Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Azèrt kènyszer, mert 2 hete ezt a hulladèk semmit vártuk?brazilfan írta: ↑2023.11.26. 01:25:00
Tehát ez valamilyen kényszer lenne, muszáj mindig beszélni? Ezért van az, hogy minden rosszabb meccs után jön a kollektív busongás? Nem kötekedésből kérdezem, hanem érdekel a pszichológiája. Stresszoldó?
Egyébként pont a mai meccs nem volt annyira reménytelenül siralmas, a Rayónak nem volt igazán veszélyes helyzete, leszámítva azt, amikor Penáról kipattant a labda. Sokkal többet tettünk a győzelemért, mint ők, és közelebb is álltunk hozzá. De Jong most jött vissza, Pedri szintén, ilyen felállás még nemigen volt idén a középpályán. A Rayo egyetlen játékosa sem játszott pár nap alatt két válogatott meccset, nekünk meg igen, és a Portóra gondolva is tartalékolni kellett valamennyi szuflát. Ehhez képest nem volt nézhetetlen meccs, én például végignéztem, és eszembe sem jutott átkapcsolni a Cityre.
Tehát ez valamilyen kényszer lenne, muszáj mindig beszélni? Ezért van az, hogy minden rosszabb meccs után jön a kollektív busongás? Nem kötekedésből kérdezem, hanem érdekel a pszichológiája. Stresszoldó?
Nem tudjuk elengedni, mert akkor nem lenne tuti a top 4. És mivel nem tudjuk elengedni, ezért viszont a kupát kell, mert az tök felesleges pénzben, meg mindenben. Ott ilyen Pena-Casado-Guiu vonallal állnék fel néhány elsőcsapatossal - sosem ugyanazokkal, a fél csapat mindig pihenhessen. Mindenkinek jót tenne, a kicsit bizonyíthatnak, a nagyok pihenhetnek, és motiváltabbak maradhatnak a heti duplák nélkül.Troym írta: ↑2023.11.25. 23:52:02Ezt a bajnokságot elengedném, legyen meg a 4. hely és jónapot. Koncentráljunk a BL-re és a spanyol kupára. Előbbi adna pénzt, ha csak egy negyeddöntő összejön, utóbbi könnyebben hozható, mint a liga és valami sikerélmény is lenne, ha nem keveredünk össze a Madridokkal.
Kb ennyit nézek ki ebből az edző + csapat kombinációból.
Ha rajtam múlik, nem kerültünk volna ilyen pénzügyi helyzetbe.Nagybarcelona írta: ↑2023.11.25. 21:02:02Lewa hogy rúgjon gólt, ha nem kap labdát?
A szèlsők mit csináljanak ha nincs területük, hogy cselezzenek le 2 embert, azután találják meg Lewat 4 ember között?
Ès kiket hoznál 0 pènzből?
Én egészen a Sahtar meccsig bírtam.....ott már szükséges lett volna korrigálni a csapatnak, valamint felülni a csoport élére.....azóta is csak lejjebb van.....
Egy kicsit ti is lehetnétek kitartóbbak ahelyett, hogy egymást túllicitálva siránkoztok.
Ès kiket hoznál 0 pènzből?gránit írta: ↑2023.11.25. 20:20:35Már hogy ne venném figyelembe. Nulla kreativitás van a játékunkban. Nem pörögnek a Barcelonától régen megszokott kombinációk. Ez természetesen az edző hiányossága is.
Ezt mire alapozod? A világbajnokságon mindenki más edző kezei alatt játszott, többen BL-győztes edző kezei alatt. Aztán sorra hozták a citromdíjas produkciókat.Nagybarcelona írta: ↑2023.11.25. 20:08:38
Ha megcserèlnènk a 2 edzőt, lövöldöznènk a gólokat magabiztos játèkot produkálnánk, mindenki kètszer jobb játèkosnak tűnne.
Én eküldeném Xavit, de vele együtt még legalább keret a felét, de inkább kétharmadát.
Ebből csak egy kiút szokott a megoldáshoz vezetni....de mi egészen biztosan büszkén kitartunk, hiszen ezért vagyunk Barca.
Igen, nem kellett győzködnöd, teljesen osztom.
Már hogy ne venném figyelembe. Nulla kreativitás van a játékunkban. Nem pörögnek a Barcelonától régen megszokott kombinációk. Ez természetesen az edző hiányossága is.
Ezt mire alapozod? A világbajnokságon mindenki más edző kezei alatt játszott, többen BL-győztes edző kezei alatt. Aztán sorra hozták a citromdíjas produkciókat.Nagybarcelona írta: ↑2023.11.25. 20:08:38
Ha megcserèlnènk a 2 edzőt, lövöldöznènk a gólokat magabiztos játèkot produkálnánk, mindenki kètszer jobb játèkosnak tűnne.
Akkor hasonlítsuk össze a semleges (számítógèp általi)whoscored èrtèkelèsekkel, akár 1-2 szezont visszamenőleg.
Christensent, Martinezt, Lewandowskit és Gündogant is megtartanám. A többi tényleg mehetne.
Ezt én is így látom. Ha egy ember érkezik, az bele fog lassulni a mocsárba, és fél év múlva már teljesen leépül. Sorcsere segítene, ha például a teljes középpályánkat lecserélhetnénk, Gündogan kivételével. Pár éve a hátvédsor volt a leggyengébb pont. Ott is csak a sorcsere segített. Piqué mellé teljesen mindegy, kit igazolnánk. Minden lánc csak olyan erős, amilyen a leggyengébb láncszeme. Csak a teljes sorcsere segített.
Ezért nem lehet Xavit sem felmenteni. Nem két véglet van, Xavi vs keret. Hanem a kettő egyszerre.Peter írta: ↑2023.11.25. 19:37:34
Egy másik megközelítésből kiindulva pedig azt mondanám, hogy azért nincs igazad, mert egyéni képességek alapján van nálunk több gyengébb csapat, akik ennek ellenére szervezettebb, lelkesebb focit játszanak nálunk. Ehhez tegyük hozzá, hogy igen kevés alkalommal, de ennek a csapatnak is voltak értékelhető, bizakodásra okot adható momentumai. Ha ilyen volt, és nem egyszer volt, akkor az azt jelenti, hogy máskor is elvárható lenne.
Itt jöhet a kérdés, hogy ezek a momentumok miért nem folytathatók, bővíthetők, fejleszthetők, ha már egynél többször képesek voltunk ilyet produkálni, ami erősen feltételezi, hogy nem véletlen produktumok voltak.
Mára oda jutott az egész csapat, hogy tulajdnképpen egytől egyig (TS és Araujo kivételével) "kivágható" lenne valamennyi játékosunk.
Valamicskével valószínleg több van a keretben. Pár napja linkeltem pár videót néhány igazi Barca-feelinggel meglőtt gólról a Xavi-érából, ami bizonyítja, hogy tudnánk így játszani, ha felkészültebb, összeszedettebb lenne a csapat. Sokkal több viszont szerintem nincs benne. Vannak játékosok, akiknek a képességei nem ütik meg az elvárásokat, és indokolatlanul fújjuk fel őket. Majd értetlenül állunk a dolgok előtt, amikor a saját magunk által felfújt, de senki által nem félt játékosok nem hozzák azt, amit feleslegesen várunk el tőlük. Csak áltatjuk magunkat.LG írta: ↑2023.11.25. 18:46:41Egy Girona, Sociedad tud nézhető focit játszani, pedig nem hinném, hogy jobb keretük van. Ennél azért több van ezekben a játékosokban, mint ami mostanság kijön belőlük. Néha ebből látszik is valami, mikor pl. hátrányban elkezdünk focizni.Én azt gondolom, hogy a keretből nagyon sok játékos nem ide való. Kapaszkodhatunk abba, hogy minden Xavi hibája, és a keret ennél többre vinné, de szerintem nem lényegesen. Olyan alap kompetenciák hiányoznak egyesekből, ami már nem edző, hanem képesség kérdése.
Nagybarcelona írta: ↑2023.11.25. 19:03:00
Stegen VS Alisson 1
Cancelo VS Arnold 1
Kounde VS Matip 1
Araujo VS Dijk 1
Balde VS Robertson 2
De Jong VS MacAllister 1
Pedri VS Szoboszlai hát... legyen egál
Gündogan VS Jones 1
Raphinha VS Salah 2
Lewa VS Nunez 1
Felix VS Jota 1
Persze, hogy akkor jön ki a csapatból az egyèni teljesítmèny, amikor már semmi taktika nem fedezhető fel, csak megyünk a gólèrt. Az a poèn, hogy mèg az is több, mint az alap 0 taktikánk.LG írta: ↑2023.11.25. 18:46:41Egy Girona, Sociedad tud nézhető focit játszani, pedig nem hinném, hogy jobb keretük van. Ennél azért több van ezekben a játékosokban, mint ami mostanság kijön belőlük. Néha ebből látszik is valami, mikor pl. hátrányban elkezdünk focizni.Én azt gondolom, hogy a keretből nagyon sok játékos nem ide való. Kapaszkodhatunk abba, hogy minden Xavi hibája, és a keret ennél többre vinné, de szerintem nem lényegesen. Olyan alap kompetenciák hiányoznak egyesekből, ami már nem edző, hanem képesség kérdése.
Egy Girona, Sociedad tud nézhető focit játszani, pedig nem hinném, hogy jobb keretük van. Ennél azért több van ezekben a játékosokban, mint ami mostanság kijön belőlük. Néha ebből látszik is valami, mikor pl. hátrányban elkezdünk focizni.Én azt gondolom, hogy a keretből nagyon sok játékos nem ide való. Kapaszkodhatunk abba, hogy minden Xavi hibája, és a keret ennél többre vinné, de szerintem nem lényegesen. Olyan alap kompetenciák hiányoznak egyesekből, ami már nem edző, hanem képesség kérdése.
Az élő közvetítés topikban rámutattál arra, hogy ha a csapat nézhetetlenül játszik, akkor az egyéneket sem menthetjük fel. Gyakran megesik, hogy míg a nézhetetlen játékot kritizáljuk, a játékosokat egyenként felmentjük, kivéve néhány bűnbakot.