Nagybetűs LEGENDA!
Iniesta, your football will live on forever. pic.twitter.com/bjrCf6GBIJ
— FC Barcelona (@FCBarcelona) October 8, 2024
Az angol bomba kezdés után úgy látom, hogy visszaesett. Mióta beköszönt az ősz, semmi.bence0330 írta: ↑2024.09.13. 00:46:05Sajna úgy tűnik, Greenwood vissza fog kúszni a körforgásba (elég szomorú, amellett, hogy az egyik legnagyobb angol tehetség az elmúlt évekből). A veretlenül indító Marseille-ben eddig 5 gólnál tart 3 meccsen. Azt mondjuk nem tudom, ezzel a múlttal Angliába visszamehet-e majd...
Dembéléből meg lehet, hogy focista lesz sajna így sok év után, 3/3-nál tart 4 meccsen.
Mi volt a zsarolás?!sansz írta: ↑2023.10.08. 23:48:05
Most komolyan, a zsarolás fogalmát kell elmagyarázni?
"Dembele, vagy aláírod ezt a hosszabbítást,amit én írtam,az én érdekeimet véve figyelembe,vagy a lelátón fogsz ülni fél évet".
Ez kimeríti a zsarolás definícióját,nem nálam,hanem a jogi világban. Sőt,emlékszem volt róla cikk,hogy ez a zsarolás annyira kiverte a biztosítékot,hogy több jogi csoport is kifejezte,hogy ez mennyira törvénytelen.
Akkor ennyi erővel minden zsarolás, amiben feltétel van. Akkor az is zsarolás, ha azt mondják egy embernek, hogy ha nem dolgozik rendesen, ki lesz rúgva. Vagy ha valaki azt mondja a másiknak, hogy "csak akkor smacizok veled, ha majd nem lesz büdös a szád". Vagy, "majd akkor megyek el veled moziba, ha nem pofázod végig a filmet". Vagy, "majd akkor kártyázok veled, ha nem csalsz". Ezek feltételek, nem zsarolások. Ennyi erővel az is zsarolás lenne, hogy "majd akkor szerződtetünk le, ha megtanulsz rendesen focizni".
Most komolyan, a zsarolás fogalmát kell elmagyarázni?gránit írta: ↑2023.10.05. 09:44:40Mitől lett volna ez zsarolás? Nem volt kötelező maradnia, nyugodtan mehetett volna oda, ahova akar. Nem volt lehetetlen helyzetbe állítva, nem volt kötelező aláírnia. Én nem hosszabbítottam volna vele, de utólag már azt mondom, jól tették, így legalább 25 milliót kaptunk érte. Ami nem túl sok, de több mint a nulla.
Mitől lett volna ez zsarolás? Nem volt kötelező maradnia, nyugodtan mehetett volna oda, ahova akar. Nem volt lehetetlen helyzetbe állítva, nem volt kötelező aláírnia. Én nem hosszabbítottam volna vele, de utólag már azt mondom, jól tették, így legalább 25 milliót kaptunk érte. Ami nem túl sok, de több mint a nulla.
Ez így van,sőt speciel five-ot,Csercseszovot :)is ide venném,meg lassan Ten Haagot is. Jó ez a felsorolás,mert ezen edzők jelentős részét többen örömmel látnák a Barca padján is. Nem biztosíték egy edző sem a sikerre. Meg hát, mi a siker?
Szerintem nem rossz edző annyira, a spanyol válogatottnál nem volt annyira rossz, bár igazad van, hogy extrém makacs és ha téved, akkor..elmegy tévedésével a falig.
Nézd, ez azért hajmeresztő dolog, mert ilyen alapon Laporta akár el is rabolhatja Dembele családját, hogy írjon alá valamit? Mert szerinted ez a klub érdeke?gránit írta: ↑2023.10.03. 11:13:25
Ez Dembelének nyilván rossz volt, de nekünk szerintem az a fontos, hogy az elnök az egyesület érdekeiért álljon ki. Korábbi elnökség által elrontott szerződések esetén az új elnökség tudja azt mondani, hogy például vagy beleegyezel a fizetéscsökkentésbe, vagy mész a lelátóra. Ha az illető nem pótolhatatlan, ezt meg lehet tenni. Egy ilyen esetben sosem sajnálnám a játékost, mert ő is lehúzza a klubot, az elnök meg jól teszi, ha a klub érdekeit tartja szem előtt.
Lehet,hogy túl sok időt adtam Luchonak
off:
Ez Dembelének nyilván rossz volt, de nekünk szerintem az a fontos, hogy az elnök az egyesület érdekeiért álljon ki. Korábbi elnökség által elrontott szerződések esetén az új elnökség tudja azt mondani, hogy például vagy beleegyezel a fizetéscsökkentésbe, vagy mész a lelátóra. Ha az illető nem pótolhatatlan, ezt meg lehet tenni. Egy ilyen esetben sosem sajnálnám a játékost, mert ő is lehúzza a klubot, az elnök meg jól teszi, ha a klub érdekeit tartja szem előtt.
Szerintem ez az éremnek csak az egyik oldala. Dembelének legalább akkora szívás volt a Barca, mint nekünk Ő... Tipikus rossz házasság esete. Én Dortmundban sem voltam elájulva tőle, pedig akkor lőtte a gólokat, Fogtam a fejemet, hogy mondja a szakértő, hogy micsoda jól cselező játékos.. egy cselt nem láttam tőle. Valaki felpasszolja a labdát üres területre, fut, mint a nyúl és gól vagy helyzet van belőle. Megtolja a labdát, fut - ez volt nála a "csel".gránit írta: ↑2023.10.02. 19:05:25Szerintem Dembelé egyáltalán nem volt hatalmas erőssége a csapatnak, nem lőtt sok gólt, a kapu előtt egyáltalán nem volt meg benne az a plusz, ami ezen a poszton benne kell hogy legyen egy kezdő játékosban ebben a klubban. Hat évig mindent elnéztek neki, a türelmi témát azért sem tudom komolyan venni, mert őt aztán évekig babusgattuk. Xavi valószínűleg ezért is adott hangot annak, hogy csalódott benne, mert ennyi babusgatás után nem gondolta volna, hogy otthagyja azokat, akik tejbe-vajba fürösztötték.
Todiboval valószínűleg több volt a baj, mint hogy sokáig fent marad vagy nem étkezik rendesen. Ha a tehetsége, képességei tényleg olyan szinten voltak egy Schalkebe azért be tudta volna verekedni magát. Persze volt sérült is, de ott is tudták nélkülözni tovább.Peter írta: ↑2023.10.02. 14:41:57Nézőpont kérdése csupán, de példának okáért arra van és volt is idő egy FC Barcelonában kivárni, hogy a csapat lejtmenetét alkotó, abban tevékenyen szereplő játékos(ok)hoz mérhetetlen türelem, feltétlen ragaszkodás és komoly fizetés is párosult.
Ma már szerencsére úgy tűnik ez a korszak véget ért, de azért látszik, hova vezetett, bár nyilván könnyebb a Ligára és az FFP-re mutogatni még ma is.
Nézőpont kérdése csupán, de példának okáért arra van és volt is idő egy FC Barcelonában kivárni, hogy a csapat lejtmenetét alkotó, abban tevékenyen szereplő játékos(ok)hoz mérhetetlen türelem, feltétlen ragaszkodás és komoly fizetés is párosult.
Ma már - szerencsére - kivétel, de mégis remekül erősíti a szabályt.