Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
nem nagyon tudománytagadás van, a legtöbb ember aki itt ellenérzését írta le, az főleg az intézkedések logikátlanságán, kiskapuin akadt fent.
Rajta meg a masik tudos haverjan kivul senki nem Godenyezett meg,irta azt,hogy nincs virus,de ok minden masodik hozzaszolasukba megemlitik.Ne haragudj, de Te is csőlátással nézed ezeket a vitákat. Az előtted megszólaló 4 hozzászólás egyikében sem volt tudománytagadás, de elismerem így ennyivel sokkal egyszerűbb letudni a dolgot.
Ezt meséld már el 27 éves egészségesen élő, rendszeresen sportoló barátomnak, aki 1 hétig az ágyból nem tudott kikelni, és 2 hónapja nem érez ízeket és senki sem tudja mikor fog újra, ha egyáltalán fog. Vagy a 24 éves Tóth Kristófnak, a férfi vízilabda NB I-ben szereplő OSC-Újbuda játékosának akit súlyos tünetekkel, kétoldali tüdőembóliával és tüdőgyulladással kezeltek. Biztos ők is egészségtelenül élő, halálra érdemes emberek amúgy, és miért nem vigyáztak jobban. Esetleg állj oda a családok elé akiknek a 37 éves tanár rokonuk halt meg, és mond már a szemükbe Te magad, hogy ja, ez van, így járt.Barca_10 írta: ↑2020.10.16. 08:59:35A másik hogy ne akarjunk már mindenkit megmenteni. Vannak emberek akik semmi testmozgást nem végeznek, takeawayen és mekin élnek, zöldséget, gyümölcsöt tv-ből sem ismerik, persze hogy könnyebben elkapják és nagyobb eséllyel halnak bele. Az öregek meg nálam leírták magukat márciusban az önző viselkedésükkel, munka után nem lehetett semmit venni a boltokban mert lefosztották. Bocs, ha őket sem akarom megmenteni, my bad.
Ne haragudj, de Te is csőlátással nézed ezeket a vitákat. Az előtted megszólaló 4 hozzászólás egyikében sem volt tudománytagadás, de elismerem így ennyivel sokkal egyszerűbb letudni a dolgot.
Ez az egyik legnagyobb baj.
Olvasd vissza Leon hozzászólásait, mert neki nem ezekkel van a baja, hanem úgy en bloc az egésszel. Szerinte csak "kamuvírus" van.recrea írta: ↑2020.10.15. 10:14:49Te meg azt nem vagy hajlandó elfogadni, h nekünk nem a védekezéssel van a problémánk, hanem annak a teljes következetlenségével és önös érdekével, valamint hogy politikai célokra használják fel, félelmet és széthúzást keltve. Nem, nem mindenhol így csinálják, pl a videóban említett országban sem. És ezek sokkal egyértelműbb tények, mint a vírus valódi jelenléte és egészségügyi hatásai. Pár példa, de te is tudod ezeket magadtól:dévid villa írta: ↑2020.10.11. 20:09:00https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo
Nagyon ajánlom a Leon-féléknek a videót (azoknak, akik szerint a védekezés és a gazdaság működése kizárja egymást)
- nyári szezonban 0 korlátozás (első hullám, második hullám, valaki ezt elhiszi ennek a kormánynak? ha igen, azzal beszélni se vagyok hajlandó
- focimeccsre akárhányan mehetnek maszk nélkül, alkoholt lehet inni
- zárt térben lehet maszk nélkül 500 főig (bár senki nem számolja) koncert, buli, szabad ég alatt szintén
- az éjjel nappali Pest belvárosában nyitva lehet, ahol tobzódnak az alkohol miatt a népek
- 23 óráig dugig lehet bármelyik pub, maszk nélkül, utána felébred a vírus
- nézd meg jövőre majd a számokat, focira több TAO megy el majd, mint a vírus elleni védekezésre
- hitelt nem kell fizetni, eltoljuk a problémát, helyette elkölti a magyar hülyeségekre azt a pénzt
- a 15 fős osztályteremben a szétültetett gyerekeknek maszkban kell lenniük tanórán
- a simagöröngyösi kocsmának be kell zárni 23-kor, ahol kb. 10-en ülnek minden éjjel
- a gyógyszertárban egyszerre 5 ember tartózkodhat maszkban
- tavasszal rákos embereket dobáltak ki kórházakból, és itt had fordítsam meg azt a demagóg szöveget, h mi van, ha a te rákos rokonodat dobják ki a 70 éves alkoholista miatt, akinek pozitív lett a pcr tesztje
- a végrehajtások és a kilakoltatások ugyanúgy mennek, emberek kerülnek utcára, a munkahelyek megszűnése miatt még többen fognak
Nyugtass meg, h Te sem látsz ezekben logikát?
Mindezt írom úgy, h nekem jobban megy most, mint a Covid előtt (pedig nem maszkot meg fertőtlenítőt árulok), a családom meg olyan iparágban dolgozik, amire semmi hatással nincsenek a korlátozások és a Covid, sőt, egy izmos élelmiszerválság még jól is jönne.
Te meg azt nem vagy hajlandó elfogadni, h nekünk nem a védekezéssel van a problémánk, hanem annak a teljes következetlenségével és önös érdekével, valamint hogy politikai célokra használják fel, félelmet és széthúzást keltve. Nem, nem mindenhol így csinálják, pl a videóban említett országban sem. És ezek sokkal egyértelműbb tények, mint a vírus valódi jelenléte és egészségügyi hatásai. Pár példa, de te is tudod ezeket magadtól:dévid villa írta: ↑2020.10.11. 20:09:00https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo
Nagyon ajánlom a Leon-féléknek a videót (azoknak, akik szerint a védekezés és a gazdaság működése kizárja egymást)
Ebben abszolút igazad van, csak kár a "ha" és "volna".dévid villa írta: ↑2020.10.14. 13:39:22Én sem ezt mondtam. Nyilván megsínyli a gazdaság a dolgot, de jelenleg Thaiföldön minden nyitva van és élik az emberek a mindennapjaikat. És ez azért lehetséges, mert időben léptek, és türelmesen kivárták, hogy vége legyen a járványnak az országban, és csak azután lazítottek. Viszont a határokat továbbra is zárva tartják. Nekünk is valami hasonlót kellett volna, nem pedig engedni az embereket a Balatonra meg az Adriára. Persze ezek nem lettek volna népszerű intézkedések.
Én sem ezt mondtam. Nyilván megsínyli a gazdaság a dolgot, de jelenleg Thaiföldön minden nyitva van és élik az emberek a mindennapjaikat. És ez azért lehetséges, mert időben léptek, és türelmesen kivárták, hogy vége legyen a járványnak az országban, és csak azután lazítottek. Viszont a határokat továbbra is zárva tartják. Nekünk is valami hasonlót kellett volna, nem pedig engedni az embereket a Balatonra meg az Adriára. Persze ezek nem lettek volna népszerű intézkedések.
Azért az tényleg picit fura érv,hogy ha valaki logikusan érvel, akkor szerinted nehezen dolgozza fel a vele nem azonos véleményeket, de előtte mehet a kamudoki propagandája, meg ez csak nátha duma és hogy ezt a vírust csak felkapták, akiknek érdekükben áll.hau30 írta: ↑2020.10.11. 21:20:54Mit vársz egy ilyen poszt után? A hitterítő üzemmódod után a Leon félék, mint én is majd azt mondja, hogy igen ez az amire vártam?! Most megvilágosodtam! Stb...dévid villa írta: ↑2020.10.11. 20:09:00https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo
Egyrészről irigylésreméltó helyzetben vagy, mert annyi időd van, hogy ilyen sűrűn irogatod a covidos okosságaid, másrészt annyira azért nem irigyellek, mert az ilyen féle posztjaid számomra azt üzenik, hogy nehezen dolgozhatod fel a tőled nem azonos véleményeket, mind rövid és hosszú távon, vagyis elégge harcban állhatsz itt-ott az életben. Az pedig fárasztó lehet.
Valami érdemi reakció esetleg a tartalomra? Ha nincs, akkor lapozz tovább kérlek. Nem kell itten pszichológiailag elemezgetni a másikat. Most komolyan az a baj, hogy próbálok egy kis felelősségtudatot terjeszteni? Ettől már "harcban állok az életben"? ha nincs ellenérv, csak ennyit bírtok kitalálni?hau30 írta: ↑2020.10.11. 21:20:54Mit vársz egy ilyen poszt után? A hitterítő üzemmódod után a Leon félék, mint én is majd azt mondja, hogy igen ez az amire vártam?! Most megvilágosodtam! Stb...dévid villa írta: ↑2020.10.11. 20:09:00https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo
Egyrészről irigylésreméltó helyzetben vagy, mert annyi időd van, hogy ilyen sűrűn irogatod a covidos okosságaid, másrészt annyira azért nem irigyellek, mert az ilyen féle posztjaid számomra azt üzenik, hogy nehezen dolgozhatod fel a tőled nem azonos véleményeket, mind rövid és hosszú távon, vagyis elégge harcban állhatsz itt-ott az életben. Az pedig fárasztó lehet.
Mit vársz egy ilyen poszt után? A hitterítő üzemmódod után a Leon félék, mint én is majd azt mondja, hogy igen ez az amire vártam?! Most megvilágosodtam! Stb...dévid villa írta: ↑2020.10.11. 20:09:00https://www.youtube.com/watch?v=1NLyTLUlZgo
Egyre népszerűbb ez a "névtelen tömeggel" való vitázás. Komolyabb újságoknál látni már olyat, hogy "mert a facebookon azt írták hogy...". Ahogy te is írtad, ez nem más mint egy terjedelmes komment, abból is dühből írt fajta.
Ez a legelvakultabb rajongói vélemény, commentben nem lenne vele semmi gond, címlapon a csúsztatásokkal együtt már kicsit gáz valóban. Azt is a vakrajongók kifelejtik, pedig úgy teljes a dolog, hogy Messi azt állítja, jelezte, hogy nyáron elmenne - ez vagy így volt, vagy nem. De akkor miért nyilatkozta le töbször is, hogy marad és maradni akar? Az egész Messi ügy nagyon kusza és csak az biztos, hogy Messi IS nyakig sáros benne. Semmiféle lejáratókampány nem kellett, megtette ezt maga. Olyan bocsánatkérés jár Messinek, amit maga is adott, hónapokkal megkésve: Ha hibáztam volna(de nem) hát akkor bocsi. Ha Messi célja Barto megbuktatása lenne, azt ezerszer megtehette volna.hajnesz írta: ↑2020.10.09. 12:00:20Szerintem is ez csak egy érzelmi alapon íródott cikk, ahol a kollégát zavarta, hogy nem mindenki Messi fan, és valakik őt is okolták az elmúlt évek eseményeiért. Ki fog bocsánatot kérni Messitől? Mikor fog ő bocsánatot kérni tőlünk, szurkolóktól? Mi a Barcelonának szurkolunk, és nem Messinek.menczel írta: ↑2020.10.08. 18:42:17Senki nem olvassa el a cikket mielőtt ki van rakva?
"Tegnap nagy sikert ért el a bizalmatlansági indítvány komoly sikert ért el: hivatalosan is átlépte a sikerességhez minimális szükséges 16.521 érvényes szavazatot. Ennek kapcsán született meg az alábbi gondolatmenet: milyen szerepe van Messinek a bizalmatlansági indítványban? Vajon mennyire fair volt Messivel szemben az a sok támadás, amiről még a goal.comnak adott interjújában is megemlített?"
Szerintem is ez csak egy érzelmi alapon íródott cikk, ahol a kollégát zavarta, hogy nem mindenki Messi fan, és valakik őt is okolták az elmúlt évek eseményeiért. Ki fog bocsánatot kérni Messitől? Mikor fog ő bocsánatot kérni tőlünk, szurkolóktól? Mi a Barcelonának szurkolunk, és nem Messinek.menczel írta: ↑2020.10.08. 18:42:17Senki nem olvassa el a cikket mielőtt ki van rakva?
"Tegnap nagy sikert ért el a bizalmatlansági indítvány komoly sikert ért el: hivatalosan is átlépte a sikerességhez minimális szükséges 16.521 érvényes szavazatot. Ennek kapcsán született meg az alábbi gondolatmenet: milyen szerepe van Messinek a bizalmatlansági indítványban? Vajon mennyire fair volt Messivel szemben az a sok támadás, amiről még a goal.comnak adott interjújában is megemlített?"
Nekem komplett cikk furcsa.menczel írta: ↑2020.10.08. 18:42:17Senki nem olvassa el a cikket mielőtt ki van rakva?
Aztán felsorol ezernyi régebbi dolgot ami semmilyen összefüggésben nincs a "híres burofax"-al.Sokan voltak ugyanis, akik a híres burofax után különböző platformokon támadást indítottak a klub történelmének talán legfontosabb és legjobb játékosa ellen.
Egyetértek, de nem csak a szakmával képtelenek vitára, hanem a józan paraszti ész is hiányzik. Egyik oldalon van az orvos illetve a kamara, ami képviselné őket. Ez oké, nyilván az az érdekük, hogy a leglazább feltételek mellett a legtöbb pénzt kihozzák a dologból. De ott a másik fél, a beteg, akit attólmég nem fognak jobban kezelni, mert az orvos lecseréli a suzukit mercire. Tehát egy három szereplős vitának és a végén egyezségnek kéne lennie, orvos, állam és ebteg közt, de egyelőre csak állam van.defender3 írta: ↑2020.10.08. 10:24:05Pár nap után azért látszik, hogy megint egy elkapkodott szakmai vita nélküli döntés volt. Nem is csoda, hogy nem akarják az orvosok. Az is szép és jó, hogy emelik de ha olyan minősítést kap egy orvos akkor 20%-al csökken a fizu. Az akár 2 évre az ország túl felére küldenek és van rá 10 napod, hogy mindent elintézz is nagyon felemelő lehet. A hálapénz eltörlésének örülök, de úgyis megoldják majd, hogy maradjon.
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/ege ... 14973.html
Ugyan ez volt a pedagógus bértáblánál is.Atlantis írta: ↑2020.10.08. 14:00:06
Igen, ez amúgy érdekes, hogy így pár nappal később hogy elkezdte mindenki átolvasni a konkrét szövegezését a javaslatnak hirtelen kibukott hogy valójában 10ből 9 egészségügyi szakszervezet ezt nem találja elfogadhatónak/fenntarthatónak. Szóval felveti a kérdést, hogy akkor a kormány kivel is egyeztetett a kidolgozáskor, és kiknek a javaslatai alapján készült el?