Peter írta: ↑2023.09.07. 16:23:10
Örülnék, ha beválna a srác.
Én nem lihegném túl, 4-3-3 nyomnám (tuti nem ez lesz)
TS - Cancelo, Koundé, Araujo, Balde, - Pedri, Gündogan, Frenkie, - Torres, Lewa, Félix
A pálya szélesítésére fókuszálnék gyors és nyomást kifejtő összjátékokkal.
A focit gólra játszák és a szórakoztatás a funkciója.
Rákerestem a madridi bemutatására. Talán ez volt a leginkább releváns mondata, amit idéztek:
“I’m delighted to be part of this project”
Ehhez képest a mostani bemutatkozása, hozzátéve az egyébként semmiképpen sem profi nyár eleji nyilatkozatát, mindenképp azt jelzi, hogy tényleg ide akart jönni, mindenáron. Amennyiben valós anyagi áldozatot is hozott, az csak megerősíti ezt.
Ennélfogva azt gondolom, hogy az evidens, mi volt a prioritásq. A körülmények számára mindenképpen jobbak lesznek itt, az elmúlt 3 év hibáiból pedig tanulhatott. Leginkább azt, hogy a karrierje nagyon könnyedén végleg zátonyra futhat. Főleg annak fényében, hogy úgy tűnik, az alapvető akarat megvan benne, sőt tenne is érte, s eurómilliók ide, vagy oda, az egója még nem szállt el (vagy visszaállt a normális szintre). Innem nézve érthető és valahol védhető, hogy az AtMa tévedés volt, mindegyiküknek.
Nyilvánvaló, de legalábbis remélhető, hogy most felfogta, mekkora esély ez neki, mekkora téttel. Számára, ha a világ elitjébe akar kerülni, vélhetőleg ez az utolsó sansz. Ebből a legnagyobb kérdés nekem az, milyen volumenű görcsösség lesz.
Én közömbös voltam felé mindig is, s most is nehéz kérdés az, hogy a nagyon hízelgő és egyébiránt őszintének tűnő akarat, ill. transzparens elköteleződése ellenére mi történne jövőre, amennyiben végül jól teljesítene itt. Egyelőre nem úgy tűnik, hogy még tudnánk venni.
Mivel valahol, akarva-akaratlan gyenge párhuzamot lehet vonni közte és Dembele között, azt kell mondjam, ezerszer szimpatikusabb luzitán eddig, a többit meg pakolja szépen a pályára.
A jövőben már inkább Fatival lehet párhuzamot vonni, jellem- és karrierfejlődésben.