Spanyol Kupa & Szuperkupa

Helyt áll-e csapatunk a BL-ben? Megnyerjük-e a Bajnokságot? Mi a helyzet a Király Kupával? Kellenek-e a barátságos mérkőzések? Hol lehet nézni a meccset? - Távkapcsolóval a kézben. Ha mondanivalód van, kerülj beljebb!
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.14. 15:16:36

a belgának minden adottsága meg van ahhoz, hogy jó védő legyen, de egyelőre, hogy is mondjam, ritka "butának" tűnik a rendszerünkhöz. a rövid passzos játékot totál nem érzi, ráadásul volt kismillió nihilbe fel lőtt labdája is... remélem éles meccsen jobban fog muzsikálni..
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Chino
Llegenda del Barça

2015.08.14. 14:56:35

mess2009 írta:az a kép a bevezető cikkhez :mrgreen: kész lipótmező....
a legkevésbé sem osztom, azt a nézetet, hogy egy-egy védő átverése okozta a négy gólos védelmi rövidzárlatokat!
elsősorban az, hogy a szélső védők nincsenek a helyükön, csakúgy mint (ennek okán) a középsők sem!
ez a legutóbbi Sevilla meccs tipikus taktikai baklövésen ment el (rossz irányba) , mert a szélső védőink fent tanyáznak a szokásos keresztpasszos lötyögésen és az előbb utóbb vesztett lasztikkal azonnal mögénk kerülnek, vagy lefutva vagy átemelve bennünket. arról nem is beszélve, hogy a jól szervezett védelmeknél a szélső védőt többnyire biztosítani tudják, így elkerülve a Bartra féle buktákat....miközben nálunk maga a szélső védő (vagy éppen az ólomlábakon futó Busquets) eleve vesztett pozícióból lohol az események után....
ez a dolog persze szoros összefüggésben van (lehet?) azzal a már kivesézett ténnyel, hogy 2-3 gólos vezetés után le ereszt a csapat...
Igazából Bartra és Maty "gólja" (a tizenegyes) sem feltétlenül a tipikus helyezkedésen ment el, hanem hogy egy az egyben megverték a védőnket. Nyilván Bartra nagyot hibázott, hogy a megelőző szerelése nem jött be, de Alvest is elő lehetne venni. Egy embere volt, ha rendesen felveszi nem jut el hozzá a labda. Meg lehet figyelni, hogy ott van tőle kb. egy méterre a támadó, a (nem is túl gyors) labda meg elgurul előtte. Kicsit szorosabban fogva könnyedén takaríthatott volna.
Az első gól Matyiról az tényleg az, mert Mascheranot fogta az ellenfele helyett.

Amellett én sem szívesen látnám Matyit a kezdőben, de az tesz a legkevésbé jót (főleg Bartranak) ha emiatt most elkezdik jegelni. Pszichikailag nagyon vissza visszavetheti. Amúgy meg Vermaelen volt az egész előszezonban a leggyengébb védőnk, ő volt legjobban szidva, elég visszaolvasgatni. Az ő szerepeltetése is csak azért lehet indokolt, hogy legyen meccs a lábában. Szakmailag nem sok értelme van, legalábbis az eddigi meccseit figyelembe véve.

Tényleg jó lenne Rafinha Rakitic helyére (végre a legideálisabb poszton játszhatna), csak annyi a gond, hogy fizikálisan egyedül a horvát képes felvenni a versenyt a Bilbaoval a kp-n. Inivel félő hogy nagyon elnyomnák őket, SR pedig sem technikailag sem fizikálisan nem nyújtana túl sok pluszt.
Talán a legjobb egy Rafinha-Ini-Busi kp lenne, aztán jöhet Rakitic Ini helyére, feltéve ha tényleg nem teljesen 100%-os. Bár ez nagyban függ az aktuális eredménytől és játéktól. A lényeg, hogy sérülés ne legyen. A baloson meg kezdhet Sandro/Pedro.
Forca Barca!!!!
Bob_Marley
Presidente del Barça

2015.08.14. 14:49:41

Pont a kupadöntő miatt is még jobban fel lesznek tüzelve a baszkok. Bilbaoban mindig nehéz meccset játszani, a csapaton még látszik, hogy megy a felkészülés és az alapozás az új idényre. Fáradtabbak a lábak, kevés a regeneráló tréning, de két meccsen belehet ezt húzni. Ma meg kell rúgni az idegenbeli gólt és helyben vagyunk.
Kép
Kép
Kép
Mihu
Director del Fútbol

2015.08.14. 14:40:12

visca el barca írta:a sok cserébe sztem most bravo is bele fog férni, sanszos, hogy mindketten kapnak egy-egy szuperkupa meccset
Plusz szerintem úgy lenne igazságos, mert most mint bajnokok vagyunk ott a SZK-ban, és azért Bravo harcolt meg.

Amúgy meg, mivel ez két meccses párharc, és az első meccset idegenben toljuk, pár nappal a 120perces horror után, így szerintem most kéne több embert pihentetni. Aztán majd ha kigyullad a ház, akkor a hazai visszavágón a kipihent sztárok eloltják. Egyébként se gondolom, hogy egy B-csapattal, még a Katedrálisban is nagyon elpicsáznának minket a baszkok... annyira azért nem acélosak. Látszott, hogy a kupadöntőn is simán lehetett volna 8-1 is, ha nem szórakozzuk el a helyzeteket, meg ha 3-0 után is odatesszük magunkat...
Kép
Messias2
Director del Fútbol

2015.08.14. 13:39:39

Én ma Mascheranot, Busit és Rakétát pihentetném, mert mind3 eléggé fáradtnak tűntek.
Vkp poszton SR nyomatnám, tavaly már megmutatta, h milyen jó teljesítményre képes ezen a poszton. Rakiticet pedig Rafinhával potólnám. Én kezdőm így nézne ki:
TS-Adriano-Bartra-Pique-Alves-SR-Rafinha-Iniesta-Messi-Suarez-Pedro(Sandro)
TS-Alba-Araujo-Koundé-Azpi-Busi-De Jong-Pedri-Dembélé-Lewa-Fati
Feast4
Director del Fútbol

2015.08.14. 12:14:41

Res írta: Ezzel együtt nem tartom valószínűnek, hogy LE felforgatja az egész védelmet, bár sokat nem rontana rajta. :twisted: + mikor, ha nem most...
Biiztos, hogy bele fog nyúlni. A balos védelmünk kb. semmi. Ezt nem hagyja így. Főleg hogy elég agresszívan bele mer nyúlni a keretbe ha kell.
Kép
Res
Jugador d'estrella

2015.08.14. 11:51:15

BarcafanTomee írta:Durva, hogy kedd után, már játszunk, meg aztán hétfőn lesz a visszavágó. Ráadásul 120 perc van a lábakban. Meg kell keverni kicsit a kártyákat. Két meccsen nem kérdés szerintem, hogy jobbak leszünk, csak nem szabad komolytalankodni mint a Sevilla ellen. Ezért én bedodnám Vermaelent meg Adrianót is a védelembe. Rafinhát meg visszahoznám a középpályára. Rakitić-re ráfér a pihenő, illetve had kezdjen Pedro. Szegény Robertóval úgy sem megyünk semmire kreatív szerepkörben. Nagyon vékony lesz ez a középpálya januárig...durva, hogy nincs használható csere.
Ühümm jó meglátások szerintem is, de LE fejével nehéz gondolkodni. Roberto megint mehetne Alves helyére, bár az is "kreatív" munkakör, de a brazillal is takarékoskodni kell, mert már nem lesz fiatalabb... Ezzel együtt nem tartom valószínűnek, hogy LE felforgatja az egész védelmet, bár sokat nem rontana rajta. :twisted: + mikor, ha nem most...
visca el barca
Presidente del Barça

2015.08.14. 11:48:43

a sok cserébe sztem most bravo is bele fog férni, sanszos, hogy mindketten kapnak egy-egy szuperkupa meccset
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.14. 11:36:46

Feast4 írta:Én ott úgy emlékszem a második félidő felénél léptette fel. ... másrészt ha már Vermaelen felépült látni kéne mit tud (kb. három év alatt volt 20 meccse :roll: ). Bartra esetében pedig szerintem igaz amit az önbizalomról mondtál. Szerintem ő most valszeg magába roskadt a bénázása után.
Fú tényleg, de hülye vagyok, Matyi kezdőben levő szereplése miatt automatikusan az volt bennem, hogy Masch nem védő volt, de aztán rájövök, hogy balhátvéd volt a francia.. :D Sorry.

Vermát én is játszatnám ma, Piqué mellett nem tudom kit kezdetnék, de nem Maschot az biztos, vagy Bartrát, vagy Vermát, a másik meg kapna 30 percet.
mess2009
Director del Fútbol

2015.08.14. 11:29:43

az a kép a bevezető cikkhez :mrgreen: kész lipótmező....
a legkevésbé sem osztom, azt a nézetet, hogy egy-egy védő átverése okozta a négy gólos védelmi rövidzárlatokat!
elsősorban az, hogy a szélső védők nincsenek a helyükön, csakúgy mint (ennek okán) a középsők sem!
ez a legutóbbi Sevilla meccs tipikus taktikai baklövésen ment el (rossz irányba) , mert a szélső védőink fent tanyáznak a szokásos keresztpasszos lötyögésen és az előbb utóbb vesztett lasztikkal azonnal mögénk kerülnek, vagy lefutva vagy átemelve bennünket. arról nem is beszélve, hogy a jól szervezett védelmeknél a szélső védőt többnyire biztosítani tudják, így elkerülve a Bartra féle buktákat....miközben nálunk maga a szélső védő (vagy éppen az ólomlábakon futó Busquets) eleve vesztett pozícióból lohol az események után....
ez a dolog persze szoros összefüggésben van (lehet?) azzal a már kivesézett ténnyel, hogy 2-3 gólos vezetés után le ereszt a csapat...
Feast4
Director del Fútbol

2015.08.14. 11:26:06

palesz77 írta:
Feast4 írta:Mach pedig szerintem jobb lenne perpill Rakiticnek többet segítene, nem kéne mindenkit neki leütközni így lehet a 60. perctől már nem kéne a fenekén venni a levegőt.
Adrianot én is kezdetném, én még Bartrának és Matyinak is adnék lehetőséget ezen a meccsen - ha nem is mindkettejüknek kezdőként, de egy 30 percet biztos -, hogy tudjanak javítani a megcsappant önbizalmukon. Viszont ezzel a résszel nem értek egyet, előző meccsen is Masch volt Rakitic mellett a középpályán, a horvát mégis 60 perc után a seggén vette a levegőt.. Ma nem kezdetném, mehetne Rafinha a helyére, aztán ma csereként jöjjön egy kicsit ő is.

szerk.: Közben megvan a keret, Matyi biztos nem játszik:

Squad (vs Athletic): Bravo, Ter Stegen, Alves, Pique, Bartra, Mascherano, Vermaelen, Adriano, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto, Iniesta, Rafinha, Pedro, Messi, Munir, Suarez, Sandro
Én ott úgy emlékszem a második félidő felénél léptette fel. Visszont Matyi pihenője szerintem jó hír.Két gólba vastagon benne volt, ráadásul helyezkedési hiba volt megy egy bamba belépő. Kicsit talán magába száll, másrészt ha már Vermaelen felépült látni kéne mit tud (kb. három év alatt volt 20 meccse :roll: ). Bartra esetében pedig szerintem igaz amit az önbizalomról mondtál. Szerintem ő most valszeg magába roskadt a bénázása után.
Kép
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2015.08.14. 11:13:33

Feast4 írta:Mach pedig szerintem jobb lenne perpill Rakiticnek többet segítene, nem kéne mindenkit neki leütközni így lehet a 60. perctől már nem kéne a fenekén venni a levegőt.
Adrianot én is kezdetném, én még Bartrának és Matyinak is adnék lehetőséget ezen a meccsen - ha nem is mindkettejüknek kezdőként, de egy 30 percet biztos -, hogy tudjanak javítani a megcsappant önbizalmukon. Viszont ezzel a résszel nem értek egyet, előző meccsen is Masch volt Rakitic mellett a középpályán, a horvát mégis 60 perc után a seggén vette a levegőt.. Ma nem kezdetném, mehetne Rafinha a helyére, aztán ma csereként jöjjön egy kicsit ő is.

szerk.: Közben megvan a keret, Matyi biztos nem játszik:

Squad (vs Athletic): Bravo, Ter Stegen, Alves, Pique, Bartra, Mascherano, Vermaelen, Adriano, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto, Iniesta, Rafinha, Pedro, Messi, Munir, Suarez, Sandro
Feast4
Director del Fútbol

2015.08.14. 10:56:08

Én igazából a szuperkupán nem a Atletictől félek, mert minnőségbe erőbe fölöttük vagyunk. Én magunktól tartok.Nem hiszem, hogy megint leengednénk csak az összes hibánk a koncentráció hiányából jött. Valahogy nem éles az egész csapat még.

LE helyébem Matyi és Bartra nálam pihenőn lenne, legalább egy meccset és mindkettővel beszélgetnék egy sort a helyezkedésről, a szerelésről és arról 16-oson belül mit lehet mit nem.

Én: Ter Stegen, Alves, Piqué, Vermaelen, Adriano - Mascherano, Rakitic, Iniesta - Messi, Suárez és Pedro felállással nyitnék.

Vermaelen és Adriano nagyobb kárt nem csinálhat balon, mint Matyi és Bartra, Mach pedig szerintem jobb lenne perpill Rakiticnek többet segítene, nem kéne mindenkit neki leütközni így lehet a 60. perctől már nem kéne a fenekén venni a levegőt. Másrészt annyira nem is kemények, hogy max kreativitás kelljen. Ha fárad az ellen menet közben hozznám Busquetset és Rafhinát Mach meg léphetne vissza hátra. De ez én vagyok. :lol: Kiváncsi vagyok LE agyában mi forog?
Kép
Petr
Entrenador del Barça

2015.08.14. 09:35:45

noname írta:Azért SR remek előszezont produkált. [...] TS-Adriano-Vermaelen-Pique(Bartra)-Alves-Sergi-Sergi-Rafinha-Pedro-Suarez-Messi
Tavaly is remek előszezont produkált és láttuk, hogy mi lett a vége. Abban viszont igazad van, hogy meg kell adni az esélyt, de LE helyében én nem ma adnám meg neki. A kezdődet még támogatnám is, de a baszk csapat hiába középmezőny, egy gyenge teljesítmény után az A csapatnak kéne játszania, hogy belerázódjanak a terhelésbe. Ha másra nem is, erre mindenképpen jó a szuperkupa. Ezenfelül nem is bízom a B csapatunkban annyira, szerepeljenek így kezdőként a visszavágón, ha eldől ma a meccs.
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.08.14. 09:34:48

noname írta:Azért SR remek előszezont produkált. A Sevilla elleni meccsen, amikor bejött, már eluralkodott a káosz.
Én simán kezdetném a Bilbao ellen.
Ha valami, hát ez az a meccs, ahol tényleg bizonyíthat. A Bilbao max közepes csapat és 2 meccs alatt simán verni KELL őket. Ilyenkor kell megadni a lehetőséget élesben a fiataloknak.

TS-Adriano-Vermaelen-Pique(Bartra)-Alves-Sergi-Sergi-Rafinha-Pedro-Suarez-Messi
Jó előszezont futott, jobbhátvédként. Rafinha, Roberto KP azért húzós, de ahogy írtad is, ezen a meccsen meglehet próbálni. Én Piqué :twisted: helyett tenném a belgát.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BarcafanTomee 2015.08.14. 09:39:05-kor.
noname
Llegenda del Barça

2015.08.14. 09:09:14

Azért SR remek előszezont produkált. A Sevilla elleni meccsen, amikor bejött, már eluralkodott a káosz.
Én simán kezdetném a Bilbao ellen.
Ha valami, hát ez az a meccs, ahol tényleg bizonyíthat. A Bilbao max közepes csapat és 2 meccs alatt simán verni KELL őket. Ilyenkor kell megadni a lehetőséget élesben a fiataloknak.

TS-Adriano-Vermaelen-Pique(Bartra)-Alves-Sergi-Sergi-Rafinha-Pedro-Suarez-Messi
A Fifa egy szégyen
BarcafanTomee
Director del Fútbol

2015.08.14. 08:56:40

Durva, hogy kedd után, már játszunk, meg aztán hétfőn lesz a visszavágó. Ráadásul 120 perc van a lábakban. Meg kell keverni kicsit a kártyákat. Két meccsen nem kérdés szerintem, hogy jobbak leszünk, csak nem szabad komolytalankodni mint a Sevilla ellen. Ezért én bedodnám Vermaelent meg Adrianót is a védelembe. Rafinhát meg visszahoznám a középpályára. Rakitić-re ráfér a pihenő, illetve had kezdjen Pedro. Szegény Robertóval úgy sem megyünk semmire kreatív szerepkörben. Nagyon vékony lesz ez a középpálya januárig...durva, hogy nincs használható csere.
diego
Barça C

2015.08.11. 22:59:00

Srácok!

Segítséget kérek!
Lehet, nem a megfelelő topic, de hátha...

Egy cimborám a Barca honlapján vett.... illetve csak vett volna 4 jegyet a Bilbao elleni SzuperKupa visszavágóra.
A pénzt leemelték a számlájáról, de jegyet nem kapott, jelzett vissza. A lét visszaadják, de az ottani fogyatékosnak nincs annyi esze, hogy az adott összegért tegyen félre 4 zsugát.
Mi a megoldás, van ott valami normális kontakt?

Előre is köszi a segítséget!
kfranky
Jugador del Barça

2015.06.08. 11:55:35

szekelygyula írta:
kfranky írta:Hello!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi van a srácok ünneplős pólójának elején gránátvörös-kékkel?
Még mindig nem jöttem rá...
Köszi!
Barca címer alak, benne egy 3-as.
Úha, köszi!
Nem jöttem volna rá soha! :O
danianevem
Entrenador del Barça

2015.06.08. 11:20:23

Coronita01 írta:...
Én nem találtam pontos időpontot. Augusztus 26-a van kiírva egy jegyértékesítőnél, gondolom ez az, amit te is találtál. A hivatalos oldalon sincs még fent, júliusra már biztosan frissítik majd a jövő évi naptárra.
Normandia
Director del Fútbol

2015.06.08. 09:49:48

danianevem írta: Az új-zélandi Aukland City és a mexikói América kvalifikálta magát eddig a Barcán kívül. Bővebben itt vannak még információk, lentebb táblázatban pedig a résztvevők/a zónák döntőinek időpontja.

Max. két meccse lesz a Barcának, a BL-győzelemmel automatikusan az elődöntőben kezdünk.
Kösz!
Ha jól látom, akkor a Jappán bajnok még aki benne van.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Coronita01
Barça C

2015.06.08. 09:46:41

Sziasztok!

A spanyol szuperkupáról van valakinek infója hogy mikorra várható? Különböző jegyértékesítő oldalakon találtam egy aug 26-ai dátumot, de nem hivatalos még. Azért lenne fontos mert Barcelonába tervezzük a nyaralást, és persze egy meccsre is kimennék. Jó lenne a repjegyet minél hamarabb lefoglalni, de biztosra akarok menni a dátummal. Joan Gamper kupa is jó lenne, de arról még ennyit se találtam.
szekelygyula
Jugador del Barça

2015.06.08. 09:10:23

kfranky írta:Hello!
Valaki meg tudja mondani, hogy mi van a srácok ünneplős pólójának elején gránátvörös-kékkel?
Még mindig nem jöttem rá...
Köszi!
Barca címer alak, benne egy 3-as.
noname
Llegenda del Barça

2015.06.08. 08:51:43

A szuperkupa amolyan szezon eleji bemelegítő rangadónak van szánva. Kizárólag anyagi okokból létezik. De végülis egy extra kupa, amit meg lehet nyerni, ráadásul könnyen. :wink:
A Fifa egy szégyen
culinho
Capitá del Barça

2015.06.08. 08:35:41

Ez a spanyol szuperkupa mekkora egy felesleges valami. Én megváltoztatnám a szabályokat, ha ua. a csapat nyeri a bajnokságot és a kupát, akkor automatikusan odaadnám a szuperkupát is nekik. Milyen lenne, ha augusztusban a Bibao elverne minket és úgy lennének győztesek, hogy se nem bajnokok, se nem kupagyőztesek? Tudom, hogy gyakorlatilag felkészülési meccs, de mégis..
Válasz küldése