Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Ez igaz, de az is igaz hogy a bankok kevés, vagy szándékosan elferdített információkat adtak a hitelfelvevőknek. "Kérem szépen a svájci frank a legstabilabb valuta, 300 éve nem volt komolyabb pénzügyi probléma.." Ami szintén igaz, de nem is a frank zuhant be, hanem a forint ugyebár.Nero. írta: Ezzel lehet hogy nem leszek népszerű, de senki fejéhez nem tartottak pisztolyt hogy vegyen fel hitelt. Szerintem a hitelek/kölcsönök visszafizetése 50%ban nem történik meg. Nem vagyok egy agytröszt hogy ezt megállapítsam, úgyhogy másoktól is elvárható hogy kicsit előre gondolkodjanak.
A hiteles résszel egyetértek, pontosan ezért írtam, h ne az előzményeket nézzük (az már megtörtént), hanem a jelenlegi helyzetet. Márpedig az az, amit én írtam. Hogy kinek a felelőssége a kialakult helyzet, arról sokáig lehetne vitázni. Asszem, én tudom überelni a te "népszerűségedet", mivel én/mi a nem fizető hitelesekből (is) élek/élünk, ugyanis az életképes adósoknak segítünk. Szóval, úgy is fogalmazhatok, h jómagam annak szurkolok, h minél több hitel dőljön be a jövőbenNero. írta:Ezzel lehet hogy nem leszek népszerű, de senki fejéhez nem tartottak pisztolyt hogy vegyen fel hitelt. Szerintem a hitelek/kölcsönök visszafizetése 50%ban nem történik meg. Nem vagyok egy agytröszt hogy ezt megállapítsam, úgyhogy másoktól is elvárható hogy kicsit előre gondolkodjanak.recrea írta:Cseszheted Te a magyar gazdasági helyzetet, ha a 250 ezer család közé tartozol, akinek végrehajtás lebeg a feje felett a devizahitel miatt, és viszik a fizuját meg a házát, ha az 1 millió nyugdíjas közé tartozol, akinek nincs 100 e Ft a nyugdíja, ha a létminimum alatt élők közé tartozol, ha olyan helyen élsz, mint Zola, ha pánikbetegseged, gerincsérved vagy magas vérnyomásod van a stresszes munkahelyed miatt, vagy amiatt, mert a vállakozásodat felzabálják a költségek meg az adók. Aztán megnézed a 100 leggazdagabb magyart és azt látod, h a Gattyán kivételével az összes a politika hátán mászva lett milliárdos, és ő az egyetlen, akit kiüldöztek az országból hagyjuk figyelmen kívül azt, h ki hogy került rossz vagy jó helyzetbe, ez nem lényeg most, csak a tények számítanak.
Te meg ezzel azt állítod szembe, h nehéz a letelepedés Svájcban, meg nem elég az angol északra. Nincs arányban a dolog.
Csak egy példa, Egyiptom, azért mondom ezt, mert januárban végigjártam a keleti partot. Na, ott aztán van gond, háború, haldokló turizmus, katonák, robbantások, csóróság, stb. Kimegy az ember a tengerpartra vagy az oázisra, elszívja a hasist, megissza a teát, van mit ennie, van hol laknia, ott az emberek szapora levegőt nem vettek, nemhogy valamin idegeskedtek de nekünk sokkal jobb, hisz a gazdaságunk...nem, nem jobb.
Ha lenne boldogsági mutató vagy boldogság index, a vert mezőnyben kullognánk, abban biztos vagyok.
A nyugdíjasokat sajnálom kicsit, bár az sem zsákbamacska, nagyjából mindenki tudja hogy majd mennyi fog járni. Én már most tudom (még mindig nincsenek kivételes képességeim) hogy valószínűleg 0 Ft nyugdíjam lesz, úgyhogy magamnak kell félre rakni.
Az egészségügy az tényleg vérlázító otthon, akinek komoly baja van annak sajnos annyi.
Csak arra akartam kilyukadni, hogy lehet akárhogy sírni, de Magyarország még mindig a fejlett világhoz tartozik, és azon belül is a középmezőnybe van. Ez tény, nem vélemény.
Egy hiányszakmával, némi józan ésszel és kellő munkamorállal otthon is megvan legalább 250 nettó, de építőiparban tevékenykedő (nem vállalkozó, nem speciális zsenik) ismerőseim havi 2500€ fizetésért, szállásssal se akarnak kimenni Ausztriába, mert itthon is megvan a lóvé.
Te a múltkor Mercit akartál venni, és utazgatsz ide-oda.
Gondolom ez azért van mert nem vagy síkhülye és hajlandó vagy dolgozni. Akiben ez nincs meg az magára vessen.
Küzdeni kell mindenért, alanyi jogon nem jár semmi, még a Nyugaton sem.
Ezzel lehet hogy nem leszek népszerű, de senki fejéhez nem tartottak pisztolyt hogy vegyen fel hitelt. Szerintem a hitelek/kölcsönök visszafizetése 50%ban nem történik meg. Nem vagyok egy agytröszt hogy ezt megállapítsam, úgyhogy másoktól is elvárható hogy kicsit előre gondolkodjanak.recrea írta:Cseszheted Te a magyar gazdasági helyzetet, ha a 250 ezer család közé tartozol, akinek végrehajtás lebeg a feje felett a devizahitel miatt, és viszik a fizuját meg a házát, ha az 1 millió nyugdíjas közé tartozol, akinek nincs 100 e Ft a nyugdíja, ha a létminimum alatt élők közé tartozol, ha olyan helyen élsz, mint Zola, ha pánikbetegseged, gerincsérved vagy magas vérnyomásod van a stresszes munkahelyed miatt, vagy amiatt, mert a vállakozásodat felzabálják a költségek meg az adók. Aztán megnézed a 100 leggazdagabb magyart és azt látod, h a Gattyán kivételével az összes a politika hátán mászva lett milliárdos, és ő az egyetlen, akit kiüldöztek az országból hagyjuk figyelmen kívül azt, h ki hogy került rossz vagy jó helyzetbe, ez nem lényeg most, csak a tények számítanak.
Te meg ezzel azt állítod szembe, h nehéz a letelepedés Svájcban, meg nem elég az angol északra. Nincs arányban a dolog.
Csak egy példa, Egyiptom, azért mondom ezt, mert januárban végigjártam a keleti partot. Na, ott aztán van gond, háború, haldokló turizmus, katonák, robbantások, csóróság, stb. Kimegy az ember a tengerpartra vagy az oázisra, elszívja a hasist, megissza a teát, van mit ennie, van hol laknia, ott az emberek szapora levegőt nem vettek, nemhogy valamin idegeskedtek de nekünk sokkal jobb, hisz a gazdaságunk...nem, nem jobb.
Ha lenne boldogsági mutató vagy boldogság index, a vert mezőnyben kullognánk, abban biztos vagyok.
10 millió személyi kölcsön gondolom, ha nem bírja fizetni, ugyanúgy indul majd a végrehajtási procedúra. Ilyen őrült THM-ek mellett ez gyorsan el fogja érni az ingatlanját. Egyébként én úgy tudom, h kb. bankok úgy számolnak, h 10-ből 3 lakáshitel bedől.MQuCsabi írta: Visszatérve a válságra: Megint nyakra főre hitelezünk. Oké, hogy most nézik a jövedelmet, kicsit szigorítottak is október 1-től. De például fedezetlen hitelt már megint minden jöttment kap. Talán a KH kampányol azzal, hogy 10mihályig személyi kölcsön.... Mindenféle fedezet nálkül. Oké a jövedelmed, de ha ezek elkezdenek megint bedőlögetni, az mókás lesz.
Én is nagyon várom, de nem igazán látom ennek jeleit, azon kívül, h Budapesten az égben vannak a négyzetméter árak.MQuCsabi írta:Én csak azt látom, hogy az a pár lajás, amit kedvencekbe tettem ingstlan.comon, mostanában mindről az jött, hogy árváltozás és nem csökkent...
Én mondjuk Egy, de maximum két éven belül katasztrófát várok. Az a baj, hogy az nekem korai lenne még
Mióta Óbudáról átköltöztem a nyóckerbe egyre toleránsabb vagyokcsababarca írta:mikor lettél te ilyen szivárványos, migránssimogató libsi?recrea írta:
mikor lettél te ilyen szivárványos, migránssimogató libsi?recrea írta:
azt tartom fontosnak, hogy az adott országban élők lássák reálisan a képet az anyaországról.LG írta:Csababarca!
De ahogy sok külföldiben nem reális kép él Magyarországról, úgy szerintem sok magyarban sem él reális kép a Nyugatról. Mert sokan úgy gondolják, hogy itt minden rossz, ott meg Kánaán van, pedig a valóság minimum árnyaltabb ennél.
Nyilván ott is meg kell dolgozni a pénzért, ingatlanhoz jutni nagyon nehéz, csak egy szűk rétegnek van rá lehetősége, ahogy mondjuk Budapesten is (de mondhatom az agglomerációt, Kecskemétet, nyugatot, vagy Debrecent is lassan, stb.) De a pénz értéke egész más, az tuti.LG írta:Csababarca!
De ahogy sok külföldiben nem reális kép él Magyarországról, úgy szerintem sok magyarban sem él reális kép a Nyugatról. Mert sokan úgy gondolják, hogy itt minden rossz, ott meg Kánaán van, pedig a valóság minimum árnyaltabb ennél.
Hajjajj, alapból külföldön élek és szerencsére sokat járok a nagyvilágba, mikor jön a kérdés hogy amúgy honnan jöttél, mindig összeszorul a gyomrom egy kicsit mielőtt kimondom hogy magyar vagyok, de az esetek többségébe mosoly következik a válasz után és Orbán dícsőítése perceken át.Mint már írtam róla korábban, egy kicsit sem kedvelem Orbánt, de azért is lehet ennyire népszerű, mert sokan a macron félék egyik ellensúlyát és így Európa egyik megmentőjét látják benne. Én nem tartom egyiknek sem, de a többségnek bizony ez jön le.
+ ha már szóba került Orbán, két ismerősöm is mondta ma, hogy felhívták őket a rendőrségről, hogy a választásukon csaltak a szavazatukkal. Az egyik lány már volt is bent, mondta, hogy alá volt hamasítva az aláírása.
Az összeg a végén hogyan viszonyul az ottani fizetésekhez arányosan? Gondolom így nekik összességében kevésbé fáj. Nyilván nem is kell semmit a fizetésekhez hasonlítani, de úgy kevésbé fáj az adó, ha arányaiban kevesebbet fizetsz, mint amennyire máshol szívnak. Mondjuk épp itt.Veidt_madridista írta:Franciaországban, ezzel ellentétben, konkrétan emeltek az üzemanyag-adón, a környezetszennyezésre hivatkozva. Ami amúgy igaz, csak ettől nem fognak kevesebben járni autóval. Magyarországon 52%-t tesz ki az áfa + jövedéki adó, franciáknál ez mostanra elérte a 60%-t. Ami jelentős különbség.