dinhopuyol írta: ↑2021.08.08. 23:09:34
Sok nyomi a túloldalon nem érti, hogy Messi miért nem játszik ingyen is a csapatban...tudom, a legtöbbjük de már kár a karakter de valaki megoszthatná velük, hogy a spanyol törvények a max 50%-os csökkentést teszik csak lehetővé! És ebbe O bele is ment..
Nagyon művelt és tájékozott embernek tűnsz,ezért a legnagyobb tisztelettel hívom fel a figyelmedet arra az icikepicike fartúró tényre,hogy Messi fizetése technikailag nem lett volna csökkentve, nem is ment bele. Abba ment bele,hogy a kétéves munkáját több év alatt fizessék ki.
És a másik dolog, én butus miért nem ezzel kezdtem, Messi az égvilágon semmilyen munkakapcsolatban nincs a klubbal,onnantól,hogy lejárt a szerződése. Az új szerződés egy eurós is lehetett volna.
Mellesleg, ahogy olvasgatom a fórumot, a többsége,akik szerint azért kvázi ingyen is maradhatott volna egy búcsúévet, valójában nem várják el. Magam részéről is így vagyok vele,van egy kis kettősség bennem is,hogy azért a helyében lenne olyan,aki bevállalta volna, de akkor sem lehet ez elvárás. Ezen azért rugózunk kicsit,mert a képünkbe hazudnak nagy sírós szemekkel,hogy mindent megtettek. Hát egy túrót tettek meg.
És az a zavaró, hogy ezt a trutyit teljesen feleslegesen kavarták. Ha télen,akár tavasszal Messi lenyilatkozza,hogy srácok, a szívében félig örökre katalán marad, de ez az utolsó idénye, úgy érzi,hogy neki és a csapatnak is meg kel újulnia és ezt csak külön tehetik meg, akkor elismerően cuppantok és elhiszem,hogy ez nem kizárólag a pénzről szól. De semmiképpen sem lett volna ez a hülyítés.
Az ember szereti azt hinni,hogy Messi ugyanaz a karakter,mint Puyol,Xavi,Iniesta, pedig nagyon nem, ami nem baj egyébként.
Én az elmúlt 3-4 évben elég sokat kritizáltam Messit, de nem csak a Barcát sajnáltam,hanem őt is. Ordított,hogy neki már régen egy másik közeg kéne, ahol csak simán egy sztárjátékos és nem egy istenség,ahol mindenki mindent tőle vár(és ő is magától). Ha akkor eladjuk, akkor lett volna egy zsák pénz és négy másik topjátékos bére,ami felszabadul. A Barca építhette volna fel magát, Messi meg reneszánszát élhette volna.
Én a PSG játékát eddig is szerettem, ezután pláne érdekelni fog és nagyon remélem,hogy visszatér még pár pillanatra a régi Messi. Nem gondolom,hogy az a csupa nagy egóval rendelkező srác is elveszti a tökét,mint a Barcában levők,ha Messi ott van. A PSG pedig már tényleg toronymagas esélyese volt a BLnek,még Messi nélkül is.
culinho:"Nekem még mindig sokk ez a szakítás és főleg annak módja, keresem az okokat, mert ennek így semmi értelme és rengeteg árt a Klubnak, ahogy Laportának is."
Nagyon is sok értelme van. Az egyik fél egy hangoskodó szerencsehuszár politikus,aki mindent arra tett fel,hogy Messi marad, bízott a szerencséjében,meg a Ligában,hátha valakit meggyőz, akár Messit is. A másik fél pedig bár szívesen maradt volna a kényelmes közegében, de valójában egy centet nem hajlandó az ügyért áldozni és megvoltak a maga feltételei. Bőven lehet,hogy valójában most kicsit fasírtban vannak,nem tudhatjuk,de ha nyíltan egymásnak mennek az óriási károkat okozott volna mindkettőjüknek. Sokkal jobb az egészet egy harmadik félre kenni. Így Laporta sem egyértelműen alkalmatlan és Messi sem pénzéhes meg áruló vagy ilyesmi,csakis áldozat.