Újabb kérő Deulofeuért

A Valencia is bejelentkezett | A Barça nem gondol eladásra

Ismét bejelentkezett egy klub a Barça B csillagáért, Gerard Deulofeuért, aki a legkelendõbb portékának számít jelenleg a Barcelona háza táján. Legutóbb a Valencia fejezte ki, hogy érdekelné a játékos, így kérõkbõl nincs hiány, kérdés, hol fejlõdhetne legtöbbet a fiatal szélsõ.

Sevilla, Real Sociedad, Borussia Dortmund, Valencia. Veretes névsor jelzi azokat a csapatokat, melyek szeretnék soraikban tudni Deulofeut. A „Denevérek” a legutóbbi kérõk, akik újra nagy csapatot szeretnének építeni, s mivel idén nem sikerült elérniük a BL-helyek egyikét sem, inkább olcsóbb, fiatal játékosokkal igyekeznek feltölteni a keretüket. Braulio Vazquez, a Valencia sportigazgatója elismerte, hogy a katalán szélsõ is a nyári „bevásárló listájukon” van, a játékos számára pedig a spanyol másodosztály után vonzó lehet az európai kupaszereplés, még ha csak az Európa Ligáról van is szó.

Ami gondot okozhat, hogy minden bizonnyal nem kölcsönvételben gondolkozik a Turia-parti alakulat. Deulofeuért játékosokat és pénzt is adnának, attól függõen, hogy a Barçának melyik ajánlat nyerné el a tetszését. Adil Rami és Jeremy Mathieu a két felajánlott játékos, mindkettõ a védelemben vethetõ be, ami a katalán csapat Achilles-sarkának tekinthetõ, a klubvezetõk így minden bizonnyal meggyõzhetõek lennének. Mathieu kivásárlási ára körülbelül 8 millió euro, míg Ramié 12,5 millió lenne, ez számítana cserealapnak a támadóért.

A Barça azonban a korábbi kérõkkel is kapcsolatban maradt. A legutóbbi hírek szerint a Sevilla Geoffrey Kondogbiát vonná be az üzletbe. A tehetséges védekezõ középpályás iránt volt már érdeklõdés Madrid fehér felébõl is, kérdés azonban, hogy Song tavalyi megszerzése után szüksége lenne-e a Barçának még egy hasonló játékosra. A Real Sociedad és a Borussia Dortmund szintén opciók a klub számára, a németek már tavaly be akarták cserkészni Gerardot, a Sociedad pedig a BL selejtezõire kívánja megerõsíteni a keretét.

A Barçának egyetlen kikötése van. A játékost kölcsönszerzõdéssel kívánják elengedni, hiszen Tito Vilanova be akarja építeni a felnõtt csapatba a támadót. Jövõre azonban még nem kapná meg a fejlõdéséhez szükséges játékmennyiséget, így az idõleges távozás lenne a legjobb lehetõség mindkét fél számára.