Elbúcsúztak!

10 percre ugrottam ki, lemaradtam róla... de úgy tűnik, nem lesz elég az a Yamal gól... szerintem kicsit jobbak is a franciák.Deluigi írta: ↑2023.05.30. 21:31:06https://www.youtube.com/watch?v=Jtsj2QYivSY
Lamine "Messi" Yamal betalal 15 evesen <3
ket 4 golos barcas spanyol all a gollovolista elen
Ez teljesen így van. Túlságosan fel vannak hígítva a mezőnyök. A Szuperliga nem oldaná meg a fenti problémákat, de annyit tudna segíteni a labdarúgáson, hogy a színvonalas játékot játszó csapatok sokkal többször találkoznának. Több jó csapat, több jó játékos ettől nem lenne, több jó meccs viszont igen.Peter írta: ↑2023.03.28. 13:16:06
VB, EB, BL mezőnyök, higítása eleve nem tett a focinak jót. Pénz a hígításig is volt benne, de az is nagyon nagy igazság, hogy jóbol is megárt, ha sok.
Ezek a feltuningolt csoportkörösítések meg ilyen olyan elnevezésű bohóckodások elveszik a foci különlegességét, ellepik az egészet a vízhordók, középszerré alakítva az egészet.
Ez egy nagy igazság, látod....
Mi volt előbb?
Nálam is csekélyebb az élvezeti faktor, de azt is elismerem, hogy a megfelelőlen összerakott célorientált foci is lehet tetszetős és szórakoztató is. Ha kevesebb a tehetség, valami szükségszerű, hogy kompenzáljon.
CR említését szándékosan csak a hasonlat kihangsúlyozása kedvéért hoztam fel. Azért, mert az ő útja akár bejárható is lehetne egy nyilván tehetségnek, ami nem ugyanaz, mint zseninek születni. Tehát "tanulhatóbb, elérhetőbb, kopírozhatóbb" az útja, mint Messié. Messinek vagy születik valaki vagy nem, nyilván valaki fel kell figyeljen ilyenre, megtalálni, nevelgetni, nem elzülleni....stb stb stb
Azért Ronaldo kapcsán sem lehet azt mondani, hogy nem egy extra tehetség volt.
A világ alakítja a focit és vele minden mást is. A világ pedig azt mondja,hogy a pénzorientált játék a jobb. (nem véletlenül van foci a sivatagban a vb-n,a szuperkupán,az edzőtábor helyett) A minden mozdulatra kiterjedő precíz elemzések,a focisták napjainak elvileg teljes beszabályozása megváltoztatja magát a meccs képét is. 2000ben "ad hoc" jellegűbb volt a foci. A technika és a számítógépek kicsit megölték a játékot,mert célorientáltabb lett,mintsem szórakoztató. Biztosan nem alakul a foci a közönség igényeihez,mert szerintem többségben vannak azok,akiknek a mai labdarúgás kevésbé szórakoztató,mint a 20 évvel korábbi. Persze a technika fejlődése miatt több ember "szobájában" gurul a labda és több mindenkihez eljut. De az élvezeti faktor csekélyebb. Nálam mindenképp.
Bízzunk abban, hogy hullámzik a foci és jelenleg "csak" egy lefelé tartó hullámon vagyunk.
4 éve az ún. francia válogatott is heccelte Messit Kantéval mégse rúgta le pl. Di Maria Mbappet edzésen, pedig az komoly lett volnaBob_Marley írta: ↑2022.12.24. 17:51:17Nem gondolnám konkrétan lerugja,nyilván. Nem szó szerint értettem,hanem hogy ezzel még inkább cukkolja az amúgy remekül teljesítő embert Martinez és baromi nagy éket verhet Mbappeek közé. Tudjuk milyen haba teknős "hisztizik". Edzőt, játékost kitesznek....ami amúgy nonszensz kategória
Ezt nem értem, Mbappé bosszúból lerúgja Messit? Hol, edzésen vagy meccs közben? Nem hinném. Annak sem lett következménye, amikor C. Ronaldo kiállíttatta Rooneyt és utána odakacsintott a szöv. kapitánynak, pedig akkor Rooney konkrétan verést ígért neki.Bob_Marley írta: ↑2022.12.24. 08:18:52Martineznek meg külön azért is "grat" ezért,mert ha annyira Messiert játszik,gondolkozhatna mennyit segít hogy a csapattársát cukkolja. Mbappe azért nem kvantumfizikus. Képes lerugni.... De alapvetően, puskaporos hordó lesz az a PSG öltöző szerintem,s Martinez lehet begyujtotta a kanocot.