Formula 1

Minden ami nem foci, de sport
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.22. 19:46:51

26-tol új szabályok lesznek megint,lehet nem lesz egyhamar jó a McLaren. Nehéz szitu,nem olyan Piastri aki beállna,és valljuk be,akik ilyen potenciállal rendelkeznek nem is szokás beállni. Plusz elég csak arra gondolni ahogy a McLarenhez került,nem nagyon érdekli mit gondolnak róla a csapatok :)

Tényleg nem sok esemény volt,SC nélkül (nem is emlékszem volt-e ilyen valaha Szingapúrban) komoly gumi gondokkal több csapatnál,várható volt,hogy nem lesz kockaztatas. Ferrarinak talán ezen ment el a dobogó,mert várták a safety várt és nem hozták Leclercet.

Austin tuti esemenydusabb lesz,amúgy is a pálya adja magát a sok akcióhoz,csak a domb teteji rajtnal lévő tulekedest éljék túl :)
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21623
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2024.09.22. 19:36:48

A végén lehet tényleg azon fog múlni, hogy McLaren nem állt be Norris mögé. Talán még mindig nem lenne késő. Én már amúgy Piastri helyében is beállnék a csapattárs mögé, még akkor is, ha jobbnak tartanám magamat. Néha áldozatokat kell hozni a nagyobb jóért. Jövőre pedig lehet visszakapná.
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3175
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.09.22. 16:24:46

Elképesztően unalmas futam volt. Nem történt szinte semmi. Kylie Minogue megjelenése volt a verseny fénypontja. Ezen kívül a teljes eseménytelenség.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.22. 15:50:17

Na ez lecsordogalt, mindenki megelégedett az időmérős pozícióval az elején. Nyilván a Ferrari előre jött és Piastri is,miután a Mercedes inkább hátra felé lepkedett. McLaren tempó tarthatatlan volt és Norris végre kipipalt egy rajtot,bár a futamon több hibát is vétett,de így se lehetett vele mit kezdeni. Verstappen letutizta,Piastri meg ügyesen taktikázott. Ami pont ellentéte amit Lewisek csináltak. Lágyabb keveréken indulás jó ötlet volt,hátha sikerül egy jó rajt, első pár kör. Persze ha nincs tempó akkor csinálhat bármit az ember. Egész hétvége tragikus volt,csoda volt az időmérős 3-4. De ezen a pályán fel lehet volna a többieket soroltatni. És ahogy tavaly pl a Ferrari tette. De Lewis hamar jött és hosszú etapra elküldték a keményekre. Russell szintén hamar jött a többiekhez képest. Végére elfogytak mindketten. Lehetett volna több kor és szépen vonatoztatni a többieket,főleg Russellel osszejatszva. Nem ez lett, mindketten kijöttek és mentek hátrafelé. Csúnyán elfogyott sajnos a Mercedes,ez a Baku-Szingapur ami igazán mutatja egy autó aero és motor erejét és leginkább gumi használatát, elég tragikus lett. McLaren viszont szárnyal,de Verstappen parádé amit összehozott a második hellyel, tökéletes karmentes és Lando hibáit látva,megint csak nem éreztem hogy O megérett egy bajnoki címre. Ha tényleg oda kerülnek tegyük fel hogy futamgyozelmen belül a különbség 9/10 érzem hogy Lando eldobna. Nem tudja megragadni a momentumokat.

Ferrari tudja velük tartani a lépést,de ott meg Sainzon érezni,hogy elengedte,érthető módon. Lewisnak is jót tesz hogy változás jön, bár az olaszok nem az a munkamoral mint a németek :) várom már,mert ez így levezetes,és csak őrlődik,mert az autó balansza folyamatosan változik,erre panaszkodik Geroge és Lewis is,így nehéz önbizalmat szerezni,ha belemesz egy kanyarba és fogalmad sincs hogy jössz ki belőle.

Colapinto órási pozitív meglepetés,nem hiába már első futamon is kapott dicséretet. Albon egy jó kis csatározás pilóta,de RB döntése nem volt véletlen annó,most egy Colapinto csúnyán rajta van,sőt.

Káromkodás valahol vicces de őszintén megvallva nem tartom rossznak a dontest. Verseny heve,megértem. De Verstappen tényleg már már alpári stílusban tolta. Szerinte mindenki**** idióta,hülye,retardált. Rengeteg ilyen rádiózás jött tőle. Nem mondom Lewis szent pl,vagy más. De pl az angoltol ilyet nem nagyon lehetett hallani,O még verseny közben is mutatott huvelykujjat annak aki jól ment (talán Barcelona vagy Portimaoban pár éve). Lewis inkább a csapattal perlekedik :) és tény,ha nincs úgy osszenove az autóval képes szétesni,borulatonak lenni de nem sipoljak fél óráig a rádiót. Tsunoda és Verstappen heves pilóták,de egy szint alá nem lehet lecsúszni és ők ketten mindenképpen határokon túl képesek megnyilatkozni,ami borzasztó image a forma 1-nek és egyébként egy rendkívül jó pilotarol fest negatív képet,ami Verstappennek se jó,mert egy 3-4 szeres bajnok a pályán és azon kívül is bajnokként kell viselkedjen.

És most irány az amerikai kontinens, Austin-Mexiko-Brazilia biztos hogy jó futamoknak ígérkeznek. És Brazília a Mercedes utolsó mentsvara is,ott jól sikerült menni meg az utóbbi időkben is. Austin szerintem McLaren, de Mexiko kritikus a Rb-nek. Évek óta fix pályájuk,ott nem betlizhetnek hogy pl Verstappen nem dobogós. Mert ez a Szingapúr extra volt nekik,itt egy fabatkát nem adott volna senki arra,hogy Verstappen második lesz.


Gp Lewis
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.16. 10:41:10

80as évekig nem kell talán visszamenni. Azért a 2010es években volt Rb-Ferrari-Mclaren versenyfutas hiába Vettel jött ki győztesen és előtte a BMW majd Lotus is bele tudott szólni egy-egy futamba. Nyilván az extrém Pastor Maldonado győzelmét tényleg ne szamitsuk be a Williamstol :)
És a 2017-18 szezon is Ferrari-Mercedes de a RB is komoly fejfájást okozott.

Most McLaren-Ferrari van a legjobb formában és lemaradva RB-Mercedes

Régen nem minden jobb volt :)

Megszorítások is régóta vannak, tesztelés, elemek használata, költségek.

Mi jó futam,mi nem,relatív. A mezőnyben is sok előzés volt.,csak Lewis mennyit jött előre, magához képest nem sokat,de jött :)De alapvetően iszonyat feszültség volt, elől pláne,de a mezőnyben is,Albonek körül. Szerintem jól jellemzi a fészket,hogy a végén el is pattant a húr Sainz-Perez esetében. De mondom, relatív,és ha valakinek nem tetszett,elfogadom. Nekem nagyon tetszett, stratégia,benne volt hogy kibírják e a gumik,folyamatos 1 mp ingadozasok,védekezés Piastritol, de említsük meg az újoncokat is,amit Lewis is kiemelt a nyilatkozatában,Bearman és Colapinto fantasztikus hétvégét zártak.
Kép
Kép
Kép
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3175
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.09.16. 02:19:29

Azt gondolom, hogy ha a helyzet úgy hozná, be kellene állniuk Norris mögé, bár kicsi az esély arra, hogy ez idén bekövetkezik. De matematikailag előfordulhat. Az tény, és igazad is volt abban lentebb, hogy a McLarenre a bundázás sosem volt jellemző, bár volt már rá példa (mondom ezt objektíven, McLaren-szurkolóként).

Hogy ki mit mondott, szerintem nem nagyon mérvadó, mert az embernek jogában áll megváltoztatnia a véleményét. Wéber Gábor is feleslegesen pörgött ezen, azt meg értelmetlennek tartom, ahogy sportszerűtlennek tartotta, hogy Norris feltartotta Perezt. Miért lett volna sportszerűtlen? Nem volt lekörözött, nem volt köteles elengednie. Aztán pörgött tovább a "ki mit mondott korábban"-témán, miközben egy küzdelem zajlott a pályán, ahol X ember nem köteles elengednie Y-t, még akkor sem, ha a kiállások elcsúszása miatt átmenetileg összekeveredik a mezőny.

Hogy mi izgalmas, az szubjektív. Alapvetően végig vonatozták egymás mögött a versenyt, manővert alig láttunk. A futam nagy részében egymás mögött vonatozó első hármas között egyetlen előzés történt az egész futam alatt, és mögöttük sem volt pezsgés. Vonatoztak végig, egyetlen előzést láttunk a győzelemért. Ebbe persze bele lehet magyarázni egy idegőrlő csatát, de a külső szemlélő annyit lát, hogy ugyanaz a nóta körök tucatjain keresztül. Elmegy meginni egy kávét, elmegy a mosdóba, visszamegy, és nem maradt le semmiről, ugyanaz a távolság a versenyzők között. Egy sportolónak nyilván izgalmas, hiszen egyetlen hibát sem követhet el. De nézőként ez bizony elég eseménytelen volt. A szpíkerek persze bemondták, hogy ez volt a legizgalmasabb azeri futam. Én meg pislogtam, hogy tényleg? Akkor milyen lehetett a többi? Mert manőver itt nem nagyon volt, eseménytelen vonatozás annál inkább.

Leclerc mindig kívülről próbálkozott, ami esélytelen volt. Piastri persze jól védekezett, mindig sikerült kívülre terelnie Leclerc-t. Ha valaki az üldözőjére rá tudja kényszeríteni az akaratát, és nem fordítva történik ez, az tud valamit.

Mindenesetre több mint 10 év után újra vezeti a csapatbajnokságot a McLaren. Emlékszem a 2014-es, akkor idénynyitó ausztrál futamra, ahol Hamilton kiesett, és (Magnussen és Button) a 2-3. helyre beérkezve vezették a tabellát az első verseny után.

A nemrég bevezetett költségplafon meg jót tett a Forma-1-nek. Három csapat is önerőből küzd a győzelemért. Mikor volt utoljára ilyen? A '80-as években? A McLarennek meg szüksége is volt erre, mert pár éve még a csőd szélén táncoltak, és a költségplafonnak köszönhetően kerültek idénre ismét egy fenntartható pályára. Azóta persze jócskán beindultak az utcai sportautós programjuk is. Amennyi csapat jött-ment az elmúlt évtizedekben, főleg a mezőny hátsó régiójában, erre egyszerűen szükség van, hogy ne csak néhány csapat tudjon talpon maradni egy költekezési versenyben. Ennek a bevezetéséről már a 2000-es években is volt szó, de csődbe kellett mennie és csődközeli állapotba kellett jutnia pár csapatnak ahhoz, hogy végre bevezessék.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.15. 16:35:20

LG írta:
2024.09.15. 16:25:13
Verstappen megint elég jól ki tudott jönni ebből, pedig azért látszik, hogy bajban van a Redbull. De ez, hogy a 3 mögötte lévő közel van egymáshoz, és egymástól is veszik el a pontokat, nagy segítség neki.

De szép lenne, ha jövőre is ennyire közel lennének egymáshoz az élpcsapatok. [-o<
Vizsgálat alatt van sárga zászló figyelmen kívül hagyása miatt.

https://x.com/RBR_Daily/status/1835315059687301380

Norris egyből jelezte,hogy Vsc alatt előzött

Nincs büntetés, de figyelmeztetés igen,mert felelotlenek voltak többen is. Salamoni,jó döntés.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21623
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2024.09.15. 16:25:13

Verstappen megint elég jól ki tudott jönni ebből, pedig azért látszik, hogy bajban van a Redbull. De ez, hogy a 3 mögötte lévő közel van egymáshoz, és egymástól is veszik el a pontokat, nagy segítség neki.

De szép lenne, ha jövőre is ennyire közel lennének egymáshoz az élpcsapatok. [-o<
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.15. 14:44:38

Na és akkor most? :) Piastri elképesztő mit ment ma, Lewis Monaco győzelmét jutatta eszembe,amikor Verstappent full lejárt gumikkal tartott maga mögött. De ez nem Monaco volt, itt azért a hosszú egyenesben nagyon észnél kell lenni Bakuban,hogy ne elozzenek meg. Piastri pedig letolt vagy 30 kört így. Eszméletlen amit ma mutatott,ma is. Én tartom hogy jobb mint Norris,és még 1-2 ilyen verseny mehet a fejvakaras a McLaren garázsban,mert a kétértelmű kikelentesuket újra kell tervezni. Nem lehet Landot előre helyezni,mikor ilyen pilotajuk van. Ha Lewis visszavonul majd egyszer,lehet maradok és Piastri lesz a number 1 :) Nagyon komoly a gyerek,intelligens,de egészségesen pökhendi,nem ismer se Istent se embert,megy mint a meszes. McLaren volt amúgy is mindig a kedvenc csapatom, kedvenceim mind McLaren pilóták voltak (Senna,Hamilton).

Leclerc tökéletes időmérő,és jó futam,de egy idegőrlő párharcot lehozott O is hiba nélkül,ma volt egy hajszálnyi többlet Piastrinak,ez döntött.

És a végén csak nem usztuk meg Sc-t. Sainz és Perez nem bírták ki,vagyis inkább a spanyol. Sajnálom a mexikóit,kedvenc pályáján a dobogó megint meglehetett volna.

Norris karmentes a tegnapi óriási balama után. O ebben jó, mezőnyben jól halászni,de mikor ott a teher nem bírja.

Verstappennek több fejlesztést hoztak,de a kezdeti lelkesedés után a Q3-tol kezdve elfogytak. De a holland is tudja ez maraton,nem sprint. Minden futamon megy a kártyák megkavarasa,lehetetlen megmondani ki nyer,de Verstappen hozza a pontokat ami a végéig elég lehet

Mercedes? Szünet óta ismét baj van, de Russell megint szépen,jó tempót ment,de nem volt meccsben,de a baleset harmadik helyet hozott,szép munka.

Lewis a boxból rajtolva kicsi eséllyel indult, hátrányban is volt az időmérőn is Russellel szemben, nem Baku a kedvence. De pontocskak meglettek, örülni kell mindennek :) és látva a jövőbeli Ferrari idei tempóját,főleg a szunet óta....Talán megéri bojtolni még idén,bár elsőre egy totál idegen csapatban, kultúrában,nyelvben nagyon nem lesz egyszerű és nem érzek kiugró teljesítményt,de 26ra igen, és a cél a 8-ik egyértelműen. De addig még rengeteg van,túl kell élni és bízni a szebb jövőben.


Egyik legidegorlobb nagydíj volt az utóbbi időben, ez hogy 3an mennek egymás mögött,három különböző csapat 30 körön át, hát kb 92 Hungaroring,amikor Patrese,Senna,Berger tolták.

Szingapúr is hasonló lehet,lehetetlen megjósolni az erőviszonyokat. És ott ha rossz a stratégia,esetleg egy rossz boxmunka, úgy beragadsz, az egész futam elmehet.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.04. 02:32:35

Gp győzelem,nem vb győzelem. Értem,félre értelmeztem, elnézést.
Kép
Kép
Kép
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3175
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.09.03. 23:37:47

Bob_Marley írta:
2024.09.03. 20:57:05
de 97ben Villaneuve nyerte a Vb-t a híres Schumacheres kilokessel együtt is. 98-99 Hakkinen
Mi köze ennek a csapatutasításos esethez? Abban az évben Coulthard simán verte Häkkinent, de a csapat szerette volna, ha Häkkinen végre nyer egy futamot, és akkor volt erre lehetősége.

Egyébként teljesen jogos, amit LG ír, ha Norris-t nyomnák, közelebb lenne Verstappenhez.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.03. 20:57:05

Ennyire már nincs meg,de 97ben Villaneuve nyerte a Vb-t a híres Schumacheres kilokessel együtt is. 98-99 Hakkinen. De lényegtelen az évszám,elfogadom. De többször nem volt,mint volt azt gondolom. Bár azt gondolnám inkább közrejátszhatott benne,hogy Coulthard egy igazi jo második pilóta volt,könnyebb volt. A McLaren azért szeret összerakni egy szinten lévő pilótákat,mint most is.

És előbb látom magam előtt hogy Norris nullazik,mint Verstappen. 60 pont így is rohadt sok,jó a McLaren de azért nem feltétlenül fog minden pálya feküdni nekik. Baku talán igen a nevetségesen hosszú celegyenessel,de Szingapúr kifejezetten RB pálya,csak hogy az elkovetkezendoket nézzük. Érdekes lesz,és remélem a Mercedes is rátalál megint a helyes útra,mert az új padlólemez nem igazán működik. Spában és most se volt érezhető hatása.
Kép
Kép
Kép
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3175
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.09.03. 17:46:18

Bob_Marley írta:
2024.09.01. 17:20:55
Mclarennel sose volt csapatutasítás
McLaren-szurkolóként mondom, hogy ez nem igaz. 1997-ben Jerez-ben Coulthardot visszarendelték, hogy Häkkinen megszerezhesse első F-1-es nagydíjgyőzelmét.

Az tény, és emiatt mindig is szerettem őket, hogy a többiekhez képest a legkevésbé szóltak bele a csapaton belüli küzdelembe. Emiatt a 2007-es egyéni vb-címük is elment, miközben a Ferrari szemérmetlenül tolta Räikkönent, miközben a két McLaren egymástól vette el a pontokat. De ezért is szerettem őket, náluk ritkán volt bunda. Azzal értettem egyet, amikor az ilyen jellegű csapatutasítás tiltva volt az F-1-ben, ez így helyes. Az nyerje az egyéni bajnoki címet, aki bunda nélkül a legtöbb pontot tudja szerezni. A csapatvb szempontjából meg mindegy, hogy a két versenyző közül ki van előrébb.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.02. 05:24:33

Csapatvezetőnek a konstruktőri a legfontosabb,abbol is kapják a pénzt,boxutca helyet stb.
És mint írtam, McLaren legendásan nem pilotaban,hanem pilotakban gondolkodik.

Nyilván értem amit írsz,de jelenleg csak pontok miatt van Norris előrébb,más semmi nem predesztinalja erre és Piastri konkrétan közelebb van hozzá,mint Norris Verstappenhez. Úgy értem,hogy persze Norrisnak több pontja van,de ebben benne van jó adag szerencsésen alakult körülmény is. Zandvoortot behuzta,azon kívül siralmas a teljesítménye az utóbbi futamokon. Ausztriában nem tudta megelőzni Maxot,kiestek. Hungaroring pocsék rajt, kedvezményt elvesztette,ment a hiszti. Silverstone kicsit a csapat nézte be a kerékcserét,ok. Spa,ott kocsikazott elvileg a riválisa mögött,nemhogy hozni nem tudott rajta. Most is teljesen légüres térben mozgott. Leclercet se támadta az elején. Hogy legyen az hogy engedjék előre,ha O maga szimplán nem tud előre jönni.

Én azt láttam megint szembekerült Piastri és Norris a pályán, előbbi megint legyőzte a pályán.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21623
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2024.09.01. 19:50:36

Lehet, hogy Piastri jobb, mint Norris, mégis úgy alakult, hogy EBBEN a szezonban utóbbinak lehetne esélye az egyéni címre. És én most ha csapatvezető lennék, akkor megmondanám Piastrinak, hogy dolgozzon alá, és jövőre, ha úgy alakul, akkor visszakaphatja. Hosszútávon azért ki szokott jönni a különbség csapaton belül a tehetségesebb pilóta javára, 1 szezonban dobhat a gép a gyengébbnek, láttunk már ilyet.

Meglátjuk, mi lesz, de ha kevéssel nyer Max a végén, akkor ezt nagyon sajnálhatják majd.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.01. 17:20:55

Mclarennel sose volt csapatutasítás,Prost-Senna, Alonso-Hamilton,Button-Hamilton stb

Hozzáteszem szerintem Piastri jobb versenyző is mint Norris.

Nem tartom jogosnak a csapatot hibaztatni. Egy vb kaliber pilotatol óvodás szint elvárni polebol legalább egyszer forduljon már be első helyen a célegyenesbe. Nálam nem is vb kaliber pilóta. Nagyon nem szimpatikus nekem ez a Norris jelenség. Egy körön jön, McLaren brutál jó,de O elvárja hogy megcsinálom a melót szombaton, vasárnap behozom egybe és ennyi. Csak hát magától általában 5 kanyart nem képes első helyen megtenni.

Nekem az volt fura mennyire holtterben mozgott a Mercedes,szünet előtt óriási forma, oké Zandvoort speciális helyszín,hozták egy elfogadhatót. Most újra fejlesztések direkt Monzara,nagyon ígéretes szabadedzések,s az időmérő olyan so-so. Amiből meg lehet valami kategória,de totál semmi. Se előre se hátra,semmi.
Kép
Kép
Kép
LG
Az Év fórumozója 2016
Hozzászólások: 21623
Csatlakozott: 2004.12.17. 21:03:01

2024.09.01. 16:54:21

Mostanában én is néztem pár futamot. A McLarent nem értem, mintha nem akarnák az egyéni VB-t. Mútlkor csapatutasítás miatt 7 pontot bukott Norris, most megint Piastri agresszívan betámadta az elején, ami miatt rögtön két helyet esett vissza. Így most 70 pont a holland előnybe, de ha Piastri beáldozza magát a csapattársért, akkor már csak 60 lenne, ami szintén nem kevés, de a jelenlegi erőviszonyok alapján nem behozhatatlan. Még 70 sem lenne az, de ha egymást fogja ütni-vágni a két Meki, azzal jelentősen megkönnyítik Verstappen dolgát.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.09.01. 16:26:48

Zandvoort nagyon jó kis pálya, McLaren brutál jó,simán húzták is.
Ferrari meglepetés volt, maguk se értették hogyan.

Most Monzaban folytatódott a minta, McLaren legjobb autó, Ferrari meglepetés,sőt futamgyőzelem. Mercedes vakumban mozog, RB hátrafelé lépked. Nálam Piastri továbbra is jobb pilóta mint Norris,akiről azt gondolom a McLaren Ricciardoja,15-20 gp győzelem,de nem látom vb kalibernek. Ausztrál viszont inkább VB kaliberű. Ha lehetőség van be is szúr Norrisnak,mint ma is. Verstappen veszteség minimalizalas,ezzel hogy hoznak rajta 5-6-7 ne adj Isten 10 pontot szezon végéig vígan elvan.

Russellre kíváncsi vagyok jövőre,nem látom magam előtt O legyen a fő ember egy Mercedesnel. Jobb mint egy tipikus második számú pilóta,de rosszabb mint egy igazi vezer.

Alakul a Ferrari,tartson ki jövőre is meg azután is. :)
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.07.28. 16:31:26

Először is Hungaroring,pont szinte előttem találkoztak a nagy barátok Lewis és Verstappen, elég combos volt,de esélytelen volt a holland. Jól meg is kapta mérnöktol. Elöl meg a McLaren raketakent ment,Piastri teljesen megérdemelten húzta be az elsőt, kisebb csapaton belüli tanácstalanság után.

Na és ez a mai. Hát ez valami eszement futam volt Spában. 4 csapat teljesen együtt és végül Mercedes 1-2!!!!! Egyedül a világ ellen Russell,egy kiállással, behúzta. Végén 3 autó egyszerre befutón. Lewis valami parádés rajt és első körök,végig vezetett,de a végén Russell kibírta ellene a nyomást. Elképesztőt hozott.

Ahány pálya,annyi féle kimenetel. Talán a McLaren most a legjobb,de hát talán még egy tizeddel se gyorsabb mint a többiek. Bárki nyerhet, utolsó futamokon RB már nem nyert. És előzni se egyszerű,annyira egyben a srácok. Világbajnokság talán már eldőlt,de itt jelenleg sprint futam van minden hétvégén.

Go Lewis
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.07.07. 17:27:33

Úristen végre!!! Szó szerint ki kellett bojtolni az újabb győzelmet.

Lewis és a csapat ma nagyon egyben volt, jókor és jó cserék. Folyamatosan változó körülmények, és hazai pályán 9-szerre. Micsoda pillanat,micsoda verseny. Könnyek és öröm. Gyönyörű volt Lewis
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.07.06. 17:14:42

Mercedes első sor,wow. Russell az utolsó másodpercben előzte Lewist

Változó körülmények, kicsit kaotikus időmérő,Perez hiba, Leclerc kiesés q2-ben, félve örülök, mert nem tudjuk steril körülmények között mit tudnak a többiek,de azért na. Fogalmam sincs mikor volt ilyen utoljára :)

UI: Mercedes fejlődik, Ferrari hátrafelé lépked,azért fél szemmel nézni kell őket,ha már Lewis jövőre odamegy. Jelen pillanatban nem mondanám erősebb vasba fog árulni.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.06.30. 16:27:52

Na elkezdődött :) Tudjuk hogy Verstappent megelőzni nem egyszerű és ha ott is vagy,nem rest kirakni. Lewis tudna erről mesélni honfitársának. Lando is benne volt a buliban bőven,de sokadik ide-oda kitereles vége osszeeres és mindkettőnek defekt. De Verstappen végig arra ment hogy kirakja Norrist. De tegyük hozzá,hogy Norris már a palyaelhagyasokert kellett volna büntetni.

Russell így köszönte szépen,megnyerte a futamot.

Elég kaotikus volt és érezhető a McLaren a RB nyakán és kezdődik a háború,mert Verstappen ellen rengetegszer előfordult hogy háborúba torkollik, egyszerűen nemhogy nem enged de képes betorpedozni.

Lewisnak a megcsuszas és boxutca büntetés megpecsételte a mait,de a tempó amúgy sem volt meg. Russell viszont parádé volt ma,a Ferrari előtt végig és aztán lecsapott a kínálkozó lehetőségre.


Go Lewis
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.06.23. 16:35:34

Verstappen azért izzad rendesen,s kellenek a kvalitásai,az RB előnye folyamat olvad a McLarennel szemben.
Lewis végre egy parádés futam,parádés elozesekkel,de ez elmondható az egész futamról,hogy közel egymáshoz a csapatok,fontos a stratégia, bevállalós elozesek. És ezeket ma az első hármas nagyon szépen hozta. Kanadában is jó volt a Mercedes,most is. Hátha elindul valami. Russell is gyönyörű negyedik hely. Alpine-rol nem is beszélve,kettős pontszerzés, erőből.

Go Lewis
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.06.09. 21:52:32

Verstappen nyert,de ez igazi esős, száraz thriller volt. McLaren megint sokáig így nézett ki, hogy komoly kihívók lesznek,de a végére elfogytak. Mercedesnek végre egy jó hétvége, kifejezetten meglepően jó tempó. Russell a poleja után,minden buliban benne volt és végül harmadik. Lewisnak a végén gumihatrannyal de óriási csatát vívott Geroge-dzsal,sajnos alul maradt. Ferrari és Perez totális betli. Nagyon komoly változások voltak szinte körről körre.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19845
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.05.26. 17:31:00

Na a kis monacói végre megnyerte a hazai futamát. Nagy stratégiai csata volt,de itt alapvetően nehéz előzni,idei autókkal szinte lehetetlen. Attól függetlenül ikonikus pálya és volt épp történés köszönhetően Magnusseneknek az elején,utána meg a stratégaknak a boxban. Nagyon eltalálta ezt a pályát a Ferrari. McLaren szokásosan tuzkozelben,viszont az RB aki uralta sok esetben Monacot nem tudott beleszólni. Lewis szintén már már menetrendszerű hetedik hely.

Nagyon érdekes szezon,Norris nyert végre,Leclerc nyert végre Monacoban. Ha meg a Ferrari is valóban feljebb tud jönni pár tizedet akkor Verstappeneknek nem lesz éppen sétagalopp egyik hétvége sem. McLaren csipkedi őket és az olaszok is a tyukszemukre léptek most.

Go Lewis
Kép
Kép
Kép
Válasz küldése