LM10 írta:...
Na, egy "kis" saját vélemény:
Középső védőt szerintem házon belül kéne megoldani. Fontas, Muniesa, Bartra... Mindegyikük képes lenne szerintem ellátni Milito idei szerepét, és még többet is a jövőben, amikor Puyi szögre akasztja a stoplist. Mindegyikükbe van potenciál, és mindegyikük ezt a rendszert szívja a vérébe évek óta. Szóval én velük kezdeném a szezont, és ha esetleg katasztrófa lenne a teljesítményük, Januárig ki lehet bírni 3 védővel is, és akkor hozni - katasztrófa meg nem lenne egyikük sem szerintem, ezt már bizonyították az eddigi pár meccsen.
Én balbekknek nem Balet hoznám el, véleményem szerint egy túlsztárolt sprinter a gyerek. Nálunk nem lenne ennyi területe hogy 10 méterre megtolja maga elé és úgy fussa le a védőt. Nálunk kis területen kell tudni cselezni, mert máris ott az ellenfél általában. Én ezért favorizálnám inkább Fabio Coentraot. Sokkal technikásabb, véleményem szerint tehetségesebb is, csak nem az Angol bajnokságban futkározik fel-alá, ezért nem kap akkora figyelmet. Persze ez csak álom, de mindegy. De ha Maxwell és Adriano nem fejlődnek valamicskét szezon végéig, tényleg kéne venni egy balhátvédet, mert habár Eric idén egyszerűen zseniális, nem biztos hogy ennyi idősen képes lesz jövőre is ilyen magas szinten játszani - remélem hogy igen -, és akkor viszont nagy bajban lennénk a bal oldalon - amúgy nem tudom Maxivel mi van mostanában, de tavaly sokkal magabiztosabb és meggyőzőbb volt szerintem, Adriano meg egyenlőre nem kapta el a fonalat(persze nem is játszott sokat).
Középpályára én csak Cescet hoznám, de ha nem jön, akkor kapja meg inkább Thiago a lehetőséget. Jövőre teljes értékű tag lesz, és sérülés esetén úgyis Keita játszik sajna, ezt már láttuk. Úgyhogy inkább azt a kevéske lehetőséget Thiago kapja meg, amit a 4. számú irányító megkap, ne egy Villarreal játékos. Ha meg jön Cesc, akkor remélem Keita tényleg megy Münchenbe, és nem 5-en lesznek 2 posztra, mert az enyhén sok lenne. És az a helyzet, hogy a mali és Thiago közül egyértelműen Thiagot választanám - szerintem nagyon sokan, pl a vezetőség is -, úgyhogy Keitának nem lenne már hely.
Nagyon örülnék ha végre elmenne Keita, mert habár lelkes, és szívvel lélekkel játszik, nem értem mit keres nálunk, nem egy Barca szint lássuk be, még ha nem is reklamál a kevés játszott perc miatt.
És végül a csatársor. Én ide mindenképp Neymart hoznám. Már többször leírtam, hiányzik nekem egy igazi Brazil támadó, ő pont ilyen. Brazil, úgyhogy kényszerítőzni tud - azt minden Brazil tud
-, a védőket játszi könnyedséggel forgatja meg, és elég gólerős. Persze a Spanyol bajnokság más, itt nehezebb dolga lenne, de szerintem megbirkózna a feladattal. Kerrisont pedig bele vonnám az üzletbe. Kétlem hogy egy olyan csatár, aki sem a Benfica, sem a Fiorentína, sem a Santos csapatában nem tudott kezdő lenni itt jó lenne. Semmivel nem lenne jobb mint Bojan, és ő legalább él hal a klubért - plusz benne van potenciál, és ha végre fejben felnő akár még be is robbanhat... Lukakut meg amennyit láttam játszani nem hoznám el. Szerintem túl "bonyolult" lenne neki a mi rendszerünk. És ugye nálunk Messi a középső ember általában - kivéve ha Xavi mögött van
-, és ha Lukakut kitennénk szélre akkor semmire nem menne a testi erejével meg a magasságával... Szóval én Neymart preferálom, ő képes szélsőt is meg csatárt is játszani. Tegyük fel, hogy meccs közben középről szélre kéne kihúzódnia, ő nem tűnne el teljesen - nem úgy mint Lukaku -, mert ott is ugyanolyan teljesítményre képes... Remélem tényleg érkezik, habár kicsit rizikós, de szerintem érdemes az ő esetében kockáztatni - ha bajok is voltak vele, Pep megnevelné, még Ibra is tudott nálunk viselkedni, csak miután elment lett megint ilyen...
Hát ennyi lenne, remélem azért valaki elolvassa, elég hosszú lett...