Vagy esetleg egy kitaláció az egész? Jól nyomod, hogy, ami ellenünk szól az szentírás minden más valótlan.
Tapasztalat. Ne feledjük, ezek sározták be anno Laportóékat hamis vádakkal, vagy akik össze-vissza, pofátlanul hazudoztak Neymar árával kapcsolatban.
Azért korábban is egyedül Messi az aki berobbant, meg talán Busquets. De például Puyolnak is keresni kellett a helyét. Iniesta neki is idő kellett míg átlépte a szintet. Xavi is igencsak kevesett lehetett róla hallani, mikor itt volt Deco Ronaldinho. Pique is keveset játszott mikor visszahozták. Most is probálkoztak Denis beépítésével. csak volt a nyakán egy nulla Gomes aki vette elfele mindenkitől a játékperceket. Munír beépítése is jól haladt, Sandroé meg nem.
Pontosan! Van néhány őstehetség, aki azonnal képes klasszis szinten játszani, de legtöbbet fel kell építeni. Ez korábban nagyon jól működött, most meg semmi nem valósul meg belőle. Leht itt sorolni az úgymond megbukott tehetségeinket, mert nem robbantottak más csapatnál sem, de tegyük hozzá, többségük 2-3 év itteni hányadtatás után igazolt el, ami simán okozhatott megcsömörlést a pályafutásukban. Én hiszen, hogy többet ki lehetett volna hozni belőlük is, valószínűleg nem lettek volna nálunk meghatározó játékosok, de 1-2 hasznos kiegészítő ember lehetett volna köztük, a többit meg jóval magasabb áron lehetett volna eladni, ha nemcsak szökőévente játszanak. Nem véletlen, hogy mostanság a legnagyobb tehetségek a francia ligából kerülnek ki, ahol már lehetőségük van akár 18 éves koruktól a rendszeres játékra, nálunk 20 fölött kezdenek el vakarózni, hogy ezzel a gyerekkel kezdeni kéne vmit, aztán megy a kínlódás A és B csapat között, meg a kupameccseken.
Lehet Puyol v. Xavi sem vitte volna ilyen sokra, ha ennyire állnak hozzájuk bizalommal...
Ez persze nemcsak Barto hibája, hiszen az edzők legalább ennyire benne voltak, ha nem jobban. Viszont a képzés sem működik jól, azt meg neki kéne észrevenni. Persze nem várható el, hogy rendszeresen jöjjenek ki klasszisok az utánpótlás nevelésből, és tudom én is nagyon jól, hogy ami összejött az előző bő egy évtizedben, az egy kivételes időszak volt, de ez meg a másik véglet, hogy Busquets óta egyetlen stabil kezdő játékost nem bírtunk kinevelni, ez szerintem elfogadhatatlan, majdnem 10 év telt el azóta!
Más: A tegnapi gyenge produkcióban lehet az is benne lehet, hogy a játékosok is a bukását kívánják. Nem azt mondtam, hogy tudatosan játszottak rosszul, de tudat alatt bennük lehetetett. Észre kell venni, hogy ez már így nem működik, és ezt kell engedni már a vezetőség védelmét. Ahol már a Barca legenadák és jelenlegi játékosok kritizálnak, ott nincs miről beszélni.