jelzem nem vagyok egy nagy SW fan, így csak most néztem meg a VII. részt, mert úgy akartam, hogy az előtte lévő napokban lenyomom az összeset. a mostanival együtt kb 3x néztem végig az előző 6 filmet, szóval tényleg nem vagyok az a "hú én évente végignézem az egészet" rajongó.
nekem kifejezettem tetszett a 7., bár ez a megtért birodalmi rohamosztagos (aki vhogy amugy is totál unszimpatikus volt - remélem nem támasztják fel és nem építenek rá többet) nem kellett volna, meg ez a megint építünk egy halálcsillagot hogy aztán egy nokedli repülő berepüljön és megint felrobbantsa az egészet már egy kicsit unalmas. ott ülnek a forgatókönyv üres lapjai felett elvileg a szakma legnagyobbjai és semmi más nem jut eszükbe, ez nekem egyszerűen hihetetlen. de amugy a látvány adta magát, a történet is jó volt, meg így próbálták jól vegyíteni a régi-új elemeket - lásd régi karakterek-új karakterek keveredése. jó, mondjuk ez a segíts rajtam nagyapa dolog már erőltetett volt, de hát valahogy vadert is bele kellett tuszkolni a sztoriba. valljuk be h han solo, meg a alkoholista-drogos leia hercegnő is sokat dobott a filmen, de sztem ha ezek a régi karakterek kihalnak (nem tudom luke mennyire lesz jelen a következő részekben, annyira nem olvastam utána), akkor ott meg fog halni maga a sorozat is. remélem vhogy nem csapnak át marvelbe, hogy minden részben feltűnik majd egy rég elfeledett jedi, aki az éppen aktuális főgonosszal fog küzdeni. aki kicsit otthon van benne, hogy miket terveznek még, meg hány részt, az írhatna valamit.
a rangsor, hát nem tudom. nekem a mai világban, ezek a 70-es 80-as évekbeli filmek annyira nem ütnek, inkább röhögök rajtuk, szóval nálam ez a sorrendnél számít. csak egy példát mondok, a 4. részben mikor megy az obi vs DV lightsber fight azt konkrétan végigröhögtem, annyira gagyi volt h valami elképesztő, állítom, hogy a az egész sorozat legviccesebb, legótvarabb jelenete.
1. V. - a régi mivolta ellenére ez a legjobb
2. III - a két bohóc első rész után elég erős volt, bár egy picit talán összecsapottnak tűnik, ani, kb 3 perc alatt át állt a dark sidere, de amugy adta magát a rész. DV első szuszogása sztem a 7 film legjobb jelenete
3. VI - nekem csabával ellentétben bejött, sztem az ewokok az egész universum legnagyobb karakterei, nálam nagyon sokat dobtak az egészen
3. VII - így frissen nézve elég jó volt, a fent leírt hibák ellenére is
5. IV. - ezzel a résszel egyszerűen az a bajom, hogy marha unalmas. az első egy órában alig történik valami. obi is elég hülyén adta át ezt az egész jedi sztorit lukenak. messze a legtúlértékeltebb része a szériának
6. II., 7. I - én sztem közel sem annyira rossz mint ahogy nagy fanok állítják, de csaba nagyon jól leírta amit én is gondolok. egyszerűen hiányzik az egészből az az igazi SW feeling. plusz az anakin-portman nyáladzástól is gutaütést kaptam, állítom ha csak a felét kivágják már jobb lett volna. jar-jar is nagy bukta, abszolut lúzer karakter, és nem illik ide.