Ronald Koeman

Ki hogy teljesített legutóbb? Ki milyen formát mutat, kik a kedvenceid? Mondd el itt! - Az első csapat játékosai, a La Masia, a vezetőedző és a régmúlt csillagai kapnak itt helyet.

Jó döntés volt Koeman megtartása?

Igen, Ő volt a legjobb elérhető opció
18
35%
Nem, egyértelműen távoznia kellett volna
33
65%
 
Szavazatok száma: 51
Kalapos
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 443
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.09.16. 18:11:22

Lampardról jut eszembe hogy Gerrard nagy fogás lehetne :D
De ezek abszurd megoldások, ennél jobbat várnék egy gigász klubtól.

Egy hasonlat lyutott még eszembe kiegészítéséül a lenti kommentemnek.

Van előttünk egy 2 métes fal. A feladat átlyutni a túloldalra. Alapból a klub meg tudja mászni. Most Koeman a vezető akinek el kell dönteni mi legyen.
A helyzet az, hogy el van törve a bal kezünk, fél szemünkre vakok vagyunk, és amúgy amputálva van a jobb lábunk. Oké ez így elég nehéz, de meg lehet oldani.
Ez a fal egy hétvége, pl a Granda otthon.
A Bayern egy olyan fal ahol szögesdrót van a tetején, ez már kb lehetetlen.
Na de egy jó vezető kérne védő felszerelést, kitalálni egy ötletet pokróc vagy valami és lassan de biztosan megpróbálná megmászni, ami aztán nem sikerül, elesik, és oké, bele törődünk hogy ez lehetetlen, de ok, volt ötlet.
Koeman úgy áll a falhoz hogy felzselézi a hajá szarv formába, lehajtott fejjel neki fut mintha rinocérosz lenne aztán visszapattan, majd sírva mutogat hogy hát az kemény az ő feje meg puha, adjanak neki szarvat. Pali, miért nem másztál inkább?
Nagybarcelona
Barça C
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2021.02.19. 17:41:31

2021.09.16. 18:04:25

Megkèrdezhetem mièrt lett törölve a kommentem? NSO szinten lehet gyűlölködni emberekre, de a kritika nem fèr bele?
Kalapos
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 443
Csatlakozott: 2020.12.10. 09:48:11

2021.09.16. 17:42:17

https://www.transfermarkt.co.uk/trainer ... /statistik

Jó hosszú lesz, de aki egy picit is védi Koemant az kérem türelemmel olvassa el.

A panaszkodóknak, ismét elküldöm a listát. Lehet szemezgetni. Halál komolyan mondom még Gattusot is elhoznám, neki legalább van egy kis vagánysága. Hogy a focihoz nem ért? Koeman se.

Tudjátok bármekkora a baj, Koemannal csak hétről hétre rosszabb lesz. SR-rel és LDJ-gal kontrázni 3-5-2-ben, középen Pedri-Busi-FDJ. Érted. Ezért, külön ezért kérte LDJ-t, erre a célra. Ez volt az álom terve. Haalandnak is biztos örült volna, de amikor kiderült hogy nem lehet, ő kérte LDJ-t, személy szerint. És ha már van, kontrázzunk vele. Vele. Nem lehet megmagyarázni hogy ez értelmes.
Minden égéssel, minden hétvégével csak mélyebb lesz a válság, és még kisebb az esély hogy hamarabb kijövünk belőle.

Minden ilyen edzői ballépés után FDJ, Fati, Araujo és Pedri lelkesedése romlik meg, nem beszélve a padozó fiatalokról mint Puig. A klub elmarja ezekből a játékosokból a reményt azzal hogy céltalanul küzdenek hétről hétről valaki edzésen, valaki a pályán, de eredmény nélkül.
Kell egy edző ha csak arra hogy felébressze a brigádot, mert jelenleg még mindig kómában vagyunk mentálisan. Pénz free agent edzőre tuti van.
De leírtam, egy senki német, vagy senki fiatal spanyol is jó eséllyel bejöhet. Laporta mögé áll és kész, az öltözőtől féltjük mint Setient, de Messi és Lajos már nincs itt csak a katalánok, akiknek a száját rendkívül nehéz befogni de ezért kell Laporta, sikerülhet.

Már mondtam, hiába fogja a keretre a rossz kezdőt és taktikát, mert volt alternatívája, pl 4-3-3, Alba-Araujo-Piké-Mingu-FDJ-Busi-Puig/Nico/Gavi-Pedri-Depay-Demir/SR. Mingu tavaly már elég sokat játszott, szóval igazából nem számít 0km-es fiatalnak. Puig és SR KP-nak vagy támadónak vállalható, SR legfőképp inkább onnan segítsen vissza mint hogy szélső legyen. Ez egy stabil felállás sok hasznos emberrel, akik ha kaparnak és tudják mit kell csinálniuk képesek eldugni a labdát és területet zárva védekezni is. Ehelyett feltett egy 1000x égett 3-5-2-öt (tavaly is a 3-4-3 működött nem ez!!!) és kontra meg agytalan letámadás és labdaelőre vagdalás. Ez a hozzáállás a meccshez még ezzel a kerettel is bűn, EZT MINDENKI VEGYE TUDOMÁSUL. ÉGŐ. Nem tartom magam taktikai zseninek, utólag könnyű okosnak lenni, de 4-3-3 így erősített kp-val (szinte 4-5-1) sokkal jobb lett volna mint ez. Neki is ezt tudnia kellett volna. De Nicora aki erős és stabil kp nem számít, mert borzasztó pedagógus azért. Puigra nem számít és nem is építette fel, meg se nézte mit tudna. Gavi meg Demir az megy neki, aztán meg ráfogni arra a 20 percre hogy hát azért volt gyenge a meccs mert 17 évesek. LOL.

BÁÁÁÁRKI azt azért mondjuk mert tényleg bárki jobb lenne. Igen, ezt sokan leírták Valverdere meg Setienre is. Valóban hihetetlen hogy még rosszabb lett. Most pedig olyan bárki kéne akinek legalább van egy elképzelése, mert Koemannak nincs, vagy ami van, az az hogy LDJ-got hozzuk el mert holland és csatár, neki csatár kell aki megtartja a labdát.
Inkább találta volna ki hogy nem kell magas erő center, hanem számít kreativ labdás emberekre és játszunk egy barcás focit kicsiben. Egy szégyen Rayo Vallecano azt se tudom ki volt az edzőjük 3 zsák krumpli árából pofásabb csapat volt még amikor ki estek is mint ez Koemannal. Az hogy tudatos a játék az alap lenne, és látható hogy ez nem az, és ez edzői hiba.

Leírtam azt is érvnek, hogy miért fontos még msot kivágni és bárki mást hozni. Xavi szinte biztos hogy ide lesz csábítva. Meglátjuk milyen lesz. Odáig, viszont nem szabad tovább süllyedni.
Lehet hogy most egy Conte nem vállalná a padot, mert retteg hogy tönkre megy a karrierja abban hogy beletörik a bicskája. Előfordulhat, bár az Intert elvállata és az se volt egy álom csapat akkor még.
Gonduljunk bele mi történne ha hagynánk Koemant tovább vinni a LDJ szintű ötleteit, hogy tovább rombolja a fiatalok egóját, és további 1 vagy 2 szezon múlva keressünk edzőt. Akkor már lehet hogy akkora lesz a baj hogy tényleg senki se mer leülni ide.

Bármi áron meg kell szabadulni tőle, nincs veszteni valónk!! Nem kockázatos kirúgni, max kicsit veszteséges, de rosszabbul nem jöhetünk ki belőle a hosszútávú terveket tekintve, ezt értsük meg!! Azzal viszont ha megtartjuk most spórolunk kicsit (éveket tekintve kb 0,1%át a büdzsének), de hosszú távon ez a rombolás óriási sebeket ejt mind a jövő alapembereiben mind a szurkolókban és a megítélésünkben, ami a következő edző választását is el lehetetlenítheti. Tűzoltó mentősegély kell, bárki, azonnal. Hozzák vissza a szerencsétlen Jordi Roura-t aki Tito másodedzője volt. Szerencsétlen senki, 0% bizalom lehet felé, de legalább ő talán még emlékszik milyen modern top szintű klubban dolgozni, ami Koemannak totál ismeretlen ezek szerint. Ez félig poén, de igazából miért ne lehetne jobb.
Gattuso pl nem poén. Esküszöm, ha elképzelem mit mondana és tenne, jól jöhetünk ki belőle hosszú távon, és rövid távon se lenne rosszabb.
Lampard? áh, őt azért ne, de igazából nem lenne rosszabb. Neki voltak elképzelései bár nem tudta megvalósítani, de csak letette egy BL győztes csapat alapjait, még ha el is üldözték onnan de valamit csak jól csinált. Átalakuló 1 évre nem ilyen hozzá állás kéne akkor? Elképzelés, ami lehet nem jön be, de legalább tart valahova. Koeman sehova se tart, ugyanazt tette fel mint amikor itt volt Messi és Griezmann is. Konkrétan, semmi se változott, csak helyettük Depay és LDJ kezdett, és nem Messire passzoltuk ki amint lehet a labdát hogy nesze old meg, hanem kivágtuk a DISZKONT SZALAI ÁDÁMra mint egy taknyos Magyar válogatott hogy nesze old meg. Hihetetlen hogy ezt a szégyent el kell magyarázni valakinek hogy mit jelent.


Akármilyen mélyen van a klub pénzügyileg nincs az a körülmény ami felmentést jelent erre a játékra. Volt alternatíva. Kimenni bátran 4-3-3-ban Puigékkal és akkor lenyilatkozhatná hogy hát igen, volt taktika, voltak figurák, volt terv de a játékos keret nem olyan jó Puiggal Pedrival és Depayyal mint Xavival Iniestával és Messivel. Akkor azt mondom ok, akkor az volt, most ez, ekkora a különbség a keretben, de az edzői munka minősége effektív kb ugyanakkora volt akkor mint most. Ha láttuk volna hogy mivel próbálkoztunk akkor ok, hogy nem jött össze.
De ha felküld egy csapatot olyan játékosokkal akik olyan szerepet kapnak amiben már 1000x elbuktak, és aztán reklamál hogy ez van, az hülye. Ostoba. SZÉGYEN.
Még egyszer gondoljuk át. Totál más volt tavaly Messivel és Griezmannal elől? Igen, és nem. Igen mert akkor Messi megkapta halott 0 helyzetben a labdát középen és mindenki iszkolt felfelé hogy legyen kit megjátszania. Nem volt értelme, de Messi zsenije hozta kb az eredményeket. Vártuk hogy oké, ha nincs Messi és nem "kell" ezt játszani, mint a korábbi években, akkor majd lehet kitalálni egy focit, egy újat, nem a tiki-taka ala Messi v7.0-át. Erre felteszi ugyanazt a 3-5-2-öt csak elől gyengébb emberekkel és 0 ötlettel. A fiúk azt se tudták mit kéne csinálniuk. Edzésen mit gyakorolnak??? LE alatt 1.5 hónapja Busi és Pedri tudta hova kell rakni a labdát, egyből tették is oda. Most semmire se jók mert fejetlenség van. Ezt nem szabad tovább tartani, ha Busi lenne az edző is jobb lenne mert neki talán még rémlik hogy kell focizni de Koemannal elképzelése sincs, mert 1 teljes szezon +1 előszezon +1 hónapja 0-t alkotott. Nevetek, de nem teljesen viccelek. Igen, Busi-t is értelmesebbnek tartom erre a szerepbe hogy 1 évet túléljünk. Kellene egy erőnléti edző aki azt a részt levezényli és a többit oldják meg házon belül de komolyan, saját felelőséggel. Aztán ha nem nem, lehet ballagni jövő nyáron mert akkor nem bújhatnak az edző mögé hogy hát ők megtették amit kért. Vad fantázia, nem ez van az álomként várt megváltások listájának élén, hátrébb szerepel kb mindennél, de előrébb szerepel annál hogy Koemannal folytassuk. Lehet röhögni hogy biztos mennyire utálom és hogy elgurult a gyógyszerem, de ezek érvek és példák, nem tényleges tervek amiket a klubnak egyáltalán meg kéne gondolnia. Félig vicc, de belegondolva miért ne.. máshol is jött már be játékos edző. De a listáról van pár ember aki működhetne, de a listán túl is aki könnyen kivásárolható vagy rajta sincs de egy valamire való klub radarján ott lehet, lennie kell, más klubbok is csak tudják honnan kell kikukázni edzőket akik 2 szezon múlva top helyen top gázsiért top eredményeket érnek el. Valaki csak ért hozzá, ha messze is van jelenleg katalóniától.
Nagybarcelona
Barça C
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2021.02.19. 17:41:31

2021.09.16. 16:24:37

Nem is èrtem itt az embereket. Küldjük el Kúmant. Igaz 12 milliót kellene kifizetni ebben az esetben, mikor azèrt nem jött Emerson helyett az 50 milliós Ndombele, mert nem tudják kifizetni a fizetèsèt. Cavani helyett az utolsó átigazolási napon maradt Luuk De Jong 1 milliós fizetèsèrt. Laportának mi volt az elkèpzelèse? Volt választási lehetősège, miszerint a CVC üzlet elfogadása, vagy a Barca Corporate 49%-nak eladása azonnali 200+ milliós bevètelt jelentett volna a klubnak. Laporta ezt választotta. Mit kèrt ezzel szemben Kúman? Egy fizikálisan erős Kp-t, ès egy csatárt. Bartóèktól is ezt kèrte. Kit kapott 2 èv alatt? Luuk De Jongot. Valószínű, hogy nem úgy törtènt, hogy Laporta feltette a kèrdèst, hozzuk Haalandot, vagy Luuk De Jongot? Főleg úgy, hogy kèt nappal előtte írták, a Sevilla felajánlotta nekünk, mert Rafa Mir-t igazolták a helyère a Wolverhamptontól 15 millióèrt, akiknek mi jófejsègből kölcsön adtuk Trincaot. A Sevilla az Atletico elől vitte el, akiknek jófejsègből kölcsön adtuk Griezmannt.
Rezisto95
Barça B
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2020.05.18. 15:59:40

2021.09.16. 16:21:12

Jó kérdés, én is ezt kérdem minden alkalommal, hogy kit ültetnének Koeman helyére?? De eddig egy értelmes válasz nem volt, csak annyi hogy ennél bárki jobb, meg hogy tavaly fel kellet volna állnia.
Roberto Martinez meg Erik ten Hag neve merült fel eddig :D Mindkettő óriási fogás lenne a barcának, elvégre olyan sok mindent nyertek és sok neves csapatnál megfordultak...
Nincs épeszű edző aki jelenleg bevállalná bagóért ezt a nyomást, amit Laporta meg a szurkolók nyomnak hétről hétre.
Avatar
Barcaforever
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3598
Csatlakozott: 2004.10.13. 19:17:18
Tartózkodási hely: Barcelona/Budapest

2021.09.16. 15:37:35

Én is puffogok minden héten, de nézzünk már előre kicsit. Tételezzük fel, vagy a Benfica/Atletico vagy a Kijev/RM párharcból 0 vagy 1 pontot hozunk el. Világvege #koemanout, elküldik és utána kit ültetünk le a kispadra, akit pl nyáron még nem tudtunk? Mert nekem egy név se ugrik be.

Kíváncsi lennék a véleményekre, mert azt a részét én se látom.
Kép
Guille
Jugador del Barça
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40

2021.09.16. 15:02:09

Zozzy 5 írta:
2021.09.16. 14:49:13
Semmi másért nincs itt, kizárólag azért, mert nem volt pénz nyáron elkuldeni.
Ez a lényeg.
Ezért kár minden meccs után leírni 100x, hogy mennyire alkalmatlan, mert egy kényszerhelyzetben vagyunk. Nyilván látja ezt Laporta és ahogy tud, találni fog rá megoldást. Reméljük, jót, hosszútávút és nem csak bábcsere meg tűzoltás lesz.
Zozzy 5
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 8427
Csatlakozott: 2006.11.04. 10:20:50
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.09.16. 14:49:13

Rezisto95 írta:
2021.09.16. 14:26:41
Nem volt drasztikus keret változás 1 év alatt? :D :D MESSI, Griezmann, Fati 1 évre kiesett, nincs Trincao, helyette van sérült Aguero. Na ezt mindennek mondanám csak nem sima átmenetnek. A juve látjuk mennyit ér Ronaldo nélkül, pedig ő csak 2 évig volt ott, nem mint itt Messi hogy konkrétan ő diktálta a ritmust.
Tokmind1, mert amikor volt Messi meg Griezmann, akkor is simán flop volt Koemannal a bajnokság vége, amikor elvileg a mi kezünkben volt a sorsunk, és simán kikaptunk Ronalddal vmi Granada ellen otthon és ezen ment el a bajnokság...

Semmi másért nincs itt, kizárólag azért, mert nem volt pénz nyáron elkuldeni. Messi és Griz után már talán lenne, remélem, meg is történik minél hamarabb. Nagyon irritáló, ahogy eljatsza a mártírt, aki a nehézségek közepette is vállalja a melót, aztán minden kínos sülést a körülményekre fog mióta itt van. Most ezzel jön h majd Fati meg Dembele meg Aguero, de lesz majd akkor is valami külső körülmény, amire attolja a felelősséget.

Fel kellene fognia, hogy a Barcelona edzojekent krízisben is az az elvaras, hogy a krízis lehetőségeiből a legtöbbet hozza ki, pl. komoly mentális felkészítéssel, profi taktikai munkával. Láthatólag egyik sem megy neki, és a közepesnél eggyel gyengébbet hoz ki a helyzetből. Aki szerint az a maximum, h otthon a bayern ellen 0 kaput eltalalo lövés 90 perc alatt, annak csodálom az alacsony elvarasait. Meg amúgy is, ha ennyi baja van a körülményekkel, akkor húzzon el inkább.
GeryG
Barça C
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2021.09.15. 10:36:59

2021.09.16. 14:40:38

Rezisto95 írta:
2021.09.16. 14:26:41
Nem volt drasztikus keret változás 1 év alatt? :D :D MESSI, Griezmann, Fati 1 évre kiesett, nincs Trincao, helyette van sérült Aguero. Na ezt mindennek mondanám csak nem sima átmenetnek. A juve látjuk mennyit ér Ronaldo nélkül, pedig ő csak 2 évig volt ott, nem mint itt Messi hogy konkrétan ő diktálta a ritmust.
Oké, Messi kiválása önmagában nevezhető drasztikus változásnak, igen. Bár azt a ritmust, amit az utóbbi 2-3 évben diktált... Mondjuk úgy, hogy nem volt nehéz tartani vele a lépést tempóban. :D De őt valóban sajnáltam, hogy elment, de míg egyik szemem sírt, a másik nevetett, hisz ha valami, akkor ez most okot és főleg lehetőséget adhat a komolyabb újrakezdésre.

De Trincao nem sok vizet zavart, akkor se nagyon vettük észre, hogy itt van, amikor itt volt.
Fati szegény még bele sem lendült igazán, máris a kórházi ágyban fészkelődött, hogy ne legyen felfekvéses a feneke...
Griezman kiválásával sem érzem azt, hogy na most aztán mi lesz velünk.

Szóval Messin kívül érzésem szerint egyik távozó hiánya sem feltétlenül kellene, hogy aggodalomra adjon okot. Fatié meg már csak azért sem, mert ő lassan ugyebár vissza is tér (kérdés, milyen állapotban).

Mivel gyakorlatilag szinte zéró esélye van, hogy Koeman tél előtt távozzon, így kíváncsian várom, hogy a mostani takarózás után mit fog lépni. Megmondta, hogy épp arra vár, hogy később majd milyen jó lesz. Ha majd felépülnek a sérültjeink, na majd akkor bucira verjük a világot. Legyen igaza. Csak azt nem tudom, hogy ha az Aguero, Fati, Dembele pakkal is meghint minket odakint egy álmoskás négyessel a Bayern, akkor kit fog bűnbaknak kikiáltani? A szertárost, mert edzésen nem hozott ki elég labdát mindenkinek?
Rezisto95
Barça B
Hozzászólások: 34
Csatlakozott: 2020.05.18. 15:59:40

2021.09.16. 14:26:41

Nem volt drasztikus keret változás 1 év alatt? :D :D MESSI, Griezmann, Fati 1 évre kiesett, nincs Trincao, helyette van sérült Aguero. Na ezt mindennek mondanám csak nem sima átmenetnek. A juve látjuk mennyit ér Ronaldo nélkül, pedig ő csak 2 évig volt ott, nem mint itt Messi hogy konkrétan ő diktálta a ritmust.
GeryG
Barça C
Hozzászólások: 5
Csatlakozott: 2021.09.15. 10:36:59

2021.09.16. 13:05:20

SzaSa13 írta:
2021.09.16. 10:37:14
Szerintem türelmetlenek vagytok... Nagyon...
Gyakorlatilag ez volt az első meccse a csapatnak a végleges kerettel, ráadásul néhány (remélhetően) meghatározó játékos sérült.
Azt hajtogatja a többség, hogy mennie kellene a gerincnek a francba (kb. a csapatkapitányoknak). Pénz nincs, tehát meghatározó, top játékost nem tudunk igazolni a helyükre.
Fel kellene tölteni a csapatot fiatalokkal, tehát gyakorlatilag egy kicsit megerősített Barca B játszana az első osztályban. Az elején tuti, hogy még ennyire sem játszanánk eredményesen, kíváncsi lennék, hogy hány meccs után temetné mindenki a csapatot?! Most is ezt csinálja a többség 1 meccs után (még egyszer hangsúlyozom, most lett csak végleges a keret).
Top edzőnek tartom-e Koemant? Nem.
Biztos vagyok-e benne, hogy megoldja a csapat problémáit? Nem
Ettől függetlenül meg kellene érteni, hogy csapat vezetőinek több éves kritikán aluli ténykedése miatt most gyakorlatilag mindent elölről kell kezdeni.
Újra kell építeni egy néhai top klubot mind anyagilag, mind szakmailag.
Fejezzétek már be a folyamatos hisztit, nyavalygást (akinek nem inge...). Most végre legalább történik valami! A többség évek óta változásért kiált, most itt van.
Ez azonban nem megy csettintésre, ráadásul pénz nélkül...
Igazad is lehetne mondjuk egy évvel ezelőtt. De Koeman itt van több mint egy éve, és a keret sem cserélődött le drasztikusan. Oké, Messi elment, ami jelentős változást kellene, hogy jelentsen a taktika szempontjából. De ettől függetlenül a "hiszti és nyavalygás" elsősorban nem annak szól, hogy kik játszottak. Hanem annak, ahogy játszottak. És ha a Te gondolatmeneted szerint nézzük, akkor bizony ez hatványozottan igaz. Mert a csapat látványosan rosszul játszott addig, amíg az öreg és tapasztalt játékosok alkották: Busquets, Alba, Sergi Roberto. Amint helyettük feljött a pályára a csikótrió, hirtelen egész más lett a meccs képe, más kérdés, hogy esélyünk nyilván így sem volt. De zongorázni lehetett a különbséget sebesség és főleg lelkesedés, tűz terén.

Szóval, ha így nézzük, igazság van abban, amit sokan mondanak. Miszerint ha a csapat többnyire fiatal játékosokkal áll fel (megjegyzem, Koeman erre fényezi állandóan a glóriáját, hogy ő aztán orrba-szájba nyomatja a kicsiket), akkor is ki lehet/fog kapni egy Bayerntől 0:3-ra vagy még jobban is. De ha az első perctől kezdve azt a pörgést látja a publikum, amit az utolsó negyedórában, akkor máris kevesebb lenne a fanyalgó.

Koemant nem ez az egy meccse minősíti, amit az idénre (de legalábbis őszre) véglegesnek tekinthető, de mellé még sérülések miatt foghíjas kerettel lejátszott. Hanem az ezt megelőző teljes szezon és az idei eddigi néhány meccs is. Mert szebb vagy jobb játék azokon sem volt. Többen írták itt, a fórumon, hogy bizony bő egy év alatt 0 az előrelépés ahhoz képest, ahol és amikor átvette a bandát. Ha egy év alatt gyakorlatilag semmit sem tudott megvalósítani az elképzeléseiből egy 75%-ban a maival megegyező kerettel, akkor nem hiszem, hogy most csak azért rohangáltunk (bár rohangáltunk volna, de csak kóricáltunk) össze-vissza a pályán, mert épp Fati, Dembelé és Agüero maródi. Amíg az edző fejében nincs tiszta kép, addig tök mindegy, hogy kiket húz elő a kalapból, azok is tévelyedetten fognak kóvályogni a pályán.

Innentől igenis van mire ekézni Koemant, és bő egy év kudarca(i) után joggal alakul ki egyre több szurkolóban a vágy a váltásra. Vele egyszerűen nincs határozott taktika, nincs rövid vagy hosszú távon formálódó játékkép, és egyre kevesebb a remény, hogy egy egyébként egyéni szinten kiváló játékosokból is álló gárdával bármi eredményt elérjen. Nem is feltétlenül az aggasztó, hogy idén sem nyerünk BL-t, esetleg megint lecsúszunk a bajnokságról. Hanem az, hogy mindezt bántóan rossz játékkal és egyre inkább lélektelen játékosokkal tesszük.
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1362
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.09.16. 11:33:54

geridoss írta:
2021.09.16. 10:03:08
Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
Sokfelé lehet indulni ebből a gondolatból és hangsúlyosan ebben a topicban is.... :D
Én azt a következtetést vonom le, hogy a csapat szervezettsége tekintetében, mint első lépcsőfok az alapok letételéhez illetve elindulás valamilyen stabilitás felé, hogy nem kell sztáredzőnek lenni ezek megvalósításához. Fizikai és mentális felkészítés alapjairól van szó.
Koemannak ez nem megy kereken egy esztendeje már.
Tavaly ilyenkor már látszott, hogy képtelen bármilyen szervezettségbe, szerkezeti egységbe foglalni a játékosait. A csapatnak nincs karaktere, arculata, nincs stílusa, nem létezik semmi a pályán a játékosok fizikai jelenlétén kívül.
Koemannak ez sztárokkal sem ment tavaly úgy, hogy volt Messi és alkalmanként Gríz is hozzátett néhány villanást.
Így, hogy nincsen a szó valódi értelmében klasszisunk, méginkább felértékelődik a szervezettség fogalma.
Na ehhez kell edzőt találni most.
Ha ez megvan, akkor lehet gondolkodni azon, hogyan tovább. Mi kell a további fejlődéshez, képes-e edző és csapata szintet lépni, vagy mi kell ahhoz, hogy szintet lépjünk, esetleges igazolásokkal és/vagy edzőváltással?
Amíg az alapoknál sem tartunk, teljesen értelmetlen a további filozofálgatás.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2613
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2021.09.16. 11:31:13

pep71 írta:
2021.09.16. 10:55:21
geridoss írta:
2021.09.16. 10:03:08
Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
És ettől a Barca jobb lett ? Felejtsük már el Messi-t. Elment , az már a Barca szempontjából teljesen mindegy, hogy ő nyerni fog e még BL-t vagy sem. A PSG-nek meg nem a csoportkörben kell jó formában lenni , ahogy egyik top csapatnak sem. A Liverpool mikor utoljára BL-t nyert az utolsó csoportmeccsen jutott tovább egy 90+ perces góllal...de több csapat is volt már így.
Plusz ez ellen a Brugge ellen idegenben mindenki szenvedni fog , annyi szent , hogy jobban és szervezettebben védekeznek mint a Barca és veszélyesebben is kontráznak...
Úgy látom nem jött át a lényeg. Azért írtam Koeman topikjába, mert egy játékosállományban sokkal gyengébb csapat képes volt megállítani a PSG-t, és 1-1-re hozni hazai pályán a meccset, több kapuralövéssel. Igen, nem volt formában a PSG, de szerinted a Bayern 100%-ot adott ki? Ha így lett volna, hidd el nagyon csúnya vége lett volna számunkra. Messiről szó sem esett ilyen formában.
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Barca&Brazil 4ever!
Ronaldinho -- Neymar -- Rakitic
Guille
Jugador del Barça
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40

2021.09.16. 11:29:39

pep71 írta:
2021.09.16. 11:16:14
Rombolni gyengébb szintű játékosokkal is lehet és mindig egyszerűbb mint támadni, de még ez sem megy Koeman-al, egyszerűen se védekezni se támadni nem tud a csapat. Nem tud megszervezni egy védekezést 5 emberrel sem , Alba meg SR folyamat uresbe mozogtak védekezésnél , állandóan el voltak váltva az emberek, ez ilyen szinten nonszensz. Tényleg meg kell nézni , hogy egy Brugge , hogy tud védekezni és abból kontrázni egy PSG ellen. Ne mondja nekem senki , hogy a Brugge kerete jobb mint a Barcáé, meg hogy itt nem lehet így játszani , mert most Koeman is full beszari védekező taktikával próbált játszani, csak ezt is képtelen levezényelni.
Ezzel a részével egyetértek. Az első 20 percünk jó volt, de ennyi. Amit előbb írtam, azt magára a csapatösszeállításra értettem.
Mondjuk azt hozzáteszem, hogy a PSG védekezése azért pár polccal lejjebb van, mint a bajoroké. Meg kontázni sem túl alkalmas a keret, mert, akinél lenne sebesség, az mind sérült (Dest, Dembi, Fati), de az tény, hogy ebből is jóval többet ki lehetne hozni szerintem is.
pep71
Capitá del Barça
Hozzászólások: 969
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.09.16. 11:16:14

Guille írta:
2021.09.16. 11:06:59
pep71 írta:
2021.09.16. 10:51:08
Változás az lenne , ha nem Busi , SR , Alba , piké lenne a kezdőben , akik már ezerszer megégtek, hanem a fiatalok, de Koemannak ehhez sincs töke, pedig most tényleg lenne lehetősége.
Senki nem panaszkodna, ha feláll fiatalokkal a kezdőben és próbálkoznak támadni is , a végeredmény pedig ugyanígy 0-3 vagy akár 0-5.
De ez a semmi amit lerakott pl. SR , Alba , Busi meg úgy az egész csapat kaput eltaláló lövés nélkül , na ebben mi az a nagy változás(pozitív) írd meg kérlek!
Mert negatív az van bőven , csuszik lefelé a lejtőn csapat megállíthatatlanul.
Szerintem kizárt dolog, hogy senki nem panaszkodna, nem nagyon volt még ilyen. :)

SR-rel egyetértek, őt csak cserének szabad használni kb. rotálásra a kp-n, a szélről meg eltiltanám. Persze az kérdés, hogy mikor Mingu és Dest is sérült, vagy éppen felgyógyultak, akkor Demir kezdjen a Bayern ellen? Ő aztán gondolom végképp nem tud védekezni.
Albat sem kéne azért száműzni, csak érdemben rotálni Baldéval, ha ő tényleg beválik (bár nem bírom Alba stílusát, de azért ő tud jó teljesítményt letenni elég gyakran)
Busit valóban ilyen félidőkre, 60 percekre kéne játszatni, de Nico is kapott már bőven lehetőséget a poszton, más meg egyszerűen nincs a keretben.
Lenglet most már azért stabilan a padon van szerencsére, hogy Araujo és Garcia egészséges, de, ha 3 védős rendszer van, Piquét sem lehet megspórolni, és azért ő is képes lehozni jó meccseket. Gondolom, abban egyetértünk, hogy Umtitit végképp nem szeretnénk a kezdőben látni.

Szóval összegezve tökre egyetértek Koeman kritizálásával, csak nézzük már meg a lehetőségeinket is közben, meg azt, hogy hány meccse volt valamit kifőzni most a ebből a keretből. Azt azért meg lehet érteni, hogy a Bayern ellen nem küldi fel a B csapatot, majd ha a bajnokságban stabilan SR és a többi kerékkötő kezd, úgy, hogy a többiek egészségesek, akkor lehet majd ilyen téren jogosan ekézni szerintem. De hangsúlyozom, hosszú távon én is hoznék egy olyan edzőt, aki tud építkezni és van víziója, csak mindenáron nem rugnám ki, csak azért, mert most nem szárnyalunk, figyelembe véve a körülményeket.
Rombolni gyengébb szintű játékosokkal is lehet és mindig egyszerűbb mint támadni, de még ez sem megy Koeman-al, egyszerűen se védekezni se támadni nem tud a csapat. Nem tud megszervezni egy védekezést 5 emberrel sem , Alba meg SR folyamat uresbe mozogtak védekezésnél , állandóan el voltak váltva az emberek, ez ilyen szinten nonszensz. Tényleg meg kell nézni , hogy egy Brugge , hogy tud védekezni és abból kontrázni egy PSG ellen. Ne mondja nekem senki , hogy a Brugge kerete jobb mint a Barcáé, meg hogy itt nem lehet így játszani , mert most Koeman is full beszari védekező taktikával próbált játszani, csak ezt is képtelen levezényelni.
Guille
Jugador del Barça
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40

2021.09.16. 11:06:59

pep71 írta:
2021.09.16. 10:51:08
Változás az lenne , ha nem Busi , SR , Alba , piké lenne a kezdőben , akik már ezerszer megégtek, hanem a fiatalok, de Koemannak ehhez sincs töke, pedig most tényleg lenne lehetősége.
Senki nem panaszkodna, ha feláll fiatalokkal a kezdőben és próbálkoznak támadni is , a végeredmény pedig ugyanígy 0-3 vagy akár 0-5.
De ez a semmi amit lerakott pl. SR , Alba , Busi meg úgy az egész csapat kaput eltaláló lövés nélkül , na ebben mi az a nagy változás(pozitív) írd meg kérlek!
Mert negatív az van bőven , csuszik lefelé a lejtőn csapat megállíthatatlanul.
Szerintem kizárt dolog, hogy senki nem panaszkodna, nem nagyon volt még ilyen. :)

SR-rel egyetértek, őt csak cserének szabad használni kb. rotálásra a kp-n, a szélről meg eltiltanám. Persze az kérdés, hogy mikor Mingu és Dest is sérült, vagy éppen felgyógyultak, akkor Demir kezdjen a Bayern ellen? Ő aztán gondolom végképp nem tud védekezni.
Albat sem kéne azért száműzni, csak érdemben rotálni Baldéval, ha ő tényleg beválik (bár nem bírom Alba stílusát, de azért ő tud jó teljesítményt letenni elég gyakran)
Busit valóban ilyen félidőkre, 60 percekre kéne játszatni, de Nico is kapott már bőven lehetőséget a poszton, más meg egyszerűen nincs a keretben.
Lenglet most már azért stabilan a padon van szerencsére, hogy Araujo és Garcia egészséges, de, ha 3 védős rendszer van, Piquét sem lehet megspórolni, és azért ő is képes lehozni jó meccseket. Gondolom, abban egyetértünk, hogy Umtitit végképp nem szeretnénk a kezdőben látni.

Szóval összegezve tökre egyetértek Koeman kritizálásával, csak nézzük már meg a lehetőségeinket is közben, meg azt, hogy hány meccse volt valamit kifőzni most a ebből a keretből. Azt azért meg lehet érteni, hogy a Bayern ellen nem küldi fel a B csapatot, majd ha a bajnokságban stabilan SR és a többi kerékkötő kezd, úgy, hogy a többiek egészségesek, akkor lehet majd ilyen téren jogosan ekézni szerintem. De hangsúlyozom, hosszú távon én is hoznék egy olyan edzőt, aki tud építkezni és van víziója, csak mindenáron nem rugnám ki, csak azért, mert most nem szárnyalunk, figyelembe véve a körülményeket.
pep71
Capitá del Barça
Hozzászólások: 969
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.09.16. 10:55:21

geridoss írta:
2021.09.16. 10:03:08
Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
És ettől a Barca jobb lett ? Felejtsük már el Messi-t. Elment , az már a Barca szempontjából teljesen mindegy, hogy ő nyerni fog e még BL-t vagy sem. A PSG-nek meg nem a csoportkörben kell jó formában lenni , ahogy egyik top csapatnak sem. A Liverpool mikor utoljára BL-t nyert az utolsó csoportmeccsen jutott tovább egy 90+ perces góllal...de több csapat is volt már így.
Plusz ez ellen a Brugge ellen idegenben mindenki szenvedni fog , annyi szent , hogy jobban és szervezettebben védekeznek mint a Barca és veszélyesebben is kontráznak...
pep71
Capitá del Barça
Hozzászólások: 969
Csatlakozott: 2011.08.30. 00:28:51

2021.09.16. 10:51:08

SzaSa13 írta:
2021.09.16. 10:37:14
Szerintem türelmetlenek vagytok... Nagyon...
Gyakorlatilag ez volt az első meccse a csapatnak a végleges kerettel, ráadásul néhány (remélhetően) meghatározó játékos sérült.
Azt hajtogatja a többség, hogy mennie kellene a gerincnek a francba (kb. a csapatkapitányoknak). Pénz nincs, tehát meghatározó, top játékost nem tudunk igazolni a helyükre.
Fel kellene tölteni a csapatot fiatalokkal, tehát gyakorlatilag egy kicsit megerősített Barca B játszana az első osztályban. Az elején tuti, hogy még ennyire sem játszanánk eredményesen, kíváncsi lennék, hogy hány meccs után temetné mindenki a csapatot?! Most is ezt csinálja a többség 1 meccs után (még egyszer hangsúlyozom, most lett csak végleges a keret).
Top edzőnek tartom-e Koemant? Nem.
Biztos vagyok-e benne, hogy megoldja a csapat problémáit? Nem
Ettől függetlenül meg kellene érteni, hogy csapat vezetőinek több éves kritikán aluli ténykedése miatt most gyakorlatilag mindent elölről kell kezdeni.
Újra kell építeni egy néhai top klubot mind anyagilag, mind szakmailag.
Fejezzétek már be a folyamatos hisztit, nyavalygást (akinek nem inge...). Most végre legalább történik valami! A többség évek óta változásért kiált, most itt van.
Ez azonban nem megy csettintésre, ráadásul pénz nélkül...
Változás az lenne , ha nem Busi , SR , Alba , piké lenne a kezdőben , akik már ezerszer megégtek, hanem a fiatalok, de Koemannak ehhez sincs töke, pedig most tényleg lenne lehetősége.
Senki nem panaszkodna, ha feláll fiatalokkal a kezdőben és próbálkoznak támadni is , a végeredmény pedig ugyanígy 0-3 vagy akár 0-5.
De ez a semmi amit lerakott pl. SR , Alba , Busi meg úgy az egész csapat kaput eltaláló lövés nélkül , na ebben mi az a nagy változás(pozitív) írd meg kérlek!
Mert negatív az van bőven , csuszik lefelé a lejtőn csapat megállíthatatlanul.
Avatar
SzaSa13
Barça C
Hozzászólások: 14
Csatlakozott: 2017.08.11. 19:15:28

2021.09.16. 10:37:14

Szerintem türelmetlenek vagytok... Nagyon...
Gyakorlatilag ez volt az első meccse a csapatnak a végleges kerettel, ráadásul néhány (remélhetően) meghatározó játékos sérült.
Azt hajtogatja a többség, hogy mennie kellene a gerincnek a francba (kb. a csapatkapitányoknak). Pénz nincs, tehát meghatározó, top játékost nem tudunk igazolni a helyükre.
Fel kellene tölteni a csapatot fiatalokkal, tehát gyakorlatilag egy kicsit megerősített Barca B játszana az első osztályban. Az elején tuti, hogy még ennyire sem játszanánk eredményesen, kíváncsi lennék, hogy hány meccs után temetné mindenki a csapatot?! Most is ezt csinálja a többség 1 meccs után (még egyszer hangsúlyozom, most lett csak végleges a keret).
Top edzőnek tartom-e Koemant? Nem.
Biztos vagyok-e benne, hogy megoldja a csapat problémáit? Nem
Ettől függetlenül meg kellene érteni, hogy csapat vezetőinek több éves kritikán aluli ténykedése miatt most gyakorlatilag mindent elölről kell kezdeni.
Újra kell építeni egy néhai top klubot mind anyagilag, mind szakmailag.
Fejezzétek már be a folyamatos hisztit, nyavalygást (akinek nem inge...). Most végre legalább történik valami! A többség évek óta változásért kiált, most itt van.
Ez azonban nem megy csettintésre, ráadásul pénz nélkül...
Guille
Jugador del Barça
Hozzászólások: 157
Csatlakozott: 2018.01.29. 08:34:40

2021.09.16. 10:10:41

geridoss írta:
2021.09.16. 10:03:08
Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
Ebből logikailag csakis az következhet, hogy Messi sikeresen legyengítette a világverő PSG-t ;)
(amúgy lőtt egy szép pipakapufát + adott egy gyakorlatilag gólpasszt Mbappénak)

A PSG védelme mondjuk viccnek tűnt az összefoglaló alapján...

Koeman tényleg gyenge, én most csak attól félek, hogy, ha bármi áron ki kell tenni a következő hetekben, akkor megint az lesz, hogy hozunk vmi kamuedzőt, csak azért, hogy befogja a száját a közvélemény meg szurkolók és semmi sem lesz megoldva.
Sonoma
Jugador del Barça
Hozzászólások: 208
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2021.09.16. 10:06:25

Itt most egy olyan edző kell(ene), aki nem kötődik a klubhoz, nem játszott itt, nincs benne Barca dns (bármit is jelentsen ez).
Nincs haverkodás a "legendákkal", kemény edzések, taktikai elemek gyakorlása stb.
Mindenki tiszta lappal induljon és az edzésen mutatott teljesítménye alapján kapjon játékperceket. Csak így lehet kiszórni a nem ide való embereket.

Ha továbbra is keressük a "klub értékeivel azonosulni tudó edzőt", csak továbbvinnénk a Koeman-féle vonalat.
Avatar
geridoss
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2613
Csatlakozott: 2008.11.30. 23:00:46
Tartózkodási hely: Zürich

2021.09.16. 10:03:08

Csak úgy mellékesen leírom, hogy a Brugge tegnap többet lőtt kapura, mint a Messi-Mbappe-Neymar trióval rohamozó PSG.

Aztán ebből mindenki vonja le a megfelelő következtetést. Meg vajon miért ebbe a topikba írtam...
"Látta a Real Madrid Villareal elleni 6-2-es győzelmét?" " Nem láttam, viszont emlékszek egy 6-2-re a Bernabeuból..." /Joan Laporta/
Barca&Brazil 4ever!
Ronaldinho -- Neymar -- Rakitic
Kovbal88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1625
Csatlakozott: 2013.07.17. 16:50:38

2021.09.16. 09:58:15

Sinya22 írta:
2021.09.16. 07:05:54
Ezért nem értem azt, miért nem menesztették az előző szezon végén. Alapból sem sok edző vállalta volna el most ezt a csapatot szerintem (legalább is aki nem Setienhez hasonló) , szezon közben meg még nehezebb lesz olyat hozni, akivel érdemben előrébb lépünk. Pedig az meg egyértelmű, hogy Koeman nem fog fejlődni és így a csapat sem nagyon. Visszajön ugyan lassan Fati, Agüero, ott lesz még Cou és Dembelé is olyan hátha alapon, de azon kívül hogy majd bedobálja őket a kezdőbe továbbra sem lesz érezhető koncepció. Majd rugdossuk Depayra meg Fatira a labdákat, aztán vidd be a kapuig pls :D
Én se értem mit keres még mit, tavaly év végén csúnyán leszerepelt, most is valahogy azt lehet érezni, kényszerből dobálja be a fiatal játékosokat, mert nincs más, de az nincs kitalálva, hogy mi is a feladatuk.
Viszont szerintem, az előző két edzőnél jobb, a játékosokkal is jó a hangulat, bár nem tudom ez jó vagy rossz dolog. Két hónap és meglátjuk hova tart a csapat.
Elől a Barca mögötte a Real Madrid!
Avatar
Sinya22
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2533
Csatlakozott: 2017.08.21. 17:40:25

2021.09.16. 07:05:54

Ezért nem értem azt, miért nem menesztették az előző szezon végén. Alapból sem sok edző vállalta volna el most ezt a csapatot szerintem (legalább is aki nem Setienhez hasonló) , szezon közben meg még nehezebb lesz olyat hozni, akivel érdemben előrébb lépünk. Pedig az meg egyértelmű, hogy Koeman nem fog fejlődni és így a csapat sem nagyon. Visszajön ugyan lassan Fati, Agüero, ott lesz még Cou és Dembelé is olyan hátha alapon, de azon kívül hogy majd bedobálja őket a kezdőbe továbbra sem lesz érezhető koncepció. Majd rugdossuk Depayra meg Fatira a labdákat, aztán vidd be a kapuig pls :D
Avatar
Subinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3646
Csatlakozott: 2005.03.17. 14:44:52
Tartózkodási hely: Budapest

2021.09.16. 06:36:01

Ancelotti jó edző, a Realt is össze fogja kapni, egy baja van, a rutinos játékosokat szereti, nem a fiatalokat.
Tegnap a Milan meccset nézve volt egy érdekes mondat. 10 éve nem nyertek bajnokságot, BL még régebben. Most jöttek vissza az elitbe. Vki itt 2-3 évet mondott nálunk.... Nehogy 10 legyen belőle nekünk is. Koemannal tuti csak lejjebb kerülünk a gödörbe. Ide egy olyan őrült kéne, mint Bielsa :)
Válasz küldése