İlkay Gündoğan

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
baas11
Entrenador del Barça

2024.08.24. 08:10:03

B+ Laporta Deco
"a nagyobbnak mindig igaza van, még akkor is ha téved..." Lefty ; Fedőneve: Donnie Brasco
andras953
Jugador del Barça

2024.08.23. 23:18:24

Én nem vagyok hasraesve Gündogantól.Ő egy korábban volt kiváló játékos, remek technikával, ritka jó fociérzékkel és pályán-látással, aki 34 éves korára egyre kevesebbet tud nyújtani csapatának. (körülményes, lassú, szerelni védekezni szinte nem tud) A német válogatottságot lemonta, és szerintem a Cityben is keveset fog csak játszani.
sansz
Entrenador del Barça

2024.08.23. 23:04:39

bence0330 írta:
2024.08.23. 19:54:33

Szerintem van még egy nagy hibája. Hogy ő egy korrekt ember, és ha azt mondják neki, hogy figyu, nem bírunk el gazdaságilag, és jó lenne, ha távoznál, akkor nem lesz egy tajparaszt, mint pár másik arc, és ha nem akarják a klubban, akkor távozik. Egy Ferrán meg inkább lesz közutálat tárgya, de nem megy.
Tényleg remélem, hogy ezt a végén még Ferránék képébe mondta.
Szerintem pedig egy ilyen egyszerűnek tűnő dolog sem az. Ne felejtsd el, a katalán szurkolók, akiknek a hangját hallják Laportáék, általában sokkal megengedőbbek Ferránékkal. Nem biztos, hogy meg fogják utálni, sőt.
Meg van ennek az egésznek egy másik oldala is. Van egy aláírt szerződés, ha mindkét fél jónak látja, akkor ki lehet lépni belőle, egyébként nagyon inkorrekt ezen rugózni a klub részéről, meg nyomást gyakorolni a játékosokra. Ha bajunk van azzal, hogy hat év alatt esetleg kiderül, hogy nem jó a játékos nekünk, akkor ne kössünk 6 éves szerződéseket. Másik esetben, rövid szerződéssel meg ne sírjunk és fenyegetőzzünk, ha két év után meg ingyen elmegy, mert nem újítja meg a szerződést. Olyan egyszerű lenne ezt az egészet méltósággal kezelni...
Én Ferrannak nem örültem, amikor jött. Annak ellenére, hogy Guardiola eléggé bízott benne, spanyol válogatottban is volt jó időszaka, én mindigis egy szürkeegérnek tartottam, aki esetleg mezőnymunkát tud csinálni és ha van önbizalma, akkor a helyzeteket egész jól értékesíti. De mondom,egy szürkeegér, aki akár lehetne is hasznos egy Barcában is, de ha egy spanyol kis-középcsapatban játszana, onnan sem igazán tűnne ki.
A fizetése már Laporta szigorú elveihez igazodott (ennek ellenére, utána azért jöttek ketten háromszor akkora fizetéssel), kapogat játéklehetőséget is... Miért, milyen erkölcsi vagy bármilyen oka volna, hogy kilépjen a szerződéséből, hogy elmenjen egy olyan klubba, ahova nem akar? Azért mert nem tetszik nekünk, amit a pályán csinál? Nekem az elejétől fogva nem tetszett, de inkább azt szidom aki idehozta ilyen szerződéssel.

Gündogan különben meg nekem nagyon felemás. Nem igazán ismerhettük meg a szeméyliségét, azért volt egy-két dolog, ami nem tetszett benne. Ahogy néha kinyilatkozgatott az nagyon amatőr és inkább romboló volt. Levegőbe beszélő személyeskedés, fogalmunk sincs, hogy valójában mire alapozta a bírálatot. Lehet igaza volt, lehet, hogy nem. De ezzel csak a klub körüli felhőket gyarapította. El tudom képzelni, hogy Puyol néha a srácokat végigrúgdosta az edzőpályán, ha ilyet látott, de soha nem a sajtóba küldött ilyen üzenetet. Ha küldött volna, akkor pedig nagyonis konkrét lett volna. Szerintem Gündogan nem egy mártír, pedig most kb efelé kezd elmenni a story. Biztos vagyok benne, hogy álma volt egy spanyol TOPcsapat, de nem úgy alakult a karrierje. Biztos jobban szeretett volt a TOP Barcába jönni, de nem úgy alakult. Aztán volt egy lehetősége a karrierje végén(azon se lennék meglepve, ha a következő lesz az utolsó idénye), azon se csodálkoznék, ha kapott volna a zsebébe az ingyen jövetelére, és kapott arcpirítóan nagy fizetést is, pedig állítólag Laportáék nem szállnak el a fizetésekkel..Nem rajta múlt a bajnokság, de annyit nem is adott, ami a különbséget jelentette volna. Szerintem Ő nem érezte nagyon jól magát Barcelonában, kipróbálta, pipa, de könnyen lehet, hogy Olmo kiszorítaná és akkor ő bukott volna egy évet. Utolsót, utolsó előttit, ki tudja? Ez nem korrektség, hanem a szerződés adta lehetőségek mérlegelése. Ferran fiatal, ha kevesebb lehetőséget is kap, akkor is jövőre simán válthat, de egy rossz szavunk se lehet rá, ha kitölti a szerződését, pláne, ha megkapja a 60-90 perceket. Mármint a játékát szidhatjuk, de azért nem, hogy nem áldozza fel magát Laporta egy új, meg mégújabb lázálma miatt...
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2024.08.23. 19:54:33

Sinya22 írta:
2024.08.23. 16:17:12
Gündogan egyetlen hibája, hogy se nem saját nevelés, se nem spanyol gyerek, akiket szeretünk teljesítménytől, sérülékenységtől, (fizetéstől) függetlenül pátyolgatni azután is vagy 1 vagy több szezonon keresztül, hogy már rég nem kellene.
Szerintem van még egy nagy hibája. Hogy ő egy korrekt ember, és ha azt mondják neki, hogy figyu, nem bírunk el gazdaságilag, és jó lenne, ha távoznál, akkor nem lesz egy tajparaszt, mint pár másik arc, és ha nem akarják a klubban, akkor távozik. Egy Ferrán meg inkább lesz közutálat tárgya, de nem megy.
Tényleg remélem, hogy ezt a végén még Ferránék képébe mondta.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Alcantara
Director del Fútbol

2024.08.23. 17:39:18

Peter írta:
2024.08.23. 16:37:26
Tökéletesen egyetértek a főoldali cikk tartalmával és végszóként az üzenetével....!
Én sokszor nem értem a cikk szerzőjének például a meccsek utáni játékososztályzását ( bár ez szubjektív dolog), de ez a cikk számomra is tűpontos. Egyszer sem írtam még a nyári fejlemények kapcsán, de véleményem szerint fogunk még koppanni ezzel a felelőtlen igazolásokkal, elengedésekkel. Laikusként nekem totál ostobaságnak tűnik amit a vezetőség művel, egyfajta állandó tűzoltás, kapkodás. Ez az Olmo gyerek szerintem nem fogja beváltani a reményeket, egy jó csapategységes EB győzelem feltuningolta az árát, az igazi formája ettől jóval messzebb lesz. Arra is kíváncsi leszek, hogy tud e stabilan minden meccsen játszani, ahogyan a most távozott Gündogan. Nálunk általában a nagy pénzért igazolt játékosok rendszeresen a sérültek listáját gyarapítják minden évben. Ne legyen igazam, nem kívánok rosszat a csapatnak.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.23. 17:15:30

Flick:
"“After the game against Valencia, I already had that question. He wanted to help us, but he changed his mind this week. I know him and I can only say good things about him. He’s a fantastic player and a fantastic person,”
A Valencia meccs után azt nyilatkozta, hogy szerinte végül maradni fog.
Akkor most ebből nem az következik, hogy Gündogan akart távozni?
A hírek szerint is ő kérte a távozását, Olmot a távozása nélkül is regisztrálnánk.
Peter
Director del Fútbol

2024.08.23. 16:37:26

Tökéletesen egyetértek a főoldali cikk tartalmával és végszóként az üzenetével....!

"Azt pedig még jobban sajnálom, hogy amikor a nyilvánosság előtt mondta ki őszintén és korrekt módon, nem bántóan, mit gondol bizonyos dolgokról, nem értették meg.

Egy ideális világban ő lett volna az elsőszámú csapatkapitány ebben a szezonban."

Peter írta:
2024.08.16. 16:55:35
Mit gondolok az előttünk álló szezonról?
Nem igazán érzek senkiben sem lappangó vagy burjánzó vezér szerepet, de valakinek nem ártana kézben tartani az irányítást a pályán. Gündogantól talán elvárható lenne.
Meglátjuk.
A fenti idézet dátumából látszik, hogy akkor még nem tudtunk a távozásáról.
Ezután egy-két nappal robbant a sztori.... :mrgreen:
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.23. 16:17:12

Chino írta:
2024.08.23. 14:49:13
Sinya22 írta:
2024.08.23. 13:52:40
Az ő példája nagyon jól mutatja, hogy mennek nálunk a dolgok. Profi német, sérülés nélkül lehozza a szezont, Yamal mellett egyértelműen a legjobb játékosunk volt. Az erőnléte is kiváló, bírta végig a meccseket, nem is pihenhetett semmit, mert az összes többi nádszál egymást váltotta az orvosi szobában. De őt kell feláldozni, egy másik sérülékeny játékosért, aki vagy bejön vagy nem. Ez számomra megint egy olyan döntés, ahol a bizonytalant választottuk a biztos helyett. Nem kívánom tovább részletezni, sok sikert neki a City-ben.
Nem akarok rosszat mondani rá vagy bármilyen érdemét elvenni, de a legnagyobb pozitívum vele kapcsolatban, hogy bírta a terhelést. Abban nem vagyok biztos, hogy ez a szezonja is ilyen lett volna. Az rengeteget kivehetett belőle, volt egy EB-je és lassan 34 éves.
Úgy érzem, hogy amint elmegy komolyan megszépülnek az emlékek vele kapcsolatban. Amikor tényleg kiemelkedő teljesítményt tudott nyújtani az akkor volt, amikor feljebb játszott, márpedig nagyon sokat volt duplapivotban, ahol rendre szenvedett, inkább egy volt a sok közül, csak ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni.Azzal, hogy elmegyminden megszépül és tízszer annyira hiányoljuk, mit ha itt lenne. Még, ha Olmot nem is hozzuk a "helyére", akkor is vannak oda emberek. Fermint például nagyon szívesen nézném többet, de van Pedri (igen, most jön az, hogy úgyis végig sérült lesz),
Pedri azóta a szezonja óta egy sérülékeny játékos. Ez egy TÉNY, amivel lehet vitatkozni, meg csűrheted ahogy szeretnéd felőlem. Az meg, hogy SZERINTED Gündogan nem bírta volna ezt a szezont már úgy, meg egy vélemény, amit semmi sem támaszt alá. Nekem semmilyen emlékem nem szépült meg a német játékossal kapcsolatban, arra emlékszem, hogy amíg a saját sztárjaink ültek a lelátón felváltva, addig a német állta a sarat minden sorozatban. Olmo ugyan úgy egy sérülékeny játékos, kérlek had ne számoljam össze mennyi baja volt az elmúlt években. Ezért írtam, hogy a biztosat, a bizonytalanra.

Gündogan egyetlen hibája, hogy se nem saját nevelés, se nem spanyol gyerek, akiket szeretünk teljesítménytől, sérülékenységtől, (fizetéstől) függetlenül pátyolgatni azután is vagy 1 vagy több szezonon keresztül, hogy már rég nem kellene.
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.23. 15:51:48

bence0330 írta:
2024.08.23. 14:57:10
Chino írta:

...
A csapategységes résszel egyetértek, de szerintem nincs itt semmilyen megszépült emlék, Európai szinten is a legjobbak közt volt végig, ez közben is el volt ismerve, nem csak utólag, középpályásként (pláne hogy sokat töltött hátrébb) elképesztő gólpont, egész Európában legtöbb kulcspassz, stb.

Hogy tavaszra elfogyott kicsit 33 évesen, Xavi két végén égetjük a gyertyát totál elborult túltolása miatt? Igen. Yamalnak is voltak emiatt meccsei, amikor nem volt értékelhető megmozdulása sem, és futni nem tudott már. Erről nem ő tehet, és ettől még top focista. Lewy sem tehet arról, hogy ENNYIRE béna lett, nem volt jól menedzselve. És Gündinél ez jobban kijön, hisz ő egy olyan középpályás, aki a két tizenhatos között fut egész meccsen. Ezt nem lehet így bírni 30+-osan. És akkora überklasszis szinten van a csávó, hogy még így sem volt rossz! Csak szürke, és kicsit pontatlanabb, a maga extrém magas sztenderdjéhez képest. A világ mázlija, hogy ő egy vasember, és kibírta egészségesen.

A BL-ben 5 percet hagyott ki. 5 percet. A bajnokságban is nemhogy alig ült 1-2 meccset a a padon, de még lecserélve is alig volt pár perceket, ritkán. Ez egy 25 éves játékosnál is erős probléma.

És simán lett volna benne még 1 vagy 2 szezon, max kevesebbet játszott volna kicsit. De mi ezt nem nagyon ismertük az elmúlt években, minden 30+-os és 17 alatti játékos szigorúan lecserélhetetlen. Madridban érdekes, szépen ki tudják vezetni az öregeket, csökkenő percekkel, és akkor is tudnak adni. Mi Messivel, se Busival, se Lewyvel, se senkivel nem tudjuk ezt megcsinálni. Remélem, a német változást hoz ebben is.
Szerintem ugyanazt írtuk le csak máshogy. Én sem azt mondtam, hogy konstans gyenge volt vagy konstans kiemelkedő, hanem sokszor egy volt a sok közül, te úgy fogalmaztad, hogy szürkébb.
Ahogy a legnagyobb pozitívumának is azt írtam, hogy kibírta az egész szezont. Hogy jó megoldás volt-e? Persze, hogy nem. De ezt senki sem vitatja, Yamaalnál még kevésbé. (a Napoli ellen volt talán a legfeltűnőbb amikor a térdére támaszkodva fújtatott) Ahogy Lewandowski is teljesen más arcát mutatta, amikor rotációba került.
De azt továbbra is tartom, hogy a teljesítménye nagyban függött a posztjától. Amikor hátrébb játszott sokszor körülményes volt, amikor neki kellett felvennie a labdát kihozatalkor nagyon nem feküdt neki.
Ugyanakkor így talán jobban megnyílik az út Fermin számára, ami nagy boost lehet. Már tavaly is hatalmas löket volt a srác, egy ilyen nyár után pedig szerintem nagyobb önbizalma is lesz és még bátrabban fog játszani. (azt nem hiszem, hogy elszállna, nem olyan tipusnak tűnik, ebben az aspektusban inkább Yamaltól félek)

Mondjuk a Realnál annyira ezt nem mondanám. Tavaly Kroost, aki az egyik, ha nem a legfontosabb játékosuk volt még Gündogannal is idősebben csak akkor rotálták a szezon végén, amikor a bajnokság eldőlt és pihentették a Bl-re, (nekünk azért az utolsó percig éles volt) de a 35 éves Benzema is csak akkor nem tolta végig a meccseket, amikor sérült volt, Lewandowskinál idősebben is többet játszott, ahogy Ramost is a sérülése tette ki a csapatból. Vagy a 36-37 éves Modric is 3000 perc felett játszott. Más idősre annyira nem emlékszem.
Forca Barca!!!!
bence0330

2024.08.23. 14:57:10

Chino írta:
Sinya22 írta:
Az ő példája nagyon jól mutatja, hogy mennek nálunk a dolgok. Profi német, sérülés nélkül lehozza a szezont, Yamal mellett egyértelműen a legjobb játékosunk volt. Az erőnléte is kiváló, bírta végig a meccseket, nem is pihenhetett semmit, mert az összes többi nádszál egymást váltotta az orvosi szobában. De őt kell feláldozni, egy másik sérülékeny játékosért, aki vagy bejön vagy nem. Ez számomra megint egy olyan döntés, ahol a bizonytalant választottuk a biztos helyett. Nem kívánom tovább részletezni, sok sikert neki a City-ben.
...
A csapategységes résszel egyetértek, de szerintem nincs itt semmilyen megszépült emlék, Európai szinten is a legjobbak közt volt végig, ez közben is el volt ismerve, nem csak utólag, középpályásként (pláne hogy sokat töltött hátrébb) elképesztő gólpont, egész Európában legtöbb kulcspassz, stb.

Hogy tavaszra elfogyott kicsit 33 évesen, Xavi két végén égetjük a gyertyát totál elborult túltolása miatt? Igen. Yamalnak is voltak emiatt meccsei, amikor nem volt értékelhető megmozdulása sem, és futni nem tudott már. Erről nem ő tehet, és ettől még top focista. Lewy sem tehet arról, hogy ENNYIRE béna lett, nem volt jól menedzselve. És Gündinél ez jobban kijön, hisz ő egy olyan középpályás, aki a két tizenhatos között fut egész meccsen. Ezt nem lehet így bírni 30+-osan. És akkora überklasszis szinten van a csávó, hogy még így sem volt rossz! Csak szürke, és kicsit pontatlanabb, a maga extrém magas sztenderdjéhez képest. A világ mázlija, hogy ő egy vasember, és kibírta egészségesen.

A BL-ben 5 percet hagyott ki. 5 percet. A bajnokságban is nemhogy alig ült 1-2 meccset a a padon, de még lecserélve is alig volt pár perceket, ritkán. Ez egy 25 éves játékosnál is erős probléma.

És simán lett volna benne még 1 vagy 2 szezon, max kevesebbet játszott volna kicsit. De mi ezt nem nagyon ismertük az elmúlt években, minden 30+-os és 17 alatti játékos szigorúan lecserélhetetlen. Madridban érdekes, szépen ki tudják vezetni az öregeket, csökkenő percekkel, és akkor is tudnak adni. Mi Messivel, se Busival, se Lewyvel, se senkivel nem tudjuk ezt megcsinálni. Remélem, a német változást hoz ebben is.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Chino
Llegenda del Barça

Sinya22 írta:
Nem akarok rosszat mondani rá vagy bármilyen érdemét elvenni, de a legnagyobb pozitívum vele kapcsolatban, hogy bírta a terhelést. Abban nem vagyok biztos, hogy ez a szezonja is ilyen lett volna. Az rengeteget kivehetett belőle, volt egy EB-je és lassan 34 éves.
Úgy érzem, hogy amint elmegy komolyan megszépülnek az emlékek vele kapcsolatban. Amikor tényleg kiemelkedő teljesítményt tudott nyújtani az akkor volt, amikor feljebb játszott, márpedig nagyon sokat volt duplapivotban, ahol rendre szenvedett, inkább egy volt a sok közül, csak ezt hajlamosak vagyunk elfelejteni.Azzal, hogy elmegyminden megszépül és tízszer annyira hiányoljuk, mit ha itt lenne. Még, ha Olmot nem is hozzuk a "helyére", akkor is vannak oda emberek. Fermint például nagyon szívesen nézném többet, de van Pedri (igen, most jön az, hogy úgyis végig sérült lesz), aki az EB-n is nagyot ment, a Valencia ellen is az egéssz játékot megváltoztatta egymagában, Raphinhát is tudnánk konstansan használni. Nem hiszem, hogy alapember lenne, a brutális fizetéséből pedig 2-3 játékos is beilleszthető.
Ráadásul neki ez lenne az utolsó szezonja, míg Olmo hosszútávon húzóember lehet.
Nem azt mondom, hogy milyen jó húzás volt megvenni a spanyolt és Gündogant elengedni, de ha számba veszem a pro kontra érveket én nem vagyok lesújtva a távozása miatt. Szerettem a játékát, de nem hiszem, hogy igazán rajta múlna, hogy hogyan végződik majd a szezon.
A viselkedését én nem minősítem, de őt egy profi focistának tartom, azok pedig nem csinálnak ilyet. MAtS-tól például sosem hallottam ilyet, pedig nem egyszer kaphatta volna le a védelem fejét, de nagyon sok példát fel lehetne hozni. A csapategység iszonyatosan fontos, bármilyen játékosaid lehetnek, ha bomlasztják a csaptot. Ilyenkor hiányzik egy Puyol-féle karakán csapatkapitány, aki helyre teszi a dolgokat.
Forca Barca!!!!
Sinya22
Director del Fútbol

bence0330

2024.08.23. 13:36:46

FcBarcelona1 írta:
2024.08.23. 13:30:27
Sok sikert kívánok neki a Cityben, ahol jövőre nyerje meg a BL-t. :)
Sajna ezzel a kerettel idén még annyira sem leszünk ebben direkt riválisok, mint tavaly, szóval bátran lehet neki ezt kívánni. :D

Igen, szerintem is az üzengetés tett be. Ezt szerintem nem csak itt nem tolerálják, hanem a legtöbb klubnál ez lelátó, Auba, stb. Mint ahogy ha eltekintünk a focitól, cégeknél is. Araujós üzengetés egyszer még oké, de aztán lehülyézni a csapattársakat nyílt színen elég... húzós dolog. Nem tudom, hogy nézhet ki egy ilyen után az öltöző, de azt tippelem, nem túl jól, még akkor is, ha Gündogant nem olyan fajtának nézem, aki nem kér problémázás nélkül bocsánatot utána.
Andris
Adminisztrátor

2024.08.23. 13:35:59

Sziasztok, remélem mindenki jól van! :)
Nem olvasom a fórumot, viszont a klub körüli dolgok önmagukban annyira elszomorítanak, hogy nincs kedvem nagyon plusz időt szánni a csapat körüli dolgokra, így az eurobarcára sem.
Mivel ez most lett hivatalos, és szerintem sokkal nagyobb a jelentőssége, mint egy szimpla játékos érkezés/távozás (pl Olmo érkezése), ezért gondoltam jövök és írok pár sort.

Hogy ki mit gondol róla, az teljesen mindegy, nem szándékozom vitába szállni senkivel, a középpályások jelentős részének a valódi(!) értékét sokan nem tudják jól belőni szerintem, lásd Gavi vagy éppen Busquets (hogy két nagyon más típust és nagyságrendet említsek), de nem csak a Barcánál van ez így persze. Gündogan mindenestre szerintem sokak által nagyon alulértékelt.
Azt gondolom, hogy a tavalyi szezonunk legjobbja volt. Persze beleszámítva azt is, hogy minden meccsen pályára lépett, és sose sérült meg, sose fáradt el. Ezt hozzáadva ahhoz, hogy amúgy is az egyik top húzóemberünk volt, szerintem egyértelműen a szezon legjobbjává teszi (minden lényeges paramétert megfelelő súlyozással figyelembe véve).

Nem fiatal, de nem gondolom, hogy ne lett volna benne még egy ilyen hasonló év. Se a szezon vége, se az EB nem engedett erre következtetni.

Végső soron nagyot vesztünk vele, az biztos. Nyilvánvaló a kényszer, viszont voltak-vannak itt még más magas fizetésű játékosok is, akiket meg lehetett volna próbálni elpasszolni. Gündogan előnye az volt, hogy bárki szó nélkül befogadja, hátulütője pedig, hogy már középtávon se lehetett rá építeni. Hiába lett volna idén újra az egyik legjobbunk, valszeg.

Amik ebből a mostanra hivatalossá vált transzferből szerintem egyértelműen látszanak, a csapat konkrét játékára való hatást nem tippelgetve:
- Teljes kudarc az elnökség pénzügyi és ffp válságból való kilábalási kísérlete, mostmár negyedik(?) éve, ha jól gondolom
- Az új név regisztrálása elengedhetetlen lett mostanra a vezetőség számára, hogy a népszerűségüket valahogy vízfelszín felett tartsák a szavazóknál
- Egy bevált játékost cserélnek tulajdonképpen egy zsákbamacskára (mint ahogy kb minden igazolás zsákbamacska), egy fiatalabb potenciális kezdő játékos hozatala fontosabb a bevált, meglévő, stabil felsőpolcos fix kezdő veteránnál

Ez utóbbit kiemelve, körbejárva:
Ezzel szerintem elismerték, hogy a csapat idénre remélt stabilitása és versenyképessége kockáztatható, ergo nem prioritás
-> ebből következik az, hogy az eddig az ő elnökségük alatt folytatott sportszakmai projekt nem folytatásra hanem lezárásra, és teljes újraindításra került, magyarul újra a nulláról indulunk
-> kommentárként azt is érdemes hozzátenni, hogy ezzel a gyarkorlatban, nem szavakkal hanem tettekkel konkrétan megerősítették annak a kijelentésnek a tartalmát, amiért állítólag kiakadtak és elbocsátották az előző edzőt, történetesen hogy "a madriddal nagyon nehéz lesz bárhogyan is versenyezni".

Ha gondjaink vannak (amiről megígérték, hogy nem lesznek), akkor nem logikátlan az idős nagy fizetésű játékos kicserélése egy potens, fiatal, alacsonyabb fizetésű játékosra. De ezzel párhuzamosan szinte biztos a (minimum ideiglenes) minőségbeli visszaesés, és relatíve nagy a kockázatvállalás.
Nehéz reménykedni abban, hogy mindazok, amik történtek-történnek, valóban csupán Laportáék hideg racionalitása miatt történnek, nem pedig egy fejvesztett kapkodás és egy templom egere populizmus az, aminek szemtanúi vagyunk.

Nehéz lesz idén úgy szurkolni a csapatnak, hogy közben azt szeretném, hogy ez a vezetőség jövőre ne választódjon újra semmiképpen sem.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2024.08.23. 13:30:27

bence0330 írta:
2024.08.23. 12:26:30
Pro: Így legalább volt értelem az Olmo üzletben, felteszem ez eleve tervben volt. Mégiscsak a hiányposzt balszélsőt is tudja játszani és Gündogan posztjára is befér így már. Jó ötlet lett volna az idősödő játékost egy fiatal titánra cserélni, még ha az öreg hátralévő 1 évében többet is adott volna, de legalább előremutató. Csak persze ez nem feltétlenül Olmoért érte volna meg, hanem mondjuk egy Wirtzért.
Alapvetően egy kis plusz feszkó is távozik a keretből, de azért az könnyen áthidalható lett volna... Nekem van egy olyan érzésem, hogy a csapattársainak kamera előtti lehülyézése volt ami végleg ebbe az irányba lökte Laportáékat.

Kontra: Minden más.
Nagyon fog hiányozni, már Xavi távozása után, őt képzeltem el utódjának. Nem is vallott szégyent, szerintem a tavalyi szezon legjobb játékosa volt.
Ahogy írod, kontra minden más.
Pro: Olmo 8 évvel fiatalabb, a fizetése és az amortizációja annyi, mint Gündogan fizetése.
Olmo tud széleken is játszani.
Gündogan nem tkp-s, nem a legjobb letámadásokban, nem jó szerelésben, igaz ehhez kellene a helyére egy vkp-s.
Szerintem nem is az FFP helyzet, hanem inkább a nyilatkozatai, és különösen az üzengetése Araujoval volt az, ami megpecsételte a sorsát.
Sok sikert kívánok neki a Cityben, ahol jövőre nyerje meg a BL-t. :)
Ronaldinho&Barca
Director del Fútbol

2024.08.23. 12:40:51

Nekem nagy kedvencem volt Gündögan, bajnokhoz méltóan hozta le a szezont, amikor kellett pedig kiállt és elmondta a véleményét, egy BL győztes pedig tudja mi a recept, nem hülye csóka. Lecseréltük Olmora, aki az utóbbi 3 szezonban 68 mérkőzést hagyott ki sérülés végett. Bravó és bravó.
Visca El Barca!
Kép
Més que un club
Peter
Director del Fútbol

2024.08.23. 12:36:21

Erősen az a véleményem, hogy elmet vele - szigorúan a labdarúgásra és a pályára vonatkozóan - az egyetlen "ész" is a jelenlegi öltözőből.

Kíváncsi leszek, hogyan fogjuk pótolni ezt az "észt" a pályán.
bence0330

2024.08.23. 12:26:30

Pro: Így legalább volt értelem az Olmo üzletben, felteszem ez eleve tervben volt. Mégiscsak a hiányposzt balszélsőt is tudja játszani és Gündogan posztjára is befér így már. Jó ötlet lett volna az idősödő játékost egy fiatal titánra cserélni, még ha az öreg hátralévő 1 évében többet is adott volna, de legalább előremutató. Csak persze ez nem feltétlenül Olmoért érte volna meg, hanem mondjuk egy Wirtzért.
Alapvetően egy kis plusz feszkó is távozik a keretből, de azért az könnyen áthidalható lett volna... Nekem van egy olyan érzésem, hogy a csapattársainak kamera előtti lehülyézése volt ami végleg ebbe az irányba lökte Laportáékat.

Kontra: Minden más.
soadroli
Llegenda del Barça

2024.08.23. 12:24:20

Szánalmas. Én nagyon bírtam, kimondta amit gondolt, de itt meseországban ez nem divat. Sok sikert egy sokkal profibb klubban.
Kép
davi10
Llegenda del Barça

2024.08.23. 12:06:56

Hivatalos, vissza a City-be.

Posztolt egy búcsúüzenetet is, az megerősíti, hogy Ő még maradt volna, pénzügyi okok miatt kellett mennie.

Nevetséges.
Kép
"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"
Chino
Llegenda del Barça

2024.08.21. 16:16:13

johdepp írta:
2024.08.21. 15:32:34
Messa írta:
2024.08.21. 11:36:23
Ezt a szurkolók maximum akkor fogják megbocsátani, ha a következő 1 hétben érkezik egy pivot és egy balszélső, és a regisztrációkkal sem lesz gáz.
Sajnos többször bebizonyosodott, hogy a katalán szurkolók magasról tesznek arra, hogy mi folyik a klubnál, amíg a sajátnevelésű katalán gyerekek futkoznak a gyepen. Mivel nem barca-dns-es, őskatalán, la masiás gyerekkel csinálták azt, amit most Gündogannal, a kutyát nem fogja ott kint érdekelni. Amúgy is, balszellő érkezett Olmo személyében, most, hogy Gündogant kifúrták, lehet is regelni, valszeg, pivot meg nem kell, mert majd Casado és Bernal megoldja simán, hát még majd ha Gavi is bevethető lesz, úgyhogy "kész a keret, erősek vagyunk, megyünk a BL-ért!" :roll:

Egészen elszomorító, hogy mi folyik a klub körül. Barto teljesen szétbarmolt mindent, Laporta meg úgy tűnik, csak még tovább rombolja a klub hírnevét. Nagyon-nagyon szomorú ez az egész helyzet. Kiábrándító.
Én annyira nem siratom Gündogant. Biztosan hasznos tagja lett volna a csapatnak, de kétlem hogy olyan tartósan tudott volna játszani, ahogy tavaly. Egy mindjárt 34 éves játékosról beszélünk, aki végigtolta a tavalyi év szinte minden percét, nyáron sem sokat pihent. Persze egy rotációban tökéletes lett volna, ha olykor nem kezd és egy ilyen játékost tudunk beállítani az nagy erősség, de ha csak egy éve van, az igazolásával pedig több játékos is befér a csapatba, akkor megléphető áldozat.

Szerintem más itt nem játszott közre. (sok cikket olvastam, de egyben sem említenek személyes okokat, pedig az mindig nagyon hír) Ha valami baja lett volna és elvágyódik az nem augusztus végén röppen fel, mikor egyértelmű lesz, hogy a bértömeggel komolyabb baj van, mint azt előzetesen hallani lehetett. Ha nem lenne ekkora gond a fizuja, nem tartom valószínűnek, hogy elengedik, legalábbis szinte tárgyalások nélkül ingyen az első érdeklődőnek.
Én Laportáékat ott tartom hibásnak, hogy ilyen bért adtak neki. Ilyen anyagi helyzetben 19 milliót kiosztani, főleg egy 33 éves játékosnak baromság.
A Reálnál, ahol a peremjátékosokon kívül mindenki 10 millió fölött kap, a legjobban keresők, mint Vinicius vagy Bellingham kapnak kb ennyit. Több mint a duplája, mint a Citynél. Ez számomra röhej.
Ráadásul egy év van a szerződéséből, toronymagasan neki a legmagasabb a fizetése azok közül, akiktől lehet szabadulni és nem utolsósorban a posztja amúgy is telített.
Ha a távozása miatt le tudjuk igazolni mondjuk Chiesát, minden szükséges embert beregisztrálni és igazolni akár és egy másik játékost (remélem Cancelo), akkor bőven megérte ezt az áldozat. Inkább a hiányposztokat próbáljuk feltölteni, mint azokhoz ragaszkodni, ahová legalább 4 játékos is van.
Forca Barca!!!!
Andrsika
Jugador del Barça

2024.08.21. 15:55:28

johdepp írta:
Messa írta:
Ezt a szurkolók maximum akkor fogják megbocsátani, ha a következő 1 hétben érkezik egy pivot és egy balszélső, és a regisztrációkkal sem lesz gáz.
Sajnos többször bebizonyosodott, hogy a katalán szurkolók magasról tesznek arra, hogy mi folyik a klubnál, amíg a sajátnevelésű katalán gyerekek futkoznak a gyepen. Mivel nem barca-dns-es, őskatalán, la masiás gyerekkel csinálták azt, amit most Gündogannal, a kutyát nem fogja ott kint érdekelni. Amúgy is, balszellő érkezett Olmo személyében, most, hogy Gündogant kifúrták, lehet is regelni, valszeg, pivot meg nem kell, mert majd Casado és Bernal megoldja simán, hát még majd ha Gavi is bevethető lesz, úgyhogy "kész a keret, erősek vagyunk, megyünk a BL-ért!" :roll:

Egészen elszomorító, hogy mi folyik a klub körül. Barto teljesen szétbarmolt mindent, Laporta meg úgy tűnik, csak még tovább rombolja a klub hírnevét. Nagyon-nagyon szomorú ez az egész helyzet. Kiábrándító.
A culék pont tojnak látszólag mindenre. Egyetértek! Azért, mert egyszer volt egy csúcs anyag a massiáról álom világban élnek, h ismét lesz “majd” egyszer… ők képesek lennének 16-18 éves full teli kerettel neki menni egy szezonnak. Vicc! Ezért is írom le többszőr, h bárki is lenne az elnök ugyan ez történne mint jelenleg! A culék borzalmasak! Engedték a Barto féle ámokfutást illetve ne feledjük a Frankfurt meccses dolgot se…
johdepp
Jugador d'estrella

Messa írta:

dingdong
Capitá del Barça

2024.08.21. 12:51:20

Mi az oka annak, hogy ingyen? Peldaul egy Cancelo csere miert fajt volna nekik? Egyelore egy zacsko szotyiert sem kell senkinek. Megjegyzem en megvagyok Cancelo nelkul de ez teljes őrület.

Szerintem sem oké ez az odamondogatás bármilyen szándék is vezérelte. Szükségtelen és borzaszto gyerekes az egyik legtapasztaltabb papiron legprofibb jatekosunktol. Az ellenfelektől is sokszor irritálo de az része a cirkusznak. Ha baja van akkor ezt nem igy kell kommunikalni. Ha nem jott be neki a légkör akkor már juniusban is mehetett volna. Annyira nem fog hiányozni mint amennyire néhányan látják. Azt hogy feláldozza magát és hősiesen lelép mert ez a barca érdekeit szolgálja meg egyszeruen nevetségesnek tartom.

Laportáék fejében meg talán csak az Isten tudja mi a fene jár. Már csak pár nap van ebből a lázálomból hátra
Sinya22
Director del Fútbol

2024.08.21. 12:21:42

Köszönjük meg neki a tavalyi évet, többet ért mint az összes középpályás együtt. Jó példa lesz ez másoknak arra, hogy vagy ne jöjjenek ide, vagy jöjjenek, csak fogadják el, hogy nem szabad senkit kritizálni, kimondani azt, ha valami nem jó, mert azt tilos Barcelonában. Ez Róma óta világos, és és évről évre csak jobban bebizonyosodik.
Válasz küldése