Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Az egész hozzászólás a helyén van, de ez a rész a krém! Teljesen egyetértek - mi több: ez a helyzet.Kalapos írta: ↑2021.12.13. 08:41:36...
Eddig projektről nem lehetett beszélni. Koeman projektje az volt hogy majd megoldják a fiúk, tudnak ők focizni, nem az ő dolga helyettük játszani. Ez egyértelmű volt.
Xavinál van projekt, világos elképzelés. Ez még egy olyan dolog amire vágytunk mi szurkolók. Még nem működik, de már létezik. Dolgozni kell rajta.
A valóság elfogadásáról:
Ez a két játékos hozta Koeman eredményeit, miközben a maradék 8 pozíciót ad hoc feltöltötte.
Komolyan mondom ez már nagyon gyerekes és megmosolyogtató,hogy a valóságot ennyire nem akarod elfogadni.
A fejekben a rend nagyon sok egyéb dolgok eredőjéből tevődik össze. Az egyéni összetevőket most mellőzném, a kollektív összetevők sem elhanyagolhatók.
Miért lenne korrekt? Sok gólt kap? Nyeli a potyákat? Vagy mi a gondod vele? Kifejezéstelen arccal is jobb statokat hoz mint az előző szezonjaiban. Többségében 0 vagy 1 góllal hozta le a meccseket. 13 forduló alatt kétszer nyelt be 2 gólt, egyszer hármat. Az már nem az ö hibája, hogy ha kap akár egy gólt, arra nem tudnak felelni.
DJ semmiképp sem támadóközéppályás, nem is játszott ott soha, max Koeman 1-1 őrültebb kísérletezéseinél. Amikor leigazoltuk, védekező középpályást játszott leggyakrabban az Ajaxban, de sokszor játszott középhátvédet, meg belső középpályást is. Nálunk is vagy belső középpályás, vagy védekező. Lehetne tán box to box-nak is mondani.barcami írta: ↑2021.12.11. 14:38:09dJong a legdrágább játékosunk, asszem támadó középpályás, 1 gól, 2 assziszt közel 20 meccs alatt, emellett gyakran enervált mozgás és talán egyszer sem volt kulcsjátékos. Eredményesség ben még Roberto is jobb, természetesen nem nekik kell elsősorban gólt lőni.
Amúgy vele szintén mentális gondok vannak szerintem mint Cou-val, vagy akár Steggel.
Stegen ramaty formában van, de azért még így is jobb, mint Neto, legalábbis emlékeim szerint horror volt, amikor tavaly huzamosabb ideig ő védett. Penát hamarabb nézném meg.barcami írta: ↑2021.12.11. 14:10:50Mégis megpróbálnám ezt a kezdőt.
Nem látok abban kockázatot, hogy Pedri és Puig nem Toure méretű. Ezt a Xavi Iniesta parosnál sem hiányoltuk.
Mögöttük Busi könnyebben szűrne mint egy ementáli dJong mögött.Neto miért ne jöhetne, Stegen nem egy stabil pont mostanában. Szerintem mehetne karácsonyozni.
Mióta itt van minden évben kb. ennyinél vagy rosszabbul állt a bajnokság ezen részében. Csak ha kaptunk 1-2 gólt tudtunk rá válaszolni 2-3-al. Szinte az összes pontvesztésünk 0:0, 1:1, 1:0 volt. Alig volt olyan meccs amikor 2 gólt vagy többet kapott volna. Most így fejből csak a 3:3-as Celta meccs jut eszembe. Mellesleg pont tegnap idézte Xavit a Mundo, hogy De Jong és MAtS nem eladó.
Igen, ez tényleg nagy probléma. Én amúgy nem kétlem, hogy Gaviék felnőnek a feladathoz - de nem most. És bizony mostban is kell gondolkodni, hiába van türelem. Xavi szerintem fél év alatt kicsit összerántja majd a csapatrészeket.vidra írta: ↑2021.12.11. 12:08:27Mióta nincs Messi, nincs rendes összeköttetés a középpálya és a támadók között, főleg a center van elszigetelődve. Depay nem alkalmas kreatív támadónak, Dembele ugyanez a szélen: van hogy tök jó passzokat ad, van hogy tök jól becselezi magát, de nem szerves része a játéknak.A gólszerzés javításához szerintem a taktikán kéne változtatni. Nálunk sokkal gyengébb játékosállományú csapatok tudnak sokkal több gólt rúgni.
A jelenleni kerethez kéne igazítani a taktikát, de erre lehet Xavi sem alkalmas.
Hiába jön fel az egész csapat a támadásokhoz, jó nagy üres területet hagyva a védők vonala mögött, akkor is valahogy totál elszigeteltnek tűnnek a támadók. Elég érthetetlen amúgy.
Messi a francia bajnokságban 9 meccsen rúgott 1 gólt, Depay a spanyolban 15 meccsen 8 gólt. Gondolom akkor Depay legalább 4szer olyan jó csatár, mint Messi, ugye?
Mióta nincs Messi, nincs rendes összeköttetés a középpálya és a támadók között, főleg a center van elszigetelődve. Depay nem alkalmas kreatív támadónak, Dembele ugyanez a szélen: van hogy tök jó passzokat ad, van hogy tök jól becselezi magát, de nem szerves része a játéknak.A gólszerzés javításához szerintem a taktikán kéne változtatni. Nálunk sokkal gyengébb játékosállományú csapatok tudnak sokkal több gólt rúgni.
A jelenleni kerethez kéne igazítani a taktikát, de erre lehet Xavi sem alkalmas.