Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Nagybarcelona írta: ↑2023.11.30. 09:24:20Áthozom ide.Chino írta: ↑2023.11.29. 23:36:56
Az, hogy egy játékos elmondja, hogy örül hogy ott játszhat, ami az eredeti posztja, mert kénylmesebben érzi magát ott nagyon távol áll attól, hogy ő zsarolja Xavit, ő dönti el hol akar játszani meg amik felhajtva itt keringenek. Érdekes az első 8-10 meccs során fel sem vetődött.
Nem védeni akarom, de ez is csak egy felfújt dolog, kismillió játékos nyilatkozik ilyet.
Mi lesz, ha Araujo jhv-kènt futkározva (190 cm+80 kg)hónapokra lesèrül?
Ha tegnap Cancelo nem hoz klasszis szintet, mi lett volna a meccs vègeredmènye?
Mièrt Pena volt mindenhol a meccs másik legjobbja?
Költői kèrdèseknek szántam, nem várok rá választ, csak elgondolkodtatni szeretnèk.
Ha érdemes rá válaszolni, akkor nem költői kérdés.Nagybarcelona írta: ↑2023.11.30. 09:24:20Áthozom ide.
Mi lesz, ha Araujo jhv-kènt futkározva (190 cm+80 kg)hónapokra lesèrül?
Ha tegnap Cancelo nem hoz klasszis szintet, mi lett volna a meccs vègeredmènye?
Mièrt Pena volt mindenhol a meccs másik legjobbja?
Költői kèrdèseknek szántam, nem várok rá választ, csak elgondolkodtatni szeretnèk.
Áthozom ide.Chino írta: ↑2023.11.29. 23:36:56
Az, hogy egy játékos elmondja, hogy örül hogy ott játszhat, ami az eredeti posztja, mert kénylmesebben érzi magát ott nagyon távol áll attól, hogy ő zsarolja Xavit, ő dönti el hol akar játszani meg amik felhajtva itt keringenek. Érdekes az első 8-10 meccs során fel sem vetődött.
Nem védeni akarom, de ez is csak egy felfújt dolog, kismillió játékos nyilatkozik ilyet.
Első rész: nem akarom, egy szót nem említettem Yamalrol…. Raphinha az alapkezdo a legjobb opció ez nem kérdés !vinszentvega írta: ↑2023.11.29. 15:09:36Azokat a részeket hagytam bent idézetként, csak amire reflektálnék:
Az össze-vissza mellélövi Raphina résznél azért megakadt a szemem. Nem tudom, hogy sokaknak miért szúrja a szemét Az egyetlen játékosunk jelenleg, aki nem rest 20 méterről rálőni. Igen valóban nem egy Messi ebben, de a Rayo ellen kb 2 cm múlt a lövése, h nem gól, tegnap meg a kapuson.
És ne jöjjön most nekem senki azzal hogy elveszi Yamal helyét, mert ez így ebben a formában azért na....
Ne akarjuk ismét szurkolóként Yamallal is elkövetni azt a hibát, amit tettünk, Bojannal, Deulofeuval, Hlaloviccsal, és FATI-val, hogy atyaég mekkora istenkirály, biztos hogy Ő lesz az új Messi. Megint rásokkolja a média a szurkolók akaratát, ( nagyakarását) és tudjuk hogy annak mi lesz a vége. Szóval legyen csak Raphi kezdő, és egyelőre Yamal legyen a váltója. Mert jelenleg a mi kis bicskás Favellásunknak van olyan kondija és akaratereje( mint Ronaldnak), hogy 96 percen keresztül képes az ellenfél tizenhatosa és a sajátja között oda-vissza sprintelni.
A másik rész: A támadó focink már ne haragudj, de tegnap nem a két szélsőnkön ment el, hanem a középpálya ( leginkább Gundo,)számomra érthetetlen pontatlanságán. És ha ez.. a védelem-középpálya- támadók, nincs szépen lineárisan megjátszva, akkor van az, hogy lekontráznak minket a fenébe, mert mindenki fennragad piknikezni.
Azokat a részeket hagytam bent idézetként, csak amire reflektálnék:baas11 írta: ↑2023.11.29. 11:55:05
Kapu előtti hatékonyság ( Felix 7 m rol 2 el fölé rúgja tiszta helyzetben , Raphinha ossze vissza melle lovi, Torres tekerése, Pedri ajándékba kapott labdája stb…)
ez mondjuk tényleg nem Xavin mulik már ! Max annyit tehet h kicsit lenyugtatja a görcsös frusztrált Torres t Raphinhat h nem attól lesznek jobbak ha mindent egyedul lehajtott fejjel ész nélkül stb..
Lewandowski: : / mezőnyben suta , amellett h 1 db értelmes ziccer passzt kapott ! Ami szinten sokat mondó !
En azt láttam egyébként h a támadó focink - a fentiek mellett - potenciálja Felix es Raphinha a ket szélső tamado egyéni es összjáték minőségen mulik 60-70 % ban ( h kapura lövés lesz a vége vagy eladott labda )
3 védős rendszerben elengedhetetlen, hogy legyen gyors játékos szélen, főleg, hogy a jobboson nincs aki úgy visszázár, mint Cancelo. Raphinha is so-so védekezik, de a portugál sokkal inkább visszazár, félig-meddig védőként funkcionál. Ha kiteszünk egy Koundét szanaszét futják, le 1vs1-egyezik az oldalt és gyakorlatilag simán vihetik onnan kapura, akkor pedig teljesen eltolódik a védelem, amiből jönnek a ziccerek. Igen, sokszor bizonytalan volt, de még így is sokkal kevesebbet "vesztettünk", az uru amúgy is rendre beért középre. És azért ekkora káosz, flipperezés nem szokott lenni, mint tegnap volt.baas11 írta: ↑2023.11.29. 11:55:05-
Araujo europa legjobb khv-je megint jobb szélen, Kounde bizonytalansága közepén ( nagyon kockázatos , ha nincs a pályán egy Mbappe Vinicius .. semmit nem nyerünk sőt veszítünk )
Kb 15 perc utan megérezte a Porto h a középpálya es tamadosorunk kozott nem sok összhang es dominancia van, nem volt nehez dolguk a labdaszerzesben általában oda adtuk nekik az előző kettőből következőleg … 4-1(DJ)-1(G)-1(P) - ben
Xavinak meg 45 perc kellett h észre vegye ( ezt miert nem lehet elsőre is tudni, miert kell állandóan önmagát korrigálnia ?!?!!? ) ilyen szét szakadt kp trióval se labdát kihozni se támadást építeni se a kp at uralni nem tudjuk ! Dupla pivottal De JonG - Gundogan ahigy mindig , mar sokkal stabilabbak voltunk …
Kapu előtti hatékonyság ( Felix 7 m rol 2 el fölé rúgja tiszta helyzetben , Raphinha ossze vissza melle lovi, Torres tekerése, Pedri ajándékba kapott labdája stb…)
ez mondjuk tényleg nem Xavin mulik már ! Max annyit tehet h kicsit lenyugtatja a görcsös frusztrált Torres t Raphinhat h nem attól lesznek jobbak ha mindent egyedul lehajtott fejjel ész nélkül stb..
Lewandowski: : / mezőnyben suta , amellett h 1 db értelmes ziccer passzt kapott ! Ami szinten sokat mondó !
A védelmen nagyon nincs mit beszelni szerencsére tele vagyunk kiváló képességű játékosokkal ami sokszor meg Xavi folosleges variálgatasait is elbírja !
Középpálya:
Itt is megvan a top minőség még ha szűkösen is … de nekik is kellene egy állandó rendszer es szerkezet h kialakuljanak az automatizmusok az összhang a helyezkedés egymást közt es a tamadosorral !
En azt láttam egyébként h a támadó focink - a fentiek mellett - potenciálja Felix es Raphinha a ket szélső tamado egyéni es összjáték minőségen mulik 60-70 % ban ( h kapura lövés lesz a vége vagy eladott labda )
Én meg nem is kritizálom, ennek legfőbb oka nyilvánvaló, másrészt pedig azért nem, mert semmiképpen, egyetlen sejtemmel sem szeretnék részt venni az ellene irányuló hangulatkeltésben. Amit (mármint a hangulatkeltést) nem tudok hova tenni.
Ráadásul idén egyik sem fordult elő asszem, ha csak nem kb az első fordulón, nem rémlik. A kollega azt szokta mondani, hogy Baldé állandóan balszélsőt játszik, de én pláne idén ilyet még nem láttam, aztán tényleg lehet, hogy nálam van a hiba. Szerintem idén még csak nem is olyan veszedelmesen támadójellegű az alapposztja, kivéve mikor hátrányban nyomunk a végefelé. Alapesetben hátrébb van rendelve Cancelo miatt, aki eredményesebben kalandozik előre a túloldalon, ilyenkor Baldé jellemzően eléggé hátul marad.brazilfan írta: ↑2023.11.28. 16:29:57Szerintem, de ez csak magánvélemény, Xaviban is van vágy egyfajta gála 11-re, de mivel nem ejtették a fejére, rotálni is szokott, rotálnia kell, máskülönben nem jutnánk egyről a kettőre. Természetesen nem igaz, hogy a többiek gyakorlatilag mindent játszani szoktak, az erre való törekvésnek semmilyen jelét nem látom Xaviban.
Az, hogy pl. Gavi balszélső vagy Balde jobbhátvéd poszton játszott, a körülményekből adódott, nem pedig Xavi gála 11-ére utalt. Szerintem.
Szerinted nem?
Szerintem, de ez csak magánvélemény, Xaviban is van vágy egyfajta gála 11-re, de mivel nem ejtették a fejére, rotálni is szokott, rotálnia kell, máskülönben nem jutnánk egyről a kettőre. Természetesen nem igaz, hogy a többiek gyakorlatilag mindent játszani szoktak, az erre való törekvésnek semmilyen jelét nem látom Xaviban.drobika írta: ↑2023.11.28. 14:48:37Ezeket olvasva felvetődik bennem a kérdés: Xavi gondolkodik gála 11-ben? Vagy a rotációban gondolkodik?
A gála 11-nek van valamilyen felállása? Ha rotálunk, akkor posztra tesszük?
Csak mert nem értem, hogy mi a koncepció. Nálam szinte csak TS poziciója ismert. A többiek játszanak mindent gyakorlatilag. Persze, hogy nem megy.
Már leírtam, hogy szerintem az elmúlt 2 hónapban mi volt a koncepció: a túlélés, és a tűzoltás. Annyira sok hiányzónk volt párhuzamosan a kezdőcsapatra alkalmas játékosokból, hogy lehetetlenség volt akár rotációt, akár gála11et, akár bármiféle játékstílust begyakorolni. Arról szólt minden, hogy a még elérhető legjobb képességű 11 játékost valahogy felgyömöszöljük a pályára, és sok különböző kísérletből minél kevesebb pontvesztés és gond legyen.drobika írta: ↑2023.11.28. 14:48:37Ezeket olvasva felvetődik bennem a kérdés: Xavi gondolkodik gála 11-ben? Vagy a rotációban gondolkodik?
A gála 11-nek van valamilyen felállása? Ha rotálunk, akkor posztra tesszük?
Csak mert nem értem, hogy mi a koncepció. Nálam szinte csak TS poziciója ismert. A többiek játszanak mindent gyakorlatilag. Persze, hogy nem megy.
Tudom, hogy nem objektív tényekre ment ki ez a hasonlítgatás, de sajnos ezt lehetetlen így megítélni.Nagybarcelona írta: ↑2023.11.28. 11:04:08
Hètvègèn írtam kommentet, szerintem te jól látod a játèkosok kèpessègèt.
Kíváncsi lennèk a vèlemènyedre.
Liverpool-Barca
Klopp-Xavi
Ennek az egy-egy összehasonlításnak van értelme?Nagybarcelona írta: ↑2023.11.28. 13:57:42Elfogadom a vèlemènyed, mèg ha máskèpp is látom, különösen az edzők miatt. Azóta nèzegettem Tuchel Bayernjèt is, ami brutális számokat produkál, Gnabry ès De Ligt talán mèg kegyvesztett is lett.Andris írta: ↑2023.11.28. 12:47:48
Ezen felül szeretném megemlíteni, hogy a Liverpoolnak pontosan ugyanúgy 4 döntetlenje és 1 veresége van a bajnokságban, mint nekünk. Szerintem az ellenfeleik többsége (angol középcsapatok) nem jobbak mint a spanyol középcsapatok, ugyanakkor ellenük soha nem parkolja le senki az antifoci buszt.
Valamint nekik is egy vereségük van, csak nem a BLben, hanem egy jóval gyengébb EL csoportban.
Röviden összefoglalva, a Poolhoz és a játékoskeretek minőségéhez-elérhetőségéhez képest viszonyítva nem, NEM teljesítünk alul.
Szerintem nagyon meghatározó az edző szerepe, ebben nem fogunk egyetèrteni, mert amióta a Barcának szurkolok, nem nagyon voltam megelègedve az edzőkkel, talán bizonyos időszakban Van Gaal, Rijkaard, Guardiola, Tito, Enrique-vel.
Stegen szerintem jobb kèpessègű, Alisson tele hibával, de talán vetődèsekben jobb, Stegen nèha kiakaszt a "pózőrködèsèvel"
Cancelo-Arnold, szerintem Cancelo, vèdekezèsben sokkal jobb, a számai is ezt mutatják, de nagyon szètszórt, Arnold vèdekezèsben gyenge, a válogatottban már inkább kp-s, Cancelo sokoldalúbb
Araujo-Dijk kb a 2 legjobb vèdő manapság, Dijk a tavalyi gyenge ève után ismèt jó formában, kiemelkedő, hogy alig cselezik ki őket, szerintem Araujo jobb, erősebb, gyorsabb
Kounde-Matip szerintem egyértelműen Kounde, de Christensen ès Inigo is jobb szerintem, mint a Liverpool kh-i.
Robertson jobb Baldènál, ami 19 èvesen nem szègyen
De Jong egyértelműen jobb MacAllisternèl, mind2-t kedvelem (holland, argentín játèkosok kedvenceim úgy általánosságban)
Gündogan-Jones, egyértelmű Gündogan, hamarabb jöhetett volna, Xavi utódjának vártam, elmarad az általam vártaktól, de minden egy indokra vezethető vissza
Pedri-Szoboszlai legyen X egyèbkènt tènyleg kíváncsi lennèk melyikük jobb...
Salah egyértelműen jobb, mint Raphinha. Salah kiemelkedő a Liverpoolban, sem a Rómában, sem a Chelseaben a közelèbe sem èrt a mostani formájához. A Liverpool klasszisa (Dijk ès Alisson mellett), na egy ilyen kiemelkedő játèkosra lenne szüksègünk, de nagyon kevès manapság. Azèrt nem akkora a szintkülönbség, mint ami most látszik, megnèznèm Salah mire lenne kèpes a mi állófocinkban.
Felix-Jota, Felix szerintem jobb játèkos, de fölösleges is összehasonlítani, mert ugyanaz, mint nálunk kh poszton, ott van Diaz ès Gakpo, akik sokkal jobbak Ferrannál ès a 16 èves Yamalnál. Roqueval remèljük jobb lesz a helyzet
Felixben ès Yamalban viszont szerintem nagyobb a potenciál, mint Gakpoban, Diazban ès Jotaban, kíváncsi lennèk fordított csapatban mit tudnának. Dembele is ilyen volt nálam.
Lewa egyértelműen jobb Nuneznèl, mèg ha meg is nèztem volna Suarez utódjakènt. Mindent kihagy, kell neki 4 helyzet egy gólhoz.
Alonso jobb, mint Tsimikas
Christensen jobb, mint Konate
Inigo mint Gomez
Gavi mint Gravenberch
Diaz, Gakpo jobb, mint Ferran ès Yamal
Quansah, Elliot, Endo, Mconnel, Doak meg azt sem tudom kik, gondolom egy Roberto, Romeu, Fermin, Guiu, vagy akármelyik B-s is megüti a szintjüket.
Van 16-17 fős keretük + Thiago, aki állandóan sèrült.
Keretünk szerintem jobb
Vèdelem miènk (Kounde-Araujo-Christensen/Inigo-Cancelo)
Kp-a szerintem miènk összessègèben
Támadó sor övèk, ha Roque januárban jön, ès azt hozza, amit várnak tőle, ès Yamal is fejlődik, akkor azèrt nem sokkal
Jelenleg össze sem hasonlítanám a 2 csapat játèkát, szerintem sok kapott, kevès lőtt góllal esnènk ki egy párharcban, ne kerüljünk össze az EL-ben semmilyen szempontból.
Elfogadom a vèlemènyed, mèg ha máskèpp is látom, különösen az edzők miatt. Azóta nèzegettem Tuchel Bayernjèt is, ami brutális számokat produkál, Gnabry ès De Ligt talán mèg kegyvesztett is lett.Andris írta: ↑2023.11.28. 12:47:48
Ezen felül szeretném megemlíteni, hogy a Liverpoolnak pontosan ugyanúgy 4 döntetlenje és 1 veresége van a bajnokságban, mint nekünk. Szerintem az ellenfeleik többsége (angol középcsapatok) nem jobbak mint a spanyol középcsapatok, ugyanakkor ellenük soha nem parkolja le senki az antifoci buszt.
Valamint nekik is egy vereségük van, csak nem a BLben, hanem egy jóval gyengébb EL csoportban.
Röviden összefoglalva, a Poolhoz és a játékoskeretek minőségéhez-elérhetőségéhez képest viszonyítva nem, NEM teljesítünk alul.
Persze, nekem az a véleményem, hogy alulteljesítünk a keretünkhöz képest. Nem is kicsit. Csapatszinten is, de a játékosok egyénenként is sok esetben. Csalódott az előző másfél év miatt nem vagyok, az első háromnegyed szezonja kb csodával volt egyenlő, tavaly meg hozott egy duplát, még ha kicsit pragmatikusan is.Nagybarcelona írta: ↑2023.11.28. 11:04:08
Hètvègèn írtam kommentet, szerintem te jól látod a játèkosok kèpessègèt.
Kíváncsi lennèk a vèlemènyedre.
Liverpool-Barca
Klopp-Xavi
Stegen-Alisson 9,5-9 (nagy meccseken utóbbi, de most ez mindegy)
Cancelo-Arnold tök ugyanaz a szint, teljesen ugyanaz a kevert poszt, 9,5-9,5
Araujo-Dijk 10-9
Kounde-Matip 8-8, de ha ide Christ rakod, vagy akár Inigot a hetekből, akkor 9-8, nálam Konaté jobb a túloldalon, akkor 9-9
De Jong-MacAllister 9-8
Gündogan-Curtis 10-7 (nem korrekt, Gravenberch, és akkor az 8,5 legalább)
Pedri-Szoboszlai 9-10
Raphinha-Salah 9-11
Lewa-Nunez 9-8
Felix-Jota 8-8, Diazzal 8-9
Barca pad-Liverpool pad 5-5,5 (támadófronton ők a jobbak, egyre hátrafelé meg mi, mindkét pad szegényes sok ponton)
Balbekk kimaradt, idén Baldé ott mondjuk nálam 7-8-ra maradna alul Tsimikassal szemben, 7-9 Roberstonnal, csak ő rég sérült.
Csak szerintem teljesítünk alul mélyen a keretünk szintjèhez kèpest?
Èrtem, hogy megpróbálsz optimistán állni a dolgokhoz, de èn nagyon csalódott vagyok, nem csak 1-1 meccs játèkszínvonala alapján, hanem a Xavi utóbbi 1-1,5 èvèt vève alapul.
Bár nem nekem lett címezve, de sztem tök érdekes, hogy ezt így hoztad ide. Be is jelölgettem rajta dolgokat.Nagybarcelona írta: ↑2023.11.28. 11:04:08
Stegen-Alisson
Cancelo-Arnold
XAraujo-Dijk
!!XKounde-Matip
!!XDe Jong-MacAllister
Gündogan-Curtis
!!XPedri-Szoboszlai
!!XRaphinha-Salah
!!XLewa-Nunez
Felix-Jota
XBarca pad-Liverpool pad
Csak szerintem teljesítünk alul mélyen a keretünk szintjèhez kèpest?