FCBsteve írta: ↑2024.05.18. 02:06:09
Ennek a klubnak nyugalomra és folytonosságra lenne szüksége edző fronton...
Nem feltétlenül Simeone hosszúságúra, de azért 2,5 szezonnál jóval többre!
El kéne fogadni, hogy pénz, összeszokottság, folytonosság (1 szezonokig maradó játékosok) nélkül
NEM ELVÁRHATÓ bárminemű kupa győzelem - ebből kéne kiindulni, közösen (elnök, sportigazgató, edző, stb) építkezni és minden sikert értékelni.
Azon az alapon pedig, hogy egy új edző friss lendületet ad - lehet félévente edzőt cserélni???
Szerintem senki nem azt nehezményezi, amit kiemeltél, vagy legalábbis kevesen. A 0 játék, a botrányos keretfelhasználás, a tehetségeink szisztematikus, felfoghatatlan, előre látható kinyírása, a meritokrácia teljes hiánya, és ezek kombinációjából adódóan az jövőkép teljes hiánya, sőt, inkább elég durva rombolás hosszabb távon ez a két végén égetjük a gyertyát féle felfogás, amit Xavi csinál, ez az építkezés ellenkezője.
Az új edző meg akkor ad friss lendületet, ha már nincs lendület. Ez Xavinál is bő másfél, de inkább két év után következett be, és még adtak neki utána is lehetőséget bizonyításra, amiben sikerült idegbetegként kiállíttatnia magát az amúgy is bajban lévő csapat mellől (más meccsek mellett), össze-vissza eltaktikázni az összes nagy meccset, lemondani, aztán meggondolni magát, miután kiszálltunk minden versenyből, közben nyíltan azt hazudni (na jó, ez még nem biztos, hogy hazugság volt, de úgy néz ki egyre jobban...), hogy lemond a hátralévő fizetéséről. Közben kéthetente lenyilatkozza, hogy mekkora anyagi csődben vagyunk, amivel lehet, hogy milliókban kifejezhető károkat okoz a piacon, Alemanyk menekülnek előle teljes joggal, olyan rosszul szerepeltünk az európai kupasorozatokban, hogy soktímilliótól estünk el a klubvb miatt (pedig az aztán nem volt egy elérhetetlen feladat, kicsit jobb el szerepléssel vagy egy BL továbbjutással tavaly meg lett volna, nem kellett volna BL-t nyerni...) Ezzel a kerettel ez alapelvárás lett volna azért. És iszonyat mennyiségű, igencsak minőségi játékost kapott elég komoly pénzért azok helyett, akiket méla undorral dobált ki a kukába, sok esetben esélyt sem adva nekik. Egy Ancelotti szépen beépítette volna őket. Ő nem. Nézd meg, miért maradt itt sok játékos csak egy évig. Auba nem érti a pozíciós játékot, Depay sem, Kessié nem az új Busquets, így ki se próbálom, hadd ne folytassam. A perememberek tényleg peremen maradnak, lenullázva az értéküket, hogy eladhatatlanok legyenek. A vezetőség meg folyamatosan szolgálta ki, hihetetlen támogatást kapott minden szinten.
Érdekes, hogy szerintem azokkal a játékosokkal bánt a legmostohábban, akik a leginkább tették ki a szívüket a pályára, és/vagy legtöbbször mentették meg a sejhaját 1-1 villanással, még bizalom nélkül is, vagy ideiglenes bizalommal, aztán elhajtva. Auba, LDJ, Raphinha (Traoré, Mingueza) jutnak hirtelen eszembe.
Nagy kedvencei Lewy és Dembélé, akik fontos helyzetben kb sosem tettek hozzá semmit, egyik őt arcon köpve távozott, a másik meg lassan anyagi csődbe visz minket, megállás nélkül pofázik a pályán a többieknek és lecserélésekor, és képtelen már kb gólt lőni.
Vagy hogy megállás nélkül pozíciós játékról beszél, amit 2,5 év alatt nem tudott átadni. Sem a játékosoknak, sem nekünk a képernyőn keresztül Elhiszem, hogy valakinek idegesítő, hogy ebből a kifejezésből egy közröhej tárgya, egy szállóige lett (én szerettem volna, ha Arteta nyomába lépünk, mert szerintem nem a múlté a stílus), de közben azért ha a meccseken ebből egy átlag néző semmit nem lát, az jelent valamit. Mert egy átlag Arsenal, Lever, de akár Bologna, City drukker is kapásból látja, mi miért történik a pályán, és a pozíciós játéknak van értelme. Nálunk mindenki a fejét vakarja, mi lehet az, amiről beszél, esetleg 1-2 stratégiailag nagyon tanult NB1-2-es edzőn kívül, aki lát valamiféle apró szikrákat belőle. Állítom, hogy ilyen Pedri-Gaviknak a pozíciós játékhoz való érzéke jobb volt, mikor ideérkezett, mint most, szerintem totális fejetlenség van, mert senki nem érti az egészet, és óriási szerencse, hogy európai szinten top játékosaink vannak, akik tudnak meccsenként villanni mindentől függetlenül. Előre mondjuk Gündogan és Raphinha ilyenek, csereként Felix, lassan ha épp nincs hullára hajtva, Yamal. Hátra meg 1-2 klasszis védő meg a világ egyik legjobb kapusa.
Ha a következő edző fél év után elveszti az öltözőt/fonalat/ép eszét (Xavi ebből alsó hangon kettőt elhagyott idén, az öltöző passz, a játékosként elért dolgai miatt szerintem megvan a tisztelet, de csak amiatt...), akkor igen, kell friss lendület. De lehetőleg nem erről lesz szó, hanem leül majd Flick vagy Conceicao és végre tényleg elkezdünk előremutatóan csapatot építeni, mert már nem is emlékszünk, milyen az.
Meg lehet köszönni neki az első másfél évét, az a gond, hogy azért is megfizettünk elég rendesen a kicsik teljesen megmagyarázhatatlan túltolása miatt, ahol végig lazán eladta a jövőt az aktuális meccs eredményeiért. De attól még az a két év eredménysora tök jó, kivéve Európát, ahonnan a pénz jön. És egy olyan edző, aki Európában egy ki-ki meccsen ennyire 0, sajna nem nagyon maradhat, mert tényleg iszonyatos pénzektől esünk így el. Sajnálom, hogy ennyire súlyozott a dolog, és 2-3-4 ki-ki meccsen dőlnek el a nagy pénzek, de attól még ez van, olyan kell, aki ilyen meccseket képes megnyerni.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy