Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Romeu helyett bedobnék egy kölyköt végre középre lesz ami lesz alapon, Romeunál rosszabb nem lehet. Vagy ha nem, akkor az általad jelzetthez képest Christ tenném fel, Inigo meg oké, hogy 2. ballábas, de attól még őt tenném hátra.FcBarcelona1 írta: ↑2024.04.12. 18:02:59Kezdőm holnap ez lenne:
Stegen
Fort-Christensen-Faye-Alonso
Romeu
Roberto-Fermin
Ferran-Roque-Felix
Jó lenne a Clasico előtt nem veszíteni pontokat, hogy matematikailag maradjon esély, de a BL sokkal fontosabb, így, hogy 8 pont a hátrány a bajnoksátban. Max ha kell, lehet erősíteni a csapatot a második félidőben.
Fabrizio oldaláról, erre kiváncsi leszek. Pihenjen csak Cubarsi és Araujo is.Xavi: "Mika Faye is ready, tomorrow could be his big day to debut".
"I see him ready to be part of our first squad, he's an interesting talent and it could be his moment, yes".
Tetszik az összeállítás, bár lehet, hogy még 1-2 másik játékos is szóba jöhet az Atleticből.Khyzz írta: ↑2024.04.12. 12:15:21Eltűnődtem milyen kezdőt lehetne összerakni a Cadiz ellen. Abból indultam ki, hogy minél több kulcsszereplőt pihentetnék a PSG elleni visszavágóra.
Nálam valami ilyesmi lenne: Ter-stegen - Fort-I.Martinez-Faye(?)-Marcos Alonso - Roberto-Christensen-Fermin - Felix-Roque majd kb 60 perctől Guiu-Ferrán
A védelem egy érdekes kérdés lesz. Úgy gondolom még egy ilyen kezdővel is lehetne hozni a meccset kicsit a védelem tűnhet ez alapján gyengébbnek. Ha úgy alakul Casadonak és FdJ-nek adnék perceket. Mindenesetre kíváncsi leszek a kezdőre remélem Xavi is pihentet és így is tudjuk majd hozni a meccset. Emellett jó lenne ha Ferrán és pár tartalék játékos aki kevesebbet játszott kicsit formába tudna lendülni és Roquenak is sikerülne egy jó kis meccset játszania.
Robertoról meg keringenek a pletykák, hogy hosszabbítanánk vele. Nekem mindig szimpatikus volt a hozzáállása én megtartanám ha nem kér sok fizut. Emellett szerintem idén több jó meccse is volt a középpályán és a padozás se zavarja illetve feltűnt, hogy amikor pályán van mennyit kommunikál a többiekkel ami szerintem nagyon pozitív és fontos.
Elnézést, kicsit tényleg eltúloztam, nem akartam kiforgatni a szavaid, akkor csak 3-at szerettél volna és nem 4-et, mert kettőt rúgtunk. De a szégyen szó szerepelt ott, a lényeg kb ez, nem kell szégyellni magunkat azért, hogy csak 2 gólt lőttünk, és alighanem rúghattunk volna még 1-2-t, ha az elején már megvan a vezetés.andras953 írta: ↑2024.04.05. 15:12:11Azt írod Bence :
"Alighanem nagyobb eséllyel nyerünk a kicsik ellen emberelőnyben, persze. Csak nem úgy, hogy ha kiállítanak valakit, akkor az automatice 4-0 úgy, hogy az ellenfélnek helyzete sem lehet (ezt nem neked írom)."
Ezt nekem se írd légyszi, mert egyáltalán nem írtam olyat, hogy emberelőnyben automatice 4:0-ra kellett volna megverni a Palmast!
Csupán annak a plusz 1 gólnak a berúgását hiányoltam (65 perces emberelőnyünkben, hazai pályán) , amivel bebiztosíthattuk volna a győzelmünket!
(Egészen pontosan így fogalmaztam : "A stadionunkban 50 000 ember ... azt szerette volna csupán, hogy rúgjunk még egy gólt az emberhátrányban félelmetes Las Palmasnak, hogy biztosan meglegyen a meccs.")
Azt is írod :
"Szerintem két ok miatt lehet dicsérni a csapatot a meccsért, egyrészt megnyertünk egy nehéz meccset, ..."
Ha már a Palmas elleni, hazai pályán, 65 perc emberelőnyben játszott meccset is "nehéz meccsnek" nevezed, minek fogod majd nevezni a PSG és a Reál elleni idegenbeli mérkőzéseket ?
Amikor nem vagyok elégedett a csapat játékával, akkor elsősorban a legkevésbé versenyképes csapatrészünkre - a középpályásainkra gondolok.
Szerintem itt többen is arra gondoltak, ami az én véleményem is, hogy van különbség aközött, hogy egy Las Palmas, Mallorca, Alaves stb. ellen állítanak ki valakit, mintha mondjuk egy PSG ellen. A jelen esetben kevésbé érződik, mert ők feladják a támadást, húznak két falat 25-30 méterre a kaputól és foggal-körömmel őrzik azt, ami még van nekik. (döntetlen, szűk vezetés/hátrány)andras953 írta: ↑2024.04.05. 15:12:11Azt írod Bence :
"Alighanem nagyobb eséllyel nyerünk a kicsik ellen emberelőnyben, persze. Csak nem úgy, hogy ha kiállítanak valakit, akkor az automatice 4-0 úgy, hogy az ellenfélnek helyzete sem lehet (ezt nem neked írom)."
Ezt nekem se írd légyszi, mert egyáltalán nem írtam olyat, hogy emberelőnyben automatice 4:0-ra kellett volna megverni a Palmast!
Csupán annak a plusz 1 gólnak a berúgását hiányoltam (65 perces emberelőnyünkben, hazai pályán) , amivel bebiztosíthattuk volna a győzelmünket!
(Egészen pontosan így fogalmaztam : "A stadionunkban 50 000 ember ... azt szerette volna csupán, hogy rúgjunk még egy gólt az emberhátrányban félelmetes Las Palmasnak, hogy biztosan meglegyen a meccs.")
Azt is írod :
"Szerintem két ok miatt lehet dicsérni a csapatot a meccsért, egyrészt megnyertünk egy nehéz meccset, ..."
Ha már a Palmas elleni, hazai pályán, 65 perc emberelőnyben játszott meccset is "nehéz meccsnek" nevezed, minek fogod majd nevezni a PSG és a Reál elleni idegenbeli mérkőzéseket ?
Amikor nem vagyok elégedett a csapat játékával, akkor elsősorban a legkevésbé versenyképes csapatrészünkre - a középpályásainkra gondolok.
Szerintem azt senki nem mondta, hogy nem kell/lehet megverni őket, arról volt szó, hogy "csak" 1(2)-0-ára nyertünk, és a kiscsapatnak volt két helyzete ellenünk, és a játékosok szégyelljék magukat ezért. Többségében ezeket a kiscsapatokat mi és a Reál is megverjük, de sokszor szenvedős a dolog mindkét csapat részéről, és ez így van rendjén, mert (ez majdnem irreleváns a 10 emberes témát tekintve) a kiscsapat jellemzően 10-11 emberrel védekezik, ezzel kompenzálva a minőségbeli különbséget. Spanyolországban pláne. A Las Palmas amúgy pont nem ilyen lett volna, a meccs maga sokkal szórakoztatóbb lett volna, ha 11vs11 emberrel fejezzük be, addig feltolt védelemmel, agresszíven játszottak. Aztán jogosan úgy döntöttek, hogy mehet a sünddisznó. Amikor 1-1 kiscsapat úgy dönt, hogy ők márpedig nem kicsik (lásd Getafe a feltolt vonalával, amit senki nem értett), akkor jön a mészárlás, vagy legalábbis nagy az esély rá.Troym írta: ↑2024.04.04. 13:37:10Ettől még túlnyomó többségben nem ez történik. Az emberelőnyben játszó csapat felőrli a másikat és az se igaz, hogy a kiscsapatok valami verhetetlen oroszlánfalkává válnának, ha ellenünk játszanak, mert akkor A.) nem kiscsapatok lennének és B.) Sosem nyernénk sem mi, sem a Real bajnokságot.
A stadionunkban 50 000 ember kereste kákán a csomót, amikor azt szerette volna csupán, hogy rúgjunk még egy gólt az emberhátrányban félelmetes Las Palmasnak, hogy biztosan meglegyen a meccs. A fiúknak ez már túl nehéz feladat volt, nem is sikerült. Az meg külön is szomorú ebben a történetben, hogy hiába óhajtottak gólt lőni, nem tudták hogyan tegyék.bence0330 írta: ↑2024.04.04. 12:05:30
...
Persze, lőhettünk volna még egyet, de nekem ez ilyen kákán is csomókeresés kategória kicsit, én két gólt számolok, mert azóta sem találkoztam olyan exbíró-szakértő véleménnyel, aki szerint ez les volt, de a megadottakkal is nyertünk, elég jól is fociztunk, 1-1 nagyobb helyzetet kihagytunk, igen. Ezzel mostanság általánosságban azért nincs olyan nagy gond, mint az év első felében volt. Szerintem abszolút rendben volt a meccs.
Pont a nagycsapat vs. kiscsapat lenne a kivétel. Egy megfogyadkozott kiscsapat egy Real vagy egy Barca ellen valószínűleg foggal-körömmel fogja őrizni a 0-0-t, míg mondjuk egy Almeria ellen mehetnének a győzelemért, feladva a még megmaradt stabilitás egy részét hátul.Troym írta: ↑2024.04.04. 13:37:10Mindig vannak kivételek!
Ettől még túlnyomó többségben nem ez történik. Az emberelőnyben játszó csapat felőrli a másikat és az se igaz, hogy a kiscsapatok valami verhetetlen oroszlánfalkává válnának, ha ellenünk játszanak, mert akkor A.) nem kiscsapatok lennének és B.) Sosem nyernénk sem mi, sem a Real bajnokságot.
Ezek az okfejtések nekem olyanok, mint amikor XY-nal közlik, hogy a dohányzás káros és szokjon le, majd erre az a reakció, hogy lám-lám az ő 113 éves Rezső bácsi szomszédja is dohányzik és semmi baja.
Fordítva is nézheted, a játék lényegi, mezőny része így nem változik annyira, egy támadót leszednek, aki amúgy is elöl bóklászna a meccs nagy részében, a védekezésben nem nagyon van így különbség, főleg, hogy ilyenkor eleve feladják a támadást az emberhátrányban lévő csapatok. 2 helyzetük volt, az is két komoly egyéni teljesítmény után, ami azért egy meccsben benne van, csapatként nem tudtak helyzetet kidolgozni, ha jól rémlik, mi meg rúgtunk két gólt, és ha az elsőt megadják, lehet több is lett volna, hisz akkor kicsit kinyílt volna még 10 emberrel is a csapat, plusz kevesebb a teher a támadókon.Troym írta: ↑2024.04.03. 23:44:14Azért kiállítás és kiállítás nem összehasonlítható. Itt kapust küldtek ki, ergo a kezdőkapusnak annyi, az egész szezonban 2 meccset játszó cserekapus kellett, hogy helyt álljon 28 másodperc bemelegítés után és le kellett szedni ehhez valakit a pályáról, sok mindent csak átszervezve plusz mindezt még bőven az első félidőben. Azért nem ugyanaz 10 és 65 percet emberhátrányban futkosni a labdát kergetve úgy, hogy azért a leghátsó emberben sem bízhatsz annyira.
Ez azért szerintem kicsit túlzó pesszimizmus. Nem ilyen egyszerű a dolog, tényleg nem nagyon szokott a 10 emberes csapat nagyon kikapni (A minap épp a Chelsea döntetlenezett valamelyik kiscsapat ellen, végig emberelőnyben...). A támadópotenciáljuk csökken főleg, a védekező nem igazán, előlről vesznek el ilyenkor általában embert, és felfogásbeli változás is van, ami miatt még hátrébb állnak, addig mindenképp, amíg van mit őrizni, nehéz feltörni a reteszt, és vágni 4-et, ahogy brazilfan is írta.andras953 írta: ↑2024.04.02. 15:53:28Mélységesen egyetértek! Borzasztó, hogy olyan csapatunk van, hogy nem tudunk létszámfölényben gyorsan rúgni 2 gólt, és utána kényelmesen végiggurigázni a meccset (több cserének is lehetőséget adva végre) , hiszen mindig lett volna szabad emberünk + TS -el együtt már 2 is, akiknek a meccs végéig nyugodtan, a letámadásunk veszélye nélkül bármikor továbbpasszolhattuk volna könnyedén a labdát. De nem, ehelyett izgulni kelettl, nehogy mi kapjunk tőlük gólt!!! Bőven lehetne a fiúkban ezért szégyenérzet!!
Ha ez így van, akkor le kellett volna hoznunk 1 emberünket, hogy végre fölénybe kerüljünk.(Esetleg 2-őt, hogy gólarány is javíthassunk)