Troym írta: ↑2022.08.22. 12:58:53
Leszek az ellenpólus a sok dicséret után: jó meccse volt, de 1 meccs alapján talán még korai megítélni. Amikor Lajos távozott első évében kb bajnok és gólkirály volt, második év végén úgy zavarták el. Szerintem Robert max. 2 évig lesz jó, de 4 év a szerződése, engem ez aggaszt. Egy 38 éves csatár mire lehet még jó.... CR is hozzá a számokat, de cserébe a MU játéka szétesett. Lewy sokkal jobb csapatember, de attól még ő is elvárja, hogy köré épüljön a csapat
Mondjuk azért inkább 10 év alapján ítéljük szerintem meg, ráadásul nem csak a góljai alapján, hanem tényleg elképesztően komplett mindenben, top lekészítő, letámad, erős, megtartja a labdát, baromi gyors a kora ellenére, simán lehet vele kontrázni is, plusz még ugye a gólok. Sokkal könnyebb megítélni a komplett játékát csillagos ötösre, mint hogy épp lőtt-e két gólt, vagy nem.
Szerintem a BM-ben ő megszokta, hogy nem köré épül. Oké, ő volt a gólvágó, de nem az volt, mint a Juve-ManU CR-nél, ahol mindenki egy embert látott a pályán, és csak neki szabadott passzolni, különben le van cseszve, egyszerűen csak baromi jó volt, és organikusan lett ő a nagy gólvágó. Szóval nem az alfa-omega, hanem egy nagyon fontos kirakósdarab. Egyelőre itt is ezt látom rajta, mozgásban és mimikában is. Nagy neveink és egók vannak most a két oldalán is, Fati, Dembélé, talán kicsit belerázódva majd Raphinha, nem fogják csak azért neki adni a labdát, mert ő Lewa(y
).
38 évesen már szerintem sem lesz elég jó, lehet itt sem lesz, és elmegy levezetni, lehet, hogy majd beszáll néha a padról. De az az igazság, hogy Ibra a Milanban 38 évesen még egész meccseket végigtoló, meghatározó, sőt, megmentő játékos volt, és elég hasonló a stílus és a kaliber is. Gyengébb liga, jobb egy öregnek a Serie A, de félidős játékosnak még akár akkor is jó lehet, ki tudja.
Olyan nagyon nem is érdekel, mi lesz 2026-ban, ha 2 évet letol top szinten, szerintem már megvagyunk vele.
MNS:
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy