Nemrég írtam már egy fogalmazást vele kapcsolatban nem nagyon ismételném már magam, inkább kiemelnék egy-két gondolatot.
connor írta:
Sánchez a góljai nagy részét abból szerezte, hogy bedobta magát a labda útjába, bevetődött, stb.
Azért ez már tényleg passzió, h eddig az volt a baj, h nem lő gólt, most meg már az, h milyet lő
Látszik, h ő az a srác, akin mindig lesz fogás a jelek szerint, valakik elégedetlenkedni fognak vele az tiszta sor. Nekem egészen elfogadható lesz az, ha továbbra is ennyire teper, megjátszható, nem adja el (illetve azonnal hajtja, ha igen) és szezononként úgy 20-25ször a bal orrcimpájáról bepattan a labda a kapuba és pár lecsúszott lövésből ad 10+ assistot
Egy
szélsőtől kiváló lenne.
connor írta:
Neymar és Messi mellett elfér a csapatban, de ha azon az oldalon nem egy Alves szaladgálna, aki miatt jól jön Sánchez védekezése, akkor fele ennyien nem emlegetnék Sáncheznek ezt a tulajdonságát és egy jobb csatárt kívánnánk a helyére. Lehet Alvessel csomagban kellene megválni tőle 1-2 éven belül.
HA nem Alves szaladgálna... De mivel Alves szaladgál, így kiválóan be tud segíteni neki (amire szüksége is van Daninak), égetően fontos tényező a jobb szélnek ez.
Ha nem Alves szaladgálna, akkor ki tudja milyen szerepkörrel lenne felküldve, illetve az Alves-pótlék milyen stílusban tolná. Ha hátulmaradós bekk, akkor nyilván változik emiatt 3-4 játékos egyéni taktikája is. aztán h ebben milyen jelentős szerepet tudna kiharcolni AS, nem tudhatjuk.
connor írta:És célszerűbb lenne egy védekezésre alkalmasabb védő és támadásra alkalmasabb csatár - nem szélső.
Így van, kifejezetten hangsúlyos dolog ez, h ő NEM CSATÁR! Sokan annak vízionálják, mert a klasszik 4:3:3-ban a top 3 csatár, a kaput kell támadnia első és második szándékból is. Viszont nálunk meg speciel nincs is csatár, nemhogy 3, de egy sem
Így Sanchezen sem lehet számon kérni, h miért nem neki a falnak fejjel, hiszen csatár, de annak is gyáva, cöhh...
Szélső támadó a posztja, így ennek megfelelően van kitalálva a szerepköre is. Ez egészen nyilvánvalóan lejön a tv-n keresztül is, el kéne már különíteni a két posztot és a két feladatkört.
Ami abszolút lejön többnyire:
-Tartsa a szélt, húzza szét a pályát.
-Próbáljon meg támadást kezdményezni, de első sorban NE adja el a labdát. (Ezekből következhet, h ha nem megy egy lendületből, akkor nem megy neki a 2-3 védőnek, h kiszorítsák, amiből következhet a labdavesztés, hanem inkább "csetlik-botlik" és kiszedi a labdát a sűrűből, majd továbbítja.)
- Agresszívan támadjon le (miután ő az egyike azoknak, akiknek valszeg pótolnia kell pl. Messi könnyített munkáját e téren, valamint Alves fentragadását és/vagy labdavesztését neki kell első körben lereagálni.)
Kb ezek ilyen alap irányelvek lehetnek a számára, sztem nem kifejezetten csatárszerep.
gránit írta:Messa, teljesen hiábavaló bármilyen érvelés vagy konkrétum, amikor olyan mókás dolgokat látok leírva, hogy rendszeresen megveri egy az egyben a védőit
Teljes mértékben átérzem és megértem az elfogultság érzetét, mert én is nagyon sok mindennel szemben vagyok és voltam elfogult, ezzel nincs is semmi gond, de el kell fogadni azt is, hogy nem mindenki bemázolt szemüvegen keresztül látja az illetőt.
Erre meg nehéz mit mondani.
Beírsz valamit, amitől többen megakadnak, kérik, h fejtsd ki, de neeeem, mert szemellenzősök
Pedig ha már kijelented, h többre mennénk egy plusz középpályással, akkor már elmondhatnád, h miért. Lehet, h a játék egy bizonyos aspektusában többet adna, viszont másból meg elvenne, ha kivennéd őt a szélről. Alapesetben pedig tényleg nehéz lenne überelni bármilyen középpályásnak azt, h letámad, megtartja, gólt lő és gólpasszt ad. Ehhez mit tudna hozzátenni akármelyik középpályásunk? Azt is hozzávéve, h még többen középen csak még kevesebb területet hagynának, csak sűrűbb lenne az am is teltház a 16-osnál.
Rohadjak meg, én már láttam olyat tőle, h megverte a védőjét, bármilyen hihetetlen is
De ha esetleg nem is mindig, azért legalább megtartja a labdát és kihúzza a védőket, amíg ott botladozik
Másrészt miután több ízben is leírtad a dolgot, nagyon úgy tűnik, h mindenki, aki szimpatikusnak tartja, szemellenzős, meg elfogult, így nagy respekt neked, mint egyedüli objektív férfiemebernek a gáton