2022.09.18. 14:25:04
Szerencsére simán nyertünk - elsősorban a kiállításnak köszönhetően, de nem játszott jól a csapat. (A müncheni vereséget biztos nem heverték még ki gondolom.)
Araujo, Balde, Lewa kivételével szerintem mindenki kevesebbet nyújtott, mint amire képes és elvárható. Nem a gólok száma volt kevés, hanem az élvezetes játék, a 85 ezer néző szórakoztatása.
Nem lehet minden meccsen remekül játszani, de jobban igyekezni igen.
Nem tett jót a meccsnek a kiállítás, és az sem, hogy Kessié kiállítása elmaradt. Az emberelőnyben sok hibával, kényelmesen és pontatlanul játszott a csapat.
A védelmet nem szorongatta az emberhátrányos Elche, ennek ellenére a jobbhátvédeink - Kounde majd később Bellerin is - szerintem keveset magukra vállalva, túl kényelmesen fociztak. Leigazolásuk előtt úgy hírlett: mindketten nagyon gyorsak, de nekem eddig úgy tűnik, csak átlagosak. Ha előkerülnek a mostani mérőszámaik, szerintem EG "gyorsaságáhozl" lesznek hasonlóak. Jó lenne, ha rámcáfolnának.
(Nem elsősorban Koundéról kaptuk ugyan Münchenben a második gólt, de ha gyorsabb lenne , beérhette volna Sanét vagy a kapuba guruló labdát.)
A másik kifogásom jelenleg kettejükkel az, hogy sem Koundé sem Bellerin nem tört eddig a szélen úgy előre, (gyorsan, veszélyesen, jól cselezve) , mint a baloldalon Balde...Ha fel is viszik a labdát, a félpályán túra érve megállnak vele és oldalra passzolják, de kényszerítőre, 16-osra betörésre már nem vállalkoznak.(Tegnap Bellerin 2x megpróbált, de nem kapta vissza a labdát)
Mindkettőjüktől nagy javulást várok a játékukban, ha majd összeszoknak jobban a társaikkal, hátha jobban megy majd ez is.
Elöl - Lewa kivételével - mindenki sok hibával játszott, pontatlanul passzolt, rosszul vagy túl sokat cselezett. Volt ugyan 3-4 szép támadásunk, de ennél eddig jobban elkényeztettek.
Ha a rossz napot kifogó szélsőinknek épp nem megy a széleken az elfutás, ha nem jönnek be hozzá a cseleik, akkor csak szenved a csapat a támadásoknál, mert a középpályásainkkal kiegészülő sokmozgásos háromszögeléses játék mintha kiveszett volna mostanában a támadásainkból, vagy legalábbis összeszokottság vagy képességek hiányában nem elég sikeres. Fati fizikuma és formája (még?) nem a régi, Ferran és Memphis pedig a kelleténél jobban önzők és könnyen tarthatóak, nem eléggé küzdők.
Elismerem , hogy erősen szubjektív módon, de sokaktól eltérően a leginkább feljavítandó problémás csapatrésznek mostanában a középpályát látom. Egyszerű szurkolóként az a véleményem, hogy az élvonalbeli csapatok (mint pl. Bayern, City, PSG, angol csapatok stb) hasonló soraihoz képest a mi középpályásaink fizikai képességekben gyengébbek, erőtlenebbek, lassabbak, körülményesebbek, nem elég erőszakosak-dinamikusak, és sajnos nem futnak eleget sem.
( Minden mérkőzés-statisztikából az látszik, hogy az ellenfél csapata összesítve jóval többet futott, mint a Barca. Miért adunk előnyt az ellenfeleinknek olyan fizikai mutatókban - mint pl. a futóteljesítmény, ami jól tanulható, és amiben ha előbbrelépnénk, automatikusan feljavulna minden képességünk, amihez futás és erőnlét kell, mint pl. állóképesség, dinamika, letámadás, agresszív védekezés, labdaszerző és labdamegtartó képesség, gyorsaság, gyors csapatmozgások, gyors kényszerítőzések és minden más, amihez futóképesség és erőnlét is kell.
Nem kéne beletörődnünk abba pl., hogy a kiváló erőnlétű és gyors Kimmich a maga dinamikájával szabályosan méterekre felboríthatja a nálunk fizikailag erősnek számító labdavezető Gavit? Pedri képes végigfutni egyenletesen lassú sebességével az egész meccset, sokszor ő futja a legtöbb km-t, de ez mit sem ér, ha lassúságával a szerelésről vagy a kiugratásáról lemarad.)
Nem síránkoznék tovább, de a Bayern is a középpályán vert meg szerintem bennünket, és az erős ellenfelek a bajnokságban és a BL-ben is még ezután jönnek.
Amiben biztos nem tévedek: összeszokásuk miatt a csapat meccsről-meccsre jobb lehet.