Ronald Koeman

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.
Avatar
NovaProspekt
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1099
Csatlakozott: 2019.11.26. 14:17:19

2021.03.07. 14:16:35

Peter írta:
2021.03.07. 13:26:07
Ősz óta tartom, hogy Koeman kivételes lehetőségek előtt állt. Jobb később, mint soha, ez is igaz, de bele kellett volna nyúlnia a lecsóba a szezon legelejétől. Egyszerűen törvényszerű volt, hogy nincs másik út, csak a fiatalok.
Még az is lehet, hogy egy új edzőnek időre van szüksége ahhoz, hogy rajta hagyja a keze nyomát a csapaton. :D
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 789
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.03.07. 13:26:07

Ősz óta tartom, hogy Koeman kivételes lehetőségek előtt állt. Jobb később, mint soha, ez is igaz, de bele kellett volna nyúlnia a lecsóba a szezon legelejétől. Egyszerűen törvényszerű volt, hogy nincs másik út, csak a fiatalok.
Mindegy, ezen már túl vagyunk, de hatalmas különbség az edzői személyiségben, aki a saját habitusa és mentalitása miatt tökösen fiatalít, illetve aki óvatosan, tizen x fordulók után kényszerből elkezdi. (ezt nagyon sokan nem értik, érzik, de aki igen, az tudja mire kell gondolni)
Más amikor tudatos az edző és más amikor sodródik. (játékrendszer, koncepció, egyéni és csapatrészek fejlődése, összjáték, stratégiák). Döntően a holnap, a jövő szempontjából.
Nagyon sok meló és egyéni foglalkozásokra van szükség, nagyon komoly tartalommal rendelkező edzői lökettel klassz csapat alapjait lehetne lerakni.
Haaland vagy Mbappé sem csak úgy maguktól fejlődnek, helyezkednek, passzolnak stb
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3473
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2021.03.07. 13:17:30

Sokat szidtam Koemant, nagyon sokat, DE ez a fiatalítás, meg saját nevelésre támaszkodás akkora hatalmas piros pont, hogy ha semmit nem nyerünk, akkor is maradjon, mert félek ha idejön valami Valverde féle pali, akkor a fiatalok megint mennek a süllyesztőbe.. Elkapták a fonalat, a játék is megvan, hosszú idő után most megint bízok a csapatban.
Ha sikerülne eladni a Griez, Cou,, Umtiti, Lenglet, Pjanic pakkot és helyettük jönne Garcia, meg vmi támadó, akkor asszem megvagyunk az elkövetkező 2-3 évre.
Tudom, a fiatalok 15 évre megoldják, de ez tudjuk, hogy nem így van, mert bármi lehet adig....
Barca_10
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1365
Csatlakozott: 2009.06.27. 15:50:43

2021.03.07. 12:02:47

halkan megjegyezném hogy a bajnokságban december 5 óta veretlenek vagyunk. vannak hülyeségei-melyik edzőnek nincsenek-de szépen összekapta a csapatot, augusztusban nem hittem volna hogy így fogunk állni.

amint visszatér roberto a 352 nem fog működni, azon elmehet a szezon..
Kép

"Amikor elbúcsúzok a futballtól, sirni fogok mert véget ér az életem. Ha meghalok, ne egy temetőben vagy akárhol máshol temessetek el,csak
vigyetek egy stadion mellé egy labdával a kezemben mert nekem a labda az életem"
-Ronaldinho
Legendario
Arthur8
Jugador del Barça
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2019.04.01. 18:47:25

2021.03.07. 11:36:28

Már Róma előtt is a PSG rommá verte a csapatot , majd visszajött a Barca, majd a Juve lesimázta őket, tehát akkor még csak-csak lehet azt mondani, hogy okés volt a helyzet (bár szerintem már akkor is bőven látható jelei voltak annak, hogy kéne újítani), de Roma óta minden év összeomlással zárul, majd aztán játszanak ugyanazok, akiket utána újra agyonvernek és ennek ellenére nem volt igazán nagy változtatás. Persze nem mondom, ebben az elnök keze jelentősen benne van, mert ő szórta a pénzt ezerrel klasszisokra, akiket utána játszatni kellett.
Egyébként szerintem Koeman is rendesen szét volt cincálva, amikor 10. helyen állt a Barca még ősszel.(Pedig amúgy nem egy meccsen lehetett volna gólokkal nyerni, csak elől hátul hibáztak folyamat.) Szerintem ő is az állásával játszadozik/ott, amikor elkezdte folyamat játszatni a fiatalabbakat és most , hogy gyakorlatilag félig meddig nyíltá vált a bajnokság és igazából minden meccset nyerni kéne Moribát hozza be Busquets helyett 1-0-nál és Mingueza játszik, nem hátrarendel valakit középpályáról és akkor Pedriről már ne is beszéljünk, aki stabil kezdő 18 évesen stb. És egyáltalán nem biztos, hogy nem rúgják ki év végén az eredmények miatt, tehát szerintem neki is van tétje a dolognak.
DE igazából nekem az a fontos, amit látok. Olvastam, hogy a Barca 10450 percet adott (a tegnapi meccs előtt) eddig 22 év alatti játékosoknak, ami a legtöbb a Top 5 bajnokságban ( és egyébként klub rekord). Tavaly volt egy Fati stabilan és Puig pár meccsen. Idén van egy Pedri (aki amúgy Koeman kérésére nem ment el kölcsönbe), Araujo, Dest, Mingueza, Puig (aki azért játszhatna többet), Moriba, Trinaco ( mennyit játszik pl Trincao egy Malcomhoz képest, pedig teljesen hasonló profil) és ugye Fati egyéretlmű kedző játékos lett volna, ha nincs a sérülés. Gyakorlatilag olyan játékosok játszanak egyre többet és van egyre jelentősebb szerepük a csapatban, akiket tavaly nem is ismertünk. Emellett nem érzem, hogy jelentősen romlott volna a csapat eredményessége (az elmúlt pár évhez képest) és mindezt úgy , hogy Messi el akart menni nyáron, állandó botrányok voltak, nincs elnök és a csőd szélén a klub és ennek ellenére most érzem azt , hogy a csapat sokkal egységesebb és motiváltabb, mint az elmúlt 3-4 évben. A Király Kupában úgy harcolnak, mintha az életük múlna rajta, a bajnokságban hoznak minden meccset 2 hónapja, úgy is hogy 3 naponta játszanak meccseket és ötször játszottak hosszabbítást és van 5-6 sérült. Az én szememben elindult egy fejlődés, ami jövőre már La liga szinten is megmutatkozhat eredményekben, miközben látom a jövő csapatát, úgy, hogy egy éve ilyenkor fogalmam nem volt, hogy mitől nem fog összeomlani a Barca, amikor kimennek az öregebbek. Nekem baromi pozitív ez, annak ellenére , hogy mondom én is sok dologban nem értek egyet Koemannal.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arthur8 2021.03.07. 12:16:39-kor.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18993
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.03.07. 10:57:33

Tegnap volt a meccsen olyan időszak, amikor a 23 éves De Jong mellett a 18 éves Pedri és 18 éves Moriba játszott, majd beállt a 20 éves Puig és 1-0 volt az eredmény, nem 5-0. Ez nekem az elmúlt években lehetetlen lett volna. Lehet, hogy ez az év eredményekben nem lesz olyan jó, de nekem ez az év sokkal jobban tetszik, mint az elmúlt 4-5 , ahol semmi jövőképet nem láttam csak szisztematikus és folyamatos leépülést.
Igaz, de az előző edzők védelmében megjegyezném, hogy olyan eredménykényszer volt, hogy azért sem nagyon mertek kísérletezni a fiatalokkal. + megvoltak azok az emberek, akiket mindig nyomatni kellett a kezdőben.

Amit Koeman csinál, az dicséretes, de ahhoz, hogy ez megtehesse, először kellett a látványos összeomlás a szezon végén, és hogy elengedjük ezt az évet eredményekben. Pl. szerencsétlen Valverdét egy ilyen ősz után szétcincálták volna.
Arthur8
Jugador del Barça
Hozzászólások: 114
Csatlakozott: 2019.04.01. 18:47:25

2021.03.07. 10:29:52

Igen lehet azt is mondani, hogy most szerencse van ugyanis 2021-ben 11 meccsből 10-et nyert a csapat a ligában és egyszer játszott döntetlent (Az elmúlt 15 liga meccsen 13 győzelem 2 döntetlen). Ilyen eredménysorhoz általában szerencse is kell,ahogy a Realnak a covid miatti leállás után legalább 3-4 meccsen volt hatalmas szerencséje, amivel bajnokságot nyert, vagy ahogy az Atleticonak nem egyszer volt idén szerencséje. Egyébként szerintem az éremnek két oldala van és, ha most szerencsénk van, akkor ősszel meg balszerencsénk volt sokszor, amikor nekünk nem ment be semmi (még akkor sem, amikor jól játszottunk), az ellenfél meg 1-2 lövésből szerezett gólt. Emellett igen nagy balszerencse, hogy konstans van 4-5-6 sérültünk is. Én amit látok és érzek, hogy Koeman egy korrekt ember. Nem tudom mennyire jó edő, én sem értek sok döntésével egyet, pl. én Puig fan vagyok és játszhatna többet sokkal és szerintem nem igazán tud jól cserélni, DE Koeman nem nyavalyog egyáltalán a sok sérült miatt és amiatt sem, hogy vannak lyukas posztok és senkit nem tudott igazolni a Barca, hanem azt mondta, hogy ő bízik a játékosokban és egyébként ezt érzem. Szerencse ide vagy oda azt érzem, hogy a csapat sokkal egységesebb, mint az utóbbi 2-3 évben, mennek egymásért a játékosok ( annyi fordítás, mint idén nem volt az elmúlt években összesen), annyi fiatal van a csapatban, amit elképzelhetetlennek tartottam. Koeman korrekten elmondta szerintem, hogy ezek a játékosok fiatalok, idő kell nekik és nehéz lesz idén kupákat nyerni. Ez így is van , hogy nehéz kupákat nyerni, de ha végignézek azon a névsoron, hogy Ter Stegen, Dest, Araujo, (Eric Garcia), De Jong, Pedri, Puig, Moriba, Fati , ez esetleg kiegészülve Minguezával (aki lehet simán egy jó kiegészítő ember), Dembelével (aki végre Koeman új edzői stábja alatt kevesebbet sérült) és Trincaoval (aki szintén mutat végre életjeleket), akkor nem is néz ki olyan rosszul ez a jövő, mint amilyennek gondoltam és ebben azért Koeman keze is benne van. Tegnap volt a meccsen olyan időszak, amikor a 23 éves De Jong mellett a 18 éves Pedri és 18 éves Moriba játszott, majd beállt a 21 éves Puig és 1-0 volt az eredmény, nem 5-0. Ez nekem az elmúlt években lehetetlen lett volna. Lehet, hogy ez az év eredményekben nem lesz olyan jó, de nekem ez az év sokkal jobban tetszik, mint az elmúlt 4-5 , ahol semmi jövőképet nem láttam csak szisztematikus és folyamatos leépülést. Ezzel szemben most azt érzem, hogy van egy csapat, amelyik éhes és küzd és megtiszteltetés nekik a Barca mezét viselni, persze még érniük kell, hogy aztán ez eredményekben is megmutatkozzon, DE most mégis úgy érzem, hogy nem fogunk olyan mélyre kerülni, mint a Milan vagy a MU évekig. Én ettől a szezontól már most sokkal többet kaptam, mint amit vártam, mivel én nem vártam egyáltalán az eredményeket. Szerintem irreális hatalmas eredményeket várni miután a vezetőség évek óta bombázza a csapatot minden szinten( és azon kell drukkolni gyakorlatilag, hogy ne menjen csődbe a klub), viszont ennyi ígéretes fiatalt egyáltalán nem vártam. Értelmetlen ezt a csapatot eredményekben Pepékhez , meg az aranykorszakhoz hasonlítani, mert az egy csúcson lévő csapat volt, ami ugyanilyen mélyrepülés után érkezett évekkel. Egyszerűen el kell fogadni, hogy újjá kell építeni az egészet és, ha ezt olyan jól teszik, mint tették régen, akkor majd évek múlva lehet hasonlítani a Pep csapathoz és akkor lehet majd reálisan BL-ről álmodozni.. Koeman véleményem szerint (minden hibája ellenére) hatalmas lépést tett az újjáépítés felé. Lehet, hogy majd nem ő lesz a megfelelő edző, akkor, amikor már alkalmas lehet a csapat egy BL győzelemre, de hatalmas érdeme van most, hogy ilyen viharos körülmények között (csődszélén lévő csapatnál, elnök nélkül), ilyen rossz szezonkezdés és hatalmas ponthátrány után a bajnokságban is kitartott amellett, hogy újjáépít és nem hátrált meg és a 3. rossz meccs után sem állt vissza arra, hogy oké akkor mostantól jöjjenek csak a 30-as játékosok. (Persze az elején még kevesebb fiatal játszott, de nézzük meg most, Moriba már Pjanic előtt van a sorban és most is bízik a fiatalokban, úgy hogy amúgy a bajnokságot mostmár hiba nélkül kéne kb lehozni.). Én is év elején sokszor kritizáltam Koemant (meg még most is a cseréi miatt), de látszik, hogy imádja a Barcát és ami elkezdődött nála a fiatalokkal az előtt le a kalappal. Szerintem egyébként, ha Messi marad, jövőre lehet sansz a bajnokságra és a kupára is, mert a Real és Atletico sem jobb , a BL-ben meg , ha ugyan 2-3-4 évig még nem lesz akkora sanszunk szerintem, de meg fognak szűnni ezek a megalázó vereségek, mert ezek a játékosok érni fognak és nekik a buta igazolásokkal ellentétben mindenük a Barca, egyből tökéletesen tudják a Barca játékát és mennek, mint a gép.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Arthur8 2021.03.07. 10:58:33-kor.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3877
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.03.07. 09:48:29

vinszentvega írta:
2021.03.07. 00:08:55
Miért Pedri mennyivel nehezebb nála? 😂😂😂😂😂két hajszállal?
A Google szerint 4 kilóval.
De nem ez a lényeg, tény, hogy Puig próbálja ellensúlyozni a testi hiányosságait azzal, hogy baromi harcos és kellemetlen. Pedri viszont nem egyszer mutatott már olyan, már-már prime-Busi szintű "passzlefüleléseket", amiket én pl. Puig-tól nem igazán láttam (vagy láttam, csak nem rémlik, mert nem olyan gyakori).
Én is nagyon bírtam tavaly a srácot, de abszolút megértem, hogy Koeman Pedri mellett tette le a voksát. Az ilyen szintű játékperc különbségeket viszont nem értem. Elhiszem, hogy Koeman megpróbál kivárni 2 gólos vezetésig, hogy lehozza Pedri-t, de ennek a berögzülésnek szerintem nem lesz jó vége hosszú távon.
Embertelen mennyiségben van nyomatva Ő is meg De Jong is, de De Jong-on szerencsére ez (még) nem látszik annyira. Pedri viszont tényleg sokszor már lépni sem tud kb.
grgly50 írta:
2021.03.07. 08:08:22
Az idei teljesítmények sem sokkal jobbak az őszinél, csak sokkal több szerencsénk van.
Ősszel meg folyamatosan egyéni hibákból ment el a meccs, ezt se számítanám "alapnak". Minden meccsen összehozott egy gólt kb. a védelem.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
grgly50
Jugador del Barça
Hozzászólások: 210
Csatlakozott: 2018.02.07. 21:37:09

2021.03.07. 08:08:22

Akkor, amikor jönnek az eredmények, nem szokás az edzőt kritizálni.
Nem akarok ünneprontó, károgó lenni, de azért nézzünk kicsit reálisan. Az idei teljesítmények sem sokkal jobbak az őszinél, csak sokkal több szerencsénk van. Ha az utóbbi meccseket nézzük, emlékezzünk, hogy TS-en kívűl hányszor mentett meg a szerencse, az ellenfél bénázása a góltól, góloktól. A komolyabb meccs a Sevillaval is csalóka. A 94-ik percben gólt rúgni, nagy szerencse kell. Egyébként úgy néz ki, hogy a Sevilla leszálló ágba került.
Nem akarom tovább fokozni a kedélyeket. de ilyen eredmények mellett az edző már nem is tünik olyan rossznak. Akik nem szimpátiával nézik a ténykedését, akik közelről látják a szakmai munkáját, meg fogják hozni a döntést.
Számomra a csapat jó szereplése az elsődleges. S ha eredményes, szórakoztató a játék, egységes a csapat, nekem mindegy, hogy ki az edző
bunga
Barça B
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.03.07. 04:56:18

Koeman ezzel a listával állíthat be az új elnökhöz: borzalmas személyi és financiális körülmények között, saját igazolási lehetőségek nélkül dobogón a ligában, döntőben a Királykupában, papíron még harcban a BL-ben +egy sor fiatal játékos beépítve a csapatba. Ha azonnali hatállyal kirúgják, emelt fővel távozhat. Ha a jövő szezonra akar az új elnök más edzőt, akkor se kell úgy látnia, hogy a Club történetébe egy kudarcos vagy jelentéktelen évet írt.
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1421
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szerbia,Csoka

2021.03.07. 00:26:22

vinszentvega írta:
2021.03.07. 00:08:55
Az a baj kedves hajnesz hogy gőzöd sincs arról mi az az irónia.... De sebaj. Voltam olyan merész és Donald makaccságához hasonlítottam a mester-t . Most ne menjünk bele a bel és külpolitikai dötéseibe, mer nem kell, hisz mint mondottam, csak szarkazmus volt. Mondjuk az vicces amikor azt irod hogy Puig lepattan szereléskor... Miért Pedri mennyivel nehezebb nála? 😂😂😂😂😂két hajszállal?
Nem azzal van bajom, hogy nem értünk egyet, mert az tök normális.
Viszont azzal igen, hogy írsz valamit, én reflektálok rá, amihez nem tudsz érdemben hozzászólni, és akkor jön a személyeskedés. Kb így születhetett az első írásod is, nincs semmi érved amellett, hogy miért kellene máshogy csinálnia az edzőnek egy győztes meccs után, akkor marad a trumpozás, meg hogy csökönyös, meg nem érti a szakmát, csak mert épp nem játszatja a kedvenced. Én itt kiszálltam :)
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 413
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2021.03.07. 00:08:55

Az a baj kedves hajnesz hogy gőzöd sincs arról mi az az irónia.... De sebaj. Voltam olyan merész és Donald makaccságához hasonlítottam a mester-t . Most ne menjünk bele a bel és külpolitikai dötéseibe, mer nem kell, hisz mint mondottam, csak szarkazmus volt. Mondjuk az vicces amikor azt irod hogy Puig lepattan szereléskor... Miért Pedri mennyivel nehezebb nála? 😂😂😂😂😂két hajszállal?
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1421
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szerbia,Csoka

2021.03.06. 23:31:46

vinszentvega írta:
2021.03.06. 23:13:19
Ne haragudj! De egyikben sincs igazad. Sem erősebb, sem védekezésben nem látok benne semmi kimagaslót Riqui-hez képest. Mint mondtam, ha kettejük közül Riqui játszott volna többet, akkor megnézném a különbséget. Én nem harcoltatni akarom őket, csak az bánt, hogy az edző makacssága és egója miatt nem játszatja, mi több a lehetőségeket is elveszi tőle...Amerikában is volt egy ilyen csávó nem rég...
Nem ez a lényeges, de ha már leírtad, akkor válaszolok. Te láttál már Puigot, hogy valakit ellökött, vagy szerelt 1v1-ben? Pedri elég sokszor csinál ilyet, hogy visszaszerzi a labdát, és testalkatához képest tud keményen játszani. Félreértés ne legyen, nem vagyok Puig ellen, de SZERINTEM Pedri jelenleg sokkal jobb játékos, mint Puig.

Makacssága meg egója miatt nem játszatja, meg Amerika... Azért szerintem ezt te sem gondolod komolyan.
Adott egy edző, aki a legjobbat akarja a csapatnak, van egy elképzelése, aztán próbál ahhoz ragaszkodni.Ugyanúgy van egy véleménye is a játékosokról, és jelenleg úgy látja, hogy a Pedri-de Jong kp jobb, mint Puig. Ez nem Puig ellen szól, hanem azt akarja, hogy a csapat minél jobb legyen, függetlenül attól, hogy épp ki játszik (némi sarkítással, mert nyilván játszatnia kell pl. Griezmant, ha már annyit keres). Ha belegondolsz így robbant be Moriba is a keretbe. Az edzőnek van egy elképzelése, hogy milyen csapatot a pályán látni, és ebbe beleillik Moriba, mert olyan adottságai vannak, amik az edző szerint megfelelnek ahhoz, hogy játsszon, ennyi. Ebbe hol az Amerika?

Megjegyezném még, hogy idén már bőven lehetőséget kapnak a fiatalok, szóval azt se lehet mondani, hogy nem figyelné őket edzésen, és szerintem ennek örülni kellene. Továbbá, ezért tök jó a csapatnak szurkolni, és nem játékosnak, mert akkor is tiszta szívből tudsz örülni egy győzelemnek, ha épp nem játszik a kedvenced. Mindemellett, ma az lett volna optimális, ha lezárjuk a meccset a 60. percig, majd jöhetett volna előbb Puig is, és Moriba is, a kezdők meg rápihenhettek volna a PSG ellenire, mert az igy húzós lesz.
LG írta:
2021.03.06. 23:28:36
Abban bízhatott a srác, hogy a biztató bemutatkozás után az előző szezonban most eljött az ő ideje, és Koeman is majd meggondolja magát, ha látja, hogy bizonyít.

Sajnálom a srácot, de Koeman védelmében megjegyezném, sok nagy edzőnek voltak/vannak hasonló berögződései.
Amúgy ebben mi a berögződés? Adott neki lehetőséget idén, nem is egyszer, még ha nem is annyit, mint ti vártátok, meg néha voltak jó meccsei is, de én egyáltalán nem látom, hogy Koeman annyira vakon lenne vele kapcsolatban. Egy jó játékos, aki fizikailag a mai fociban nagyon nehezen tud érvényesülni, ha csak nem ő a következő X.
A kölcsön is elég rossz ómen nálunk.
Azért elég kevés olyan játékos volt, aki máshol hatalmas karriert futott be, és ezt szerintem kétféleképpen lehet nézni
- mégsem volt elég jók abban a pillanatban, amikor az első csapathoz kerültek
- csakis a Barcában tudnak jól játszani
Én azt nem tudom elképzelni, hogy egy játékos miért ne tudna egy másik csapatban is jól teljesíteni, illetve, ha olyan ellenállhatatlanul jó egy játékos edzéseken, akkor miért ne rakná be egy kiesés ellen menekülő csapat edzője a kezdőbe. Én vagyok annyira naiv,hogy előbb megnézik, hogy ki mennyire jó, kinek milyenek az esélyei a játékra, és aki nem elég jó, annak adják ki az útját. Persze van ebbe hiba faktor, mint mindenben.
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18993
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.03.06. 23:28:36

davi10 írta:
2021.03.06. 23:17:19
Konrad még mindig csak 19, bőven van még ideje beépülni.
Puig ellen jobban dolgozik az idő, nagyon kiváncsi leszek mi lesz vele meg Alena-val pár év múlva.
Sajnos van egy olyan megérzésem, hogy nem fogja Ő azt a karriert befutni, amit itt vízionáltunk neki. Szerintem rosszul döntött, amikor nem ment el kölcsönbe.
A kölcsön is elég rossz ómen nálunk. Aki eddig elment, egyből sem lett meghatározó játékos. Pedig alapvetően nem rossz lehetőség, de a gyakorlatban nálunk nem működik.

Abban bízhatott a srác, hogy a biztató bemutatkozás után az előző szezonban most eljött az ő ideje, és Koeman is majd meggondolja magát, ha látja, hogy bizonyít.

Sajnálom a srácot, de Koeman védelmében megjegyezném, sok nagy edzőnek voltak/vannak hasonló berögződései.
Avatar
davi10
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3877
Csatlakozott: 2007.10.06. 20:02:40
Tartózkodási hely: Budapest

2021.03.06. 23:17:19

Konrad még mindig csak 19, bőven van még ideje beépülni.
Puig ellen jobban dolgozik az idő, nagyon kiváncsi leszek mi lesz vele meg Alena-val pár év múlva.
Sajnos van egy olyan megérzésem, hogy nem fogja Ő azt a karriert befutni, amit itt vízionáltunk neki. Szerintem rosszul döntött, amikor nem ment el kölcsönbe.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 18993
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2021.03.06. 23:15:20

hajnesz írta:
2021.03.06. 22:57:15

Pedri jobban védekezik, fizikailag erősebb, ezért favorizálja Koeman.
Ez érthető, csak a favorizálás arányával van a baj. És nemcsak Puig rovására megy, most már Pedrinek sem igazán tesz jót, hogy 18 évesen folyamatosan nyomatva van. A kevesebb néha több.
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 413
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2021.03.06. 23:13:19

hajnesz írta:
2021.03.06. 22:57:15
vinszentvega írta:
2021.03.06. 22:23:50
Attól félek ha minden így marad, akkor az öreg elfog olyan játékosokat tékozolni, mint Puig, Conrad..... Értem hogy Pedri milyen jól játszik(szerintem nem) de gondoljunk abba bele, ha Riqui kapott volna annyi játékpercet mint ő....
Azért a mai csapatra mindent lehet mondani, de azt nem, hogy az öregek játszottak :D
Lehet,hogy őket épp eltékozoljuk, de mellette meg beépítjük Moribát, és Pedrit, a többi meg már csak izlések és pofonok.
Pedri jobban védekezik, fizikailag erősebb, ezért favorizálja Koeman.
Ne haragudj! De egyikben sincs igazad. Sem erősebb, sem védekezésben nem látok benne semmi kimagaslót Riqui-hez képest. Mint mondtam, ha kettejük közül Riqui játszott volna többet, akkor megnézném a különbséget. Én nem harcoltatni akarom őket, csak az bánt, hogy az edző makacssága és egója miatt nem játszatja, mi több a lehetőségeket is elveszi tőle...Amerikában is volt egy ilyen csávó nem rég...
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
Avatar
hajnesz
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1421
Csatlakozott: 2009.05.04. 19:45:30
Tartózkodási hely: Szerbia,Csoka

2021.03.06. 22:57:15

vinszentvega írta:
2021.03.06. 22:23:50
Attól félek ha minden így marad, akkor az öreg elfog olyan játékosokat tékozolni, mint Puig, Conrad..... Értem hogy Pedri milyen jól játszik(szerintem nem) de gondoljunk abba bele, ha Riqui kapott volna annyi játékpercet mint ő....
Azért a mai csapatra mindent lehet mondani, de azt nem, hogy az öregek játszottak :D
Lehet,hogy őket épp eltékozoljuk, de mellette meg beépítjük Moribát, és Pedrit, a többi meg már csak izlések és pofonok.
Pedri jobban védekezik, fizikailag erősebb, ezért favorizálja Koeman.
Avatar
vinszentvega
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 413
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2021.03.06. 22:23:50

Attól félek ha minden így marad, akkor az öreg elfog olyan játékosokat tékozolni, mint Puig, Conrad..... Értem hogy Pedri milyen jól játszik(szerintem nem) de gondoljunk abba bele, ha Riqui kapott volna annyi játékpercet mint ő....
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 284
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.03.04. 14:37:04

Én nagyon unom az edző elleni gátlástalan mocskolódást, amit egyesek álérvekkel, hazugságokkal és mindenféle buta teoriákkal "támasztanak" alá, mely valójában tényleg csak egy kis gőzkieresztés, ami jöhet magánéleti gondokból, meg abból is, hogy bizony az emberben benne van, hogy a világ legjobbjainak szurkol, mindenhol toronymagas esélyes és ezzel szembejönnek a nyolc gólok és a válságok minden téren. Ez sokk, még akkor is, ha ez csak egy játék. Ezt viszont nem az edzőn kéne levezetni.
És ha már ilyen szépen szerepelt az edző is a Sevilla ellen, akkor egy kis kritika:
Szerintem nem cserél rosszakat - nyilván mindenki mást tenne be, de védhetőek és érthetőek általában a cseréi. Viszont picit későn teszi ezt meg. Pedri fantasztikus játékos. Én elkönyveltem, hogy kész, több Xavi szintű játékost nem fogok látni 20 évig, erre kiugrik ő a bokorból, olyan fiatalon, hogy az ő korában még Xavi sehol nem volt.
De fáradt. Értem, hogy az edzőnél ő az egyik kulcsember és nem akarja megbontani a működő csapatot, de amikor már alig tud lépni, rossz döntéseket hoz, alibizget, eltűnik... A végén lőhetett volna gólt, de ne várjuk, hogy majd ilyen kimerültség mellett lép ki a komfortzónájából és majd kapura lövöget. Ebben neki példát kéne vennie Dembeléről és Trincaoról, akik végre elkezdték lövögetni. Amúgy ez ilyen Barcás betegség lehet, hogy még a tegnapi meccs közben is érte kritika Dembelét, hogy túl sokat lő, előtte levő meccseken meg Trincao.
Könyörgöm, ez kell most nekünk. A nagy finomkodásban és egymás tiszteletében elfelejtettünk kapura veszélyesek lenni. Eljutottunk oda, hogy a támadóink már üres kapura se mernek rálőni, ha megteszik, az is kapufa lesz. Szóval kell fejlődnie Pedrinek, de csak ha kipihente magát.
Messinél hasonló a helyzet. Nem értem miért nem lehet elfogadni a korát és a lehetőségeit és miért nem lehet egy félidőre belesűríteni a klasszisát. Valaki másik topikba írta, hogy látszik az akarása és végre dolgozott. Az akaratával nincs gond, és volt, hogy kergetett labdás embert, de sokszor meg csak állt egy helyben miközben a társak letámadtak. És sokszor lassította a saját támadásainkat, ha elveszik tőle a labdát tízből kilenc alkalommal utána se szagol. Az ő korában az is csoda, hogy még így játszik, de a pihenéseit megtehetné a padaon is. Egy második félidőbe bekerült friss Messi, fáradt védők ellen maga lenne a csapás. Ezt nem tudom miért nem aknázzuk ki.
És a Messi nélküli időszak is sokkal nehezebb lesz, ha nincs Messi nélküli forgatókönyv.
Más részről pl Busi meccsek óta nagyon jó és nincs többet játszatva, mint kéne. Így, hogy nem ő felel az egész középpályáért ott vannak a csodás átadásai, az okos helyezkedése és a végtelen hosszú lábával labdaelpöckölései.
Trincao egyértelműen újra megtanult focizni. Grizes is hasznosan száll be. A "nembarcaszintmitkeresitt" MB pedig általában tényleg nagyon jó csere. Élmény volt nézni, ahogy a hulla fáradt sevillaiak szembetalálkoztak a végén ezzel a jóértelemben vett vadálattal.
Szóval szerintem, ha szűkösen is, de meglennének a cserék Pedrinek és Messinek is, ha nem bírják.
bunga
Barça B
Hozzászólások: 46
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.03.04. 09:25:25

Feltétlen érdeme, hogy ki merte küldeni másodszor is ugyanazt a kezdőt. A játékosanyagot figyelembe véve nem tehet arról, hogy a második gól ennyire nem akart megszületni, Abban is ő van benne, hogy ennyire erős a győzniakarás és kondicióval végig bírják.
Alcantara
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3047
Csatlakozott: 2011.08.30. 09:31:30

2021.03.04. 08:59:12

Pozitív dolgokat ide nem divat írni, én megteszem: remekül meccselt a mai napon is a Sevilla ellen.
A cseréi teljesen ültek és jó időben hozta őket. Erőnlétben szintén nem állunk rosszul, ez évek óta nem jellemző, hogy a meccsek végét így meg tudjuk nyomni, sőt a hosszabbítást is. Nekem eddig is szimpatikus volt, főképpen mert láttam játszani, de azt gondolom ebből a sz@r helyzetből amibe a klub került, ő maximálisan kihozza amit lehet. Sok a fiatal és van önbizalmuk, ez főleg Moribánál látszódik, aki egy hatalmas baki után, ugyanúgy önbizalommal játszik és nem is rosszul. Jó lesz ez az irány, egy-két poszton, ha megkapná az erősítést épülhet itt komoly csapat.
sansz
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 284
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2021.03.01. 15:20:52

vidra írta:
2021.03.01. 02:01:03
Pontok, amiért Koeman "hülye":

1. Nem vette észre, hogy a 3-5-2, amit amúgy kb. ő fedezett fel ehhez a csapathoz, működik.
2. Volt olyan időszak, amikor két belső védőt is alig talált a sérülések miatt, nem hogy hármat, mégse hármat játszatott!
3. Még véletlenül sem kért védő igazolásokat, pedig a klub az aranytartalékait borravalóval dobálta volna a többi klubhoz.
4. Véletlen sincs kb. 4-5 felesleges támadó játékos, akikkel viszont nem tud mit kezdeni.
5. 3-5-2-ben hol játszik Fati, ha visszatér és hol játszik Alba? Fati ilyen univerzális védekező-támadó közép winger lesz?

Most, hogy így megérettem a formációkat belepillantottam megint a PSG meccsbe és 100%-osan az az érzésem, hogy ott semmilyen formáció nem segített volna, viszont egy jó soft taktika igen.
Mutatják a mestert a 3. percben és látszik az arcán a 8-2 látomás, amiből csak 4-1 lett végül (eddig). Arra talán tényleg akkor jött rá, hogy a PSG sebességben és határozottságban mennyire nem egy kategória velünk, miközben iszonyatos területeket adtunk Mbappe-nak hátul egy szerencsétlen Dest-tel meg egy lassú Piqué-vel.
Erre az egész gyógyír az lehetett volna, ha azonnal belátjuk, hogy ez egy másik szint és nagyon-nagyon szervezetten, több vonalban visszazárunk a 16-os környékére és nagyon óvatosan, haloványan onnan építkezünk előrefele. Csak hát ezt meg kéne tanulni és hát sem ebben, sem a szélről beadások levédekezésében nem vagyunk annyira kimagaslóak.
Nekem is tetszett mindig a háromvédős játékunk, (sőt, Junior is nagyon jó volt Alba helyén ekkor) de nem mondanám, hogy erre kéne építeni. Minden meccs más, az ellenfelek is mások. Most ez jó meccse volt Dembelének, de nem dúskáltunk a helyzetekben. Ha nem rúgja be Dembele, akkor meg az a következtetés, hogy nem jó a taktika? Azért ennél bonyolultabb a dolog.

Volt egy statisztika, hogy az idegenben lőtt kapufák "versenyében" a top klubbokban toronymagasan a Barca vezet, 16 vagy 19-el. A második helyezett egy angol csapat 12-vel. Ezen a fórumon össze-vissza gyalázták a csapatot meg az edzőt is teljesen jó meccsek után is, sok helyzettel, ha döntetlen a meccs, vagy vereség. Valójában, ha csak és kizárólag a szerencsén elment pontoknak a felét, ha megszereztük volna, most simán vezetne a csapat.
Ettőlmég nem lenne jobb sem a csapat, sem az edző. Okoskodni lehet, mind ezt tesszük, de valójában tényleg nehéz ebből a keretből kihozni az egyensúlyt. A három védő hátul stabilitást hoz, előtérbe kerül a védők jó tulajdonságai. Elől pedig Pedri, Trincao, Messi, De Jong, Dembele és Grizes minnél több perchez jutva hozzák a sok helyzetet )ami egy épülő csapatnál szerintem fontosabb a gólnál és a győzelmeknél is). Tehát nincs más lehetőség, kérvényezni kéne, hogy a Barca egyszerre szerepeltethessen 13-14 játékost. A másik lehetőség (más csapatok ezt csinálják), sokat dolgozó játékosok játszanak, nincsenek nagy pihenőidők több embernél is.

Grizes most kimaradt és sokan belekezdtek, hogy idegen test, nem is kell, miközben hónapok óta nagyon sok ponthoz segítette a csapatot, nem csak gól-gólpasszal, hanem élő és hasznos része volt a támadásoknak.
Trincao pedig zsinórban 4-5 meccs óta mintha megtanult volna focizni.
A három belsővédős rendszer viszont a támadók kárára megy. Ha minden meccset megnyernénk, akkor oké, legyen ez a három védős, de összességében biztos kevesebb gólt lőnénk. Amikor más meccsen 10 ziccert kihagyunk, akkor nem fogunk minden meccsen két helyzetből gólt szerezni.
Sőt, már most a kupában se hiszem, hogy jó ötlet lenne a három belsővédős rendszer. Ott neki kell ugrani a Sevillának, gólok kellenek, mert a sevilla rá fog érni. És igen, lehet rúgnak pár kontragólt és kiesünk simán.

A PSG pedig jobb csapat nálunk, de szerintem minden más csapatnál is. Ellenük szépen kéne kiesni, szűk győzelemmel, de nem biztos, hogy erre a kevés helyzet+3védő a megoldás. Szerintem ez a csapat ennyit tud. Fiatal, szerethető, változékony, több mindenben tud jó lenni, de semmiben sem a legjobb és lehet kisérletezni, de sosem lesz meg a tuti taktikánk, amíg nincs egy kis nyugalom és nem tiszta, hogy kire építhetünk, kire nem.
Peter
Capitá del Barça
Hozzászólások: 789
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.03.01. 02:28:53

3-5-2 mehet elöl Leo - Fati, de ha Leo pihen akkor Dembi - Fati is ok.
lehet ezt variálni 3-4-3 is működhet normálisan, ehhez megfelelő középpályával, ellenféltől is függ, de mehet Fati a baloson simán, tehát Dembi - Leo - Fati
Leot is lehetne pihentetni, akkor mehet Gríz középre....
Avatar
vidra
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 345
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2021.03.01. 02:01:03

Pontok, amiért Koeman "hülye":

1. Nem vette észre, hogy a 3-5-2, amit amúgy kb. ő fedezett fel ehhez a csapathoz, működik.
2. Volt olyan időszak, amikor két belső védőt is alig talált a sérülések miatt, nem hogy hármat, mégse hármat játszatott!
3. Még véletlenül sem kért védő igazolásokat, pedig a klub az aranytartalékait borravalóval dobálta volna a többi klubhoz.
4. Véletlen sincs kb. 4-5 felesleges támadó játékos, akikkel viszont nem tud mit kezdeni.
5. 3-5-2-ben hol játszik Fati, ha visszatér és hol játszik Alba? Fati ilyen univerzális védekező-támadó közép winger lesz?

Most, hogy így megérettem a formációkat belepillantottam megint a PSG meccsbe és 100%-osan az az érzésem, hogy ott semmilyen formáció nem segített volna, viszont egy jó soft taktika igen.
Mutatják a mestert a 3. percben és látszik az arcán a 8-2 látomás, amiből csak 4-1 lett végül (eddig). Arra talán tényleg akkor jött rá, hogy a PSG sebességben és határozottságban mennyire nem egy kategória velünk, miközben iszonyatos területeket adtunk Mbappe-nak hátul egy szerencsétlen Dest-tel meg egy lassú Piqué-vel.
Erre az egész gyógyír az lehetett volna, ha azonnal belátjuk, hogy ez egy másik szint és nagyon-nagyon szervezetten, több vonalban visszazárunk a 16-os környékére és nagyon óvatosan, haloványan onnan építkezünk előrefele. Csak hát ezt meg kéne tanulni és hát sem ebben, sem a szélről beadások levédekezésében nem vagyunk annyira kimagaslóak.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vidra 2021.03.01. 02:33:21-kor.
Válasz küldése