Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Hogy menekült meg a meccs? Ez a könyördöntetlen csak arra jó, hogy pár napig matekozzunk. A valóságban viszont marad az EL. És sajnos azt kell mondani, hogy a pályán látottak alapján teljes joggal. Az Inter nem érdemtelenül jut tovább, sokkal tudatosabb játékot játszottak, mint mi.
Teljes mértékben egyetértek, annyi kiegészítéssel, hogy Inzaghi IS lemeccselte. Tavaly a Frankfurt ellen is ugyanez volt, idõnként teljes átjáróház volt a csapat. Sajnos egyelõre nem igazolja azt a nagy felhajtást, ami az érkezése körül folyt. Mintha mindenki kész tényként kezelné, hogy Xavi csakis zseniális edzõ lehet. Csakhogy épkézláb csapatok ellen ez a pályán többnyire nem látszik.Zozzy 5 írta: ↑2022.10.12. 22:44:43
a Bayern, City meg a Real abban jár nagyon sokkal előttünk, hogy az energiáikat sokkal jobban osztják be, tudnak higgadtak lenni, és sokkal rugalmasabb a játékhoz való hozzáállásuk. nagyon sokat kell még fejlődni Xavinak is szerintem, az inter elleni két flop az ő sara nálam, Inzaghi lemeccselte mind2szer.
Azért sok mindent elfelejtünk. Az Inter ellen, ami az egyik leggyengébb meccsünk volt az Inter kb. egy távoli lövést tudott felmutatni, nem sokszor kellett MAtS-nak labdába érnie, és tény hogy mi se dúskáltunk a helyzetekben, de voltak olyan szituációk amik egy bravúrosabb villanással gólra lehetett volna váltani, ráadásul ha objektíven is nézzük egy szabályos gólt is elvettek, plusz egy tizenegyest sem adtak meg.sansz írta: ↑2022.10.10. 00:18:00Igen, sok szurkoló így gondolkodik, a mai meccs is el lesz felejtve pár hét múlva "mit rinyáltok, győztünk!".
Te egy meccset mondasz, én meg azt,hogy a meccseink felén, döntetlen állásoknál olyan szinten nem domináltunk, hogy inkább az ellenfelek voltak jobbak.
A keret milyensége adja azt a részt,hogy rossz meccseket is lehozunk sok góllal. Tudom,hogy ez bonyolultnak hangzik, de emlékezz mondjuk Guardiola Barcájára, nem egy meccsünk volt szenvedős eredményességben, de játékban jóformán percekre sem nőttek fölénk az ellenfelek.
Ez ahhoz képest egy fordított kép:van három topcsapatnyi támadónk, nem lehet nem hibázni ellenük 90 perc alatt, ha jön egy gól és kitámadnak,akkor pláne annyi. Közben 60 percig lehet gyenge, ötlettelen a játék.
Én elfogadom,ha egy szurkoló ezt nem akarja látni,csak leül a tv elé és azt mondja,hogy csak a gólok száma számít. Én is pont ilyen vagyok a brazil válogatott nézése közben.
De a Barcával kapcsolatban jobban nézem az árny oldalt is,mert mohó bevásárlás helyett okos építkezést szerettem volna. Az okos építkezés eredménye a játékban a többiek fölénövés, itt az edzőnek nagy szerepe lenne, a mohó bevásárlásnak meg amit most látunk: Több meccsen, egész félidőkre egészen megalázó alárendelt szerep, persze sok gól és ha szerencsénk van,akkor sok pont is.
Lehet örülni, van is ok rá, de itt a szerencsén nagyon sok múlik, ha a játékot nem tudjuk egész meccsen uralni, de legalább kontrollálni.
Ha a játékot uralnánk,akkor most nem a szerencsén múlna pl a BLben,hogy simán kiesünk-e.
Az Inter ellen konkrétan helyzetünk sem nagyon volt, nem hogy dominálás. Az nem dominancia, hogy 90 percen keresztül körbepasszoljuk az ellenfél térfelét. Taktikailag egyetlen percre sem tudtunk az ellenfél fölé nõni, az Inter rutinból felzabált minket. A fizikális szintünk pedig szvsz kifejezetten gyenge lett az utóbbi hetekben, bár ezt befolyásolhatja a magas meccsszám is, kevés a regenerációs idõ. A Bayern, a Mallorca és most a Celta ellen is egy félidõ alatt elfogytunk a saját tempónktól. Nem lehet 90 percen keresztül bírni azt az eszement letámadást amit csinálunk, fõleg, hogy a labdavesztéseink után rendre sprintelnünk kell visszafelé. Nyilván máshogy néz ki a dolog, ha 1-2 helyzetet még berúgunk, vagy a vak bírók nem folyamatosan hátráltatnának. De még ez sem tudja elrejteni azt a problémát, hogy a középpályán iszonyatosan hektikusak vagyunk. Nincs folyamatosság az építkezésben, rengeteg a labdavesztés és az ezzel járó fölösleges energiaveszteség. Nyilván idõ is kell még az összeszokáshoz, de sajnos egyre gyakrabban érzem azt, hogy itt valami taktikailag sincs rendben a csapattal. Lehet gyengén játszani, rossz napot kifogni, de a tegnap esti második félidõt ijesztõ volt nézni. Olyan szintū káosz volt a pályán és fõleg a középpályánkon, amit még Koeman idejében sem láttam. A legrosszabb magyar válogatott meccsekre emlékeztetett az a fejetlenség.bence0330 írta: ↑2022.10.10. 00:38:49Az Inter ellen hülyére uraltuk az egész meccset. A BM ellen kb 15 perc rövidzárlattal uraltuk a meccset helyzetekben, játékban meg kihoztuk legalább egálra, de talán még jobbak is voltunk. Szóval az tuti, hogy a továbbjutás nem ezen múlik/múlt. A BM ellen egyértelműen a rossz befejezéseken, amihez azért Xavinak max némi köze lehet csak, az Inter ellen meg nem tudtuk feltörni a betonvédelmet. De uraltuk lazán a meccset játékban, az Internek 1-1 kontrára volt csak esélye. A Mallorca meccset szétdomináltuk, még ha nem is játszottunk valami jól, az is inkább Inter-effektus volt, a Liga egyik legjobb védelmével nehezen boldogultunk. Hirtelen nem is tudom, melyik meccsekre gondolsz az idei szezonban, amiken szétestünk egy óra elteltével, vagy ne domináltuk volna szét. A mostani kivételével, nyilván.
Szerintem nem volt több ilyen, de persze lehet, hogy csak kiment a fejemből valahol egy kósza félidő. Fizikálisan elég jól felnőttünk a feladathoz (nem vagyunk csúcson, de az előző 3-4 évhez képest ég és föld...), rendre nem pukkadtunk ki idő előtt, és végig is domináltuk a meccseket.
No meg nem mintha nem lehetne dominálás nélkül komoly eredményeket elérni, az elmúlt két év BL-győztesei finoman szólva sem ezt csinálták.
Az Inter ellen hülyére uraltuk az egész meccset. A BM ellen kb 15 perc rövidzárlattal uraltuk a meccset helyzetekben, játékban meg kihoztuk legalább egálra, de talán még jobbak is voltunk. Szóval az tuti, hogy a továbbjutás nem ezen múlik/múlt. A BM ellen egyértelműen a rossz befejezéseken, amihez azért Xavinak max némi köze lehet csak, az Inter ellen meg nem tudtuk feltörni a betonvédelmet. De uraltuk lazán a meccset játékban, az Internek 1-1 kontrára volt csak esélye. A Mallorca meccset szétdomináltuk, még ha nem is játszottunk valami jól, az is inkább Inter-effektus volt, a Liga egyik legjobb védelmével nehezen boldogultunk. Hirtelen nem is tudom, melyik meccsekre gondolsz az idei szezonban, amiken szétestünk egy óra elteltével, vagy ne domináltuk volna szét. A mostani kivételével, nyilván.
Igen, sok szurkoló így gondolkodik, a mai meccs is el lesz felejtve pár hét múlva "mit rinyáltok, győztünk!".
Ehhez csatlakoznék. Szerintem ha nem jön, nem lenne BL, ahonnan kiesheténk. Eleve nem valószínű hogy Auba idejött volna, az sem, hogy Dembélé így megtáltosodik, és már meg is van az a mínusz pár pont, kiázrt dolog hogy az az elképesztő győzelmi és veretlenségi sorozat összejött volna máshogy.Kovbal88 írta: ↑2022.10.07. 19:36:00Xavi nem lenne itt, a Barca nagyig benne lenne. Koeman miatt, lehet Dembelé se maradt volna, pedig kell nekünk. Szerintem a tavalyi játék alapján, a BL -t se sikerült volna elérni.
Ez az Inter elleni meccse nagyon nem jött össze, de nem biztos, hogy csak az ő hibája. Pár játékos mutathatott volna többet is. De mindegy is, kizárt, hogy elküldenének. Amúgy nincs is rá ok. De a BL kiesés az eléggé ciki lesz, ha megtörténik.
A bajnokságban eddig konkrétan 1 ilyen meccsünk volt, mégpedig a hétvégi Mallorca elleni. Az összes többin magasan több nagy helyzetet dolgoztunk ki, intenzívebbek voltunk (igen, még a Valladolid ellen is, csak a befejezések voltak pontatlanok). Hagyjuk már.
Szerintem ez pont nem igaz. Rengetegszer jól reagál és nem egyszer egy az egyben lemeccselte az ellenfelet.(pl. Sevilla)sansz írta: ↑2022.10.07. 10:24:36Aha, senki nem mondta, hogy nem hibázgat, te is nagy szigorúan csak egy laza 90%ot adtál neki, ami még az idegsebész vizsgán is ötös..
Szerintem Xavi nagyon, de nagyon közepes és szürke eddig. Nem értek egyet azzal, hogy rúgják ki, mert nem olyan rossz a helyzet és nem biztos, hogy találnának megfelelő embert, de azért a jót is nagyítóval kell keresni benne.
Végigvásároltuk a piacot, akire rámutatott megvettük. Ehhez képest eléggé döcög a szekér. A bajnokságban szerzett pontok és a BL-ben szerzett pontok sem a realitást mutatják. A bajnokságban több rossz meccsünk is volt, ott egy-két vereség, döntetlen még simán benne volt. A BL-ben fordítva, ott meg több pontot érdemeltünk volna...
De a lényeg, hogy taktika nem sok van, ami van, az nagyon fix és nem változtat Xavi, nem reagál az adott helyzetre.
A játékosok extra hullámzó teljesítményt nyújtanak. FDJ régóta ingadozik, de Gavi is meccsről meccsre mást mutat, másik topikban épp azt boncolgatják, hogy ér-e valamit ez a srác. Én sosem kedveltem, de ebben az idényben feltűnően gyenge teljesítményt mutat, aztán egy nagyon erőset. Ez nem tapasztalatlanság, itt egyszerűen valami probléma van, nem megy át, amit Xavi mond a középpályásoknak, vagy rosszat mond... Mindenesetre a jó játékunk attól függ, hogy az ellenfél mit játszik, és, hogy Gaviéknak milyen kedvük van.
Aha, senki nem mondta, hogy nem hibázgat, te is nagy szigorúan csak egy laza 90%ot adtál neki, ami még az idegsebész vizsgán is ötös..
és akkor most hol van az a plusz? miért van ennyi formán kívüli játékosunk? (fati, torres, dembele, raphinha stb) tegnap mi volt a taktikánk? volt 100 szögletünk meg beívelésünk, egyszer találtunk vele embert, ezekre a helyzetekre miért nincs kidolgozva semmi? miért nem váltott szerkezetet mikor láthatóan nem bírtunk a 11 emberrel védekező interrel? úgy cakkpakk, miért nem tud ő sem semmit kitalálni a bekkelő csapatok ellen?
Azért Xavi tavaly, hatalmasat ment tavasszal úgy, hogy az utolsó két hónap már nem is igazán jött össze. Annyi hogy volt egy agyon kritizált Ferran, egy 40 éves Alves, egy a végén már nem is játszott Adama, és pár jó meccsel büszkélkedő Auba. A többit ő rakta hozzá.visca el barca írta: ↑2022.10.05. 10:49:51
milyen koncepcióval? LE távozása óta ugyanazt az ötlettelen szr körbepasszolgatós semmit nyomjuk mondom, xavi abban különbözik koemantól, hogy utóbbinak volt jutgla, meg abde, neki meg van előre 10 klasszisa, akik megmentik a seggét.
Milyen kiralyi tobbesszam? Kb minden masodik ember leirja, h raphinha tok feleslegesen a baloldalon, robi betli, gavi sulytalan, csak a korbe passzok mennek meg a felmagas ivelgetesek. Ez kinek a hibaja? Nem xavié?Andris írta: ↑2022.10.05. 11:13:59Nemtom mi ez a királyi többes, de csak te okádod tele a fórumot Xavi alkalmatlanságával, egyes egyedül. Annak ellenére hogy senki sem elégedett a tegnapi eredménnyel és játékkal, és még én is leírtam a meccs utáni értékelésemben, hogy Xavi is követett el hibát a tegnapi felállással.
Nyilván vannak valakik az ismerettségi körödben, akik naphosszat terrorizálnak, amikor csak kikap a Barca. Nagyon sajnálom!
Nehéz olvasni, de majd megemberelem magam a kedvedért.