Offtopic

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.

Fogyasztasz valamilyen dohányterméket? :D

- Nem, soha nem próbáltam.
10
22%
- Próbáltam, de nem szoktam rá.
17
38%
- Füstölök, mint a gyárkémény
11
24%
- Alkalmanként rágyújtok
7
16%
 
Szavazatok száma: 45
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.06.24. 15:36:47

Hát igen, aug 20 lehetne nagy buli ami boldog de az meg suli szünetben van :DD Így konkrétan úgy nő fel valaki hogy sose ünnepli az országa nagyságát csak az elnyomás alóli rövidke kitöréseket síratja..
[auto_cenzúra] volt, [auto_cenzúra] lesz, szokj hozzá, ne küzdj ellene, ez a üzenet :D

Ilyen zeneszerzőnk tuti nem lesz, há'ba'meg múltkor kocsmában voltam és ment valami csatorna magyar zenékkel. Teatyaságosjóisten mi volt ott. Másolják az amcsi stílust csak még gyengébben, 1 baszki 1 akkord max 2 és ugyanaz a 2 sor 6 percen keresztül. És azt se értik hogy ha ugyanazt a ragot rakod minden ige végére az nem rím írás szerencsétlen köcsögök hú de kiakasztott xd
A Himnusz nagyon szép, és a nemzet örökségének komoly része, emlékezni kéne rá és minden ünnepségen le lehet játszani de egy irányváltást is jelentene a himnusz csere. Hogy igen ok sirtunk eleget, most ideje felfelé haladni. Nem kell elfelejteni a múltat, azt tisztelni kell de lépjünk tovább.

Dani87 tök jókat írsz, sok mindent értek és egyetértek, csak kicsit más következtetéseket vonok le.
Abban egyetértünk hogy máshol jobb, pl skandináv országokban.
De nem azért jobb ott mert jobb emberek az a nép természetükből adódóan. Azért jobb emberek mert jobb ott élni és ezek egymásra hatnak.
Mi is lehetnénk ilyenek ha a történelem máshogy alakul, de nem alakult. Török, Habsburg Német Orosz mindig volt itt valaki aki sanyargatott minket, és meg is törtünk. Most meg saját magunkat sanyargatjuk...
Amíg máshol pozitív spirál van, itt negatív spírál van. Mi a balkán expresszen ülünk :mrgreen: .

Németes példád tökéletes mutattja hogy min múlik. Egy vesztes háború után is képesek voltak 20 év alatt felállni és újra hódítani, mert volt nyersanyag és pénz tartalékuk, és kiraboltak mindent is amit tudtak. :lol: Mi 100 év alatt se tudnánk annyi erőt felállítani, nem azért mert parasztok és hülyék vagyunk hozzá, hanem mert nincs benne az országban. De ezért parasztabbak és hülyébbek is vagyunk, mert itt nem lehet miből építkezni. Nem lennénk ilyen kakiban ha nem lennénk széttépve és megtörve. Egy horvát-szerb-szlovák-osztrák-magyar koalíció ha összeállna, vagy sose lett volna szétszedve sorban nyerne minden sportversenyt, és gazdaságilag is top lenne az eu-ban. Így meg bahatjuk, de legalább mindenki boldog hogy van saját országa a saját nemzetiségéből. Sajnos így jártunk, ez történelmi dolog.
Nem tud a társadalom mit kitolni magából, ez amit írtál nagyon tetszik, ez így van. De ok-okozat és visszahatás. Ez egy spirál és nem az a baj hogy magyar hanem hogy mik történtek korábban amik felraktak minket az útra. Oktatási reform sok mindenen segítene, talán nem is véletlen hogy nem költenek rá és marad a birka képzés :D
Ausztria is ahogy mások írták igen, más tészta.
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2021.06.24. 15:17:24

A himnuszt en is ruhellem. Ha meghallom mas orszaget, kivetel nelkul mind forradalmias, optimista, erot sugarzo. A mienk meg olyan mint egy buvalszabott siratodal...
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
zsoltfree
Capitá del Barça
Hozzászólások: 976
Csatlakozott: 2006.01.10. 11:45:38
Tartózkodási hely: Budapest

2021.06.24. 15:04:30

dani87 írta:
2021.06.24. 14:14:14
"Vagy az osztrákok, 1. világháború végén szétszabdalták a birodalmukat, vesztes oldalon voltak a másodikban is, mégis talpra tudtak állni. És nem csak azon múlik, hogy nem voltak szovjet fennhatóság alatt. Szerintem ha Magyaroszág nem kerül szovjet uralom alá, akkor sem lettünk volna semmivel sem előrébb (hiába csatlakoztunk ugye EU-hoz, nem jött el a kánaán)" - azért ez eléggé a leegyszerűsített sztori. Egyrészt mert abból indul ki, hogy a háború előtt valaha is egy szinten voltunk. Másrészt a háborús veszteségünk is sokkal erősebb volt. A háborúban lévő részvételünk megítélése is más volt (pl ez is közrejátszott, hogy ott volt Marshall segély, nálunk nem). Nem beszélve olyan különbségeket, hogy mit eredményezett nálunk az a 40 év szocializmus, náluk mit nem. Plusz a rendszerváltás is mit eredményezett, a már elrabolt gyárak privatizálásával. Továbbá itt még a legtöbben csak tanulják, hogy mi is a jelenlegi kapitalizmus, és mi a különbség a szocializmushoz képest. Tehát egy 2004-es EU-s csatlakozás azért ezeket korán sem hivatott megoldani.

Részemről egyébként tény, hogy nem egy vidám himnusz, de amúgy annyira a miénk:) Sokkal több energia van egy amcsi, angol, orosz, olasz himnuszban ez tény, de azért ezt a himnuszt nem egy amatőr írta. És ilyen kaliberű szerzők ma már egyértelműen nincsenek. És nem lepődnék meg, ha nem is lennének.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsoltfree 2021.06.24. 15:31:14-kor.
Avatar
daffy
Madridista
Hozzászólások: 7213
Csatlakozott: 2010.01.31. 19:11:40

2021.06.24. 14:34:40

én minden nemzeti ünnepet gyűlölök,mert mind szomorú vagy szomorúan van tartva. de még a karácsonyi daloktól is elmegy az életkedvem. karácsony,ballagás,március 15,október 23...mind olyan,mintha dementor támadás érne. a himnusz dettó. arra emlékeztet,hogy rossz sorsunk volt és éljünk is ebben,az életről lehúz.
dani87
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2021.05.31. 11:15:35

2021.06.24. 14:14:14

Kalapos írta:
2021.06.24. 13:07:18
dani87 írta:
2021.06.24. 11:41:56
Offtopic:
...
1. Pont beszéltük a meccs előtti himnusz után hogy ez a Himnusz mennyire szomorú. Mondjuk sose hallottam olyanról hogy egy ország megváltoztassa a Himnuszát, de én is azt gondolom hogy szükséges lenne. Elő szokott jönni ez a téma évről évre, és tényleg így van.

2. Hát nem tudom voltam a Széchenyi fürdőben ahol 1 magyar hangott nem lehetett hallani rajtunk kívül, ott néztük a borzasztó angol-cseh meccset, és nekem a portugál/francia/német turisták sokkal parasztabbnak tüntek mint bármilyen magyar :DD :D
Egy nemzetet általánosítani nem lehet. Magyarország nagyon pici, de így is teljesen más emberek laknak dunán innen, dunán túl, kis alföld itt, nagy alföld ott, azon belül is hogy szeged/debrecen vagy a közepe, BP egy külön sziget az országban, zala.. borsod.. Nyugati országoknak is megvannak a problémáik csak a médiában ritkábban látni, max a józanésszel felfoghatatlan eseményeket pl amikor a mindenkit LOVE országokban olyan jól megy az integráció hogy lefejezik a tanárokat meg megerőszakolják és meggyilkolják a kislányokat és felrobbantják az összes nagy keresztény ünnepi felvonulást. De az afrikai bevándorlók gettóit is lehet említeni akiket a mai napig nem tudtak felhúzni, ahogy mi se a romákat pl. Ott is van rossz fehér ember meg jó is, ahogy itt is, van büdös paraszt aki rosszindulatú mindenkit utál és stb meg van aki tudja mi az empátia és az együttélés.
Hol tartanak ők is, kiraboltak minden más országot évszázadokon keresztül és abból élnek azóta is, mihez kezdjünk ezzel? Itt is van szegénység pénzben és értelemben is, de máshol is, nem kell ettől félni. Le vagyunk maradva de le is leszünk örökké hála a vesztes háborúknak és a politikának.
Én sem szeretek általánosítani amúgy, de nyilván vannak az embernek prekoncepciói :)
Én pl. nem szeretem a franciákat és angolokat úgy nagy általánosságban (Egyiptomban mikor nyaraltam egyszer, az angol turisták minősíthetetlenül taplók voltak pl.), de dolgoztam együtt már sok franciával és angollal, és szinte egyikükkel sem volt semmi gondom (mondjuk ők mérnökök meg beszerzők voltak, jóval intelligensebbek mint az átlag).

"Hol tartanak ők is, kiraboltak minden más országot évszázadokon keresztül és abból élnek azóta is, mihez kezdjünk ezzel?"
Ezzel nem teljesen értek egyet. Németeknek gyakorlatilag sose volt semmi értékes gyarmatuk, mégis 150 éve az egyik vezető hatalma a kontinensnek. Vagy az osztrákok, 1. világháború végén szétszabdalták a birodalmukat, vesztes oldalon voltak a másodikban is, mégis talpra tudtak állni. És nem csak azon múlik, hogy nem voltak szovjet fennhatóság alatt. Szerintem ha Magyaroszág nem kerül szovjet uralom alá, akkor sem lettünk volna semmivel sem előrébb (hiába csatlakoztunk ugye EU-hoz, nem jött el a kánaán)
De ott vannak az északi országok, egyedül Norvégia, akinek sok pénze van az olajból, a többi a munkájukkal és innovációjukkal törtek előre. Múltkor néztem valami statisztikát, a legtöbb innováció EU-n belül honnan jön: 1. Svédország, 2. Dánia, 3. Finnország.

Integráció szintén egy nehéz kérdés. Franciák nagyon sz@rok ebben, meg pl. belgák egy része is. De ők alapból kicsit szervezetlenek, szerintem ezért is van ez. De pl. Hollandiában szerintem baromi jól csinálják. Meg az északi államokban is. Én többször jártam Svédországban, és nyomát sem láttam annak a borzasztó nagy bűnözésnek amit a magyar propaganda próbál beállítani. Szerintem egy fegyelmezett, jól szervezett, és toleráns társadalom elég jól meg tudja oldani az integrációt.

Amíg mi magyarok továbbra is csak másban találjuk a hibát, és minden probléma okozóját, és nem merünk felelősséget vállalni, addig nem is lesz változás. Marad az egyre duzzadó korrupció, a populizmus, a morális süllyedés.
Én nem is nagyon látok kiutat, a fidesz teljesen szétrombolja a társadalmat, de az ellenzékben is nagyítóval kell keresni értelmes embert. De hát ez van, ezt tudja kitermelni a társadalmunk. Ha az utcáról találomra kiválasztanánk 100 embert, és beültetnénk a parlamentbe, legalább 90 ugyanolyan korrupt, csak a pénzét tömő, embereket magasról lesz@ró politikus lenne mint a mostaniak.


Szerk: megnéztem, voltak himnusz változtatások a 20. században, sokszor valamilyen rendszerváltáskor (Irak, Oroszország, Dél-Afrika, Hollandi, Németország, stb..). Szóval vannak példák :)
Kalapos
Capitá del Barça
Hozzászólások: 712
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.06.24. 13:07:18

dani87 írta:
2021.06.24. 11:41:56
Offtopic:
Én személy szerint rühellem a Himnuszt és a Szózatot is. Depressziós, negatív hangvételű mindegyik, arról szólnak, hogy itt minden mindig sz@r volt, sz@r is lesz, tehetsz akármit, itt döglesz meg a sz@rban. Az mondjuk igaz, jó leképezése a magyar léleknek :D
Én speciel tök örülnék egy új, jóval pozitívabb hangvételű Himnusznak.

Ill: "Mert sok külföldi szerint az az alap hogy a magyar bunkó paraszt" - hát én magyarként ezzel sokszor egyet tudok érteni. Szerintem a külföldről jövő kritika 90%-ban igaz. Meg lehet nézni, hol tartanak azok az országok, akik minket kritizálnak, és hol tartunk mi itt Magyarországon...
Arról nem beszélve, ez a nemzet az elmúlt 1000 évben akkor tudott igazán fejlődni, mikor próbálta a Nyugatot másolni.
1. Pont beszéltük a meccs előtti himnusz után hogy ez a Himnusz mennyire szomorú. Mondjuk sose hallottam olyanról hogy egy ország megváltoztassa a Himnuszát, de én is azt gondolom hogy szükséges lenne. Elő szokott jönni ez a téma évről évre, és tényleg így van.

2. Hát nem tudom voltam a Széchenyi fürdőben ahol 1 magyar hangott nem lehetett hallani rajtunk kívül, ott néztük a borzasztó angol-cseh meccset, és nekem a portugál/francia/német turisták sokkal parasztabbnak tüntek mint bármilyen magyar :DD :D
Egy nemzetet általánosítani nem lehet. Magyarország nagyon pici, de így is teljesen más emberek laknak dunán innen, dunán túl, kis alföld itt, nagy alföld ott, azon belül is hogy szeged/debrecen vagy a közepe, BP egy külön sziget az országban, zala.. borsod.. Nyugati országoknak is megvannak a problémáik csak a médiában ritkábban látni, max a józanésszel felfoghatatlan eseményeket pl amikor a mindenkit LOVE országokban olyan jól megy az integráció hogy lefejezik a tanárokat meg megerőszakolják és meggyilkolják a kislányokat és felrobbantják az összes nagy keresztény ünnepi felvonulást. De az afrikai bevándorlók gettóit is lehet említeni akiket a mai napig nem tudtak felhúzni, ahogy mi se a romákat pl. Ott is van rossz fehér ember meg jó is, ahogy itt is, van büdös paraszt aki rosszindulatú mindenkit utál és stb meg van aki tudja mi az empátia és az együttélés.
Hol tartanak ők is, kiraboltak minden más országot évszázadokon keresztül és abból élnek azóta is, mihez kezdjünk ezzel? Itt is van szegénység pénzben és értelemben is, de máshol is, nem kell ettől félni. Le vagyunk maradva de le is leszünk örökké hála a vesztes háborúknak és a politikának.
dani87
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2021.05.31. 11:15:35

2021.06.22. 10:57:12

Elnézve a korábbi hozzászólásait, nem úgy tűnik :D
Deluigi írta:
2021.06.17. 17:13:02
szerintem viccelt :)

dani87 írta:
2021.06.17. 14:26:12
Neten elég sok hír van, gondolom elég szelektíven nézel oldalakat :)
Pár példa:
https://www.portfolio.hu/global/2021061 ... gon-487996
https://telex.hu/kulfold/2021/06/14/kul ... own-nyitas
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1867
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2021.06.17. 17:13:02

szerintem viccelt :)

dani87 írta:
2021.06.17. 14:26:12
Neten elég sok hír van, gondolom elég szelektíven nézel oldalakat :)
Pár példa:
https://www.portfolio.hu/global/2021061 ... gon-487996
https://telex.hu/kulfold/2021/06/14/kul ... own-nyitas
dani87
Jugador del Barça
Hozzászólások: 124
Csatlakozott: 2021.05.31. 11:15:35

2021.06.17. 14:26:12

Nero. írta:
2021.06.16. 17:25:10
A coviddal mi lett? Amióta elkezdődött az EB/nyári szezon nagyítóval kell keresni a koronavírusos híreket

Arra gondolni se merek hogy ősszel fog visszatérni mondjuk egy malajziai mutáns formájában
Neten elég sok hír van, gondolom elég szelektíven nézel oldalakat :)
Pár példa:
https://www.portfolio.hu/global/2021061 ... gon-487996
https://telex.hu/kulfold/2021/06/14/kul ... own-nyitas
Avatar
recrea
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6739
Csatlakozott: 2004.12.24. 23:38:21

2021.06.17. 00:42:18

Deluigi írta:
2021.06.16. 19:03:02
Nero. írta:
2021.06.16. 17:25:10
A coviddal mi lett? Amióta elkezdődött az EB/nyári szezon nagyítóval kell keresni a koronavírusos híreket
…kuzdenek mindenhol ellene…
Miért nem jönnek tanácsért Vityához?! Ő 2,5 hónap alatt legyőzte tavasszal.
mes
Capitá del Barça
Hozzászólások: 829
Csatlakozott: 2010.06.21. 16:40:13
Tartózkodási hely: Marosvasarhely
Kapcsolat:

2021.06.17. 00:20:58

Nero. írta:
2021.06.16. 17:25:10
A coviddal mi lett? Amióta elkezdődött az EB/nyári szezon nagyítóval kell keresni a koronavírusos híreket

Arra gondolni se merek hogy ősszel fog visszatérni mondjuk egy malajziai mutáns formájában
Korhazba kellett mennem ma( Hollandia), recepcios kerdi, hogy oltas van? Rohogok, mondom nincs. Lesz? Mondom nem lesz. Kacsint, majd kacagva adja az urlapot.... kb ennyire erdekli mar oket is ez az egesz...
Avatar
Leon
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2591
Csatlakozott: 2014.02.17. 16:20:26
Tartózkodási hely: Balkán sarkán

2021.06.16. 20:58:03

Nero. írta:
2021.06.16. 17:25:10
A coviddal mi lett? Amióta elkezdődött az EB/nyári szezon nagyítóval kell keresni a koronavírusos híreket

Arra gondolni se merek hogy ősszel fog visszatérni mondjuk egy malajziai mutáns formájában
Nyugi ősszel jön a 4. hullám és a mutánsok is:pl vatikáni mutáns, izlandi zuzmó mutáns, aztán jönnek a tini nindzsa mutáns teknősök és mikor kifogyunk a Föld összes országából akkor jönnek majd a marsi mutánsok aszteroidákon...

https://index.hu/belfold/2021/06/16/kor ... us-andras/
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.06.16. 20:24:40

"mindenki azt látja, amit akar"

Én meg pont azt nem értem, miért látom minden délelőtt még most is a hírekben a napi járványadatokról beszámolást, a vízben mért koncentrációt, stb. (bár ezt régen sem értettem) :D
Minden nap jönnek újabb "kutatások", hogy az oltások keverése milyen hatással van, a delta variáns hogy fokozódik egyes országokban, vagy hogy épp azt kutatják ha náthás az ember, akkor drasztikusan csökken az esélye hogy elkapja a koronavírust, stb.

Amúgy pedig médiatudomány/marketing. Jelenleg az EB a szenzáció, azzal lehet kattintást generálni leginkább, az került hát előtérbe.

Engem sokkal jobban meglepett, hogy itthon milyen keveset foglalkoztak a Biden/Putyin találkozóval.
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2021.06.16. 19:24:35

Nero. írta:
2021.06.16. 17:25:10
A coviddal mi lett? Amióta elkezdődött az EB/nyári szezon nagyítóval kell keresni a koronavírusos híreket

Arra gondolni se merek hogy ősszel fog visszatérni mondjuk egy malajziai mutáns formájában
Hulye.. aug20 utan. :mrgreen:
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
Deluigi
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1867
Csatlakozott: 2021.06.08. 22:25:50
Tartózkodási hely: Szekelyudvarhely

2021.06.16. 19:03:02

Nero. írta:
2021.06.16. 17:25:10
A coviddal mi lett? Amióta elkezdődött az EB/nyári szezon nagyítóval kell keresni a koronavírusos híreket
indexen kovetheted

kuzdenek mindenhol ellene, de a legjobban beoltott orszagok ideiglenesen fellelegezhettek
Avatar
Nero.
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 6905
Csatlakozott: 2015.08.14. 19:02:12

2021.06.16. 17:25:10

A coviddal mi lett? Amióta elkezdődött az EB/nyári szezon nagyítóval kell keresni a koronavírusos híreket

Arra gondolni se merek hogy ősszel fog visszatérni mondjuk egy malajziai mutáns formájában
“Mindig is elakartam jutni Kínába. Soha nem gondoltam volna, hogy idővel Kína jön el hozzám.”
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.06.16. 16:14:17

Ez simán lehetséges. Ha jól tudom az algoritmus valahogy úgy működik, hogy X jelentésszám esetén automatikusan felfüggesztik az oldalt/fiókot felülvizsgálásig. Gondolom Ők is ebbe futottak most bele.
Avatar
Titinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2927
Csatlakozott: 2006.11.17. 11:29:46
Tartózkodási hely: Nyíregyháza, lélekben Camp Nou

2021.06.16. 15:47:56

Barca_10 írta:
2021.06.16. 15:26:23
a trollfoci miért lett törölve facebookról?
Azt hiszem a hétfői napon vagy kedd reggel osztottak meg egy szarkasztikus homofób posztot vagy mémet, amire a hétfő esti tüntetés után rengetegen jelentették a posztot a Face-nek, akik mára le is tiltották.

De ebbe is csak twitteren futottam bele, hogy mindenki ott jelezte hogy jelentették, jelentették.

Valószínűsítem, hogy a sok jelentés hatására szüntették meg. Egyébként az instára fel is tett a trollfoci ezek után egy közleményt.
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1489
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2021.06.16. 15:26:23

a trollfoci miért lett törölve facebookról?
“...I like the idea of a black sun; like a black hole is space, sucking everything into darkness, where we came from and where we’re heading...”
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2021.06.11. 21:42:55

visca el barca írta:
2021.06.11. 21:37:39

2 nap még belefer. Holnapra kutya bajod se lesz.
Kosz kosz. Legyen igazad.
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
visca el barca
Presidente del Barça
Hozzászólások: 20964
Csatlakozott: 2005.02.01. 13:13:37

2021.06.11. 21:37:39

miro. írta:
2021.06.11. 20:29:17
Szerintetek az gaz,hogy szerdan delutan kaptam a pfizert es meg ma is van lazam?

Tegnap este kezdodott,ma is volt mar,illetve megint kezdek megcsuszni..
Tapasztalt mar valaki ilyet?
2 nap még belefer. Holnapra kutya bajod se lesz.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Avatar
miro.
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1402
Csatlakozott: 2017.03.08. 17:57:31

2021.06.11. 20:29:17

Szerintetek az gaz,hogy szerdan delutan kaptam a pfizert es meg ma is van lazam?

Tegnap este kezdodott,ma is volt mar,illetve megint kezdek megcsuszni..
Tapasztalt mar valaki ilyet?
" Ha valaki három órát áldoz arra az életéből hogy megnézzen a tv-ben,akkor kötelességem a legjobbat nyújtani. Mindvégig a legjobbat. " - Michael Jordan


rmcf
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15491
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.06.11. 16:45:03

Atlantis írta:
2021.06.11. 15:52:18


Szerintem ha bemész Kormányablakba 1-2 óra sorbanállás és elintézik az újat. Ne kockáztass egy fesztivált emiatt, mert kisebb rendezvényeken is összenézik a személyigazolványodat a védettségivel. (pl.: BudapestPark bármelyik koncertje)


Amikor leolvassák a QR kódot a megfelelő appal, ott szerintem megjeleníti azt is. Plusz mivel ez egy applikáció, ha nincs is benne még, bármikor kibővíthetik azzal az infóval így nem építeném erre a nyári terveimet. :D

elintézik az újat gyorsan, kérdés mikor jön meg.
egy hét alatt, 2, vagy 2 hónap?
ez necces sajnos a kártyáknál, nem véletlen van kis települések kormányablakainál is napi 50-60 ügybejelentés, mert nem jön meg a kártya valamiért.

jogos, az már mutatja, ha leolvassák.
mondjuk nekem még se a kártyámat, se az appot nem olvasta le soha senki, pedig léptem át határt is, koncert, bulika, éttermek, de az appot csak megnyitottam, éppen ránéztek, már mehettem is be. kb minden helyen ez volt.
személyit se kellett hozzá soha elővennem.

persze egy fesztivál, vagy Park koncert más, meg jobb ha stimmel a dolog, nem jó érzés emiatt bukni.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Atlantis
Capitá del Barça
Hozzászólások: 886
Csatlakozott: 2008.08.29. 13:25:29
Tartózkodási hely: Budapest

2021.06.11. 15:52:18

Gaizka írta:
2021.06.11. 13:01:54
Heló heló!

Valaki ,aki jártas benne az tudja ,hogy olyankor mi a helyzet ,hogy van oltási igazolványom plasztikba eddig ok, viszont a személyi számom nem stimmel rajta, mert a régi személyi számom volt regisztrálva anno, de azóta új van ugye, mert lejárt és a régit ugye be is kobozták . :D
Kérdés mennyire szívóznak fesztiválon ,ha esetleg ez nem stimmel ,mert elvileg csak személyivel együtt érvényes, vagy elég ez az applikációs dolog ,aztán nem kérik az sz.igazolványt? :?
Szerintem ha bemész Kormányablakba 1-2 óra sorbanállás és elintézik az újat. Ne kockáztass egy fesztivált emiatt, mert kisebb rendezvényeken is összenézik a személyigazolványodat a védettségivel. (pl.: BudapestPark bármelyik koncertje)
csababarca írta:
2021.06.11. 14:24:42

elkérhetik, de applikációban nincs személyi szám, csak TAJ szám, az meg kutyát nem érdekli kb.
Amikor leolvassák a QR kódot a megfelelő appal, ott szerintem megjeleníti azt is. Plusz mivel ez egy applikáció, ha nincs is benne még, bármikor kibővíthetik azzal az infóval így nem építeném erre a nyári terveimet. :D
Avatar
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021
Hozzászólások: 15491
Csatlakozott: 2005.10.03. 21:19:38
Tartózkodási hely: Dabas

2021.06.11. 14:24:42

MatyiG írta:
2021.06.11. 14:20:56
Szerintem applikacional is kérhetik a szemelyit.
elkérhetik, de applikációban nincs személyi szám, csak TAJ szám, az meg kutyát nem érdekli kb.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Válasz küldése