Pedro ment, de ki jön helyette?

Munir és Sandro utolsó esélye? | Nolito, Vela, Navas... vagy épp Arda

Pedro Chelsea-hez való távozásával a Barcelona emberi gesztust tett, elfogadta a játékos akaratát, ugyanakkor kockázatot is vállalt. Ha valaki hosszabb idõre megsérülne a sztárokból álló támadósorból, nehezebb lenne pótolni. Munir és Sandro még most is fiatalok, de olyan sok esélyük már nincs a bizonyításra. Ha most nem tudnak elõlépni, mint komoly alternatívák, úgy könnyen lehet, hogy igazolni fog a klub a téli idõszakban.

Más kérdés, hogy ez sem ilyen egyértelmû, mert Arda Turan és Aleix Vidal leigazolása újabb lehetõségeket teremthet Luis Enriquének a tavaszi idõszakra. Magyarán ha többször számítana a támadósorban akár Ardára, akár Iniestára vagy Rafinhára, és õk tényleg megfelelõ helyettesekké tudnak válni idõszakosan, úgy könnyen lehet, hogy nincs is szükség igazolásra. A legjobb természetesen az lenne, ha Sandro és Munir elõ tudnának lépni, több játékperchez jutnának és tartósan olyan teljesítményt nyújtanának, ami megnyugtató az edzõnek.

 

 

Ha azonban ez nem így lesz, és a támadó középpályások közül sem használna szívesen senkit Enrique a támadó posztokon, úgy eljöhet az igazolások ideje. A Mundo Deportivo szerint most még meglehetõsen hosszú a lista, és várhatóan a névsorból csak néhány lehet komoly alternatíva.

Ide tartozik Nolito, akit kétségkívül kedvel Luis Enrique, de már 28 éves és nem lenne olcsó mulatság a megvásárlása a Celtából. A kivásárlási ára 30 millió euró, ami ugyan éppen a Barcelonára nem érvényes, és jelentõs engedményeket tehet a vigói klub, de 15-20 millióba így is kerülhet a játékos. Hasonló árkategóriájú Carlos Vela, aki megbízható góllövõ a Real Sociedadban, még ha az elmúlt fél évben sérült is volt. Neki is 30 millió euró a kivásárlási ára, õ 26 éves. De mozgékony, gólérzékeny játékos, aki tartósan bizonyított a spanyol bajnokságban.

Harmadik helyen említi a Mundo Deportivo azt a Jesús Navast, aki nem futotta be azt a karriert, amit talán jósoltak neki korábban Sevillában. Navas megmaradt továbbra is csak szélsõnek, ami nem valószínû, hogy opció a katalán csapatnak. De az tény, hogy a Man. City a nyáron megvásárolta Sterlinget és De Bruyne-t, így Navas kevesebb játéklehetõséghez fog jutni.

A lista velük nem ért véget. Olyanok lehetnek Robert Fernández listáján, mint Antonio Candreva (Lazio), Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Domenico Berardi (Sassuolo), Riyad Mahrez (Leicester), Lasse Schöne (Ajax), Florian Thauvin (Newcastle), Riyad Mahrez (Leicester), Theo Walcott (Arsenal), Sofiane Feghouli (Valencia).

Minden bizonnyal közülük sokan tényleg csak említés szintjén merültek fel a Barcelonánál, és ahogy fentebb írtuk is, az õsszel dõlhet el, hogy egyáltalán kell-e igazolni Pedro helyére.