoztatásának, hogy Koeman hamarabb fog menni. Ez szerintem a leendő elnöknek sem nyeri el a tetszését, és "szerencsére" az eredmények is pocsékak.
Isten ments az olyan elnöktől, aki megmondja hogy kinek kell játszani...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Válasz küldése