Aleix Vidal „eladhatatlan”

Inkább kölcsön, mint transzfer | Luis Enrique nem számít rá

A nyáron kapott még egy esélyt Aleix Vidal Luis Enriquétõl, ezzel azonban nem tudott élni, és most már végérvényesen körön kívülre került az edzõ számára. Különösen figyelemre méltó, hogy Vidal különösebb erõfeszítéseket sem tett azért, hogy változtasson a helyzetén, így nem meglepõ, hogy a technikai vezetés azon dolgozik, hogy eltávolítsa a keretbõl, valakit pedig igazoljon a helyére.

Arról szintén nyilvánosságra kerültek információk, hogy a Barcelona már keresi Sergi Roberto mellé az új jobbhátvédet, ehhez azonban az is szükséges, hogy Vidal lehetõség szerint már ne legyen a keretben. Õt el kellene adni, azonban jelen állás szerint ez nem sikerülne megfelelõ áron.

A Barcelona 2015 nyarán 20 millió eurót fizetett a futballistáért a Sevillának, most beérné 12 millióval is, ugyanakkor ennyit sem fizetne ki senki egy olyan játékosért, aki másfél éve szinte csak perceket játszott.

A megoldás éppen ezért a kölcsönadás felé terelõdik, így ugyanis Vidal egy olyan csapatban, ahol számítanak rá, visszadolgozhatja a piaci értékét egy olyan szintre, ami már megfelelõ a Barcelonának, és a kölcsönszerzõdés részeként arra is lenne esély, hogy a kölcsönzõ klub egy opciós jog keretében késõbb megvásárolja.