La Masia - Barça fiatalok

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5007
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.09.10. 15:50:14

Valaki ismeri ezt a balhátvéd srácot, Balde-t aki most került fel az U19-be?
Azt hallottam, hogy nagyon ígéretes. Most néztem, már a spanyol U18-as válogatottban is játszott 16 évesen.

Nyilván Youtube video, de nem tűnik elveszettnek a gyerek:

https://www.youtube.com/watch?v=qsad1Z6fMQ4
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3682
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.08.30. 21:27:07

A B-ből Tenas, Akieme, Cuenca és Moriba készül az előszezonban Koemannál.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3682
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.31. 16:37:58

Azért szögezzük le, hogy az utóbbi hónapokban megváltozott a B csapat játékosainak helyzete. Setien mindig ugyanazokat vitte fel edzésre - ellentétben Valverdevel, aki ezt össze-vissza tette. Valverde csupán egy fiatalnak tette lehetővé a kiugrást, Fatinak, de őt is egyenesen a juniorból hozta fel. Külön kedvezett a sors a B-seknek az által, ahogy a járványszünet után a bajnokság úgy folytatódott, ahogy. Ennek következtében nyártól Fati, Puig és Araujo felkerül a felnőtt keretbe. Aki meg még állandó meghívott volt, arról elisnerik, hogy kinőtte a B-t és eladják visszavásárlási opcióval, vagy kölcsönadják. Ezek után a még fiatalabbak nem érezhetik úgy, hogy a B-ben játszani remébytelen opció lenne. Persze akit a játékosfigyelők az utánpótlásból kinéznek maguknak, az továbbra is fog kapni ajánlatot innen-onnan és alku kérdése, hogy ki megy, ki marad.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3234
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.07.31. 12:46:58

MatyiG írta:
2020.07.31. 12:10:15
Azért nem gondolnám, hogy egy Benficaban alapembernek lenni szégyenteljes lenne. Fix BL induló csapat minden évben.

Vagy mivel jobb egy Citynél csere lenni, mint egy Celtaban, Betisben alapembernek lenni?
Egyáltalán nem szégyenteljes, de azért onnan bőven van feljebb, pláne valakinek, akit Alba utódjának vizionálnak itt páran. Kezdésnek mondjuk egy spanyol válogatott meghívó is megtenné, valóban. Portugál bajnokként tényleg nem olyan rossz minden évben selejtező nélkül BL-be lenni, mégha a csoportkörön azért nem is mindig sikerül túljutni :D

City-nél cserének lenni pedig nem olyan rossz, top klub, és mivel angol csapat akik BL-ben is indulnak, nagy valószínűséggel van esély bizonyítani legalább ilyen Carabao-szinten. Arról nem is beszélve, hogy Pep az edző, aki azért valamennyire ért a fiatalok nyelvén.

De egy Celta-ból is meg lehet találni az utat egy Barcelona-ba, ha alkalmas vagy rá. Ahogy egy Benfica-ból is meglehet, lásd Semedo.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.31. 12:20:53

MatyiG írta:
2020.07.31. 12:10:15
Vagy mivel jobb egy Citynél csere lenni, mint egy Celtaban, Betisben alapembernek lenni?
Hát az a srác mondjuk felmerült eleve egy Citynél, míg a Benficás, Betisek arcok nem. Különben nem ott lennének. Pl. Denis Suárez is eljutott egy Arsenalig, ahol hamar kiderült, hogy az a csuka is nagy rá. Most a Celtában elég rendszeresen játszik, de látjuk, hogy attól magasabb szinten már megbukott, és cserének sem tudott ott megmaradni.

Kérdeznék akkor én is: hol van Grimaldo válogatottsága? Ha jól látom, 25 lesz már ősszel, ez már nem az ígéretes fiatal kincs kategória. Ha annyira jó, már kiszoríthatta volna onnan Albát. Azért írom ezeket, mert fogalmam sincs, hogy játszik. És szerintem sokkal jobban ti sem tudjátok. Youtube videókat megnézhetek róla (és azok alapján bármelyik nekem szimpatikus játékosról beképzelhetem magamnak, hogy ő tényleg mennyire jó), de a teljes képhez az kellene, hogy leüljek megnézni ötven Benfica meccset, ami nyilván nem megoldható.

Ez olyan, mint amikor írtuk, hogy bizony Setién nem lesz itt Guardiola vagy Klopp, hiába voltak ők is noname arcok, amikor felfuttatták őket. Mert komoly különbség, hogy Setiénnek 60 évesen egy Betis volt a csúcs eddig, míg a másik kettő edző még fiatal volt, és nem tudtuk, mi lesz belőlük. Ugyanígy ha Grimaldo, Rafinha, Denis, Munir, stb. 25-6-7 éves korukra nem tudtak top csapatokba bekerülni, és a válogatottba sem, akkor nem gondolom, hogy ők itt megváltanák a világot.

Lényeg a lényeg, a minőség utat tör magának. Ezért nem tudok könnyeket hullatni a szélnek eresztett fiatalokért. A 90%-uk úgy is el lesz engedve, különben az összes Barca B-t felhoznánk az A-ba, és néhány év alatt a keretünk potom 300 főre duzzadna. :D

De nem is ragozom tovább a témát, mert elkopik a billentyűzetem. Tudom, hogy akiknek a La Masiás fiatalság a szíve csücske, azok nem fognak tudni ezzel a gondolkodásmóddal azonosulni.
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17510
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.07.31. 12:10:15

Azért nem gondolnám, hogy egy Benficaban alapembernek lenni szégyenteljes lenne. Fix BL induló csapat minden évben.

Vagy mivel jobb egy Citynél csere lenni, mint egy Celtaban, Betisben alapembernek lenni?
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.31. 11:19:19

Chino írta:
2020.07.29. 22:03:53
Részben igazat adok neked, de ez nem ilyen fekete-fehér. Az ilyen 15-16 éves fiatalokról mint pl. Jordi is volt nem lehet tudni hogy tényleg az A-keret stabil tagjai lesznek, viszont velük kapcsolatban van a legnagyobb esély, hogy kiemelkedő játékosok lesznek. Ezért is nehezményezik sokan hogy elmennek ezek a srácok. Ilyen volt pl. Thiago is. Ugyanez a helyzet most a kis Simons-szal, akihez mindenki sok reményt fűzött, a PSG-ben eddig még nem emelkedett ki, a következő szezon már valamennyire vízválasztó lehet.
Sandroról, Telloról, Cuencaról stb. lehetett tudni hogy nem viszik sokra, nem volt bennüksemmi kiemelkedő. Talán Munirhoz lehetett több reményt fűzni. De az a hátvédgyerek jó ideje a Benficanak alapjátékosa és baromi jó a srác, speciel nagyon szeretném viszontlátni, de erre kb. 0 % az esély a távozását figyelembe véve.
Ugyanakkor ennek a fordítottja is igaz. Piqué sem volt egy csodagyerek, semmi sem utalt arra, hogy van értelme visszahozni, első évében mindenki fogta a fejét, miket is csinált, de Pep ragaszkodott hozzá és hosszú távon igaza lett. Busquetset ís szídta mindenki, hogy Yaya előtt volt, a teljesítményével nem is feltétlenül szolgált rá erre, a többit tudjuk. Ha csak ezt a két embert nézzük, most mennyi lehetőséget kapnának? Két-három meccs aztán mennek kölcsönbe vagy a lecsóba és közel sem biztos, hogy egy középcsapatnál tovább jutottak volna. Xavi esete is megér például egy misét de írhatnánk még sok emberről mindent.
Persze, hogy nem ilyen fekete-fehér. De csak a példák, akiket felhoztál. Piqué lehet, hogy nem volt extra, de őt is egy álom Unitedből hoztuk pl. vissza. Azért ez árulkodó önmagában, hogy egy ilyen helyre be tudott kerülni. Tehát őt pl. egy Unitednek adtuk tovább. Akiket most adunk tovább keservesen, azok Betisbe, Benficába, Celta Vigoba mennek. Xavit semmire nem tartották sokáig, igen, de ha azt nézzük, az emberünk 2000-től fogva spanyol válogatott volt. Pep érkezése előtt (amikor igazán kivirágzott) konkrétan EB-t nyert a válogatott alapembereként. Ne tegyük már mellé Munirt, Rafinhát meg mittudoménkit.

Grimaldo (tényleg nem emlékeztem már a nevére amúgy, nem gőgből írtam) se szorítsa már ki Albát úgy, hogy 24 évesen a Benficában játszik, és még be sem hívták pl. a válogatottba. Alba meg leszögezem, h idén kutyasz.ar volt, és rühellem is egyébként az embert, de tavaly még top szezont hozott. Grimaldo nyugodt szívvel kiszoríthatta volna pl. a válogatottból már, ha annyira jó lenne. Feltételezem amúgy a Benfica meccseket sem nézi itt senki valójában, hogy tényleg hitelesen állíthassa, hogy a srác tényleg ennyire jó.

Busquets-et aláírom viszont, ha Pep nem tudja beilleszteni a játékrendszerébe, akkor nagy eséllyel elkallódott volna. De a többiek sántítanak szerintem.

Összességében a véleményem nem változott, bár marha egyszerűen gondolkodom a dolgot illetően (tudom), de még mindig két dolgot állítok:
1. akiben ténylegesen van minőség, az utat fog találni komoly klubokba,
2. akiben ténylegesen van minőség, annak lesz lehetősége a mi nagycsapatunkban játszani.

Ami pedig a pad feltöltését illeti a növendékekkel, davi10-zel értek egyet megint. Mi abból indulunk ki, hogy minden La Masiás fiatal álma a padunkon elkorhadni alamizsna fizetésért, de koránt sem biztos, hogy ez így van.
Samper írta:
2020.07.29. 20:48:48
Őt a magát zseniképzőnek tartó Monaco vitte el. Nem jött be, de a Monacoról is kiderült, hogy mégsem zseniképző. Viszont Garciát a City vitte el, bejött és most visszahoznánk, ha tudjuk.
Megintcsak visszakanyarodnék ahhoz, amit írtam. Fogalmam sincs, ki Eric Garcia, de őt egy City vitte el, nem egy Celta Vigo. És most vissza is hoznánk. Tehát 1. Eric Garcia utat talált magának egy top csapatba, 2. meg van most a lehetősége, hogy visszatérjen ide.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2020.07.30. 16:47:48

geridoss írta:
2020.07.30. 00:41:29
Viszont balszélső, nem? Oda erőltettük idén Griezmannt, de látszólag nem vált be. De tényleg tele van ott is. Fatit kellene ott nyomatni, minél többet.

És tudom mazochista vagyok, de megnéznék egyszer egy Fati-Griezmann-Dembelé triót is. :D
Mindkét oldalon tolja, kétlábas szinte teljesen. Meccsen belül is sokszor vált oldalt, de nem egyszer kezdett az elejétől is már a jobboson, klub és válogatott szinten is.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18664
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2020.07.30. 12:57:55

dorian01 írta:
2020.07.30. 09:17:57
Én azt nem értem, hogy Gríz elvileg tud játszani csatárt is, akkor miért nem próbáljuk/próbálták ki huzamosabb ideig ott? Mert ha ő ott beválna (vagy akár az is, hogy Messi megy középre, Gríz jobbra), akkor Suarez cseréje csapaton belül megoldódna és nem kéne ekkora pénzeket kidobálni megint lutrira.
Azért jó néhány meccsen játszott centert, de ott is ugyanolyan siralmas volt. Ő is hasonló bukta, mint Coutinho és Dembelé, annyi a különbség, hogy utóbbiaknál nem erre számítottunk (legalábbis a többség), Antoán meg pont azt hozta, amit vártunk tőle. De ez itt már off.
Avatar
dorian01
Barça B
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2020.06.16. 15:06:16

2020.07.30. 09:17:57

Én azt nem értem, hogy Gríz elvileg tud játszani csatárt is, akkor miért nem próbáljuk/próbálták ki huzamosabb ideig ott? Mert ha ő ott beválna (vagy akár az is, hogy Messi megy középre, Gríz jobbra), akkor Suarez cseréje csapaton belül megoldódna és nem kéne ekkora pénzeket kidobálni megint lutrira.
Avatar
geridoss
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2454
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2020.07.30. 00:41:29

Viszont balszélső, nem? Oda erőltettük idén Griezmannt, de látszólag nem vált be. De tényleg tele van ott is. Fatit kellene ott nyomatni, minél többet.

És tudom mazochista vagyok, de megnéznék egyszer egy Fati-Griezmann-Dembelé triót is. :D
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Barca&Brazil 4ever!
Ronaldinho -- Neymar -- Rakitic
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2020.07.30. 00:33:45

Pedri szerintem amúgy inkább egy fiatal D. Silva vagy Isco féle támadó, nem egy klasszikus középpályás 433-ban. Idővel lehet az lesz, de most szerintem kb annyira menne neki, mint Denisnek, Ardának vagy Coutinhonak. Jó-jó, de nem az igazi.. Miközben egy Puig ebben a szerepkörben lubickol a legjobban.

Ha marad - szerintem megy inkább kölcsönbe, jobb is lenne, mert neki kellenek a percek hogy fejlődjön, van miben -, akkor én inkább a szélen tudom elképzelni nálunk. Csak ugye ott sincs nagyon hely..
Avatar
geridoss
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2454
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2020.07.30. 00:16:40

de Jong, Pjanic, Puig, Busquets, Vidal / Rakitic, Pedri középpálya nekem tetszene jövőre. De persze hiú ábránd mindaddig, míg nincs olyan edzőnk, aki be meri tenni a fiatalokat, vagy nincs olyan vezetőség, akitől be lehet tenni őket.

Araujo is meggyőző, remélem a sérülése nem zavar be a fejlődésébe.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Barca&Brazil 4ever!
Ronaldinho -- Neymar -- Rakitic
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5007
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.07.29. 22:03:53

palesz77 írta:
2020.07.29. 00:02:44
Nem hiszem, hogy sokan néztek volna Las Palmas meccseket miatta, úgyhogy egy röpke 20 perces ismertető Pedriről tőlem.
Pedri González
Mostanában én is néztem több videot a srácról, hát több mint ígéretes, iszonyat technikás és fantasztikusan lát a pályán. A nagy kérdés, hogy ha az A-csapat közelébe kerül hol is fogják használni és ott hogyan fog teljesíteni. Ha a középpálya kezdője stabil lesz (és ott van Riqui is, akinek szintén lehet szorítani) és Fati is beválik nem tudom mi lesz a sráccal.
palesz77 írta:
2020.07.29. 00:02:44
Mondjuk azt kár vitatni szerintem, hogy Puig pl a mostani körülmények miatt robbant csak be. Köze nem volt a kerethez a korona előtt, most lett 5 csere egy sokkal hosszabb paddal, lesérült Frenkie, eladtuk Arthurt, SR is sérült volt, meg még eltiltások is közbejöttek, Setién használta és be is vált, így remélhetőleg marad is. De Riqui megütötte a szintet márciusban is már, mégse kapott volna tized ennyi percet se, ha nincs ez az extrém helyzet. Ansu se azért játszott eleinte, mert annyira lenyűgözte Valverdét, hogy nem akart mást bedobni, hanem mert sérült volt kb a teljes támadósor.
De az szerintem nem kérdés, hogy nem a lehengerlő tehetségük miatt használták őket az edzők először, hanem mert már nem volt más választásuk. Nyilván a többiek közül azért ők lettek a kiválasztottak, mert ők voltak a legjobbak, de mindegyikük esetében extrém körülmények kellettek ahhoz, hogy ezt bizonyítani is tudják.
A Riquis résszel egyetértek, de azért azt se felejtsük, hogy tavaly a kupában mikor lehetőséget kapott enyhén fogalmazva is élt vele, baromi nagy meccset hozott le, aztán el lett felejtve. Az a két meccs a ligában amikor egy B/C csapattal álltunk ki nem hiszem, hogy annyira mérvadó lenne, főleg hogy a B-ben rendre kiemelkedett.
Fatival kapcsolatban én részben adnék igazat. Az tiszta sor, hogy sehol nem lenne, ha Messi és Suarez nem egyszerre dőlnek ki, de azért nem lehet véletlen hogy inkább egy 16 éves kölyköt hoznak fel, aki még felnőttekkel sem játszott, mint mondjuk Collado-t, aki szintén nem kutyaütő és már tapasztalata is van.
Szóval Fati, ha nem is egy csodagyerek volt, de nem csak korosztályában kiemelkedő. Amikor felment már edzésekre a "nagyokhoz" ők is mondták, hogy olyan dolgokat csinált, hogy csak néztek ki a fejükből.
NovaProspekt írta:
2020.07.29. 16:14:09

Végül pedig kíváncsi lennék, hogy azok a fiatalok, akikkel kapcsolatban nehezményezték anno sokan, hogy nem kaptak elég lehetőséget, ma hol vannak. Te, Samper, Chino, és még sok fórumtárs aki követi őket, biztos tudjátok ezt. Pl. ott van az Mboula srác, őt a hülye neve miatt megjegyeztem anno. Többen is kifejezték nemtetszésüket, hogy elengedtük, én pedig azóta nem is hallottam az emberünkről. Samper, Sandro Ramírez, vagy a Benficának eladott hátvédgyerek (neki a nevére sem emlékszem már) hasonló esetek. Mert ahogy davi10 is írta valamelyik topikban nemrég, én is azt látom, hogy aki megüti a szintet, annak - ha kerülőúton is - de lesz lehetősége végül bekerülni a nagycsapatba, és akiket elengedünk, azokról jórészt az életben nem hallunk többet.

Legalábbis roppantmód meglepne, ha pl. Samper most elkezdené nekem recitálni, hogy mik történtek Mboulával az elmúlt 3 szezonban.

Száz szónak is egy a vége: ha azt látnám, hogy a Liverpool, Bayern, City (de legalább egy Napoli, Dortmund, Monaco) kerete telis-tele lenne a mi elvándorolt fiataljainkkal, akkor énis azt gondolnám, hogy rosszul kezeljük őket. Amíg a Betis, Benfica, Celta Vigo nekik a végállomás, addig pedig sajnos azt kell mondanom, hogy mindenki oda kerül, ahova való.
Részben igazat adok neked, de ez nem ilyen fekete-fehér. Az ilyen 15-16 éves fiatalokról mint pl. Jordi is volt nem lehet tudni hogy tényleg az A-keret stabil tagjai lesznek, viszont velük kapcsolatban van a legnagyobb esély, hogy kiemelkedő játékosok lesznek. Ezért is nehezményezik sokan hogy elmennek ezek a srácok. Ilyen volt pl. Thiago is. Ugyanez a helyzet most a kis Simons-szal, akihez mindenki sok reményt fűzött, a PSG-ben eddig még nem emelkedett ki, a következő szezon már valamennyire vízválasztó lehet.
Sandroról, Telloról, Cuencaról stb. lehetett tudni hogy nem viszik sokra, nem volt bennüksemmi kiemelkedő. Talán Munirhoz lehetett több reményt fűzni. De az a hátvédgyerek jó ideje a Benficanak alapjátékosa és baromi jó a srác, speciel nagyon szeretném viszontlátni, de erre kb. 0 % az esély a távozását figyelembe véve.
Ugyanakkor ennek a fordítottja is igaz. Piqué sem volt egy csodagyerek, semmi sem utalt arra, hogy van értelme visszahozni, első évében mindenki fogta a fejét, miket is csinált, de Pep ragaszkodott hozzá és hosszú távon igaza lett. Busquetset ís szídta mindenki, hogy Yaya előtt volt, a teljesítményével nem is feltétlenül szolgált rá erre, a többit tudjuk. Ha csak ezt a két embert nézzük, most mennyi lehetőséget kapnának? Két-három meccs aztán mennek kölcsönbe vagy a lecsóba és közel sem biztos, hogy egy középcsapatnál tovább jutottak volna. Xavi esete is megér például egy misét de írhatnánk még sok emberről mindent.
Forca Barca!!!!
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3682
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.29. 20:48:48

NovaProspekt írta:
2020.07.29. 16:14:09


Legalábbis roppantmód meglepne, ha pl. Samper most elkezdené nekem recitálni, hogy mik történtek Mboulával az elmúlt 3 szezonban.

Őt a magát zseniképzőnek tartó Monaco vitte el. Nem jött be, de a Monacoról is kiderült, hogy mégsem zseniképző. Viszont Garciát a City vitte el, bejött és most visszahoznánk, ha tudjuk. Egy tehetségnek tartott fiatal csak lehetőség. Sok mindentől függ, hogy mi lesz vele, de attól biztosan, hogy kap-e megfelelő időben megfelelő bizalmat. A fiatal: riztikó. De nálunk sorra buktak meg "sztárigazolások" is, 30 milliósok is.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3234
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.07.29. 16:47:22

MatyiG írta:
2020.07.29. 16:35:48
Mondjuk a Benficanak eladott hatvedgyerek most pont jól jönne, kiszorítanana a kezdőből Albat, Grimaldonak hívják.

És amúgy ezeknek a fiataloknak nem kellene betonkezdonek lenniük, elég ha egy megbízható csere szintet megutik, és nem kell 25 millióért André Gomeseket igazolni.
Grimaldo-n és Traore-n kívül nem tudnék mondani olyat, akinek érdemes lett volna negjegyezni a nevét (Icardi-t nem számolom). Utóbbinak nem is feküdne szerintem a stíl.

És valóban jó lenne ifistákkal megtölteni a padot, de ezek a gyerekek kapnak egy komolyabb ajánlatot jóval nagyobb fizuval és esetleges kezdőtagsággal, a 90%-uk le fog lépni.
Ha okosan csináljuk kötünk rá opciót, de végső esetben így is visszavásárolhatjuk őket (Pique, Fabregas, Alba stb.).
Grimaldo-ért például nem hiszem, hogy 100 milliókat kéne kicsengetni, ha tényleg ki tudná szorítani Alba-t.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17510
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.07.29. 16:35:48

Mondjuk a Benficanak eladott hatvedgyerek most pont jól jönne, kiszorítanana a kezdőből Albat, Grimaldonak hívják.

És amúgy ezeknek a fiataloknak nem kellene betonkezdonek lenniük, elég ha egy megbízható csere szintet megutik, és nem kell 25 millióért André Gomeseket igazolni.
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.29. 16:14:09

palesz77 írta:
2020.07.29. 00:02:44
...
Értem, amit írsz, és igazad is van ebben.

Viszont ami a vita kiindulópontja volt, hogy Samper szerint kapjanak több lehetőséget itt a fiatalok, az meg egy olyan dolog, hogyha minden random fiatalunkat elkezdjük beerőltetni a tétmeccseken, és emiatt szépen bukjuk a pontokat, a Real meg beelőz minket, akkor azok az emberek lesznek a leghangosabb kritikusai az egésznek, akik most ezt támogatnák.

Meg ugyanazt tudom itt is még hozzátenni, amit az igazolásos topikban: elég benéznünk vmelyik topikban egy pontvesztés után, és megnézhetjük, mit írogatunk Robiról, Alenáról, Riquiről. Nyilván a játékosok maguk nem olvassák ezt a fórumot, de a fosömleny eljut hozzájuk más úton. Arra a nyomásra nincs szüksége egyetlen frissen felkerült fiatalnak sem.
A csapat pedig pont Te miattad és én miattam, a kritikus szurkolók miatt nem engedheti meg azt magának, hogy több lehetőséget ad a fiataloknak.

Végül pedig kíváncsi lennék, hogy azok a fiatalok, akikkel kapcsolatban nehezményezték anno sokan, hogy nem kaptak elég lehetőséget, ma hol vannak. Te, Samper, Chino, és még sok fórumtárs aki követi őket, biztos tudjátok ezt. Pl. ott van az Mboula srác, őt a hülye neve miatt megjegyeztem anno. Többen is kifejezték nemtetszésüket, hogy elengedtük, én pedig azóta nem is hallottam az emberünkről. Samper, Sandro Ramírez, vagy a Benficának eladott hátvédgyerek (neki a nevére sem emlékszem már) hasonló esetek. Mert ahogy davi10 is írta valamelyik topikban nemrég, én is azt látom, hogy aki megüti a szintet, annak - ha kerülőúton is - de lesz lehetősége végül bekerülni a nagycsapatba, és akiket elengedünk, azokról jórészt az életben nem hallunk többet.

Legalábbis roppantmód meglepne, ha pl. Samper most elkezdené nekem recitálni, hogy mik történtek Mboulával az elmúlt 3 szezonban.

Száz szónak is egy a vége: ha azt látnám, hogy a Liverpool, Bayern, City (de legalább egy Napoli, Dortmund, Monaco) kerete telis-tele lenne a mi elvándorolt fiataljainkkal, akkor énis azt gondolnám, hogy rosszul kezeljük őket. Amíg a Betis, Benfica, Celta Vigo nekik a végállomás, addig pedig sajnos azt kell mondanom, hogy mindenki oda kerül, ahova való.
Avatar
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015
Hozzászólások: 12854
Csatlakozott: 2008.07.19. 20:23:02
Tartózkodási hely: over the rainbow

2020.07.29. 00:02:44

Nem hiszem, hogy sokan néztek volna Las Palmas meccseket miatta, úgyhogy egy röpke 20 perces ismertető Pedriről tőlem.
Pedri González
NovaProspekt írta:
2020.07.26. 20:52:50
Samper írta:
2020.07.26. 10:12:50
Mennyi rendkívüli körülménynek (3 naponként meccs,sérülések, eltiltások, 5 cserelehetőség) kellett összejönni, hogy alkalmuk legyen a bizonyításra..
vagy az is lehet, hogy elég volt mindaz, h megütötték a szintet. akik nem kaptak lehetőséget a bizonyításra, ők most hol vannak?
Mondjuk azt kár vitatni szerintem, hogy Puig pl a mostani körülmények miatt robbant csak be. Köze nem volt a kerethez a korona előtt, most lett 5 csere egy sokkal hosszabb paddal, lesérült Frenkie, eladtuk Arthurt, SR is sérült volt, meg még eltiltások is közbejöttek, Setién használta és be is vált, így remélhetőleg marad is. De Riqui megütötte a szintet márciusban is már, mégse kapott volna tized ennyi percet se, ha nincs ez az extrém helyzet. Ansu se azért játszott eleinte, mert annyira lenyűgözte Valverdét, hogy nem akart mást bedobni, hanem mert sérült volt kb a teljes támadósor.

Nem rendhagyó dolog ez mondjuk, SR is a Stoke játékosa lett volna, ha nincs a transzfer ban, és nem lenne a kezdő jobbhátvédünk, ha 2015 nyarán nem sérül le egyszerre Alves, Adriano és még Douglas is. Csak hogy a klubon belül maradjunk. De Rashford is egy másik példa aki beugrik, első meccsén azért volt kezdő, mert bemelegítéskor lesérült Martial, bizonyított, és maradt is. És még lehetne sorolni a számtalan esetet, Ini se biztos hogy megfordította volna a beállításával a 2006-os BL döntőt, ha előtte Xavi nem szakítja szét a térdét, stbstb. Rengeteg szerepe van a szerencsének is a fociban, sajnos vagy nem. Ennek a pocsék szezonnak a nagy nyertesei lehet, hogy Ansu és Puig lesznek, meg aztán remélhetőleg mi még hosszú évekig, mert szórakoztatnak majd minket. De az szerintem nem kérdés, hogy nem a lehengerlő tehetségük miatt használták őket az edzők először, hanem mert már nem volt más választásuk. Nyilván a többiek közül azért ők lettek a kiválasztottak, mert ők voltak a legjobbak, de mindegyikük esetében extrém körülmények kellettek ahhoz, hogy ezt bizonyítani is tudják.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3682
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.27. 05:43:34

Araujo sérülése mutatja, hogy Puigot és Fatit nem kellett volna az oroszlánok elé vetni.
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.26. 20:52:50

Samper írta:
2020.07.26. 10:12:50
Mennyi rendkívüli körülménynek (3 naponként meccs,sérülések, eltiltások, 5 cserelehetőség) kellett összejönni, hogy alkalmuk legyen a bizonyításra..
vagy az is lehet, hogy elég volt mindaz, h megütötték a szintet. akik nem kaptak lehetőséget a bizonyításra, ők most hol vannak?
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3234
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.07.26. 11:08:00

Samper írta:
2020.07.26. 10:12:50
Mennyi rendkívüli körülménynek (3 naponként meccs,sérülések, eltiltások, 5 cserelehetőség) kellett összejönni, hogy alkalmuk legyen a bizonyításra..
Akkor Alena :D
Amúgy eddig a kupában kaptak lehetőséget...

Én is várom az utópiát, amikor 11 sajátnevelésű 20 év körüli tejfölösszájú gyerekkel körbeverünk mindenkit.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3682
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.26. 10:12:50

NovaProspekt írta:
2020.07.25. 18:41:37

davi10 írta:
2020.07.15. 12:24:11
Fati, Puig, Araujo.
Mennyi rendkívüli körülménynek (3 naponként meccs,sérülések, eltiltások, 5 cserelehetőség) kellett összejönni, hogy alkalmuk legyen a bizonyításra..
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.25. 18:41:37

Samper írta:
2020.07.25. 18:02:42
Jó volna ma feljutni a másodosztályba. Akkor talán a mindenkori edzők merészebben nyúlnának fiataljainkhoz. Nem kéne úgy megtömni a felnőtt keretet, hogy lehetetlen legyen oda a bejutás. Ez nemcsak a B miatt fontos, hanem a még fiatalabbak miatt is, akik könnyen elcsábíthatók, ha a Barcaban gyakorlatilag nincs perspektívájuk.
davi10 írta:
2020.07.15. 12:24:11
Fati, Puig, Araujo.
Samper
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3682
Csatlakozott: 2014.10.22. 16:22:27

2020.07.25. 18:02:42

Jó volna ma feljutni a másodosztályba. Akkor talán a mindenkori edzők merészebben nyúlnának fiataljainkhoz. Nem kéne úgy megtömni a felnőtt keretet, hogy lehetetlen legyen oda a bejutás. Ez nemcsak a B miatt fontos, hanem a még fiatalabbak miatt is, akik könnyen elcsábíthatók, ha a Barcaban gyakorlatilag nincs perspektívájuk.
Válasz küldése