Csapatmunka a javából!
Sound On! 🔊🔊 pic.twitter.com/5eF2QUDuOt
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 26, 2024
Elvárás a BL cím? Hahaha, melyik párhuzamos dimenzióban?
Nem akarom bántani Xavit. Olyankor jött ide, amikor égett a ház. Biztos vagyok benne, hogy tudása legjavát adja. Ismétlem: A tudása legjavát adja. Csakhogy ez kevés. Vagy......Yokozuna írta: ↑2024.01.06. 10:36:34Két éve dolgozik itt. Kiesett a BL csoportkörben, de megnyerte a bajnokságot. Az idei elvárás szerintem egy Barcelonánál a bajnoki cím megvédése és BL győzelem.
Ez még teljesülhet, úgyhogy ne bántsuk. Egyelőre azt látom, hogy a csapatjáték terén nincs semmi előrelépés. Egyre nézhetetlenebbek a csapat produkciói hétről hétre. Nem tud csapatjátékot építeni és nem tudja kihozni az egyénekből sem az esetleg bennük rejlő képességeket.
Most az ide került két portugál teljesítménye javít valamit a csapat eredményességén. De a saját reménységek játéka kiábrándító, és ez nagyban Xavi felelőssége. Lamin zsenialitása mára egy szürke, visszafogott szélsőjátékra degradálódott, Balde úgy játszik, mintha nem tudná, hogy még rajta kívül kilenc saját mezőnyjátékos is ott van a pályán, Fermin egyre ritkábban kap lehetőséget, és teljesen elbizonytalanodott.
Visszaesett az alap emberek, De Jong, Araujo és Raphinja teljesítménye is. Ha ezeket a gondokat meg tudja oldani, akkor jönni fognak az eredények, és nem kell az edzőkereséssel foglalkozni.
Ez érdekes felvetés, és biztosan van alapja. De az egyelőre megjósolhatatlan, hogy a Gironában mennyi van még, kitart-e a lendület a bajnokság végéig, és ha igen, akkor szeptemberben is ugyanitt tudják-e folytatni.Xavier Hernandez írta: ↑2024.01.05. 22:43:00Az viszont sajnos igaz, hogy a Girona ma összehasonlíthatatlanul elegánsabb és szórakoztatóbb focit játszik… Ha jó katalán focit akar látni az ember, akkor sajnos ma ne a Barca, inkább a Girona meccseit nézze .
szinte lehetetlennek latom a bajnoki cimet oszinten. Nem is csak a 7 pont hatrany de hogy semmi jele nincs annak hogy konzisztensen az ellenfelek fole tudjunk emelkedni. A legkisebb csapatok ellen is orias kuzdelem aran erunk el dontetlent vagy 1 golos gyozelmet. Lehozni 7 pontot a real-al szemben ilyen jatekkal nem lehet.Yokozuna írta: ↑2024.01.06. 10:36:34Két éve dolgozik itt. Kiesett a BL csoportkörben, de megnyerte a bajnokságot. Az idei elvárás szerintem egy Barcelonánál a bajnoki cím megvédése és BL győzelem.
Ez még teljesülhet, úgyhogy ne bántsuk. Egyelőre azt látom, hogy a csapatjáték terén nincs semmi előrelépés. Egyre nézhetetlenebbek a csapat produkciói hétről hétre. Nem tud csapatjátékot építeni és nem tudja kihozni az egyénekből sem az esetleg bennük rejlő képességeket.
Most az ide került két portugál teljesítménye javít valamit a csapat eredményességén. De a saját reménységek játéka kiábrándító, és ez nagyban Xavi felelőssége. Lamin zsenialitása mára egy szürke, visszafogott szélsőjátékra degradálódott, Balde úgy játszik, mintha nem tudná, hogy még rajta kívül kilenc saját mezőnyjátékos is ott van a pályán, Fermin egyre ritkábban kap lehetőséget, és teljesen elbizonytalanodott.
Visszaesett az alap emberek, De Jong, Araujo és Raphinja teljesítménye is. Ha ezeket a gondokat meg tudja oldani, akkor jönni fognak az eredények, és nem kell az edzőkereséssel foglalkozni.
Azért ne felejtsük el, hogy a tavalyi csapatból kulcsemberek (Busquets, Alba, Piqué) mentek el, a kontinuitást Xavi érkezése óta alig pár játékos képviseli. És hát azok is hol vannak a Messi érában látottakhoz képest! El voltunk kényeztetve, olyan focit sose látunk többé.herlius írta: ↑2023.12.21. 09:46:20[...] A Girona-nál mennyi ideje játszik együtt ez a játékosgárda? Mégis olyan könnyed eleganciával alakítják ki a helyzeteiket, mintha álmukban is együtt fociznának. Mindenki pontosan érti mikor mi a dolga és ezt láthatóan teljes felszabadultsággal teszik. És mindezt többek között tőlünk kikukázott játékosokkal, ami szvsz ultragáz a szakmai stábunkra nézve. Mi pedig sorozatosan, immár 2 éve ugyanazokat a hibákat követjük el és nem érzem azt, hogy bármiben is előreléptünk volna ezidő alatt.
Teljesen egyetértek, számos hibája Xavinak, ami főleg utólag látható, de Guiu-val kapcsolatban pont őt kritizálni szerintem nem lehet.bence0330 írta: ↑2024.01.05. 09:28:49Lehet, de azt ki kéne deríteni először. Nrhéz annál többet tenni a több esélyre, mint pillanatok alatt gólt vágni mindig amikor beáll, elég nyilvánvaló, miért van hype körülötte.. no persze ez nem a semmiből jött, ott volt az ifi EB.Deluigi írta: ↑2024.01.05. 09:18:47aztan az is lehet, hogy hype az egesz Guiu, talalt ket golt es valojaban hiba volna jatszatni
Xavi van ott edzesen, o latja, ki mire kepes
Guiu benne lehet a jovo csapataban, talan mar most epitik a fiatal csapatot, Lewy levaltasara keszulnek, ebben partner lehet a ket ifi csatar
a forumlakok konnyen hoznak "jo" donteseket, semmiert nem felelnek, bezzeg az inkompetens Xavi, teljesen vakon van...
Xavi azt is látja, Lewy mire képes, és szerintem már senki nem tudja megvédeni a stabil kezdőségét, még Andris sem. Sosem fogok egyetérteni azzal, hogy az edzőt nem lehet kritizálni, mert mindig jó döntéseket hoz, ez óriási kamu. Az oké, hogy az edző jobban ért hozzá, mint a világ 99%-a és átlagosan több jó döntése lesz, de ő is fog hozni bőven rosszakat. Nem csak ő, bárki más a világon. És ezért lehet kritizálni, erre is való egy fórum.
Minden edzőnek vannak vakfoltjai játékosok szempontjából is. Sokszor több is. Elég Artetára gondolni, aki csakazért sem rakta be Martinellit az első éveiben, csak ha már kb senki más nem maradt előtte egészségesen. Pedig az egész köznép könyörgött. Nem volt igaza, rosszul látta, megesik. Minden edzőnél lesznek ilyenek. Egy igazi sokat látott top edzőnél, mint Pep vagy Carlo, nyilván jóval kevesebb. Egy totál zöldfülű Xavinál meg nyilván több. Ez nem valami istenkáromlás. Vagy szerinted pl. Koeman minden döntése jó volt? Vagy Xavié? Setiené? Ha mindig minden edző jól döntene, sosem cserélnék le őket. Egy edző ugyanúgy ember, mint te vagy én, ugyanúgy lehetnek vakfoltjai, hibái, rossz döntései, félelmei, stb. Sőt, vannak még olyan esetek is, mikor a szurkoló jobb helyzetben van objektíven megítélni valamit, mert bizonyos dolgokban jobb a teljesen külső szem.
És persze, nem temetem Guiut, csak azt mondom, hogy ennek nyárig számára is látszódnia kell, mert nem halad jó úton a dolog.
Lehet, de azt ki kéne deríteni először. Nrhéz annál többet tenni a több esélyre, mint pillanatok alatt gólt vágni mindig amikor beáll, elég nyilvánvaló, miért van hype körülötte.. no persze ez nem a semmiből jött, ott volt az ifi EB.Deluigi írta: ↑2024.01.05. 09:18:47aztan az is lehet, hogy hype az egesz Guiu, talalt ket golt es valojaban hiba volna jatszatni
Xavi van ott edzesen, o latja, ki mire kepes
Guiu benne lehet a jovo csapataban, talan mar most epitik a fiatal csapatot, Lewy levaltasara keszulnek, ebben partner lehet a ket ifi csatar
a forumlakok konnyen hoznak "jo" donteseket, semmiert nem felelnek, bezzeg az inkompetens Xavi, teljesen vakon van...
És a magyarok,ne legyél már ennyire idegenszívű: Pintér: tud űvölteni,ismeri a tolódást,Ő fedezte fel a kis hogyishívjákotbrazilfan írta: ↑2023.12.30. 13:15:28
https://barcajet.com/fc-barcelona-ident ... s-manager/
A többi meg nyilvánvalóan poén.
Én például van Gaalra szavaznék, Xavival ellentétben már van nemzetközi tapasztalata, pedig még csak 72 éves.
Vagy Ancelottira, ő rendes erőnléti edzéseket tart, ezért is nincsenek a Realban izomsérülések.
Esetleg Lothar Matthäusra, remek meglátásai vannak, kár, hogy nem beszél katalánul, így soha nem fog érvényesülni Barcelonában.
https://barcajet.com/fc-barcelona-ident ... s-manager/
Kérlek, az ilyeneket mindig csak alaposan megjelölt forrással rakj be a fórumra!
3-4.
Passz, legyen mondjuk itt.Peter írta: ↑2023.12.27. 23:50:27Ha már "lúzerség" és némi összehasonlítás, ha így szóba hoztad.
Nem kell, hogy megértsem és nem is akarom megérteni, de egy zuhanó fázisú "lúzerség" és egy felfelé ívelő "lúzerség" összehasonlítása számomra teljesen értelmezhetetlen. Nincs mit és mivel összehasonlítani ellentétes mozgások esetén.
Barca szurkolóként simán bevállalnám és aláírnám most a jövőre nézve mától azt a kb 6 év "lúzerségű" utat, amit a City beutazott, ha a játékunk minősége is ugyanezt a "lúzer" utat járná be.
Lehet, hogy nincs ebben az érettségi állapotban. Én inkább úgy gondolom, hogy ez csak a tini különítményre, és ezen felül néhány játékosra igaz. Nem mintha ez nem lenne egy meghatározó része a csontsovány keretünknek. Én elvárnám, legalább a felnőttektől (huszonévesektől), hogy legyen ennyi bennük, és szerintem sokakban van is amúgy. De valószínűleg messze nem elegekben. Pláne nem elég olyankor, amikor javarészük a lelátón ül.
Más malomban örlünk.
Én teljesen valószínűtlennek tartom, hogy idejön egy 18 éves srác, és szerkezetet váltunk majd. Mármint: tuti hogy maradunk a 3 támadós játéknál, amiből 2 szélső van. Még ha lenne Gavi, akkor azt mondanám, hogy elképzelhető a 4-4-2ként felrajzoható dolog, de így végképp nem. 0% esélyét látom, legalábbis a jelenlegi alapokról kiindulva. Ezt újabb kulcsjátékos sérülések vagy Lewa megtáltosodása még megvariálhatná, de nem hiszem egyiket se.bunga írta: ↑2023.12.21. 11:21:15Ha Roquet nem a szélen akarja játszatni, akkor vagy Lewa helyett, vagy két belső csatár egyikeként jön szóba. A másik belsőcsatár vagy Lewa lenne, vagy Guiu. Mindegyik esetben más szerkezet kell a középpályán is, a védelemben is. A középpályán kell egy "egyszakos" irányító, aki lehet Pedri megváltoztatott szerepkörrel, de ha ő sérült, akkor pl. Darvich. A védelemben vagy három belső védő kellene, vagy két szűrő a középpályán. Nem tudom, hogy a fiatal vkp-k közül ki hol tart, de nem igaz., hogy a Casado - Bernal - Pau Prim trió egyikét se lehetne beépíteni.Andris írta: ↑2023.12.21. 10:35:07
bunga: Fogalmam sincs, miért írod amiket írsz. Mi a gondod Gündogannal? Szerintem tartósan az egyik legjobb játékosunk, tegnap is remek volt összességében. Romeu kezét meg ennél jobban sztem már nem lehet elengedni, egyszerűen megint annyi hiányzó volt tegnap, hogy már más nem is maradt a padon. Egyébként sose játszik, ha van más reális opció. Azt továbbra se tudom hova tenni, hogy még a jelenleginél is több tini játékpercet várnátok (összességében), "biztos van valaki az utánpótlásban, aki jobb" felkiáltással. Ez egyszerűen nem így működik. Yamalra a pihentetés? Hosszú hetek óta pihentetve van, max néha áll be cserének kicsit.
És végül, legfőképp? Miért kéne Roque érkezésekor újra felépíteni a csapatot? Ennek jelenleg annyi értelmét látom, mint ha azt írtad volna, hogy Januárban hideg van és laposan süt a nap, úgyhogy el kell kezdenünk kontrákra alapuló játékot játszani. De ha kifejted egy bő bekezdésben, hogy mire gondolt a költő, akkor simán meggondolhatom magam. Csak tényleg legkevésbé sem értem.
Ha Roquet nem a szélen akarja játszatni, akkor vagy Lewa helyett, vagy két belső csatár egyikeként jön szóba. A másik belsőcsatár vagy Lewa lenne, vagy Guiu. Mindegyik esetben más szerkezet kell a középpályán is, a védelemben is. A középpályán kell egy "egyszakos" irányító, aki lehet Pedri megváltoztatott szerepkörrel, de ha ő sérült, akkor pl. Darvich. A védelemben vagy három belső védő kellene, vagy két szűrő a középpályán. Nem tudom, hogy a fiatal vkp-k közül ki hol tart, de nem igaz., hogy a Casado - Bernal - Pau Prim trió egyikét se lehetne beépíteni.Andris írta: ↑2023.12.21. 10:35:07
bunga: Fogalmam sincs, miért írod amiket írsz. Mi a gondod Gündogannal? Szerintem tartósan az egyik legjobb játékosunk, tegnap is remek volt összességében. Romeu kezét meg ennél jobban sztem már nem lehet elengedni, egyszerűen megint annyi hiányzó volt tegnap, hogy már más nem is maradt a padon. Egyébként sose játszik, ha van más reális opció. Azt továbbra se tudom hova tenni, hogy még a jelenleginél is több tini játékpercet várnátok (összességében), "biztos van valaki az utánpótlásban, aki jobb" felkiáltással. Ez egyszerűen nem így működik. Yamalra a pihentetés? Hosszú hetek óta pihentetve van, max néha áll be cserének kicsit.
És végül, legfőképp? Miért kéne Roque érkezésekor újra felépíteni a csapatot? Ennek jelenleg annyi értelmét látom, mint ha azt írtad volna, hogy Januárban hideg van és laposan süt a nap, úgyhogy el kell kezdenünk kontrákra alapuló játékot játszani. De ha kifejted egy bő bekezdésben, hogy mire gondolt a költő, akkor simán meggondolhatom magam. Csak tényleg legkevésbé sem értem.
Ezekkel, majdnem minddel, nagyjából egyetértek. De csak nagyjából. Illetve maguk a megállapítások csak önmagukban nézve olyanok, amik megállják a helyüket. De ha kontextusba helyezzük őket, akkor már nem igazán.Peter írta: ↑2023.12.21. 10:49:02Xavi 2 évét talán elválasztanám, persze nem lehet, de elméletben mégis megteszem. A tavalyi szezon végéig majd az azt követő időszak.
Nyáron úgy alakult a keret, hogy joggal nézhettünk az ősz elé óvatosan optimistán.
A teljes őszi szezont első blikkre én a csalódás kategóriába sorolnám. Valami nem kerek, szinte semmi nem működik gördülékenyen, legalábbis én (is) így látom.
Olyannak tűnik nekem az egész Xavi féle építmény, amiből nem spórolták ki az anyagot, de mégsem úgy néz ki, ahogyan annak ki kellene nézni, ahogyan elvárható lenne.
Hiányzik a csapat lába alatt a szilárd alap.
Talán a nyáron még alábecsült néhány, az alapokkal kapcsolatos teendőket, de akár azt is mondhatnám, hogy túlbecsülhetett bizonyos alap dolgokat a játékosaival kapcsolatban. Erre aztán rakódtak folyamatosan megoldandó teendők, sokasodtak a problémák, nem tudta ezt igazán megfogni, nem tudta kezében tartani a dolgokat, önjáróvá váltak a játékosok, így a csapat is.
Van gazda, de mégis rendezetlen a föld.