Barca Igazolások 2019-2020

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5007
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.07.21. 12:54:51

Peter írta:
2020.07.21. 12:23:42
Vessünk számot.....hagyjuk a stílust, a játék szépségét....van akinek ez tetszik, van akinek az (mondjuk célfoci)....két fontos szám van a tebellán :

1.) szereztünk 86 gólt....oké, százhoz szoktunk, de mi rúgtuk így is a legtöbbet, nincs miről beszélni

2.) kaptunk 38 gólt...na ez a nagyon nem oké !!!!

Két igazolás gyökeresen javítana ezen.....Piqué helyére egy "új Puyol"....Lenglet középszer, de egy tökös társ mellett benne lehet a fejlődés....Piqué-t, érdemei elismerése mellett nyugdíjaznám

A másik egy Barcás "Casemiro".... kvázi egy "új Busi"...akiről annó sokminden visszapattant középen

A többit (ahogy egy másik topicban fogalmaztam) már össze lehetne gyúrni.....itt azért már döntően a fiataljainkra gondolok.....Piqué távozása szerintem Albát is felrázná és az öltözőnek is jót tenne....
Ezt a 38 gólt nem feltétlenül a belső védők számlájára írnám. Persze ők is bőven benne vannak, de a lassú középpálya sokszor megpecsételte. Elől rengeteg labdavesztésünk volt, onnan max. Griezmann/Fati igyekezett zavarni a kontrákat de egy Busquets-Rakitic duóval az nem kontrázott le aki nem akart. Nincs már az a letámadás amivel korábban visszaszereztük a labdákat, Busi mellett úgy vitték el a labdákat, ahogy nem szégyellték és ezt egy terhes anyatetű sebességével bíró Piqué nem tudta levédekezni. Semedo is úgy-ahogy tudott védekezni, de neki muszáj volt feljebb lépni, mert a jobb oldal nélküle nemhogy veszélytelen, hanem duplanulla volt azzal, hogy Messi középen kóricált.
Nem akarok bűnbakot kertesni, de a leggyengébb láncszem Busquets volt. Amíg ment a középpályás letámadás és a támadók is besegítettek tökéletes megoldás volt, de ez már a múlté. Ordított a különbség amikor De Jong átvette a helyét. Kétszer olyan gyorsan, kétszer akkora területet játszott játszott be. Nem feltétlenül egy Casemiro vagy Kanté kell, tőlük ugyanúgy megkapnánk a kontrákat. A szervezettség és a gyorsaság, plusz a megfelelő mentalitás hiányzik. Piqué sem olyan gyenge mint amilyennek ki van kiáltva, de a kontrákkal nem tud mit kezdeni, mi pedig kb. 70 %-ban abból kaptuk a gólokat. Plusz mellette egy Lenglet van, aki egy stabil teljesítményt le tud hozni, de ő egy tipikus 3. számú védő. Egy "első éves" Umtiti úgy hiányzik, mint egy falat kenyér.
Ehhez jön még egy lesz...om mentalitású Alba, aki fent sétálgat.

Ezeket a problémákat nem egy "Casemiro" oldaná meg. De Jong tökéletes lenne ide. A védelembe egy érkező Umtiti helyére rengeteget jelentene meg egy edző aki képes lenne felrázni a csapatot és azokat a játékosokat padra tenni, akik nincsenek hasznára a csapatnak.
Forca Barca!!!!
Peter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 214
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.07.21. 12:23:42

Vessünk számot.....hagyjuk a stílust, a játék szépségét....van akinek ez tetszik, van akinek az (mondjuk célfoci)....két fontos szám van a tebellán :

1.) szereztünk 86 gólt....oké, százhoz szoktunk, de mi rúgtuk így is a legtöbbet, nincs miről beszélni

2.) kaptunk 38 gólt...na ez a nagyon nem oké !!!!

Két igazolás gyökeresen javítana ezen.....Piqué helyére egy "új Puyol"....Lenglet középszer, de egy tökös társ mellett benne lehet a fejlődés....Piqué-t, érdemei elismerése mellett nyugdíjaznám

A másik egy Barcás "Casemiro".... kvázi egy "új Busi"...akiről annó sokminden visszapattant középen

A többit (ahogy egy másik topicban fogalmaztam) már össze lehetne gyúrni.....itt azért már döntően a fiataljainkra gondolok.....Piqué távozása szerintem Albát is felrázná és az öltözőnek is jót tenne....
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5007
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.07.21. 09:36:57

csababarca írta:
2020.07.20. 12:10:07
Barca_10 írta:
2020.07.20. 12:03:12


Kanté. Lampard elképzeléseibe a hírek szerint nem illik ezért a Chelsea hajlandó lenne eladni. Kanté, De Jong, Pjanic/Puig. Koncepcióra ugyanaz mint a túloldalon Casemiro,Kroos,Modric. Brutális kp lenne ez..
Kár, hogy szó sincs róla, és szinte biztos vagyok benne, hogy Busquets akárki is az edző, Barto regnálása alatt fix kezdő lesz.
úgyhogy majd 2021 nyarán ráérünk ezen gondolkozni.
Ezt inkább áthozom ide.
Lehet, hogy Lampard nem igazán tart igényt rá, de 3 év még mindig van a szerződéséből, plusz nem hiszem, hogy 80-90 alatt nekünk el lehetne hozni. Másrészt akkor miért jött De Jong, nem beszélve arról, hogy Busquetset még Kanté miatt sem valószínű, hogy padra vágnák. Egy szerkezetváltással esetleg meg lehetne oldani, de most az a poszt a legkevésbé prioritás.
Abból a cash-ből inkább a védő és/vagy a támadósort kellene rendbe rakni.
Forca Barca!!!!
Avatar
NovaProspekt
Capitá del Barça
Hozzászólások: 752
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2020.07.20. 16:54:06

Titinho írta:
2020.07.20. 16:02:19
...
Egyetértek azzal, amit Neymarról írtál, a középpályával, meg Alba-Busival. Talán Busi az, aki nyugodtan lehet csere már jövőre is, Alba valszeg még mindig betonkezdő lesz.

Nem értek egyet a belső védőkkel. Lenglet még relatíve fiatal, tapasztalatlan védő 25 évesen is. Mellé egy vezér kell, nem egy csikó, akinek neki kellene fognia a kezét. Még Lenglet-nak is bőven szüksége van arra, hogy egyengessék az útját. Ide egy 27-30 közötti tapasztaltabb arcot hoznék most Piqué helyére. Hacsak Lenglet nem avanzsál valami hősvezér Maldinivé most a BL-ben, és kezdi el kiosztogatni Piquének a pofonokat. De erre nem sok esélyt látok.

A másik, Lautaro. Vele kapcsolatban azt érzem, hogy ki lett kiáltva itt minden probléma megoldójának, mint anno Coutinho. Én viszont nem látom indokoltnak a 110 milliót (még a 90-et sem feltétlenül) érte. Egyedül akkor hoznám, ha neadjisten valami jó dílt sikerülne nyélbeütni. Gondjaim:

1. Fiatal, tapasztalatlan játékos. Idejön egy toxic közegbe, és ráragasztjuk a nagy árcédulát is, egyúttal ráhelyezzük a nyomást (legutóbb mindez hogy sült el?).
2. A koronavírus után nincs cash egy ilyen gigaigazolásra.
3. Az Interben egy klasszik kilencessel játszik. Itt neki kellene a klasszik kilencesnek lennie úgy, hogy már lenne a csapatban két olyan sztár (Messi, Griezmann), akiknek eleve klasszikus középcsatár kell. Összeállna egy Griezmann-Lautaro-Messi csatársor, ahol mindenki a másikat bámulná a szeme sarkából, hogy na most itt ki a kilences. :D melyik tökmag fog majd verekedni a bolyban a védőkkel.

Sztem ez a tuti recept a kudarcra. Én Suárez helyére olyan csatárt hoznék, aki képes elöl verekedni, fizikai párharcokat megnyerni. Ez a profil az, ami elölről igazán hiányozni fog, ha az uruk-hai elmegy végre.
Avatar
Titinho
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2426
Csatlakozott: 2006.11.17. 11:29:46
Tartózkodási hely: Nyíregyháza, lélekben Camp Nou

2020.07.20. 16:02:19

Sokan írtok sok féle nevet, hogy szerintetek kit kellene igazolni, kit kellene elküldeni, egy-kettővel én is egyet értek, viszont van hogy csak lesek...

Egy valakit viszont én nagyon szívesen látnék itt, és remélem meg is fog valósulni...ő pedig Lautaro. Jelenleg a középső védő poszton kívül szerintem Suárez pótlása a legsürgetőbb és az egyik legfontosabb. Száraz maga nyilatkozta még a tavalyi év végén, hogy reméli már keresi az utódját a klub (ez asszem a műtét előtt volt, december körül). És szerintem a legideálisabb jelölt lenne Lautaro. 22 éves még mindig, rengeteget fejlődhet nálunk jövőre, valszeg Suárez már csak a következő idényre lesz itt (februárban 34 éves lesz). Felváltva simán fejlődhet annyit hogy 23 évesen jövőre elbírja a kezdő szerepet is. Messit meg sem említem, hogy tőle is mennyit tanulhatna, az argentin válogatottban is jól mozognak már így is. Lautaronak egy technikás, gyors csapat és bajnokság illik, nem a Conte féle lassú Inter. Ebben biztos vagyok hogy nálunk Lautaro óriásit fejlődhetne Messi és Suárez mellett. Mert már nem szabad neki menni a következő szezonnak úgy hogy Suárez legyen az állandó kezdő csatárunk, irtózatos terhelés lesz a játékosokon az őszi meccsek folyamán, a sűrített programok miatt, ezt már Suárezzel nem szabad meglépni, mert egyszerűen nem fogja bírni. Így szerintem mindenféleképpen Lautaro lenne a megfelelő döntés, sokkal több van abban a gyerekben mint ami most látszik egy Conte féle olasz deffenzív csapatban. Ezt is figyelembe kell venni, amikor az ő leigazolása kerül szóba.

A másik égető kérdés ugye a khv poszt, pontosabban Piqué pótlása...ide is mindenképpen egy fiatal védőt hoznék, és a megfelelő rotálási rendszerben beépíteni a csapatba. Ide ugye a legmegfelelőbb de Ligt lehetett volna, de őt ugye nem sikerült elhozni, mert Neymarkellett már tavaly is...nála tökéletesebb pótlás nem nagyon lett volna, de ezt buktuk. Sokat cikkeznek mostanában ugye a citys Eric Garciaról, szerintem vele sem fürödnénk be, 11 pl meccs van mögötte 19 évesen. Jövőre lejár a szerződése, katalán, a La Másia kölyke, én mindenképpen elhoznám. Ja és nekem pl nagyon tetszett Araujo játéka is, nem tudom figyeltétek e, de a második félidőben volt egy stat a sebességéről, ami épp hogy nem érte el a 35km/h-t...ennyivel Bale futott fénykorában csak mondom.

És aki azt várja hogy jövőre nem lesz itt Alba, Piqué és Busi, az nagyot fog koppanni, megfelelő cserék nélkül és úgy hogy nem bizonyított valaki az ő pozíciójukban, addig biztos hogy itt lesznek. Én pl. Juniort sem adnám el, azon az 5-10 meccsen nem volt mérvadó az ő megítélése, viszont a mostani szünet után, remélem nem csak nekem tűnk fel amikor játszott hogy mekkorát fejlődött...mert igenis fejlődött ezen a két meccsen már látszott. Mondjuk ha reális esély lenne egy Alabára, akkor szó nélkül hoznám őt is. Mindenesetre én nem dőlök a kardomba ha marad még Junior...sőt...benne is van potenciál ez látszik.

Kp-n nem is tudom mit csinálnék, ha jövőre összeállna alap kezdőnek a de Jong, Pjanic, Puig hármas...ez lenne az ideális kpnk jövőre és a jövőre nézve is.

Neymar visszahozatalától a hátamon feláll az a bizonyos szőr, nagyon de nagyon nem szabad őt visszahozni. Több kárt okozna ő itt, mint amennyi hasznot kapnánk a játékából. Jól írta korábban az egyik kolléga azzal a ráfsós hasonlattal...nagyon nem hiányzik ő ide.

Lehetne még itt reggelig írni hogy ki lehetne meg ki nem a csapatban. Én személy szerint Lautarot és Garciát mindenképp hoznám, valamint esetleg Alabát és nagyon nagy reménnyel várom Trincaot is. És meg is lennénk. Távozó oldalon szerintem 100% Coutinho és Dembelé, Rakitic is szerintem visszamegy inkább Sevillába, valamint a dán sztárnarancs is mehetne (viccnek jó volt, nevettünk is sokat rajta, de köszi nincs itt helye). Vidal remélem még egy évet marad, még jövőre is arany csere ember lehetne belőle.

Na de ennyi elég volt, bilibő a kéz ki, a végén lehet az lesz hogy hozzuk Neyt meg Pau Torrest a villából, aki jó védő egy spanyol bajnokságban, de egy BLben egy CSZKA csatár megeszi reggelire...
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Camp Nou99
Barça B
Hozzászólások: 42
Csatlakozott: 2020.05.31. 14:32:47

2020.07.20. 14:19:53

Gaillard írta:
2020.07.17. 19:08:20
Jude Bellingham valószínűleg 22,5 millió fontért megy Dortmundba.
Azt hiszem ennyiért nyugodtan jöhetett volna Vidal/Rakitic/Busquets helyére.
Csak nekünk minimum a duplája lett volna.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5007
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2020.07.20. 14:03:21

Bacsa írta:
2020.07.20. 13:00:21
Állítólag a PSG 80 millió + Dembelé áron elengedné Neymart.

Messi, Griezmann, Neymar, Fati, Trincao, Suárez támadósor jó lehet.
Aztán ebből az lenne, hogy ez a trió csapágyasra lenne járatva, Griezmannból lenne egy stabil csere, Fati megkapná a kupát Trincao-nek meg még epizódszerep sem jutna.
Papíron nagyon szépen néz ki, a valóság az teljesen más. Másrészről ha Dembélét savazzuk a sérülései miatt, Neymar az utóbbi 2-3 évben annyit volt a pályán mint az orvosi szobában, nálunk pedig tapasztalat, hogy sokkal könnyebben sérülnek a játékosok.
Forca Barca!!!!
Bacsa
Barça B
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2020.01.29. 11:01:18

2020.07.20. 13:00:21

Állítólag a PSG 80 millió + Dembelé áron elengedné Neymart.

Nagyon nem tetszett ahogy Neymar sunyi módon "eladta" magát annak idején. Nagyon nem tetszett, hogy azóta folyamatosan követelődzött, pereskedett a Barcaval.
Az sem igazán vonzó, hogy sokat volt sérült az elmúlt években, és ő sem lesz fiatalabb.
De ha ezen az áron visszavehető, akkor én rámondanám az igent.
Dembelétől sokat vártam, de már nem hiszek benne, és nehéz lenne olyan áron eladni, amely nem lenne nagy bukás. Így viszont lényegében komolyabb bukás nélkül passzolnánk el, és Messi is boldog lenne Neymar visszajövetelétől; és 2-3 évet még együtt elfociznának. És talán van még Neymarban azon túl is 2-3 év.
Az is jó lehet, hogy Neymar érkeztével talán nem jönne Lautaro. Tudom, hogy még fiatal, de semmi extrát nem látok benne. (Dembelében sokkal több potenciál volt/van, pedig fiatalabb Lautarónál.)
Messi, Griezmann, Neymar, Fati, Trincao, Suárez támadósor jó lehet.

Ha Coutinhót is sikerülne valahogy eladni egy angol csapathoz, és Rakitic, Braitwaite, Firpo, Umtiti is hozhat összesen + 100 millió körül, akkor lenne pénz a védelem (De Ligt, Tagliafico) és a középpálya rendbetételére is.

A középpályán De Jong, Puig, Busquets, Vidal, S. Roberto, Pjanic mellé kellene egy ember (pl. Thuram, De Beek). De Bryne a City felmentésével sajnos sansztalan. (Egyébként Busquetstől szabadulnék, de őt nem fogják eladni.)
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1717
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Kolozsvár

2020.07.18. 09:22:06

Szeretnék éns is FM-ezni egyet, úgy a magam szórakoztatása végett. De ha néhányan elolvassátok, annak különösen fogok örülni. :mrgreen: Végigfutok a keret összes játékosán s leírom, mit kezdenék velük.

👍 Akiket megtartanék

1. Ter Stegen (28 éves): Egyértelmű a helyzet vele kapcsolatban, világklasszis szinten véd, a csapat legbiztosabb pontja, védésekben, passzolásban és higgadtságban kitűnő. Talán Oblak és Alisson mellett a világ legjobb 3 kapusa között említhető.
- - - - -
2. Semedo (26 éves): Én még mindig azok közé tartozom, akik szeretik a játékát. Jó nézni a dinamikáját, a lelkesedését, nagyon tipikus atléta fizimiskája van, amire szükség van a csapatban. Vannak néhányan, akikkel kapcsolatban az a benyomásom, hogy jobban megszervezett szisztémában sokkal kiemelkedőbben tudnának játszani. Számomra ő egy ilyen pont.
3. Roberto (28 éves): Bár nem tartozik a kedvenceim közé, sokszor nyújt jó teljesítmény, volt néhány emlékezetes megindulása is az elmúlt években, azok mindig rávilágítanak, mennyire jó, hogy tud váratlant húzni. Az, hogy több poszton is bevethető, sokszor hátrány, de kiegészítő embernek tökéletes lehet.
4. Piqué (33 éves): Valószínűleg sokan nem értetek egyet ezzel a döntéssel, de szerintem ő még maradhatna egy évet, aztán visszavonulhat. Klasszis védő, csak fejben nincs mindig ott, sokat segíthet a fiataloknak a tapasztalatával, és hangsúlyozom: ha picit tudatosabb taktika és motiválás folyna a vezetők és az edzői stáb részéről, ő is érték lenne. A játékperceit viszont csökkenteni kéne.
5. Lenglet (25 éves): Nem klasszis, de megbízható munkát végez, nem építeném le egy szezon alatt mindkét védő. Megszokta a környezetet, az egyik alapvető választás lenne jövőre.
6. Araujo (21 éves): Idén kicsit belekóstolt abba, milyen is a Barcában játszani (mondjuk idén nem lehetett túl nagy élmény) és az 5 meccséből 4-en kifejezetten ígéretesnek tűnt. Talán megnyerte a csatát Todibo-val szemben, bár nekem a francia alapvetően szimpatikusabb. Jövőre növelném a meccsei számát, lehet, hogy belőle egy fontos láncszem válhat az új csapatban.
- - - - -
7. De Jong (23 éves): Egyelőre nem váltotta meg a világot, de messze a jobban teljesítő játékosok közé tartozik. Ha megkerül a posztja és valamirevaló taktika is támogatja őt, a jövő egyik nagyja lehet.
8. Pjanic (30 éves): Nem igazán tudom, mire számítsunk tőle, de mivel most vettük, nyilván nem adnám el. Valószínűleg motiváltabb lenne a Rakitic/Busquets duónál, úgyhogy a csapatban a helye.
9. Riqui Puig (20 éves): Kezdem nagyon megszeretni a srácot, nem egy meccsen volt a csapatunk legjobb középpályása, borzasztóan agilis, intelligens, előre játszik, lelkes. Talán az egyik legjobb terméke a La Masía-nak, mindenképpen a csapatban s egyre többször a kezdőben a helye.
10. Arturo Vidal (33 éves): Tudom, tudom, hogy ez megint nem egy tiszta döntés. Bevallom őszintén, kínkeservesen vizsgálom a Busi-Raki-Vidal hármast, hogy kit kéne megtartani. Vidal mellett annyi szól, hogy az egyik leggólerősebb játékosunk volt idén, és a túlkapásai mellett még mindig nagyon keményen hajt. Erre a mentalitásra szükségünk van, nem sérülékeny és a kor sem látszik rajta annyira. Persze kevesebb szerepet kapna az eddiginél.
- - - - -
11. Messi (33 éves): Kicsit rossz látni, hogy sokak szemében mennyit zuhant és milyen sokan őt okolják a sikertelenségért. Nyilván idén a jelenlétének negatív oldala is jól látszott, én mégis azt gondolom, kincs ő nekünk és nem szabadna megválni tőle. Remélem, hogy innen vonul vissza és egy olyan rendszerben, amelyben többet pihenhet és valahogy több levegőt enged a társainak, még 1-2 évig csillogni látjuk.
12. Ansu Fati (17 éves): Még mindig ijesztő belegondolni, hogy milyen fiatalon robbant be a srác. Őstehetség, akinek viszont még sokat kell tanulnia. Nem kérdés, hogy jövőre legalább ekkora vagy akár nagyobb szerepet kéne kapnia.
13. Griezmann (29 éves): Nem váltotta meg a világot, voltak bőven meccsek idén, amikor én is a fejemet fogtam, ugyanakkor néha látszott, hogy tudna ő, hogyha visszatérne az önbizalma s összeállna a csapat taktikailag. Elengedte a sallangjait, amit Atleticoban láttunk tőle, remélem a kedve is visszatér. Kicsit a vezetőség és edzői stáb és egyes játékosok töketlensége rányomta a bélyeget az ő szezonjára is.
14. Trincao (20 éves): Egy percet sem láttam játszani, viszont mindenhol jókat írnak róla, szép szezont zárt a Bragával. Lehet, hogy nagy érték lesz számunkra, majd kiderül.
15. Braithwaite (29 éves): Bár csak epizódszerep jutna neki, a hozzáállása példás és sokkal szívesebben látom őt a pályán, mint Suárezt. Küzd, dolgozik és jól érzi a kaput is, csak kevés lehetőséget kapott.

❓ Akikről nem tudok dönteni

1. Neto (30 éves): Szinte mindegy, hogy ő vagy egy másik portás lesz a második számú kapus jövőre. Keveset kell játszania (remélhetőleg), semmi extrára nincs szükség.
2. Pena (21 éves): Ugyanaz, szinte mindegy, rendben van.
- - - - -
3. Todibo (20 éves): Én nagyon szerettem, mikor itt játszott, de szemmel láthatóan nem igazán bíznak benne. A Schalke idén tavasszal katasztrofális teljesítményt nyújtott, nem tudom, mennyire felelős ő ezért (talán 8-10 meccset játszott).
4. Wagué (21 éves): Nice-ben sem volt alkalma bizonyítania a rátermettségé, ha vállalja az epizódszerepet, maradhat.
- - - - -
5. Rakitic (32 éves): Az év második felében már voltak jobb meccsei, kérdés, milyen pénzt lehetne érte kapni. Minden bizonnyal tud ő még ezt-azt adni a csapatnak, de egyre távolodik a kezdőtől (joggal).
6. Oriol (!) Busquets (21 éves): Nem volt rossz szezonja a Twente-ben, de a világot nem váltotta meg. A vékonyka középpályán talán jól fogna egy olyan saját nevelés, aki kipróbálta magát már egy nevesebb első-osztályban is. Játszani nem sokat láttam, a vélemények róla felemásak.
- - - - -
7. Luis Suárez (33 éves): Nem igazán tudom hova tenni őt, már csak a nagyon nehéz helyzeteket oldja meg, a könnyűekbe rendre belehibázik. Talán a csapatmorálra sincs jó hatással, bár őt nehéz lenne "rávenni", hogy elhagyja Barcelonát. Talán jobban meglennénk nélküle.

❌ Akiktől megválnék

1. Umtiti (26 éves): Alapvetően sokkal jobb védő Lenglet-nél és a jelenkori Piqué-nél is, de a sérüléses kálváriája és hozzáállásbeli problémái ellehetetlenítették a helyzetét. Mindenképpen meg kell válni tőle.
2. Jordi Alba (31 éves): Nekem elegem lett abból, hogy mennyit hibázik mostanság, nem kiszámítható és számtalan rossz döntést hoz. Csak Messinek képes passzolni s féket jelent a csapatnak. Megválnék tőle. Nagy örömmel.
3. Miranda (20 éves): Nem nyújtott túl jó teljesítmény a Schalke-ban sem.
4. Firpo (23 éves): Korrekt srác, de nem kellett volna leigazolnunk. Nem volt meggyőző egyáltalán.
- - - - -
5. Sergio Busquets (31 éves): A legnagyobb fék a csapatban, számtalan hajmeresztő hibával. A nagyon közül ő és Alba lenne az, akitől már most nagy örömmel megválnék.
6. Alena (22 éves): A Betis kezdőjébe sem tudta beverekedni magát, innentől számomra egyértelmű, hogy nincs rá szükségünk.
7. Matheus Fernandes (22 éves): Nem is értem, mi volt ez a business. Semmit nem csinált a Valladolidban.
8. Coutinho (28 éves): Sajnálom, hogy nem állt össze az ő karrierje, a Bayernben sem lett közönségkedvenc, pénzzé kéne tennünk.
9. Rafinha (27 éves): Mindig szerettem az Alcantara tesókat, de sajnos neki ez a kaland nem jött össze. Kár áltatni, menjen nyugodtan olyan helyre, ahol játszhat és jól érzi magát.
- - - - -
10. Dembélé (23 éves): Szerintem itt nincs is mit magyarázni.

✅ Akiket leigazolnék

1. David Alaba (28 éves): Világklasszis balhátvéd, aki középen is bevethető adott esetben. Védekezésben is erős, tökéletes erősítés lenne a bal oldalra. Én rögtön a kezdőbe pakolnám, bár nagyon kevés esélyt látok az érkezésére.
2. Eric García (19 éves): Egy darabig nálunk pallérozódott, a Cityben idén már 11 meccsen szerepelt a PL-ben, ami komoly fegyvertény. Jó teljesítményt nyújtott, lehetett is hallani híreket arról, hogy érdeklődünk (a menedzsere Puyol).
3. Fiatal balhátvéd a B-ből (Akieme?)
- - - - -
4. Thiago (29 éves): Sosem fog ez a transzfer megvalósulni, valószínűleg amúgy is Liverpoolban fog kikötni. Ugyanakkor sokat dobna a középpályánkon, nagyon bírom a srácot.
5. Ndombele (23 éves): Mindig is szerettem az erős, izmos védekező középpályásokat. Ndombele nagyon nagy arc, a Tottenham sem igazán ragaszkodik érte, ugyanakkor valószínűleg még csak fel sem merül a leigazolása. Lehet, hogy nem is válna be, én ettől még álmodozhatok róla. :D
- - - - -
6. Collado (21 éves): Felhoznám a B-ből, elől kb. megvagyunk, bőven elég lesz vele kiegészíteni a támadó szekciónkat.

⚽️ A csapat 2020/2021-re

Ter Stegen/Neto/Pena
- - - - -
Semedo/Roberto/Wague – Piqué/Garcia/Todibo – Lenglet/Araujo – Alaba/fiatal
- - - - -
Ndombele/Pjanic/Oriol
Puig/Rakitic/Vidal – De Jong/Thiago
- - - - -
Messi/Trincao – Suarez/Braithwaite – Griezmann/Fati/Collado

Megjegyzés: Tudom, hogy számtalan dolog csak az én preferenciáimra van alapozva, de már rég szerettem volna egy ilyet összeírni. A nagy öregeket én nem pakolnám el mind, és azért másképp tekintek Messire és Piqué-re, mint például Busira vagy Albara. Sajnos nem valószínű, hogy túl nagy változások lennének idén, de én nagyon örülnék valami hasonlónak.
més que un club
Gaillard
Barça B
Hozzászólások: 89
Csatlakozott: 2019.04.03. 06:01:56

2020.07.17. 19:08:20

Jude Bellingham valószínűleg 22,5 millió fontért megy Dortmundba.
Azt hiszem ennyiért nyugodtan jöhetett volna Vidal/Rakitic/Busquets helyére.
Peter
Jugador del Barça
Hozzászólások: 214
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2020.07.17. 13:41:44

A profi labdarúgás nem retro....classic house....vagy nosztalgia fellépés....!
Jól megfizetett játékosoktól minimális elvárás, ha a játék nem is megy (nem is mehet mindíg, ők is emberek), de legalább a csúszás, mászás, küzdeni akarás működjön.....nos, itt semmi sem működik a jó fizetéseket kivéve....a csapat jelentős része túlkoros, másik része alkalmatlan....KI KELL PUCOLNI AZ ÖLTÖZŐT....mielőtt még Ter Stégen, Puig, Fati, de Jong nem mennek el........
Messi maradjon....tőle lehet tanulni....egy félidőre bármikor bárki ellen kíváló még egy - két évig.

Piqué....vele kell kezdeni a takarítást, a focihoz évek óta semmi köze...."üzletember, politikus jelölt"...az öltöző méregfoga!

Jöjjenek a fiatalok....részben saját utánpótlásból, részben igazolásokból....le kell venni az eredménykényszert....akarjanak, küzdjenek....aztán lehet csiszolni és finomítani, hangolni a dolgokat....csak legyen már valami ÚJ....!!!

Gondolom Ti is szívesebben néznétek egy fiatal, félelmet nem ismerő, bátor csapatot, aki majd kell, hogy kapjon néhány pofont is....de legyen benne potenciál...!

Ja....én Ney-t visszavárnám.....szerintem nagyon kellene!
Léfe
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1418
Csatlakozott: 2005.04.11. 11:41:27
Tartózkodási hely: Siófok

2020.07.17. 10:35:51

Ugy vélem Ter Stegen-Semedó-Messi-DeJong-Fahti-Puig kivételével mindenki mehet amerre lát. Vita folyik Neyrő-nagyon kell, mert kreativ.
Hogy kik jöjjenek gözöm sincs, mert könnyü ide neveket irni, ha nem adják Őket vagy nem ide vágynak. Különben ennyi uj és jó játékost hozni ennyi pénzből nem lehet.
Azt olvasom, hogy nem lelkesek -látni is -nem tudja az edző felrázni Őket. De ennyi pénzért még külön lelkesités is kell, hát...
Zolika10
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 396
Csatlakozott: 2007.07.26. 21:16:01

2020.07.16. 23:48:17

Nyugodtan lehet Lajost is a listára tenni. Sajna már nem tudja megütni a szintet. Van egy nagyon fiatal Fati, van egy Lajosunk aki az átlépős cselnél illetve az állandó "csapkodásainál" megakadt a szint, van egy Grizink, akitől 3 jó meccset sorozatban nem igen láttunk, illetve egy Dembele, aki két évben játszott 20 meccset. Messiben meg hiába van benne a zsuga, sajnos már kopik megfele. Én úgy látom, hogy ez a támadó szekció nem az igazi. Ahogy lejjebb is írták, 4-3-1-2ben lehetne korrigálni a kérdést, de előre olyan játékosok kellenek, mint pl anno Eto'o volt, gyors és robbanékony.
Hattrick: Tatabánya City
Tomix354
Capitá del Barça
Hozzászólások: 675
Csatlakozott: 2018.03.09. 21:22:40

2020.07.16. 22:53:32

fanbarca írta:
2020.07.16. 22:21:13
dorian01 írta:
2020.07.16. 21:24:06
Nem mondom, hogy annyit vártam (1-nek is örültem volna), de papíron nincs gyenge csapatunk! Ha mindenki úgy játszana, ahogy tud (pl. Gríz, De Jong, Suarez, Busi...), akkor az összes spanyol csapatot le kellett volna nyomni. De lehet, ez csak az én véleményem.
Én ezt kezdem kétségbe vonni. Szerintem csak a kapusposzt és a csatársor erős, az is csupán papíron. A védelem és középpálya egy visszafogott topcsapaté. Talán a Real és AtMa is erősebb.
+1
Nevekben kb. jók vagyunk, de ez nem a fifa. Csak a kapuban vagyunk meg, sehol máshol.

Dembele, Rakitic, Umtiti, Firpo mehet is nyáron. Kapott pénzből futnia kéne egy kezdő szintű középpályásra és egy középhátvédre. Csatársort illene megoldani Messi, Lajos, Gríz, Fati négyessel megfelelő rotálással. Első évben ez megtenné, össze kell rakni egy jó védelmet Stéga elé, majd következő évben lehet csatár posztra költeni.
Avatar
fanbarca
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1717
Csatlakozott: 2010.05.15. 09:11:15
Tartózkodási hely: Kolozsvár

2020.07.16. 22:21:13

dorian01 írta:
2020.07.16. 21:24:06
Nem mondom, hogy annyit vártam (1-nek is örültem volna), de papíron nincs gyenge csapatunk! Ha mindenki úgy játszana, ahogy tud (pl. Gríz, De Jong, Suarez, Busi...), akkor az összes spanyol csapatot le kellett volna nyomni. De lehet, ez csak az én véleményem.
Én ezt kezdem kétségbe vonni. Szerintem csak a kapusposzt és a csatársor erős, az is csupán papíron. A védelem és középpálya egy visszafogott topcsapaté. Talán a Real és AtMa is erősebb.
més que un club
Avatar
dorian01
Barça B
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2020.06.16. 15:06:16

2020.07.16. 21:24:06

Nem mondom, hogy annyit vártam (1-nek is örültem volna), de papíron nincs gyenge csapatunk! Ha mindenki úgy játszana, ahogy tud (pl. Gríz, De Jong, Suarez, Busi...), akkor az összes spanyol csapatot le kellett volna nyomni. De lehet, ez csak az én véleményem.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3234
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2020.07.16. 21:03:08

dorian01 írta:
2020.07.16. 19:54:26
Mert valljuk be: ebben a csapatban minimum 2 kupa volt ebben a szezonban! Minden spanyol csapatnál erősebb a keretünk papíron, de valahogy idén mindenki leblokkolt.
Dehogy volt ebbe a csapatba minimum 2 kupa.
Keresd vissza akár itt a hsz-eket, senki nem várt már semmit a Valverde-csapattól. A bajnoki esélyeink is csak a Real gyengesége miatt voltak komolyabbak.

Idén valahogy mindenki leblokkolt...
Az előző 2 szezonban is sikerült leblokkolni, tavaly még a kupát se tudták hozni...
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Avatar
dorian01
Barça B
Hozzászólások: 44
Csatlakozott: 2020.06.16. 15:06:16

2020.07.16. 19:54:26

Az a baj, hogy nem abból kell vagy kéne kiindulni, ami benne van a csapatban, hanem amit mutat :D
Mert valljuk be: ebben a csapatban minimum 2 kupa volt ebben a szezonban! Minden spanyol csapatnál erősebb a keretünk papíron, de valahogy idén mindenki leblokkolt.

Én az előbb azért írtam, hogy aláírnám a Ney-Dembi cserét, mert nem szeretem a franciát! A brazilt se! De inkább ő, mint a francia!
Avatar
crixus
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1317
Csatlakozott: 2014.03.14. 14:43:58

2020.07.16. 18:12:24

Semmi szükseg ujabb szelsöre mint pl. Sancho (v. Neymar). Ameddig Messi kezdö - az lesz amig itt van - addig nem fogunk tudni szelsöt jatszatni vele, igy bukik a klasszik 4-3-3 is. Messi mar nem eleg robbanekony/gyors ahhoz a szelsö-jatekhoz, ami ebbe a rendszerbe kell. Rengeteg labdat adtunk el illetve tamadas akadt el ebben a szezonban azon, hogy Messi a oldalvonaltol akart megindulni es 2-3 emberen atmenni. Ez neki mar nem megy. Ha ki akarjuk aknazni a kepessegeit akkor közepen kell jatszania. Az ö igazi pozicioja a közepcsatar mögötti tamado/elöre tolt tamado közeppalyas lenne. Igy viszont akkor vagy atallunk 4-4-1-1-re vagy 4-3-1-2-re. Ezt az edzö dolga lenne eldönteni hogy melyik taktika lenne elönyösebb.
Ez alapjan latnam szivesebben itt Lautaro-t mint Neymart vagy Sancho-t. Igy konstans 2 közepcsatarral tudnank felallni, akik Messi elött lennenek, Suarez/Lautaro/Griezmann triobol jatszana mindig kettö. Suarez ugysem bir mar ki 60-70 meccset egy szezonban kezdökent, illetve biztosan lesznek serülesek is. Mellettük Trincao es Fati lennenek beugrok, akik adott esetben Messinek is adhatnanak par meccs pihenöt.
Ez a taktika adja magat a közeppalyank miatt is. Busquets,Pjanic,De Jong,Vidal,Roberto,Rakitic, (innen tavozo biztos lesz) nevsor nem eppen kreativ, dinamikus focira hivatott, inkabb defenzivebb focira alkalmas ami nem is artana az idei csapatvedekezes tükreben. Ha a csapat mozgasat a vedekezesnel jobban meg tudnank szervezni jol szürne a közeppalyank. Az adottsagok megvannak hozza.
Avatar
szbsz
Jugador del Barça
Hozzászólások: 179
Csatlakozott: 2018.11.06. 12:25:42

2020.07.16. 18:09:50

Úgy fest a City is rámegy idén Lautarora. Lehet nekik több pénzük van rá mint nekünk. :mrgreen:
"Some people think football is a matter of life and death. I don't like that attitude. I can assure them it is much more serious than that"
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1251
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.07.16. 15:56:46

Matyi, őket adnám el aztán a befolyt pénzből-ami olyan £60 millió maximum-plusz egy kis extrából meg is lenne Sancho. Több kraft van benne mint a Lautaro gyerekben, hiába nem egy poszt.
De az igazság az, hogy ezzel sem lennénk túlságosan beljebb mert akkor középcsatár kéne, Lajos az egyedüli a keretben.
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Avatar
csababarca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 12388
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2020.07.16. 15:15:32

Én vigyáznék már a dortmundiakkal, nem egy és nem is kettő sült már be, miután eljött onnan.

Persze nem törvényszerű, hogy Sancho is így jár, de ésszerű keretek között hoznám csak.
Mondjuk egy Dembele-Sancho csere :mrgreen:
“In times of crisis, the wise build bridges, while the foolish build walls.” fucking actual
Avatar
MatyiG
Adminisztrátor
Hozzászólások: 17510
Csatlakozott: 2009.01.27. 14:10:25
Tartózkodási hely: Budapest/Jászberény

2020.07.16. 15:00:55

Ennyire azért nem egyszerű, hogy odaadjuk Dembelet és Lajost, aztán a miénk is Sancho.
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1251
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2020.07.16. 14:49:52

tudnám minek üldözik folyamatosan a bulibáró neymart vagy az olasz ligában is középszer lautarot mikor ott volt werner mai piacon diszkontáron aki évek óta szépen termelt a lipcsében.
ha meg szélső kell akkor adják el dembelét, suarezt, aztán hozzák Sanchot.
persze ebből sem lesz semmi, minek is ábrándozni róla.
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Avatar
Rinku
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 2452
Csatlakozott: 2009.08.02. 14:28:48
Tartózkodási hely: Budapest

2020.07.16. 14:30:20

A gyerek ráfsott kifelé menet a lábtörlőre, végigkente vele az ajtót, elvárta utána, hogy a cipőjének tisztítását kifizesse a klub, aztán ácsingózik vissza. Ennél súlyosabb, hogy több ember agyban még mindig itt tart, hogy ő kell ide. Nincs már eléggé mélyen a csapatmorál, és véletlenül sincs évtizedek óta látott klikkesedés. Pont a kis latin cimbalom hiányzik ide még. :) És akkor csodálkoztok, hogy miért olyan a fórum, amilyen, miért nincs kedve írni senkinek. Ehhez mit írjon még bárki is? Én is csak 2 meeting között teszem, mert már unom a 9gaget (/coming out)
Football, bloody hell. /SAF/
Válasz küldése